Bitcoin Forum

Local => Konu Dışı => Topic started by: SUPERSAIAN on October 01, 2020, 06:59:41 AM



Title: İlkel Beyin Ve Güvenilirlik Faktörü
Post by: SUPERSAIAN on October 01, 2020, 06:59:41 AM
İlkel beyin diğer adıyla eski beyin, güven odaklıdır. Yani ilkel beyin; karşılaşmış olduğu olgu ve olayların güvenilirlik durumlarını sorgulayarak; “güven” ya da “kaç” komutlarını vermekle görevlidir. Bu noktada, markaların satışlarını ve etkinliklerini arttırabilmeleri adına güvenilirlik faktörlerini ölçümleyebilmeleri ve tüketicideki “kaç” komutunu etkisiz hale getirmeleri gerekmektedir.

Güvenilirlik faktörünün birçok boyutu bulunmaktadır.Bunları korku boyutu,tutku boyutu,benzerlik boyutu olarak inceliyebiliriz.

Burada hepimiz bir takip içerisindeyiz tüketici durumundayız yeni proje takiplerini burda bir cogumuz yapıyoruz ve piyasada bir çok scam proje bulunmakta siz nelere dikkat ediyorsunuz.Duygusal yaklaşabiliyoruz her insan gibi hype oluyor projeler,ekip güzel gözüküyor,web sitesini görsellerini iyi yapmış oluyorlar ama bir bakıyoruz scam cıkmış.Konu biraz daha genişletilebilir tabikide sizin fikirlerinizide almak istiyorum.


Title: Re: İlkel Beyin Ve Güvenilirlik Faktörü
Post by: lossnet on October 01, 2020, 12:57:38 PM
Proje içeriği, ekip ve pazarlama kabiliyeti elbette çok önemli. Fakat bazı kaliteli projelere baktığımızda, her şeyi usulüne göre yapanların bile  fiyatlarının durağan ya da negatif olduğunu görüyoruz. Bunun tam tersi olarak; dandik diye tabir edilen (neye yaradığı belli olmayan) ve aslında bir amacı da olmayan projeler hızlı şekilde fiyatlanabiliyor.

Sürü psikolojisinin çok yoğun olduğu bir piyasada olduğumuzu düşünüyorum ben. Pump-dump gruplarının da bunda etkisi var elbette. Fakat asıl faktör, fısıltı gazetesi diye tabir edilen kulaktan kulağa yürüyen yalan-yanlış manipülatif haberler. Piyasaya yeni girenler, çoğunluk neredeyse oraya gitme eğilimindeler. Bazen tecrübeliler bile düşebiliyor bu oyunlara. Kaliteli bir site, uçuk olmayan hedefler, sosyal medyanın gücü ve birkaç fenomen yazarla projeyi uçurabiliyorlar.

Projenin içeriğine ek olarak, ben çoğunlukla yapılan anlaşmaların kimlerle olduğuna bakıyorum. Bunlar hep eleme kıstasları. Misal, Samsung bu projeye güvenip girmişse mutlaka iyi incelemiştir diye düşünebiliriz. Samsung'un gözden kaçırdığı şeyi biz mi bulacağız ki sonuça!

Girdiği ya da gireceği borsaların da hangileri olduğu önemli burada. Bounty hunter'lara ödemelerini düzgün ve uğraştırmadan yapmış olması da bir ciddiyet göstergesi mesela. Projenin viral yollardan ilerlemesi için yatırımcılarla işbirliği yapmaları ve kazanç paylaşımına girmeleri de oturaklı ve uzun vadeli düşündüklerini gösterebilir... Her şeye rağmen, şans faktörü de var. Bazen tutarsa tutuyor, bazense tutmuyor!