Bitcoin Forum
March 16, 2026, 02:14:05 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 »
1  Local / Konu Dışı / Güneş Gözlükleri on: August 30, 2023, 08:52:10 AM
Güneş Gözlükleri

ilk gelen marka ray-ban oluyor genelde ben dün 2. orjinal gözlüğümü aldım çünkü göz sağlığı açısından bilinmeyen çin malı ne olduğu belli olmayan bir gözlüğü takmak istemedim ama verdiğim paraya acımadım değil 100 lira maliyeti bile olmayan ürüne 3k ödedim.

biraz araştırınca parayı resmen markaya ödemek zorunda bırakıldığımızı gördüm zira rayban gözlük ilk piyasaya çıktığında 10 ila 20 dolara satılıyormuş ama italyan Luxottica firmasına satılınca italyanlar fiyatı 150 dolara çıkartmış. Luxottica sadece bununla kalmamış yüksek fiyattan gözlük satabilmek için alternatif bütün gözlük firmalarını tek tek satın almış ve fiyatları rayban gibi yükseltmiş aşağıdaki bütün gözlük markaları günümüzde Luxottica firmasına ait bunlar tekel olmuşlar ucuz gözlük istemiyorlar.

özetle gözlüklerin pahalı olmasının tek sebebi itanyan Luxottica firması. bu markalar aynı firmanın gözlükleri ve hepsi aşırı pahalı.


Giorgio Armani
Rayban
Oakley
Persol
Versace
Burberry
Costa Del Mar
Dolce & Gabbana
Sferoflex
Vogue Eyewear
Emporio Armani
Michael Kors
Miu Miu
Polo Ralph Lauren
Prada
Ralph Eyewear
Ralph Lauren
Scuderia Ferrari
Starck Biotech Paris
Tiffany & Co.
Tory Burch
Valentino
Luxottica
Native Eyewear
Oliver Peoples
Alain Mikli
Arnette eyewear
Chanel
Coach
Brooks Brothers
Bulgari
2  Local / Konu Dışı / Spor salonu hakkında on: July 28, 2023, 12:41:21 PM
benim bir an önce spora başlamam lazım göğüslerim sarkmaya başladı hafiften göbekte olmaya başladı birazda kol kası yapmak istiyorum, kıyafetlerim özellikle tshirtler üzerime tam oturmuyor bu nedenle bol kıyafetler veya büyük beden giyiyorum.

daha önce spor salonu deneyimi olanlardan tavsiye istiyorum istanbul anadolu yakasında f/p mekan arıyorum nezih bir ortam olsun kızlarında spora geldiği arkadaş da edinebileceğim bir yer arıyorum.
3  Local / Servisler / Safepal S1 aldım on: March 10, 2023, 11:12:02 PM
merhaba ilk defa donanım cüzdanı kullanıyorumda hata yapmamak adına, cihazı ilk açtığımda bir qr code çıktı ve cihazın sıfır olup olmadığını doğrula dedi telefonla kodu tarattım safepalın sitesinde cihazdaki güvenlik kodunu yazdım ve cihazınız kaydoldu dedi.

sonra yeni wallet oluşturdan kelimeleri sırasıyla yanında gelen kağıda yazdım.

kelimelerin doğruluğu nasıl anlarım? yani yazdığım kelimeleri cihaza nasıl doğrulatırım?

telefona eşleştirdim ve binance den 0001 btc deneme çekimi yaptım ama uygulamada erc20 beb20 segwit vs adresi seçemiyorsun sadece bitcoin yazıyor hangi zincirde olduğu yazmıyor.

adresi binanceye yağıştırdığımda saedece bitcoin olan seçenekte hata vermedi bep20 vs hata verdi yanlış adres girdin diye.

gönderdiğim btc mobil uygulamaya geldi ama cihazda btcyi göremedim, son olarak gelen btcyi binanceye geri gönderdim, cihazda history kısmında giden btc görünüyor ama gelen btcnin kaydı çıkmıyor.
4  Local / Konu Dışı / Zincir Giyim Mağazaları ve Fiyatlar on: January 03, 2023, 02:28:30 AM
herkesi uyanık olmaya davet ediyorum.

249 lira olan eşofman altını mağaza da denedim beğendim ama son anda almadım eve geldiğimde tekrar baktım online mağaza da 249 yerine sepette 149 tl yazıyordu yetmiyor mobil uygulamada 300 tl üzeri alışverişe 120 tl kupon kampanyası vardı

300 lirayı tamamlamak için aynı eşofmanı + bere + kemer + sweetshirt aldım ve 305 lira tuttu, 120 liralık kupon ile sadece 185 lira ödedim, sonuç hem 65 liram cebimde kaldı hemde ekstra 3 ürün daha aldım.
 
madem bu paralara satabiliyorsunuz mağazalardaki fiyatlar nedir? aynı ürünleri mağazadan almaya kalksam 500 600 lira öderdim heralde.

mağazalar da tıklım tıklım bu arada herkes internetten alışveriş yapmıyor, çok fena geçiriyorlar millete çok.
5  Local / Ekonomi / Kur Korumalı Altın Hesabı on: December 14, 2022, 03:29:03 AM
bugün dahil olduğum hesap türü.

varlık barışı ile getirdiğim parayı ONS 1660 dolar civarındayken çapraz kurdan gram altına çevirmiştim, bugün de ONS fiyatının 1800 doları geçmesiyle kar almak yerine bu hesaba geçmenin daha mantıklı olduğuna karar verdim.

şöyleki eğer ons buradan düşüşe geçerse %12 faiz alırım eğer ons yükselmeye devam ederse bu defa kur farkını alıcam. eğer ons düşüşe geçer USD artışa geçerse yine aradaki farkı alıyorum kısaca her türlü kardayım anasını satayım hoşuma gitti.

3 aylık vade seçtim vade sonunda otomatik yenileniyor hesap dilerseniz ve devam ediyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.
6  Local / Ekonomi / Bitcoin Ayı Piyasasının Sonunda Olabilir on: October 28, 2022, 06:50:01 PM



Haftalık grafikte gözlemlediğim durum 50 bars bir önceki ayısı piyasasında dip seviyeye 3k ya denk geliyordu 2 gün sonra 51 bars olucak ama fiyat 20k üzerinde

öte yandan bir önceki döngüde hacim son yılların en düşük seviyesinde iken 6k da bollinger band sıkışmış fiyat aşağı doğru kırılmıştı, bu defa ise önemli bir fark var hacim! hacim bir önceki döngünün 5 katı büyüklükte hacim bu kadar yüksek iken 13k 10k gibi %50 ye varan bir kırılım çok zor görünüyor.
7  Local / Servisler / ftx türkiye borsasındaki işlem hacmi on: September 28, 2022, 05:01:52 AM
btc/usd paritesinde 24 saat işlem hacmi 1 milyar dolardan fazla  Coinbase borsasında bile bitcoin de bu kadar hacim yok heralde ruslar bu borsayı tercih ediyor bizim millette bu kadar para olacağını hiç sanmıyorum
8  Local / Alternatif Kripto-Paralar / az önce 350 dolar dolandırıldım on: August 02, 2022, 01:44:29 PM
VeChain twitter hesabından amazon web services ile ortaklık haberi paylaştı, bende sıcak haber ile biraz vet aldım lakin birden çakılmaya başladı nedeni ise, bu defa ilgili haberin eski olduğunu bu durumdan dolayı özür diledikleri tweet atmaları.

yani 1 saat içince önce pump yaptırıp sonra da dump ile 350 dolarımı hiç ettiler zarar daha da büyük olabilirdi.

allah belanızı versin!

https://twitter.com/vechainofficial
9  Local / Konu Dışı / İstanbul da keyifle gezilecek oturulacak park ve bahçe kalmaması on: July 12, 2022, 03:01:58 PM
nereye gidersek gidelim mülteci sürüsünün istilasından gittiğimize bin pişman bir şekilde eve döndük adalara gidelim dedik ne fayda vapurda bile terör estiriyorlar oturacak yer yok kadıköy sahilde takılalım dedik aynısı ortaköye kumpir yemeye gittik oradalar dün internetten az bilinen bir yerler bulayım dedim çamlıca millet bahçesine nakkaştepeye gittik aman allahım afganı özebeği suriyelisi afrikalısı bütün piknik alanları kapılmış tuvalet önünde 100 er kişilik kuyruklar yahu biz nereye gideceğiz? hiç mi kafa dinleyemeceğiz şöyle bir orman havası alalım kuş seslerini dinleyelim desek yok ne mümkün her yeri istila etmiş durumdalar bayram da toplu taşımalara hiç girmiyorum tam bir rezillik.. dün az daha olay çıkartıyordum tam bir masa boşaldı oturalim dedik suriyeliler daha insanlar ayaklanmadan başlarına üşüştüler herhangi bir masaya oturmak imkansız gibi birşey.

bayram da evden dışarı çıkmak gezmek haram oldu.
10  Local / Ekonomi / Asgari ucret 267 EURO on: August 06, 2020, 10:32:26 AM
2016 da bir asgari ucret 400 kusur euro ediyordu, an itibari ile 267 euro yani alim gucumuz 4 yilda neredeyse %50 civari azalmis.

11  Local / Konu Dışı / Sifir Arac ile 2. El arac arasindaki ucurum. on: July 10, 2020, 07:09:51 AM
Sifir otomobil alan kisi almanyadaki kisi ile ayni araci aliyor, her iki otomobilde sifir km.

turkiyedeki vatandas 1 tanede devlete aliyor (%60 otv)  Fark %100 2 misli veya 2 tane devlete aliyor (%160 otv) Fark %200 3 misli.

Peki 2. elde neden 2 veya 3. misli odemek yerine 10 misli oduyor bu vatandas?

Turkiyedeki araclar daha yuksek km ve bir suru kazaya karistiklari halde almanyadaki 2. el araclardan ortalama 10 15 kat daha pahali.

ornek alttaki arac 7000 lira trde 60 ila 90 bin tl arasinda usttelik km daha yuksek ve kazaya karismis duzeltilmis vb.


https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=301750150&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&maxPrice=1000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&action=eyeCatcher&searchId=cf74b671-4dce-99f6-3de8-df959dcf8555
12  Local / Konu Dışı / Cem Yılmazın para basması on: February 08, 2019, 06:49:30 AM


yeni gösterisinin bilet fiyatları ( 372 lira-1000 lira) arasında değişiyormuş ve biletler şimdiden tükenmiş gösteri salonu 5000 kişilik.

şimdi ufak bir hesap yapalım ortalama bilet fiyatı 400 lira x 5000 kişi = 2 milyon lira. yani adam 2 saat sahneye çıkıyor sadece konuşuyor 2 milyonu cebe atıyor, yüzlerce defa aynı gösteriyi sahneleyeceğini düşünürsek değişik illerde kazandığı parayı hayal bile edemiyorum.



13  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Altcoinlerin geliri kalmadı on: November 23, 2018, 02:43:29 PM
projelerin geliştirilmesine devam edilmesi (yersen) ofislerin kirası çalışanların maaşı sigortası elektirik su faturası ve diğer giderlere para lazım, peki bu parayı her ay nasıl bulacaklar? ellerindeki tokenleri (kilitli) satmaktan başka çareleri yok dikkatli olun.
14  Local / Servisler / skrill kripto para satmaya başlamış on: November 23, 2018, 02:24:12 PM
ara sıra freelance işler yaptığım için paypal gittikten sonra bir ara payoneer daha sonra payza şuanda da skrill kulanmaya başladım. payza da bir ara kripto para satıyordu ama, KARA PARA akladıkları gerekçesiyle abd payzanın banka hesaplarına ve domaine el koydu, yani payza patladı içerde parası olanda yandı. şimdide skrill aynı işe başlamış yakında buda patlarsa şaşırmam o nedenle kullananlar dikkat etsin. ben payzadan son anda yırttım transferden 1 hafta sonra payza payladı yoksa 500$ gidiyordu.
vergi muhabbetine paypala kapıyı gösterdiler ama payoneer skrill payza fln hepsi tr bankalarına para gönderiyor, yasalar sadece paypala özel heralde paypal gittiğinden birçok işim bozuldu ve paypalın eksikliği freelance işler yapan kesime büyük darbe oldu, ülkeye döviz getiren ebay de satış yapan binlerce kişi ekmeğinden oldu bu konuda çok öfkeliyim neyse dediğim gibi kullanlar işlem yaparken acele etmeli ve içerde uzun süre para bırakmamalı.
15  Local / Ekonomi / Son 2 yılın en durgun zamanını yaşıyoruz on: October 19, 2018, 03:57:41 PM

uzun zamandır hiç bu kadar stabil olmamıştı, bitcoini cazip kılan volatile yok oluyor, piyasaya yön veren market maker yani balinanın yeni planı sizce nedir?

- SEC kararını verene kadar volatileyi minimum tutmak istiyor
- sene başından veri topladığı btclerin değerini korumak istiyor, 6k altına izin vermeyecek
- sabrımızı sınayıp 6k direncinin kendiliğinden kırılmasını bekliyor
- her yükselen trend de USD bazında zaten kar realizyonu yaptı bitcoin fiyatı artık umrunda değil.
- vs..
16  Local / Ekonomi / Diyanetin Bütçesi Arttı, Teknoji ve Bilim vs Eridi! on: October 14, 2018, 02:59:38 PM


Diyanet’in bütçesi istihbaratı 5’e katladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 bütçesi yüzde 34.36 artışla bütün tasarruf tedbirlerini alt üst edip 7.7 milyar liradan 10.5 milyar liraya çıkarıldı. Başkanlığını Ali Erbaş'ın yaptığı Diyanet İşleri, bu devasa bütçesiyle ülkenin kritik istihbarat işlerini üstlenen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın bütçesini 5'e, yatırımcı bakanlıkların bütçesini de 4'e katladı. Diyanet bütçesi olağanüstü artırılırken MİT ile Bilim ve Teknoloji, Ulaştırma ve Altyapı, Enerji bakanlıklarının bütçelerinde yüzde 56'ları aşan kesintiler yapıldı.


BİLİM VE TEKNOLOJİNİN BÜTÇESİ YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önümüzdeki yıl kullanacağı bütçe, ülkede sanayi ve teknoloji politikalarını belirleyen, ileri teknolojiye yapılan yatırımları destekleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2 milyar 544 milyon liralık bütçesinin tam 4.1 kat üzerinde olacak. Bu devasa fark, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinin önümüzdeki yıl yüzde 56 oranında kırpılıp 5.7 milyar liradan 2.5 milyar liraya düşürülmesi nedeniyle ortaya çıktı. Aynı şekilde, olası bir depreme karşı can ve mal güvenliğini korumak amacıyla uygulanan kentsel dönüşüm projelerini yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2 milyar 573 milyon liralık bütçesi de Diyanet bütçesinin çeyreğine ulaşamadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu yıl 31.3 milyar lira olan bütçesi de gelecek yıl tasarruf nedeniyle 13.6 milyar liraya düşürülecek. Böylece geçen yıl Diyanet bütçesinin 4 katından daha fazla harcama yapan Ulaştırma Bakanlığı, gelecek yıl neredeyse Diyanet'le aynı düzeyde harcama yapacak.

kaynak:sözcü
17  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Acıların Coini Ethereum on: September 06, 2018, 09:17:07 AM
nvdia ve amd den gelen açıklamalara göre madencilerden gelen talep ciddi oranda azalmış gpu üreticilerinin hisselerinde düşüş yaşandı, bana kalırsa madenciler karlılık öldüğü için artık bir bir şarteli indiriyor ve ellerindeki etherleri satıyor, duruma uyanan ether yavruları icolar vs onlarda topladıkları etherleri botlar üzerinden borsalarda satıyor. sonuç olarak icolara olan ilgi zaten bitik durumda ve etherin artık bir sürü rakibi varken etherin tekrar ayağa kalması pekte mümkün görünmüyor.

cboe ethereum vadeli işlemler, yada gelemyen boğa sezonu dışında ethereum için ufukta yeşilleri göremiyorum malesef, 400$ alım için uygundu 200$ oldu yarın 100$ olması kimseyi şaşırtmaz artık..
18  Local / Konu Dışı / Su Faturasına Her Ay ZAM ZAM ZAM! ZAMA DA ZAM.. on: September 05, 2018, 12:30:59 PM
iski 2016 ve 2017 yıllarında su birim fiyatlarına, yani su faturasına hey ay zam yapmış. 2018 yılına ait dosyayı bulan paylaşsın ona da bakalım. 2016 ve 17 de bile böyle her ay zam yapıldıysa şuanki ortamda haftada bir zam yapar bunlar diye düşünüyorum.

http://www.iski.gov.tr/web/assets/SayfalarDocs/subirimfiyatlari/2016_Su_Birim_Fiyatlari.pdf
http://www.iski.gov.tr/web/assets/SayfalarDocs/subirimfiyatlari/2017_Su_Birim_Fiyatlari.pdf
19  Local / Ekonomi / CBOE sene sonuna kadar Ethereum Vadeli işlemleri başlatacak.. on: August 31, 2018, 07:18:14 PM
Bugün düşen bir habere göre Cboe Ethereum için 2018 sonuna kadar vadeli işlemleri başlatacakmış. Yatırımcılar vadeli işlemler ile bir varlığın gelecekti fiyatı hakkında bahse girebiliyorlar, bu sayede geçen sene bitcoini 20k yaptılar sonrasını hepimiz biliyoruz.. daha önce de ether ile ilgili cboe'nin ceosu artık vadeli işlemlere başlayabilirz demişti, eğer gerçekleşirse ethereum geçen sene bitcoinin yaşadığı sene sonu patlamasını bu sene ether yaşayabilir (umarım olur).. ayrıca Elon Musk ether almak isityorum fln demişti, bu işin kokusunu almış olabilir bir yerlerden diye düşünüyorum.

https://www.businessinsider.com/ether-futures-on-the-way-at-cboe-2018-8
20  Local / Konu Dışı / BİM 350 ürüne birden zam yaptı + Gizli Zamlar! on: August 28, 2018, 05:59:55 PM
Suyuda mı dolar ile alıyoruz? 5 litre içme suyu 1,6 liradan önce 1,85 sonra 2,25 sonra 2,40 bugünde 2,50 lira oldu. bakın sadece en dandik marka içme suyu bu! normal markette 5 litre marka içme suları 5 lira oldu.

bu sadece bir örnekti misal 6 lı soda 2,40 liraydı şuan 3,25  1 litre le cola 0,85 kuruştan 1,50 tlye çıkmış..

birde çakal firmalar var çaktırmadan gramajı sürekli düşürüyorlar örnek olması açısından.. boyutlar giderek ufalıyor..



burada da etikette 100 gr yazıyor ama gramajı düşmüş..

Pages: [1] 2 3 4 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!