Bitcoin Forum

Bitcoin => Mining => Topic started by: Lightspeed on June 11, 2011, 04:27:59 AM



Title: help with 5870 + 2x 5830
Post by: Lightspeed on June 11, 2011, 04:27:59 AM
hey everyone

5870 is hashing away as we speak no problems

as title says, first problem is I cant overclock the 5830s in msi afterburner

second is I cant see my 5830s in GUIMiner do I need to go back to individual batch files again ? :(

thanks


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: teflone on June 11, 2011, 04:35:36 AM
trixx worked for me overclocking 5830 sapphire.. :)


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: Lightspeed on June 11, 2011, 04:40:29 AM
ffs, now my 5870 is saying 'Verification failed, check hardware!' after a minute or 2

/FML :(


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: Lightspeed on June 11, 2011, 04:44:24 AM
ffs, now my 5870 is saying 'Verification failed, check hardware!' after a minute or 2

/FML :(

declocking / 100% fan speed / stock settings / stock settings + increased gpu vcore

it fails within a minute any ideas wth this is about?


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: V2-V3 on June 11, 2011, 04:45:29 AM
do you have a monitor or dummy plug in each card?

if not cards without a display or dummy plug attached will not be usable in windows.
the windows drivers disable cards not plugged into anything and will not be listed on GUIMiner

If you do not have a monitor to plug into the GPU's Bitclockers has a guide on how to make Dummy Plugs (http://bitclockers.com/forums/index.php?topic=7.0)


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: Lightspeed on June 11, 2011, 04:47:02 AM
do you have a monitor or dummy plug in each card?

if not cards without a display or dummy plug attached will not be usable in windows.
the windows drivers disable cards not plugged into anything and will not be listed on GUIMiner

thank you, i just transfered one screen to a 5830 and its now in GUI miner and MSI afterburner, fucking woot!

now, the 5870, whys it emociding ?? :(


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: V2-V3 on June 11, 2011, 04:49:09 AM
You may need to restart the PC to reload video drivers after plugging in the 5830's


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: Lightspeed on June 11, 2011, 04:52:21 AM
You may need to restart the PC to reload video drivers after plugging in the 5830's

done that :(

i'm going to un-install opencl drivers and re-install


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: Lightspeed on June 11, 2011, 05:04:17 AM
did a repair

still failed

looking through console i realised I forgot to add -v -w 128 and now it appears to be stable!

woot!

woot woot woot woot 1GH/s here I come baby >.>


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: V2-V3 on June 11, 2011, 05:11:06 AM
Nice! Im glad you are up an running now!

good work :)


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: PcChip on June 11, 2011, 06:10:19 AM
looking through console i realised I forgot to add -v -w 128 and now it appears to be stable!
woot!


How would that make it go from not working -> working ?


Title: Re: help with 5870 + 2x 5830
Post by: iceberg187 on June 11, 2011, 06:25:18 AM
AMD GPU Clock Tool v.0.9.26.0 will work to overclock your HD 5830 also.
http://www.techpowerup.com/downloads/1641/AMD_GPU_Clock_Tool_v0.9.26.0_For_HD_5870.html (http://www.techpowerup.com/downloads/1641/AMD_GPU_Clock_Tool_v0.9.26.0_For_HD_5870.html)