Bitcoin Forum

Local => Skandinavisk => Topic started by: abrkn on March 20, 2013, 08:59:51 AM



Title:  
Post by: abrkn on March 20, 2013, 08:59:51 AM
 


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 20, 2013, 02:08:55 PM
Ja, kan egentlig forstå noe av redselen. Norske skattemyndigheter er noe av det verste å ha på nakken. Men hva med å teame opp med en advokat som kan se nøyere på regelverket. Dessuten kan skatte-etaten/finanstilsynet gi bindende svar:

http://www.skatteetaten.no/no/Radgiver/Rettskilder/Uttalelser/bfu/Hvordan-soker-du-om-bindende-forhandsuttalelser/?chapter=2079#kapitteltekst

Dersom dere har penger nok til å kunne håndtere en rettssak, som man heller ikke kan være sikker på å vinne, så er det jo ingen risiko. Jeg mener, selv om det forekommer oss idiotisk å betale MVA på salg av bitcoin, så er det mye innen det juridiske som ihvertfall i mine øyne er idiotisk.

Det kan uansett være greit å avtale dette på forhånd. Ellers er jo selvsagt straffeskatt osv. noe skattemyndighetene kan finne på å gi.

Har vært inne på lignende tanker selv, men har sittet litt på gjerdet. Det man burde få med seg er en advokat som kan undersøke saken skikkelig, eller ihvertfall før man skal starte, kontakte de statlige organer som har slike ting som sitt område og be om et definitivt svar.

Jeg kan tenke meg at dersom dere får et svar der det står: Selger du bitcoins og tar en prosentandel kommisjon, skal du betale MVA av kommisjonen og ikke av bitcoins som er solgt. Få dette med stempel fra en eller annen statlig etat, med navn på den ansatte, og en underskrift, så stiller man ihvertfall sterkere når det gjelder evt. retssak.

Men - og det som kan være en ennå større showstopper er det som myndighetene ynder å kalle 'pengevask'. Etter slik jeg forstod det etter å ha vært i kontakt med finanstilsynet, så kunne man være ansvarlig for pengevask, og dømmes deretter, selv om man ikke selv direkte gjorde dette selv.

F.eks.: Dersom noen kjøper bitcons for 20.000 av deg kontant og dette stammer fra svart arbeid, bitcoins gis bort og bitcoinsa sendes til pakistan f.eks. så tror jeg ikke dette er noe som blir sett med blide øyne på.

Jeg lurer også på om dersom man f.eks. tar imot 10.000 vha bankoverføring og selger dette til en kar, og han sender det til et 'suspekt' sted i verden, eller til en 'suspekt' gruppe, så bidrar man indirekte til 'pengevask', siden det ikke registreres fra myndighetenes side at pengene går ut av landet.

I tillegg, om man driver AS, så er det greit å få noen som virkelig har peiling til å definere hvilken risiko du faktik pådrar deg. Hva om alt går på tverke, og Kripos får beskjeder fra Interpol om at transaksjoner på SR er sporet til dere, og dere må bidra med å finne identitet på deres kunder og gi dette videre til politiet. Om myndighetene synes at deres virksomhet er et stort nok problem, så kan det hende at det blir kjørt en sak mot dere. Hvor står man så, med sitt personlige ansvar ifht. AS'et ? Et AS kan jo alltids slås konkurs.

I tillegg, om man skal drive en exchange er det vel greit å ha de nødvendige lisenser i orden, om man trenger noen lisenser da. Igjen, en advokat spesialisert i finans burde vel være den rette å spørre anngående dette.

I det hele tatt, en hel del ubesvarte spørsmål. Hadde jeg ikke hatt visse forpliktelser og moderat kaptial, så skulle jeg kastet meg rett ut i det, men man har ingen garanti for hvordan dette skal gå. Sannsynligvis kommer det til å gå bra veldig lenge, men plutselig kan det skje noe, som det jeg har skissert lengre opp her, og typisk vil man kanskje få eksponering i Dagbladet eller VG som den katalysatoren som gjorde kjøp av våpen og narko anonymt på nettet mulig.

Så i korte trekk ville jeg snakket med en dyktig advokat og stille de riktige spørsmålene. Kunne det kanskje også vært gunstig å kjørt alt gjennom et utenlandsk selskap som hadde et datterselskap i Norge, for å gjøre evt. legale prosesser mer tungvindte og vanskelige for motparten ?

Men i bunn og grunn skjer det nok ingenting, og det verste som skjer er at selskapet må avvikles og man legger ned virksomheten. Man kan også være åpen om hva man driver med, og sende brev om dette til relevante myndigheter.

F.eks: Vi starter nå virksomhet med kjøp og salg av bitcoins nn.nn.nnnn, og vi kommer til å ta et prosentmessig gebyr på dette, og vi legger på 25% på gebyret som moms som går til den norske stat. (f.eks. om man tar 1% gebyr, så inngir et salg på 1000 kr 10kr i gebyr.  Herav 8kr til bitcoin-selskapet vårt, og 2kr (25% moms) til staten). Bitcoin er bla bla.. kort beskrivelse. Mer informasjon kan man finne ved å besøke disse nettstedene: www.weusecoins.com, bitcoin.org osv. Andre lands myndigheter har allerede sagt at bitcoin er lovlig, legg inn linker til relevante nettsteder. Vi anser nå vår opplysningsplikt å være ivaretatt, og har dere spørsmål kan dere kontakte oss på: Legg inn kontaktinformasjon her.

Da ville dere stilt ennå sterkere om det evt. skulle være noen henvendelser av kritisk art fra myndigheter i fremtiden. Da har dere vist god vilje, og jeg er ganske sikker på at det vil tjene til deres fordel. Kan dere i tillegg vise til at dere har snakket med en advokat som mener at ifht. dagens regler, så skal bitcoins beskattes kun på kommisjonsgebyr, og i tillegg har bindende svar fra skatte-etaten, så skal det godt gjøres om dere skulle havne i virkelig store problemer, da har dere jo gjort alt som står i deres makt for å prøve å få til alt i ordnende former.

Angående brevet jeg refererte til, så bør det sendes pr. vanlig brev-post, fordi dette fortsatt ansees som mer 'offisielt' i Norge, og det virker som at slikt blir tatt mer seriøst enn e-poster. Evt. kan man også levere dette i resepsjonen i de ulike departementer, og filme leveringen, og evt. be om leveringsbekreftelse. Når alt dett er gjort, og dere innen 30 dager ikke har mottatt noen negative henvendelser fra statlige etater, så synes jeg det bare er å sette igang.

Ved en evt. tvist, så tror jeg ikke man ville ligge så godt ann om man bare startet en 'shady' business uten å gjøre noen som helst undersøkelser på forhånd.

Dette var bare noen tanker - hope it makes sense. Jeg er pro-bitcoin, men vi pløyer uprøvd mark her, og de fleste har nada peiling på hva bitcoin egentlig er. Trenger dere/du å diskutere ytterligere, er jeg gjerne tilgjengelig.

En annen årsak til at det ikke er noen exchange for Norge ennå kan også kanskje være fordi Norge er et relativt lite marked iforhold til mange andre land.

- Herodes


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: TheKoziTwo on March 21, 2013, 03:09:10 PM
Mange gode poenger Herodes.

Jeg gjorde selv litt research rundt dette for noen år siden og kom fram til at enten må du betale moms fordi bitcoin vil regnes som en vare eller så går dette under hawalavirksomhet:
Hawalavirksomhet lovreguleres ulikt fra land til land. I Norge er virksomheten ikke i prinsippet kriminell, men vil i praksis bare være tillatt dersom den er basert på konsesjon i henhold til lov om finansieringsvirksomhet. Det kreves i utgangspunktet en grunnkapital på minimum Euro 5 000 000 for å få slik konsesjon, og virksomheten vil bl.a. være regulert av hvitvaskingsloven. I flere tilfeller er personer som har drevet hawalavirksomhet i Norge blitt straffedømt.

Å kjøpe en bindende forhåndsuttalelse er et must, og du bør ha gode advokater hvis ikke må du nok belage deg på å sitte inne / bli skattet ihjel.

Som en liten avsporing har jeg lurt på hvordan det skal gå med vår kjære sturle. Han gjør en super innsats, men jeg må si jeg er bekymret for hvordan enden på visa vil bli.

Quote
Men i bunn og grunn skjer det nok ingenting, og det verste som skjer er at selskapet må avvikles og man legger ned virksomheten. Man kan også være åpen om hva man driver med, og sende brev om dette til relevante myndigheter.
Jeg er redd det kan gå ganske mye verre enn at selskapet avvikles.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 21, 2013, 06:29:07 PM
Jeg er redd det kan gå ganske mye verre enn at selskapet avvikles.

Ja, man bør være godt skodd, og være villig til å ta risikoen, men ofte er redsel det som stopper mennesker fra å starte noe, vi vet jo heller ikke hvordan dette vil utvikle seg fremover. Men tror mange enkeltindivider føler at den norske stat er tyngende og henger over oss som en klam tåke, som gjør oss nærmest paralysert.

Men ifht. å starte en cowboy-exchange, så kan man jo spørre rundt og orientere seg for å finne ut mer. Man må jo gjøre research.

Problemet er at dette krever ganske mye risikovillig kapital.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: bitcoinmx on March 21, 2013, 10:30:10 PM
@ abrkn

Hi!,

Just created a user today, so i can't send PM's yet.

Do you have any e-mail / skype where we can talk about a co-operation regarding a / the exchange..?


// BitcoinMX







Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 22, 2013, 06:52:07 PM
Har fulgt litt med på den svenske exchangen:

http://bitcoinwatch.com/

kptnSEK    210.63 BTC volume last 24hrs.

Ikke det helt store volumet på denne exchangen. Lurer på hvorfor det ikke har steget mer ? Bruker folk heller de store exchangene ?

https://kapiton.se/


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: havardr on March 22, 2013, 09:53:00 PM
Det gikk litt unna der i går, solgte til en ganske så bra pris, men i dag har det stått stille mye på dagen, og bare stupt i kveld, som alle andre steder.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 22, 2013, 10:07:54 PM
Det gikk litt unna der i går, solgte til en ganske så bra pris, men i dag har det stått stille mye på dagen, og bare stupt i kveld, som alle andre steder.

Jeg har ikke brukt kapiton ennå, men hva synes du om den, er du fornøyd ?


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: havardr on March 22, 2013, 11:10:45 PM
Jepp, litt shady med tanke på at det er et enkeltmannsforetak som står bak, synes jeg da.. Men det funker. Fikk vel pengene på tre fire dager sist jeg cashet ut.
Ser jo selv at det er veldig lav aktivitet der, men man kan ha flaks til tider og gjøre noen gode dealer om man selger.

Det jeg også har hørt da, er at en del bruker Kapiton for så å hande seg litt saker og ting, og de bryr seg ikke nødvendigvis om prisen. Men, det er ubekreftet fra min side.

Vi vet vel aldri hvor lenge han får drevet heller, før skatteverket kommer og tar han, og da er det fortvekk kjørt med de pengene man eventuelt har stående.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 22, 2013, 11:21:11 PM
Jepp, litt shady med tanke på at det er et enkeltmannsforetak som står bak, synes jeg da.. Men det funker. Fikk vel pengene på tre fire dager sist jeg cashet ut.
Ser jo selv at det er veldig lav aktivitet der, men man kan ha flaks til tider og gjøre noen gode dealer om man selger.

Det jeg også har hørt da, er at en del bruker Kapiton for så å hande seg litt saker og ting, og de bryr seg ikke nødvendigvis om prisen. Men, det er ubekreftet fra min side.

Vi vet vel aldri hvor lenge han får drevet heller, før skatteverket kommer og tar han, og da er det fortvekk kjørt med de pengene man eventuelt har stående.

Er bank-uttak eneste uttaksmuligheten deres, eller har de også muligheter for redeemable codes ?


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: havardr on March 22, 2013, 11:26:37 PM
Kun bank, enten til svensk konto eller SEPA.
Svensk konto koster 0SEK, SEPA koster 1SEK.

Overføres fra hans private konto såvidt jeg forstod på avsenderadressen og navnet


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 31, 2013, 12:52:55 PM
Er det ikke ganske greit å starte som enk? Det hjelper ikke å gjemme seg bak et AS om man "skylder" MVA.

Det er vel greit å starte lavt, og bygge oppover etterhvert?


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: ALargeBit on March 31, 2013, 05:34:51 PM
Bør man strengt tatt være registrert i Norge for å drive i Norge? Man kan jo drive som Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on March 31, 2013, 07:07:38 PM
Bør man strengt tatt være registrert i Norge for å drive i Norge? Man kan jo drive som Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)

Ikke helt sikker, men tror man må ha et datterselskap som drifter den norske delen ? Aner egentlig ikke. En forretningsadvokat kan vel svare bedre.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: jinni on March 31, 2013, 09:07:53 PM
Bør man strengt tatt være registrert i Norge for å drive i Norge? Man kan jo drive som Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)

Ikke helt sikker, men tror man må ha et datterselskap som drifter den norske delen ? Aner egentlig ikke. En forretningsadvokat kan vel svare bedre.

Ikke for å være frekk, men det er litt overdrevet å hele tiden si: "man trenger en advokat".

Etter det jeg vet er NUF for det meste for noen folk som prøver å selge deg en tjeneste du ikke trenger.

Det er snakk om å "spare" noen tusenlapper i revisorutgifter, men har du så dårlig omsetning at du må spare de pengene så kan du likegodt bare ha et ENK eller la være, det kan jo være lurt å ha en revisor for å sjekke at du ikke gjør feil i regnskapet uansett.

Det andre aspektet med NUF er at det handler om tillit. Hva ville du hatt mer tillit til? Et norskregistrert AS eller et utenlandskregistrert NUF? Og viktigst - hvilket type selskap tror du mannen i gata ville ha tillit til? Har også hørt at det hvis det blir en tvist kan et NUF være en måte som gjør det vanskeligere å ta selskapet til retten (siden selskapet er registrert i feks Storbritannia kan det hende du må ta det til retten der angående forhold som har skjedd i Norge).

Altså blir diskusjonen om selskapsform et sidespor. Tommelfingerregelen er ENK hvis det er en person eller lav omsetning, AS hvis man er flere eller har høy nok omsetning (minimum en årslønn).


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: jinni on March 31, 2013, 09:45:41 PM
Er det noe poeng å vente lenger?

Jeg tror følgende kommer til å skje om man kjører på:
- Ingen kommer til å bry seg i flere år, fordi det er snakk om så små summer
- Kemnern kommer til å prøve seg og ende opp med å tape i retten om de i det hele tatt prøver seg. Det ville vært idiotisk å betale MVA på BTC
- Politikere kommer til å bli sinte fordi man burde vært regulert av X, men X vil innrømme at de ikke har et rammeverk som støtter virtuell valuta

Det er utrolig at det nå finnes hundrevis av exchanges i hele verden som har kjørt på selvom det ikke er lovverk på plass og vi bare sitter her og fryser.

Nei det er ingen grunn til å vente.

Jeg ville enkelt og greit sendt en mail til innehaverene av www.btcx.se (http://www.btcx.se) og www.bittiraha.fi (http://www.bittiraha.fi) for å høre.

Slik det virker som om btcx.se og bittiraha.fi ser på saken så selger de en videreformidlingstjeneste. Summen som blir vekslet er ikke en del av tjenesten du selger. Det står litt om det på bittiraha sin FAQ hvis du bruker google translate: https://bittiraha.fi/content/usein-kysytyt-kysymykset#2 (https://bittiraha.fi/content/usein-kysytyt-kysymykset#2)

Så vidt jeg kan se er det et stort spørsmål som gjør folk skeptiske:

Det er hvordan man regner moms med BTC. Dette kan man finne ut av ganske enkelt og i løpet av 3 måneder. Man trenger å gjøre 3 ting: (1)registrere et enkeltpersonforetak, (2)sette seg ned å lage et grundig utkast til skattetaten slik at man får belyst alle problemstillingene som man så publiserer her for å innspill, (3) betale 1720 kroner til skattetaten og vente på svar.

Inntil man får svar er det bare å kjøre på med businessen og tolke regelverket på den måten som gir mest mening. Hvis svaret du får fra skatteetaten er helt annerledes enn du trodde, så er det ikke verre enn at du har drevet dårlig i 3 måneder og sitter igjen med en skikkelig regning, men ikke noe vanvittig ille.

Hvis du trenger hjelp til noe...tekster, forretningsdrift, bistand til webdesign, markedsføring, regnskapsføring, kanskje også investering... er det bare å si ifra.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: TheKoziTwo on March 31, 2013, 09:49:39 PM
Bør man strengt tatt være registrert i Norge for å drive i Norge? Man kan jo drive som Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)
Da kan du like gjerne opprette et AS i norge. NUF er tidenes mest ubrukelige selskapsform. Du må følge lovverket til TO land, dvs du må levere regnskap til norge på lik linje med norske firmaer. Hvis du i tillegg skulle begå den store "synden" å opprette selskap i et lavskatteland/skatteparadis vil du ende opp med større skattekrav enn noen annen norsk selskapsform. Skatteetaten vil spise deg levende gjennom NOKUS-reglene. Den eneste måten et utenlandsk foretak vil lønne seg er dersom du gjør det ulovlig (dvs ikke rapporterer til norske myndigheter at du eier dette utenlandske firma), noe som blir stadig vanskeligere ettersom skatteparadiser er under sterkt press (tvang) til å inngå avtaler om informasjonsutveksling etter trusler fra OECD og lignende organisasjoner.


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: jinni on March 31, 2013, 10:14:46 PM
Bør man strengt tatt være registrert i Norge for å drive i Norge? Man kan jo drive som Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)
Da kan du like gjerne opprette et AS i norge. NUF er tidenes mest ubrukelige selskapsform. Du må følge lovverket til TO land, dvs du må levere regnskap til norge på lik linje med norske firmaer. Hvis du i tillegg skulle begå den store "synden" å opprette selskap i et lavskatteland/skatteparadis vil du ende opp med større skattekrav enn noen annen norsk selskapsform. Skatteetaten vil spise deg levende gjennom NOKUS-reglene. Den eneste måten et utenlandsk foretak vil lønne seg er dersom du gjør det ulovlig (dvs ikke rapporterer til norske myndigheter at du eier dette utenlandske firma), noe som blir stadig vanskeligere ettersom skatteparadiser er under sterkt press (tvang) til å inngå avtaler om informasjonsutveksling etter trusler fra OECD og lignende organisasjoner.
+1


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on April 01, 2013, 12:30:05 AM
betale 1720 kroner til skattetaten og vente på svar.

Snakker du her om bindende svar fra skatteetaten ? Er du sikker på at dette ikke kun gjelder egne privatmessige skatteforhold, og at det dermed ikke vil dekke en sak som spørsmål rundt bitcoin på et selskap ? Kanskje en finansadvokat er den rette til å se på saken ? Ulempen er jo at det er så innmari dyrt.. Tusenlappene flagrer da.



Skatteetaten vil spise deg levende gjennom NOKUS-reglene. Den eneste måten et utenlandsk foretak vil lønne seg er dersom du gjør det ulovlig (dvs ikke rapporterer til norske myndigheter at du eier dette utenlandske firma), noe som blir stadig vanskeligere ettersom skatteparadiser er under sterkt press (tvang) til å inngå avtaler om informasjonsutveksling etter trusler fra OECD og lignende organisasjoner.

Jeg kjenner ikke til NOKUS-reglene, men klart sitter man i Norge og jobber, så må man forholde seg til de regler som gjelder i Norge. Når det kommer til TIEA, så vet jeg ikke helt hvordan dette fungerer i praksis, men jeg vil tro at det fungerer slik at dersom skatteetaten i Norge ønsker informasjon om et konkret selskap, så kan de f.eks. kontakte relevante myndigheter i et skatteparadis som de har utvekslingsavtale med, og så få ut informasjon på den måten, jeg tviler vel på om alle 'skatteparadis' har fullautomatiske rapporteringsrutiner som går rett hjem til norske skattemyndigheter. Skjønt, en mulighet er jo å flytte ut av Norge også, om man ikke er fornøyd med skattenivået her.

Norske skattemyndigheter har jo vært på Fredriksen for å prøve å tvangsflytte han hjem til Norge:
http://e24.no/naeringsliv/fredriksen-blir-kypriot/1311445

Det klarte de ikke...

Men de hadde suksess i en annen sak:
http://e24.no/naeringsliv/troeim-tvangsflyttet-hjem/3337281

Hyggelig å tvangsflytte folk hjem til Norge a gitt...  ::)


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: jinni on April 09, 2013, 03:29:00 PM
Vi pleier ikke å være så veldig langt etter svenskene...
http://www.dn.se/ekonomi/fi-ser-risk-for-penningtvatt-med-virtuell-valuta


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on April 09, 2013, 03:43:20 PM
Vi pleier ikke å være så veldig langt etter svenskene...
http://www.dn.se/ekonomi/fi-ser-risk-for-penningtvatt-med-virtuell-valuta


Nå er jo også hvitvasking eller 'money laundering' et begrep som er funnet opp av myndighetene og gjort til noe ulovlig. Slik jeg ser det, er det minst like moralskt ille å la millioner av kroner gå bort på tull og byråkrati, slik myndighetene ofte tillater.

Alt handler om makt og kontroll for dagens myndigheter i de fleste land. Det handler ikke om å hjelpe folket på best mulig måẗe.

Man kan bare se på da nobels fredspris ble arrangert i Oslo. Alle høgtstående deltakere kom med privatfly eller chartret fly, untatt storbritannias representant. Jagland som bor I belgia og betaler null skatt, og har tjenere i sitt hus, står da i talen og snakker om bærekraftig utvikling og moderasjon. Dette er så dobbelt-moralskt at det er helt utrolig.

Når et titalls individer velger å reise med hver sin stab og hvert sitt fly, så er dette meget lite bærekraftig og svært forurensende, ikke minst koster det utrolig mye med penger. Alle sammen kunne fint ha brukt rutefly. De pengene de da hadde spart, kunne de heller brukt til sosiale tiltak i sine respektive land.

http://no.wikipedia.org/wiki/Nobelprisen:
Quote
For første gang i historien ble banketten kansellert i Oslo i 1979, fordi prisvinneren Moder Teresa nektet å delta, og sa at pengene ville bli bedre brukt på de fattige. Moder Teresa brukte istedenfor 7000 dollar fra banketten for å holde en middag for 2 000 bostedsløse på første juledag.

Dette var en dame med tæl. og det triste er at dette som hun gjorde er unntaket, og ikke regelen. Man kan se på rikspolitikerene i dag, det er som et eneste stort bursdagskalas det de holder på med, og da selvsagt noe krangling i stortingets kontrollkomite, og i stortingssalen. Men det er veldig mye penger som bruker på reiser, råflotte lokaler, frynsegoder, middager, statsbesøk når det kommer besøk fra fremmede statsmakter osv.

Hadde det vært noe tak i politikerene, så hadde de hadde en mer spartan hverdag og fremtoning, og hjulpet til der det trengs i befolkningen. Men det er dog et trist faktum at veldig mange som søker seg høgt opp i politiske partier gjør det av personlige egoistiske grunner og maktbegjær. Man kan se på Karl I. Hagen som et kroneksempel på dette.

Kommer du høgt nok opp i systemet og har de rette kontakter, så har du meget mye makt, og du kan nærmest sett gjøre hva som helst, bare du er rimelig smart i forhold til hva du gjør.


Det handler kun om penger, makt og kontroll. Jeg gjentar det igjen: Penger, makt og kontroll.


Men som jeg tidligere har nevnt på dette forumet, så får selv storbankene kun et slag på hånden om de hjelper til med hvitvasking. Storbankene har verdens myndigheter i lomma. Men om en vanlig person skulle hjelpe til med hvitvasking vanker det selvsagt bøter, straffeskatt og fengselsstraff. Det handler alltid om å være den som er størst og sterkest og har mest ressurser.

Jeg synes folk bør åpne øya for dette, og se hva som er realitetene.

Om man ser nøyere på ting, så ser man at politikere er svært opptatt av egne behov, og å sikre seg og sine, dette kan man se både ifht. lønninger, pensjoner og frynsegoder ellers. Så lenge politikerene ikke viser at de tjener folkets beste, hvordan skal de så få folkets tillit ?


Title:  
Post by: abrkn on April 12, 2013, 05:15:27 PM
 


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: jinni on April 12, 2013, 06:09:58 PM
Vi pleier ikke å være så veldig langt etter svenskene...
http://www.dn.se/ekonomi/fi-ser-risk-for-penningtvatt-med-virtuell-valuta


Nå er jo også hvitvasking eller 'money laundering' et begrep som er funnet opp av myndighetene og gjort til noe ulovlig. Slik jeg ser det, er det minst like moralskt ille å la millioner av kroner gå bort på tull og byråkrati, slik myndighetene ofte tillater.

Alt handler om makt og kontroll for dagens myndigheter i de fleste land. Det handler ikke om å hjelpe folket på best mulig måẗe.

Man kan bare se på da nobels fredspris ble arrangert i Oslo. Alle høgtstående deltakere kom med privatfly eller chartret fly, untatt storbritannias representant. Jagland som bor I belgia og betaler null skatt, og har tjenere i sitt hus, står da i talen og snakker om bærekraftig utvikling og moderasjon. Dette er så dobbelt-moralskt at det er helt utrolig.

Når et titalls individer velger å reise med hver sin stab og hvert sitt fly, så er dette meget lite bærekraftig og svært forurensende, ikke minst koster det utrolig mye med penger. Alle sammen kunne fint ha brukt rutefly. De pengene de da hadde spart, kunne de heller brukt til sosiale tiltak i sine respektive land.

http://no.wikipedia.org/wiki/Nobelprisen:
Quote
For første gang i historien ble banketten kansellert i Oslo i 1979, fordi prisvinneren Moder Teresa nektet å delta, og sa at pengene ville bli bedre brukt på de fattige. Moder Teresa brukte istedenfor 7000 dollar fra banketten for å holde en middag for 2 000 bostedsløse på første juledag.

Dette var en dame med tæl. og det triste er at dette som hun gjorde er unntaket, og ikke regelen. Man kan se på rikspolitikerene i dag, det er som et eneste stort bursdagskalas det de holder på med, og da selvsagt noe krangling i stortingets kontrollkomite, og i stortingssalen. Men det er veldig mye penger som bruker på reiser, råflotte lokaler, frynsegoder, middager, statsbesøk når det kommer besøk fra fremmede statsmakter osv.

Hadde det vært noe tak i politikerene, så hadde de hadde en mer spartan hverdag og fremtoning, og hjulpet til der det trengs i befolkningen. Men det er dog et trist faktum at veldig mange som søker seg høgt opp i politiske partier gjør det av personlige egoistiske grunner og maktbegjær. Man kan se på Karl I. Hagen som et kroneksempel på dette.

Kommer du høgt nok opp i systemet og har de rette kontakter, så har du meget mye makt, og du kan nærmest sett gjøre hva som helst, bare du er rimelig smart i forhold til hva du gjør.


Det handler kun om penger, makt og kontroll. Jeg gjentar det igjen: Penger, makt og kontroll.


Men som jeg tidligere har nevnt på dette forumet, så får selv storbankene kun et slag på hånden om de hjelper til med hvitvasking. Storbankene har verdens myndigheter i lomma. Men om en vanlig person skulle hjelpe til med hvitvasking vanker det selvsagt bøter, straffeskatt og fengselsstraff. Det handler alltid om å være den som er størst og sterkest og har mest ressurser.

Jeg synes folk bør åpne øya for dette, og se hva som er realitetene.

Om man ser nøyere på ting, så ser man at politikere er svært opptatt av egne behov, og å sikre seg og sine, dette kan man se både ifht. lønninger, pensjoner og frynsegoder ellers. Så lenge politikerene ikke viser at de tjener folkets beste, hvordan skal de så få folkets tillit ?
+∞

Jeg er så enig i dette at du aner ikke. 

Det handler rett og slett om perspektiv. Hvitvasking er selvfølgelig en del av bullshit-terminologien som etablissementet tar i bruk for å kontrollere oss.

Det er dessverre ikke millioner av kroner som går tapt på byråkrati, men milliarder på milliarder.

Når det kommer til gallamiddager så har jeg i utgangspunktet ikke noe imot at folk tar seg en fest. Jeg synes ikke det nødvendigvis er sløsing å ha det hyggelig i lag. Problemet med mange av festene er at de mest sannsynlig er networking-events hvis eneste hensikt er å sementere eliten og å gjøre hestehandler. Hadde det vært mer åpne fester hvor formålet var å sosialisere, slappe av og ha det gøy hadde det nok vært mer spiselig.

Uansett, prisen på en fest kan man diskutere, men festene er ikke dyre nok (når fester blir brukt som bestikkelser er det noe helt annet) til å ha noen reell innvirkning på noe ift. feks overbyråkratisering, feilinvesteringer, ineffektivitet, korrupsjon, nepotisme, kleptokrati, lobbyvirksomhet og overgrep som blir gjort i alle stemmeberettiges navn - uten deres samtykke.

Denne linken (http://"http://www.oecd-ilibrary.org/sites/gov_glance-2011-en/05/01/gv-21-01.html?contentType=&itemId=/content/chapter/gov_glance-2011-27-en&containerItemId=/content/serial/22214399&accessItemIds=/content/book/gov_glance-2011-en&mimeType=text/html") illustrerer hvilket galt, stort og innefektivt monster bare byråkratiet er. Hvis man regner med en mer fornuftig ansettelsesmengde i det offentlige, hvor høy arbeidsledighet har egentlig Norge da?

Men ja, at politikere burde leve mer spartansk er en interessant tanke. Det får meg til å tenke på Audun Lysbakken som i 2001 som SUer lovte at om han kom på tinget skulle han donere mesteparten av lønna si til veldedige formål i protest mot de høye lønningene til stortingsrepresentanter. Men hva skjer når han kommer på tinget? Han tar hele lønna selv. Selv om jeg aldri har likt SV hadde jeg fått enorm respekt for Lysbakken om han hadde gjennomført løftet sitt.

Uansett, jeg er nå totalt partipolitisk uavhengig. Jeg er motstander av ideologi, men noen av de mest spennende ideene til ting kommer fra ytterkanter som Rødt og DLF...og disse blir overvåket av PST. For et jævla drittopplegg!


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on April 12, 2013, 10:28:08 PM
Uansett, prisen på en fest kan man diskutere, men festene er ikke dyre nok (når fester blir brukt som bestikkelser er det noe helt annet) til å ha noen reell innvirkning på noe ift. feks overbyråkratisering, feilinvesteringer, ineffektivitet, korrupsjon, nepotisme, kleptokrati, lobbyvirksomhet og overgrep som blir gjort i alle stemmeberettiges navn - uten deres samtykke.

En fest elller en middag her og der ser jeg selvsagt ingenting galt i, men jeg synes at det blir litt vel mye av det gode iblant. Når man ser bystyret i oslo kommune, eller stortingspolitikerne for den del, så ser det ofte ut som at de koser seg og fjoller veldig mye, men det er mange alvorlige saker å ta fatt på i dette landet - og det er skattebetalerene som betaler for jobben deres, og når det da er så mange uløste saker, så mister man mye tillit.

Men alt handler også om trynefaktor også i polikken, så det er viktig å posisjonere seg om du vil opp og frem, skape forbindelser og vennskap. Om du har det morro med en fyr på en fest og finner tonen, og dette gjentar seg på flere fester, så er det klart at du stiller i en sterkere posisjon når du har en sak hvor denne andre personen er involvert i beslutningsprosessen senere. De kan nekte for at dette har noe å si, men slik er det. Den sosiale politikeren som vet å skaffe seg forbindelser, vil kunne åle seg lettere opp i systemet og få større gjennomslagskraft for sine saker enn den som har god integritet, men ikke er så opptatt av de sosiale tilstellningene.

Jeg har full forståelse for at politikere må stille til en del gallamiddager og andre events, men om man er en seriøs politiker i mine øyne, burde man søke å minimere tidsbruken på dette, og heller jobbe med saker av verdi for befolkningen.

Men jeg kan egentlig forstå at veldig mange topp-politikere er mest opptatt av seg selv, og de sitter veldig godt i sin posisjon, og har ikke noe incentiv til å gjøre noe revolusjonært i den ene eller andre retning. Om alle stortingspolitikerene fikk 50% trekk i lønna om de ikke klarte å løse 'rushtrafikk'-kaoset inn til Oslo i løpet av en 2 års tid, så skulle du sett at de fikk fart på rumpa si. Saken er at man kan sitte og gjøre det minimalt påkrevende av en, og alltid svare positivt når media eller andre maser, men likevel nesten ikke gjøre noe - og likevel heve lønna si og beholde sin posisjon. Det får ingen konsekvenser rett og slett.

På samme måte burde alle som sitter på stortinget, eller i statsapparatet forøvrig komme seg ned på gulvet og prøve seg rundt omkring i næringslivet i Norge for å møte grasrota og se hvordan ting foregår. Vi har jo enkelte politikere som er politiske broilere som har vokst opp og aldri hatt en jobb i næringslivet. Hvordan skal de vite hvor skoen trykker for vanlige forlk ? De har rett og slett ikke noen referanserammer å forholde seg til.

Hvordan skal byråkrater kunne lage retningslinjer for import og eksport-industri, fiskerinæring m.m. når de aldri har brukt noe tid i nevnte næring for å se hvilke utfordringer næringen sliter med ?

Har toppbyråkraten i fiskeridepartementet dratt til Nord-Norge og deltatt på fiske og snakket med fiskere for å se hvilke behov, meninger og ønsker de har ?

Nei - og hva det fører til er at næringslivet mister respekt for byråkratiet og politikerene, og finner smutthull i regelverket for å organisere sin egen næring, istedetfor kunne politikerene ha gjort et større forsøk på å forstå de reelle behovene.

I Oslo har man f.eks. åpenlys narkotikahandel flere steder i gatene, gateprostitusjon og en mengde narkomane som samles ulike steder i byene, samtidig har man bolig-krise, problemer med overbelastning av vei-nettet, og problemer med å gi human og menneskelig behandling på legevakten, samt en politistyrke som ikke har ressurser til å bry seg om mindre lovbrudd, men lovbrudd som likevel er alvorlig nok for den det gjelder. Kommer man med bevis til politiet på en sak, gjerne en sak som bare hadde krevd at en politimann hadde reist med bil i 15 minutter et sted og snakket med en mistenkt, og dette henlegges på grunn av ressursmangel - så kan man forstå at tilliten svekkes.

Så - da kan man heller ser på ressursbruken når det kommer fremmede statsoverhoder på besøk, da kjøres det politikortesje, gjerne med motorsykler først som sperrer veikryss, slik at delegasjonen kan kjøre uten å møtte stoppe for rødt lys. Dette har man ressurser til.

Det tydelige signal som sendes til befolkningen er at jo mere penger og/eller høgere posisjon du har, jo mer verdt er du. Gahr Støre, Norges helse- og omsorgsminister , bruker selv privat legehjelp til sin familie. Noe jeg kan forstå, siden dette er både mer tilgjengelig og bedre enn det offentlige. Men man må kunne betale.

Når man da ser selvgode finans og politiker-topper som sitter og diskuterer så busta flyr om hvor Much-museumet skal ligge, så kan man undres.. Man burde rett og slett satt opp en prioriteringsliste, og sett på hva som er viktig å gjøre i sitt lokalsamfunn, og prioritert dette. Dersom man som ordfører flyr rundt og kaster 'glans' over diverse arrangementer hele uken, hvor mye tid har man da til å ta fatt i de vanskelige og tunge sakene, de som virkelig ville ha en innvirkning på manges liv, og som ville skape et bedre samfunn ?

Jeg sier ikke at man ikke skal delta i sosiale tilstellninger osv, men man kan prioritere, og politikere som blir veldig full av seg selv, har jeg veldig lite sansen for. Det gjelder forøvrig uansett hvem det er.

Som det sies: Se hva folk gjør, ikke hva de sier. Det viser deres virkelige intensjoner og verdier.

Men ja, at politikere burde leve mer spartansk er en interessant tanke. Det får meg til å tenke på Audun Lysbakken som i 2001 som SUer lovte at om han kom på tinget skulle han donere mesteparten av lønna si til veldedige formål i protest mot de høye lønningene til stortingsrepresentanter. Men hva skjer når han kommer på tinget? Han tar hele lønna selv. Selv om jeg aldri har likt SV hadde jeg fått enorm respekt for Lysbakken om han hadde gjennomført løftet sitt.

Det er noe som heter at makt korrumperer og absolutt makt korrumperer absolutt. Det er nok meget lett å miste gangsynet, og den idealisme man en gang hadde, når man kommer i en høgere posisjon. Løftebrudd er for øvrig ikke noe nytt når det kommer til politikere. Jeg leste om en japansk bedrift, husker ikke hvilken det var nå - men toppsjefen der, bidro i en krisetid og tok kun 1 krone i lønn på et helt år (han hadde stor nok formue - så det var ikke synd på han uansett),  men han sa at her er det tusenvis av ansatte som sliter som bare det, og bedriften er i en krisesituasjon, og da ville det være illojalt av ham å ikke bidra alt han kunne til å rette denne situasjonen. Sett dette i kontrast mot den maktkampen som nylig var i SAS, hvor de ansatte ble avspist med knapper og glansbilder, mens ledelsen kun gjorde symbolske grep i egene lønninger og frynsegoder.

Det gir veldig tillit og innbyr til godt samarbeidsklima når toppsjefen tar en symbolsk lønnskutt fra en allerede oppblåst lønning, kontra kabinansatte som allerede sliter, og så skal se deres lønn gå ned ennå mer.

Det er den sterkestes rett som gjelder, og jo høgere opp på rangstigen du sitter, jo flere goder har du, og jo lettere er det å få gjort ting med de rette forbindelser. Slik er realiteten.

Uansett, jeg er nå totalt partipolitisk uavhengig. Jeg er motstander av ideologi, men noen av de mest spennende ideene til ting kommer fra ytterkanter som Rødt og DLF...og disse blir overvåket av PST. For et jævla drittopplegg!

PST overvåker vel miljøer som kommer med radikale ytringer, det er vel naturlig, i og med at de skal sørge for rikets sikkerhet. Og som man vet om AP: Alt ikke-voldelig er lov. hehe.


Title:  
Post by: abrkn on April 13, 2013, 07:49:31 PM
 


Title: Re: Norge: Regulering vil ikke komme før det er nødvendig
Post by: Herodes on April 13, 2013, 11:44:01 PM
Kan vi la være å bruke Skandinavisk som et uløp for hyperlibertarianisme/anarkisme? Hver gang et interessant emne oppstår, blir vi oversvømmet med "alt staten gjør er galt" og lignende paranoia. Det blir litt mye av det samme...

Hvis du ikke liker mine meninger er du fri til å trykke på ignore knappen.  :)

Edit: For å være litt mer seriøst: Ja, kanskje det skulle vært et politisk underforum. Men ja, personlig er bitcoin også en del politisk for meg, når jeg ser hvordan adelen styrer landet her.