Bitcoin Forum
November 28, 2022, 02:32:21 AM *
News: Bitcointalk Community Awards
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Local / Altcoins (Hrvatski) / Zašto Fork Delta ne prikazuje trenutno stanje i kako to rešiti? on: August 01, 2019, 09:31:14 AM
Primetio sam da Fork Delta VEOMA sporo ažurira stanje u ponudi i potražnji. Desi mi se da kliknem da kupim/prodam tokene i da dobijem obaveštenje da je to već kupljeno/prodato, a da se ta ponuda sa spiska ukloni tek za par dana. Zbog toga nikako ne mogu imati realnu sliku trenutne cene nekog tokena, što otežava trgovanje. Može li se nekako videti šta je stvarno na Fork Delti raspoloživo za trejdanje, a šta je već trejdano?
2  Local / Hrvatski (Croatian) / Kako prikriti tragove transakcije? on: May 14, 2019, 08:30:21 PM
Anonimnost je jedna od fundamentalnih stvari u kripto svetu, ali je u samoj osnovi i mogucnost praćenja transakcija jer zapis u digitalnom obliku ostaje u blockchainu. Interesuje me da li je (i kako) moguće prebaciti sredstva  sa jedne adrese na drugu (ili wallet), a da se naknadno ne može otkriti sa koje adrese su stigli tokeni ili coini? Da li postoji neki posrednik koji može "zamaskirati" poreklo sredstava?
3  Local / Hrvatski (Croatian) / Problem sa unwatch opcijom on: April 06, 2019, 08:39:10 PM
Da li se i vama dešava da i nakon što kliknete na Unwatch opciju i dalje u Updated topic dobijate obaveštenja o novim postovima u određenoj temi? Ja sam se sa nekih tema uspeo odjaviti, ali sa drugih ne uspevam iako sam se par puta pokušao odjaviti (kliknuo na unwatch). U vrhu teme mi daje da kliknem na Watch, što bi trebalo da znači da je ne pratim, ali obaveštenja ipak stižu.
4  Local / Altcoins (Hrvatski) / Početničko pitanje oko Twitter kampanja on: April 02, 2019, 07:45:00 PM
Evo jednog početničkog pitanja, ali ko pita ne skita. Elem, po prvi put sam se priključio bilo kakvoj kampanji, a da nije signature. Kada retvitujem neki tvit bez svog komentara, to se pojavi na mom profilu, ali sa linkom na originalni tvit i ne mogu naći link ka tvitu na mom profilu, kojim dokazujem da sam retvitovao. Ako stavim komentar, onda ima novog linka. Kako se to rešava i da li mi se to računa ako stavim u nedeljni report?
5  Local / Altcoins (Hrvatski) / Kako i gde kupujete crypto valute? on: January 14, 2019, 07:15:43 PM
Dosta se priča o zameni crypto za fiat, ali bih voleo da čujem šta vi koristite u obrnutom smeru, kad želite da kupite crypto valute i kolike su provizije.
6  Local / Altcoins (Hrvatski) / EOS ima mnogo više korisnika decentralizovanih aplikacija (Dapps) nego Ethereum on: January 01, 2019, 06:50:41 PM
Jedan od parametara koji bi mogao da utiče na budućnost Ethereuma jeste i broj korisnika decentralizovanih aplikacija, odnosno procenat korisnika koji koriste Ethereum u odnosu na druge blockchaine. Najnovija istraživanja pokazuju da 5 najpopularnijih Dapps na Ethereum blockchainu zajedno imaju skoro 7 puta manje korisnika nego Top 5 Dapps na EOS blockchainu. Naravno, jedan od razloga je i ektremno ograničen broj transakcija u sekundi na Ethereum mreži, što će se promeniti sledećom velikom nadogradnjom, ali ostaje činjenica da je dosta vremena izgubljeno i da to može dosta da našteti Ethereum projektu i da utiče na buduću cenu.

EOS Dapps


Ethereum Dapps


*Slike su preuzete sa https://dappradar.com a cela vest je OVDE.
7  Other / Archival / Maggiodormo bot - Bokile on: December 01, 2018, 07:57:12 PM
This topic is only for Piggy's bot.
Do not reply to this topic, please.
8  Local / Off-topic (Hrvatski) / Daljinsko uključivanje i isključivanje računara on: November 10, 2018, 08:12:05 PM
Planiram da kupim uređaj koji će mi omogućavati da uključujem i isključujem računar kad sam van kuće. Znam da mnogi koriste tako nešto za kontrolu rigova, pa računam da je ovo pravo mesto za ovakvo pitanje. Naleteo sam na OVAJ MODEL
Da li vi imate neku preporuku za sličan uređaj? Možda neki drugi modeli imaju korisne opcije koje mi nisu pale na pamet.

Uzgred, trenutno je na Ali Expressu veliki popust za ogroman broj artikala, pa možemo iskoristiti ovu temu za preporuku raznih sitnih gedžeta koji mogu, ali ne moraju imati veze sa kripro svetom.
9  Local / Hrvatski (Croatian) / Mnogo dobra reklama on: October 20, 2018, 04:07:20 PM
Naleteo sam na mnogo dobru reklamu, a pošto ima veze sa crypto valutama mislim da je zaslužila ovde da se nađe.

https://www.youtube.com/watch?v=Ihd0moB0ehM

Napomena, ako niste gledali "Game of Thrones" verovatno vam neće biti toliko zabavna. Meni je baš cool.
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!