Bitcoin Forum
May 04, 2024, 06:04:33 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Bir Kripto Para Borsası Açma Serüveni - Demo Yayını - Bounty Açıklama on: April 09, 2019, 09:35:04 PM
     Tekrar merhabalar, https://bitcointalk.org/index.php?topic=5106530 https://bitcointalk.org/index.php?topic=5110489 konularını birçoğunuz okumuşsunuzdur.


     Testlerini bitirdiğimiz takas platformumuzu faaliyete almadan önce son tasarım düzenlemelerini yapıyoruz. Siz potansiyel müşterilerimizin de platformu deneyimleyip görüş ve önerilerini almak istiyoruz. Uygulamamız henüz demo sürüm de çalıştığından ve markamızı da yapacağımız bounty kampayası ile aynı anda açıklayıp sizlere sürpriz yapmak istiyoruz. Bu nedenle geçici süre https://www.dockerex.com alan adı ile yayın yapacağız.


     Demo yayını süresi boyunca kayıt işlemini tamamlanan her üyemize sistem tarafından tüm Yerel ve Kripto varlıklarda bakiye tanımı otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Demo yayını son bulduğun da tüm kullanıcılar ve sistemde tutulan bilgileri silinecektir. Lütfen sistem tarafından belirtilen IBAN ve Cüzdan adreslerine transfer gerçekleştirmeyiniz. Aksi takdir de sorumluluk kabul etmeyeceğiz.


     Görüş ve önerilerinizi;


     Kısaca genel platform özelliklerinden bahsetmek gerekirse;
  • SMS alamadığınız durumlarda robot operatör vasıtası ile doğrulama kodunu çağrı olarak alabilirsiniz.
  • Yerleşik yüksek performanslı emir eşleme motoru ile gerçek zamanda işlem yapabilirsiniz.
  • µWebSockets yüksek hacimli trafik desteği ile sistemde gerçekleşen her işlemi anlık olarak görürsünüz.
  • Müşteri desteği için yerleşik bilet sistemini kullana bilirsiniz.
  • Müşteri soruları için yerleşik duyuru ve blog sistemi.
  • Çeşitlendirilebilir bölgesel destek. (Dil, tarih v.b).
  • Birden fazla kripto para birimine uyum. (Örn: Bitcoin,Litecoin, Ethereum, Dash vb.).
  • Birden fazla token birimine uyum. (Örn: ERC20, QTUM, NEP5vb.).
  • Birden fazla yerel para birimini desteği. (Örn: TL, USD,EUR vb.).
  • Çoklu işlem çifti.
  • Mail, SMS ve Google iki faktörlü kimlik doğrulama desteği.
  • Bankacılık standartlarında güvenlik.
  • Hesaplarımızın bulunduğu tüm bankalarda 7/24 para yatırma ve çekme işlemleri.


     Aktif işlem çiftleri;
BTC/TLLTC/BTCDASH/ETH
LTC/TLETH/BTCLTC/ETH
ETH/TLDASH/BTC
DASH/TL

Aktif çiftlerin dışında eklenmesini istediklerinizi belirtebilirsiniz.


     Sistem banka API’leri yanında blok zinciri API entegrasyonlarınıda desteklemektedir.
Mevcut bir kripto varlık yatırım işleminde, transaction oluşturulduktan hemen sonra müşteri hesaplarına bakiye tanımı varlığın ilgili
onay sayısına ulaştığı anda güncellenir. (Çekme ve yatırma işlemleri 7/24 aktif
operatör takımları tarafından izlenir. Çekim işlemlerinde operatör onayı gerekir.)


     Bilgilendirme: Ev SSL ve Business plan Cloudflare beta yayınımız ile devreye alınacaktır. Beta
yayına başlamadan 1 hafta önce bounty kampanyamızın detayları @GrinZ tarafından duyurulacaktır.




     Sistem Görselleri

Mobil Responsive


Anasayfa


Kayıt Ol


Giriş Yap


Girişi Doğrula


Panel


Borsa Grafik


Borsa Tahta


Borsa Panel


Yerel Varlık Yönetimi - Yatırma


Yerel Varlık Yönetimi - Çekme


Yerel Varlık Yönetimi Çekme Onay


Yerel Varlık Yönetimi Bekleyen/Geçmiş Emirler


Kripto Varlıklar - Çekme


Hesap Faliyetleri


Profil


Ayarlar


Ayarlar - Oturum Yönetimi


Duyurular


Destek


İletişim



2  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Bir Kripto Para Borsası Açma Serüveni - İsim Seçimi on: February 15, 2019, 11:42:25 PM
   Şuanda projemiz bitti. Maksimun 2-3 hafta içerisinde faliyete geçecek durumdayız.  İnşallah Türkiye’nin en kolay ve en güvenli (teknik ve fiziki koruma olarak) borsasını kurmuş durumdayız. İsim arayışlarımız devam ediyor. Bu arada borsa kurma fikri oluştuğu andan itibaren alan adı satın almaya başladık. Yaklaşık 200 civarında alan adını satın aldık. Bu kadar alan adının elimizde olmasına rağmen isim konusunda hala bir karara varabilmiş değiliz. Alan adları için her biri beş yıldan 200 alan adının maliyetini bilenler bilir. Yaptığımız ekstra masraflarla da (Yemek, yol, konaklama, danışmanlık hizmetleri)  İstanbul'un en güzel semtlerinden birinde ortalama büyüklükte bir daire parası harcadığımızı da hatırlatmak isterim.

Merhabalar, konuya istinaden yeni açılacak borsamız için isim seçimini sizin oylamanızı istiyoruz. Diğer alan adları tarafıma ulaştığında ekleme yapacağım. Seçimleri ve nedenini yorum olarak atabilirseniz gayet güzel olur.

ATAKCOIN.COM
ATAKKOIN.COM
BORSACRYPTO.COM
COINTRSHOP.COM
ELEGANTEBYT.COM
ERKCOIN.COM
ERKKOIN.COM
ERKKRIPTO.COM
ERKRIPTO.COM
FOXKOIN.COM
KALEKOIN.COM
KOINKALE.COM
KOINTAKAS.COM
KONCOINS.COM
KONKOIN.COM
KONKOIN.INFO
KONKOIN.NET
KONKOIN.ORG
KRIPTO-OUTLETS.COM
KRIPTOTICARETI.COM
PINEXCOIN.COM
PINEXKOIN.COM
SWEETCOFFEES.COM
TAKASCOINS.COM
TCGOLDCOIN.COM
TCGOLDENCOIN.COM
TCOINSTORE.COM
TRADECRY.COM
TRADECRY.INFO
TRCOINCLUB.COM
TRCOINSTORE.COM
TRGOLDCOIN.COM
TRGOLDENCOIN.COM
xn--koindkkan-u9a10d.com
xn--koindunyasi-fmg.com
ZULACOIN.COM

Ekleme;
DOCKEREX.COM
3  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Bir Kripto Para Borsası Açma Serüveni on: February 05, 2019, 05:53:11 PM
   Borsaya ilk bulaştığım tarih 80'li yılların sonuydu. O günden bu güne bazen kazandık bazen kayıp ettik ama Borsa İstanbul’dan hiç kopamadık.

   2017 Nisan-Mayıs ayları Borsa İstanbul'da günlük yaklaşık 10 Milyon TL civarında al sat yapıyordum. Bir akşam bir yakınım ile sohbet esnasında yine laf döndü dolaştı borsaya ve kripto paralara geldi. Sonrasında iş kripto para borsası kurmaya kadar geldi. Nasıl yaparız nasıl ederiz derken başladık yazılımcı aramaya.

   Komşumuzun yazılımcı bir yeğeni olduğunu öğrendik ve o heyecanla gecenin bir vakti komşumuzu aradık. Öyle bir yeğeninin olmadığını söylemiş olsa da daha sonra hatırlayarak bize numarasını iletti. Komşumuzun yeğeni ile görüştüğümüzde ve isteklerimizi anlattığımızda konuya vakıf olmadığını ve bu işi yapamayacağını söyledi. Komşumuz bize farklı alternatifler sunmaya başladı. 15.000 TL ye 15 günde kuracağını söyleyen birini buldu. Bir süre Whatsapp ve telefon ile görüştükten sonra telefonlarıma bakmamaya başladı ve onun da bu işi yapamayacağını anlamış olduk. Sonrasında yine komşumuzun vasıtası ile ülkenin personel ve bütçe olarak en büyük kurumlardan birinin yazılımcısı ile görüşmeye başladık. Bir müddet sonra oda işin içinden çıkamayacağını belirtti. Onuda listeden çıkarmak zorunda kaldık.

   Sonrasında Türkiye'nin en büyük bakanlıklarından birinin yazılım ekibi kadrosu ile irtibat kurduk. Bir müddette onlarla çalıştık ve sonrasında işin işleyiş ve yapılanma ayaklarını konuştuk ve bunlarında hemen sonrasında yapamayacaklarını belirtip Almayan’da satılan hazır paketleri tavsiye ettiler (draglet) ve zaman içinde onlarla da bağlantımız kayıplara karıştı.

   Bir başka dostumuzun tavsiyesi ile Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerine yazılım danışmanlığı veren bir firma ile irtibata geçtik. Büyük bir süreç (7-8 ay) ve maliyetten sonra yazılımın yapıla bileceğini belirttiler. Fakat daha sonrasında bu işi kendilerinin yapamayacağını söylediler ve yazılımı geliştirmekten vazgeçtiler.
 
   Bütün bu girişimlerden sonuç alamayacağımızı anlayınca şimdilerde ticaret ile uğraşan ama yazılım mühendisi 2. derece bir akrabamız ile temas kurduk. (Sonucun ne olacağını bilmediğimizden böyle bir işe kalkıştığımızın duyulmasını pek istemiyor ve sadece en güvendiğimiz insanlar ile irtibat kuruyorduk.) Birilerini bulacağını ve bu işi yapabileceğimiz konusunda iyimser bir görüş beyan etti. İlk istişare lerimizden sonra bu işin olabileceğini sıfırdan yazılım yapıla bileceğini ve başarılı olma ihtimalimizin yüksek olduğu kanaati oluştu. Daha büyük bir istek ve azim ile koşturmaya devam ettik.

   Bir yakınımız vasıtası ile görüştüğümüz bir yazılımcı bu işin çok kolay olduğunu ve bizim bütün itirazlarımıza ve yaşadığımız tecrübeleri belirtmemize rağmen çok kısa bir sürede yazılımı yazacağını kodların büyük bir bölümünün internet üzerinde yer aldığını ve 15 günde 15.000 TL karşılığında yapacağını söyledi. 15. günün sonunda oda yanıldığını anladı.

   Sonrasında bir başka grup ile temasa geçtik ve uzun görüşmelerin sonunda 50.000 USD ve en az %50 hisse karşılığında bu işi 6 ila 8 ay içerisinde teslim edip işletmeye açabileceklerini söylediler. Fakat toplantılarda konuşulan bazı konulardan rahatsızlık duyan akrabamın uyarısı ile bu görüşmelerde sonuçsuz kaldı.

   Artık vazgeçme noktasına gelmiştik. Harcadığımız parayı ve zamanı çöpe atmaya karar verdiğimizde oğlumun ısrarı ile üniversitelerden yazılımcılar araştırmaya başladık. Bu yazılımcılar hem güvenilir olacak, hem işi iyi bilecek, hemde çalışkan olacak ve bu vasıfların hepsini üzerinde taşıyan bir insanı bulmanın ne kadar zor olduğunu herhalde anlatmama gerek yok.

   Sonrasında bir devlet kurumda çalışan bir arkadaşımıza yaşadığı ildeki üniversitenin bilgisayar bölümü olup olmadığını eğer varsa temas kurabilecek güvenilir birilerinin olup olmadığını araştırması için ricada bulunduk. Hemen ertesi gün arkadaşımız bize döndü heyecan ile bölüm başkanını tanıdığını telefon ile görüştüğümüz de, aradığımız kişinin odasında misafir olduğunu üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığını belirtti. Kendisi ile telefonda konuştuğumuzda işi iyi bilen eski bir öğrencisi olduğunu ve böyle bir proje üzerinde öğrencilik döneminden itibaren uzun zamandır çalıştığını belirtti. Projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyleyip bizi görüştüre bileceğini belirtti. Bu haber üzerine ertesi sabah ilk uçağa atlayıp arkadaşımın yaşadığı anadolu kentine hareket ettik. Oradan arkadaşımı alıp ilk uçakla projeyi geliştiren öğrencinin yaşadığı memlekete uçtuk. Akşam saatlerinde bu arkadaşla ofisinde buluştuk. Biraz hoşbeşten sonra yaşımızın ve bu güne kadar yaptığımız temasların tecrübesi ve yapılan çalışmayı gördükten sonra bu arkadaşımızın bu işin üstesinden gelebileceğine projenin yarısından fazlasının tamamlanmış olduğunu gördük. Projeyi tamamlamak için 6 ay daha süre istemesi bizden herhangi bir peşinat talebinde bulunmaması ve konuya vakıf olduğunu bize inandırması neticesinde el sıkıştık. Ayrıldığımızın bir kaç gün sonrasında arkadaşımızı motive etmek ve bizimde kararlı olduğumuzu göstermek için 3.000 USD avans gönderdik. Bu tarihten itibaren bazı hafta sonraları arkadaşımızı İstanbul da misafir ettik. Bazı hafta sonları da biz arkadaşımızın yaşadığı şehre gidip temaslarımızı sürdürdük. (Bu gidiş gelişlerin ve konaklamaların ve daha önceki tecrübelerimiz ile yaptığımız masrafları finalde belirteceğim.) Bu arada da güvenlik ve yazılımın işletilmesi konusunda hata yapmamak için çeşitli kişi ve kurumlardan danışmanlık almaya başladık. (Bu kişi ve kurumlardan izin almadığım için isimlerini belirtemiyorum.) Bu arada karşılaştığımız absürt taleplerden de bahsetmek istiyorum.

   Yine yakın çevremizden bir dostumuzun tavsiyesi ile başka bir anadolu kentinde yaşayan kripto para konularına vakıf Microsoft mühendisi olarak tanınan bilinen ve çeşitli sertifikasyonları ve eğitimleri tamamlamış bir kişi ile görüşmek üzere yazılımcımızı yaşadığı kentten getirtip birlikte bu mühendis ile görüşmek üzere onun yaşadığı şehre gittik. Uzun bir görüşmeden sonra bizden talebi yaklaşık aylık 50.000 TL maaş, 3 ay sonra farklı bir rakam konuşmak üzere ayrıldık ve kendisini telefon fihristtimizden sildik. Muhtelif ekstraları anlatmayı gerek dahi görmüyorum. Sonuç olarak kendisi ile çalışmama kararı verdik.

   Yine bir başka dostumuzun tavsiyesi ile başka bir anadolu kentinde yaşayan kripto para konularına vakıf bir başka beyefendi ile görüşmek üzere uzun bir yolculuktan sonra buluştuk, konuştuk ve prensipte anlaştık ama bir kaç gün içinde taleplerini netleştirip bize döneceğini bildirdi. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra aracı arkadaşımız vasıtası ile bize bir talep listesi iletti. Bu listede aylık 4 BTC maaş + kardan pay (yine BTC olarak) ve muhtelif ekstra talepleri oldu. Bu talepleri okur okumaz bu arkadaşımızı da telefon fihristtimizden sildik.

   Yine bir başka arkadaşımızın tavsiyesi ile bir üniversitede görev yapan borsada yıllarını harcamış ve epey tanınan iktisat Prof. ile görüştük. Sistemin işletme, yönetim ve emir tahtaları konusunda danışmanlık hizmeti almak istediğimizi belirttik. Yazılımcımızın da dahil olduğu uzun görüşmeler sonrasında 3 aylık hizmet bedelinin 3 kişilik bir ekip ile 150.000 TL olduğunu belirtiler.

   Şuanda projemiz bitti. Maksimun 2-3 hafta içerisinde faliyete geçecek durumdayız.  İnşallah Türkiye’nin en kolay ve en güvenli (teknik ve fiziki koruma olarak) borsasını kurmuş durumdayız. İsim arayışlarımız devam ediyor. Bu arada borsa kurma fikri oluştuğu andan itibaren alan adı satın almaya başladık. Yaklaşık 200 civarında alan adını satın aldık. Bu kadar alan adının elimizde olmasına rağmen isim konusunda hala bir karara varabilmiş değiliz. Alan adları için her biri beş yıldan 200 alan adının maliyetini bilenler bilir. Yaptığımız ekstra masraflarla da (Yemek, yol, konaklama, danışmanlık hizmetleri)  İstanbul'un en güzel semtlerinden birinde ortalama büyüklükte bir daire parası harcadığımızı da hatırlatmak isterim.

   Belki size de bir ışık tutar umudu ile paylaşmak istedim. Burada anlattığımın ve sizin birkaç dakikada okuduğunuz bu hikayenin gelişiminin aralıksız geçen 21 aylık süreçten geçtiğini ayrıca belirtmek isterim. Buda bizim kripto para borsası kurma hikayemiz.
4  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Paribu - Teknik İnceleme on: September 26, 2018, 02:32:52 PM
Borsa Teknik İncelemeleri - Paribu Cheesy

Bu konuda borsaların yazılım mimarileri, yazılım dilleri , kullandıkları teknolojilere ve satın aldıkları hizmetlere değinmek istedim. Forumda yeni değilim fakat bazı özel sebeplerden dolayı paylaşımlarımları bu hesap üzerinden devam ettireceğim. İncelememin kayda değer olduğunu ve CEH sertifikalı yazılımcı olduğumu belirtmek isterim.

Borsa incelemelerini seri halinde paylaşacağım…
Verdiğim bilgilerde iddialıyım. Konu tartışmaya açıktır. 
Konu sırasına önce Paribu ile başlamak istedim…
 
Programlama Dili: PHP - Paribu bir çoğumuzun bildiği üzere php dili ile yazılmış.
Aslına bakarsanız yazılmamış geliştirilmiş bir sistemdir.
Laravel framework çatısı altında micro framework olarak geliştirilen Lumen’i kullanmaktadır.
Laravel’in tercih sebebi birçok servise ve teknolojiye hızlı adaptif olmasındandır.
Php en iyi en iyi frameworklerindendir. Şu sıralar web sanatçılarının framework’ü olarak ilk sırada .
Framework ün laravel olduğu bariz ortadadır. Oluşan sessionlar laravel_session adı altında ve laravel standartları çerçevesinde oluşmaktadır. Sisteme yapılan geliştirmeler, sistem çıktıları ve kullandıkları hizmetler laravel desteğini doğrudan sunmasa da paket olarak sunan uygulamalardır.

Veri Tabanı: Mysql
DB de Primary anahtar int yerine char olarak uniqid()  kullanmaktalardır.
Muhtemelen cluster mimaride çalışmaktadır.

Cache DB: Redis.
Kullanıcılara sundukları verinin hızına bakılırsa kesinlikle redis tir.
Aynı zamanda authentication v.s işlemler için kullanıcıda auth session haricinde bilgi tutmuyorlar.
Sunucu diskinde barındırmakta hız açısından çok mantıksız olurdu.
Laravelin redis ile olan desteğinide göz önünde bulundurunca redis kullandıkları emin olabiliriz.

Socket katmanı: Socket.io + Pusher
(Pusher 3. Parti Socket kanallı veri dağıtım servisidir.)
(Socket.io Sunucu ve client tarafında anlık iletişimi sağlamak ve bunun için hemen hemen her tarayıcı ile ve çok farklı protokollerle çalışmayı hedeflemiş olan bu yapıdır.)
Yani paribu sunucusundan çıkan her socket verisi pusher sunucularından kullanıcılara dağıtılmaktadır.
İşlem girdileri post olarak yapılmaktadır. Yani veriyi anlık görseniz bile siz x miktarda btc satın almak istediğinizde verinin sunucuya ulaşması maximun 3 saniyeye kadar çıkabilir.
Pusher kullandıklarından dolayı jitter oranı fazla.
Aynı zamanda ufak bi hatadan dolayı detaylı incelendiğinde sunucu ip si buluna biliyor. Bu ufak hatayı düzeltmeleri dileğiyle Smiley
hatayı bulurlarsa kendilerine söyleyeceğim detay Pusher da böyle durumlar hep mümkün.
Laravel echo server güzel bir alternatif olabilir.
Hızdaki jitter kaybı ve güvenlik açısından.
Cloudflare in socket desteği ile de mükemmel olabilir.
 
Mail hizmeti: Mandrill
Laravel in kullanıldığında entegre hizmet paketleri içindedir.
Kaliteli bir servistir.
SMTP authentication yoktur.
Json formatındaki veri mandrill’e gönderilir ve mandrill vastası ile kullanıcıya e-posta gönderilir.
Böylece sunucu ip sinin ortaya çıkması engellenir.
İletinin spam a düşmemesi için gerekli txt kayıtları cloudflare üzerinden dns e eklenmiş.
Gelen kutusu hizmeti için yandex kurum servisi kullanıyorlar. (Ben Google a tercih ederdim 5 dolar vermemek için değmez hayal edin yapalım demiş Google bu konuda)
Mx kayıtları da bu yönde.
 
 
 
Görsel arayüz: Yine Laravel ile entegre gelen Vue.js dir. Vue.js kullanıcı arabirimleri oluşturmak için kullanılan açık kaynak bir JavaScript iskeletidir. Var olan JavaScript kütüphaneleri ile birlikte kullanılabildiği için AngularJS ve React gibi rakiplerine karşı tercih edilebilmektedir ancak Tek Sayfa Uygulamaları yazmak için de kullanılabilmektedir. Lodash javascipt library sini iskelete ek olarak kullanmaktalardır. Tasarımları kendilerine özgürdür.
CDN: Cloud Flare Bildiğiniz gibi DNS sunucular istemcilerden gelen istekleri ilgili sunuculara yönlendirir. CloudFlare sitenin DNS sunucusu görevini üstlendikten sonra siteye gelen ziyaretçileri analiz ederek olası saldırıların önüne geçmeyi, sunucudaki trafiği azaltmayı, hatta sitenize bot koruması eklemeyi dahi sağlar. Bunlara ek olarak statik içerik cache lenmesi ve cdn hizmeti verir. Cloudflare in sunduğu hizmetleri aktif olarak kullanmakta ve name server yapısı itibari ile cloudflare in 5.000 dolarlık paketini aldığı belli olmakta.

SSL: GeoTrust EV SSL
Parayı kıymışlar 995$ digicert’ten EV SSL almışlar. https://www.digicert.com/secure-site-ssl/ev-ssl/
 
 

Cüzdan sunucuları: Herhangi bir RPC haberleşmesi yok. İşlemler el ile onaylanıyor. Yani sıcak cüzdana gelen transaction id ve tutar kopyala paribu admin panele yapıştır ile işliyor.
Çıkışlarda aynı şekilde sisteme düşen çekme isteklerindeki adresi kopyala yapıştır olarak çalışıyor.
TL geçidi: Banka entegrasyonları var para girişlerinde ama yine de elle kontrole edip onay veriyorlar. Çıkışlarda cüzdan sunucularında mantığı işletiyorlar. Bence olması gerek girişleri her türlü otomatiğe bağlasın. Çıkışlarda elle işlem yapsınlar. Yani admin panelden adresi kopyalayıp sıcak cüzdan dan yada banka dan parayı öyle çıksın.
Bu arada veri tabanlarında sıcak cüzdanda oluşturdukları adreslerin havuzu var. Yani 100 bin adres var sıcak cüzdanda yalnızca public adresleri sistem üzerinde biri para yatırmak için adres talep ettiğinde havuzdaki public adreslerden biri atanıyor. O yüzden defalarca hacklenmesine rağmen kimsenin parasını çalınmıyor. Yoksa defalarca kez hacklendi kripto bazlı para çıkışı yapamayan saldırganlar başım ağrımasın parada çalamıyorum diye uğraşmadı. Smiley
RPC ile para girişi kontrolünüde muhtemelen yapamadılar ondan yok…




Benim aklıma gelip incelediğim genel parçalar bu şekilde. İstekler gelirse ekleme yapacağım.
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!