Bitcoin Forum
September 24, 2022, 08:44:55 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 »
1  Economy / Invites & Accounts / (BUYING) Grammarly Premium Account on: August 01, 2022, 07:56:03 PM
I need a Grammarly Premium Account for personal use. One year or lifetime account.
I don't mind if the account is shared as long as the person I am buying it from is trusted.

Post here or PM me with offers.
NO HACKED OR CARDED ACCOUNTS!
2  Bitcoin / Hardware wallets / I cant see my USDT TRC-20 tokens in Ledger Live on: December 29, 2020, 12:05:02 PM
I am sorry if this is not posted in the correct section.
A request to the moderators: Please dont move my thread to the altcoin section. I will only get signature spam there. Knowledgeable users post here.

I made the same post in the Ledger reddit channel so I am copying my post from there.

I received some USDT TRC-20 tokens on a Tron address generated on my Ledger Live. The problem is, I cant see these tokens or that they were received in my account. Ledger Live has no records of the transaction. When I search for the address on tronscan.org, I can see the correct balance in USDT.

Why is the balance not visible in Ledger Live? Do I first need to deposit some TRON tokens to the Tron address to make all the associated TRC-20 tokens visible as well?

How would I proceed to transfer these tokens out of Ledger Live without compromising my seed?
 
3  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Bitcoin Cash and the increased block size dilemma on: April 01, 2020, 05:39:16 PM
I am researching something on Bitcoin and Bitcoin Cash. I am trying to find out the reasoning behind the fork and what did the developers of Bitcoin Cash expect to get with an 8GB block size? Just more transactions per block and less congestion or is there more to it? I have not been able to find much info about it. What are the positives they got from it?

Can someone guide me in the right direction? I am looking for a neutral point of view and fact based. Please no Bitcoin Cash is shit discussions, that wont help me any further in my research.
4  Local / Altcoins (Hrvatski) / 8 Stvari Koje Biste Trebali Znati O Ekonomiji IPX Tokena! on: January 05, 2020, 09:47:25 PM
Izvor: https://medium.com/tachyon-protocol/8-things-you-should-know-about-ipx-economics-ac1bc1c19ec2
Nedavno smo objavili vijest o našem uvrštavanju na Bithumb, a plan uvrštavanja IPX-a službeno je dostigao svoju prvu prekretnicu! Želimo izraziti svoju veliku zahvalnost svim članovima zajednice na strpljenju i podršci! Pripremili smo nekoliko korisnih informacija koje će vam pomoći da saznate više o IPX Ekonomiji.

1. Kako je projekat finansiran ako nije bilo pretprodaje?

Zapravo, bio je krug privatne prodaje u V SYSTEMS i X-VPN zajednicama prije listinga.

Tachyon Protocol je projekat koji je pokrenut od strane V SYSTEMS i X-VPN zajednica. Prije privatne prodaje, ovo je bio projekat zajednice zasnovan na zajedničkim interesima. Mi konstantno dobivamo donacije od zajednice i tehničku podršku od X-VPN-a, što u osnovi može pokriti početne troškove za Istraživanje I Razvoj i troškove rada Tachyon Protokola. Da nije bilo privatne prodaje, projekat bi mogao slijediti utvrđeni razvojni plan, ali je nesporno da bi napredak u ovom slučaju bio sporiji zbog ograničenog budžeta; osim toga, marketing je jedan od ključnih faktora za uspjeh jednog projekta u trenutnom konkurentnom okruženju, što zahtijeva velike investicije.

Budući da nećemo imati ICO za prikupljanje sredstava, očekujemo da ćemo se finansirati privatnom prodajom kako bismo proširili tim za Istraživanje I Razvoj, ubrzali pokretanje projekta i podržali naš marketinški plan.


2. Kako funkcioniše ovaj airdrop preko VSYS staking 2.0?

IPX Token prihvatio je plan VSYS Staking 2.0. Pojedinosti o tome su sljedeće:

Ukupni iznos: 100 milijona IPX-a
Ukupna prosječna dnevna raspodjela: 136986.30136

Broj dnevno nastalih VSYS Supernode-ova: 136986.30136 / Brojem blokova proizvedenih od svih supernode-ova * Broj blokova proizvedenih od ovog supernode-a

Broj stečenih korisnika: Broj založenih VSYS coina od strane korisnika / Ukupni založeni iznos supernode-a kojem korisnik pripada * Količinu koju ovaj supernode ostvaruje po danu * (minting naknada od 1 IPX za node)


Primjer se koristi samo u svrhu proračuna. Stvarno stanje se ogleda u realnom učešću.

• V SYSTEMS proizvodi 1.000 blokova dnevno.

• Supernode A proizvodi 100 blokova dnevno, i ima 10 000 založenih VSYS coina, a naknada za minting je 20%.

• Alice ima 100 VSYS coina založenih na supernode-u A.


Tada količina IPX tokena koju će Alice dobiti na dnevnoj bazi iznosi 100/10000 * 136986.30136 / 1000 * 100 * (1–20%) = 109.589 IPX-a


3. Kakav je ekonomski model IPX-a?

Početna zaliha IPX-a je 1 milijarda. Kako bismo potaknuli više node-ova da se pridruže Tachyonu radi izgradnje mreže i upravljanje zajednicom, te osigurali decentralizaciju i samostalni razvoj mreže, izdavat ćemo dodatnih 5% godišnje kako bismo motivisali Node-ove da pružaju usluge u narednom desetljeću. Slika prikazuje detalje o raspodjeli IPX-ova.
Tachyon Tržište - napravit ćemo i tržište za trgovanje bandwidth-om za VPN node-ove bazirane na Tachyon mreži.


1. Korisnik zahtjeva VPN promet sa DHT rutera;

2. DHT ruter usklađuje optimalne decentralizirane node-ove koji će korisniku osigurati VPN promet;

3. Korisnici i sustav putem pametnih ugovora nagrađuju decentralizirane node-ove IPX Tokenima.


Logika Rasta Vrijednosti IPX Tokena:

1. Povećanje broja korisnika znači da se povećava potražnja za prometom;

2. Više node-ova koji pružaju usluge snabdjevanja prometom bit će motivirano da se pridruže mreži;

3. Smanjuje se broj tokena koji mogu kružiti Tachyon Mrežom;

4. Prema formuli o brzini cirkulacije novca: M (zaliha novca) = Q (količini robe na prodaji) * P (cijena robe po jedinici) / V (brzinom cirkulacije novca istog naziva), pod pretpostavkom da Q postaje veća; P ostaje stabilna; V može postati manja zbog povećane interne potražnje za mrežom i povećane potražnje za stakingom, u tom slučaju M postaje veća. Ako realno povećana M u mreži ne nadmaši potražnju za M, tada IPX token stvara relativnu deflaciju, a kupovna moć IPX tokena raste.

5. U skladu sa logikom međunarodnog tečaja, potražnja za Tokenom izvan mreže povećava se zbog povećane kupovne moći IPX Tokena, a stvarna zaliha Tokena se smanjuje, tako da IPX token dobiva na vrijednosti u odnosu na druge valute.


4. Poznato je koliko je tokena na tržištu, ali koliko njih će se na tržištu pojaviti u prvoj godini?

Želimo biti transparentni u vezi ovih informacija. O našim tokenima koji su u opticaju možete pročitati u nastavku:

• Tim posjeduje 100 milijona IPX tokena, od čega će se 0,4166% otključavati svaka tri mjeseca/6 godina počevši od pokretanja Tachyon VPN-a;

• Dioničari posjeduju 200 milijona IPX Tokena, od čega će se 1.666% otključavati svaka tri mjeseca u periodu od 12 kvartala/3 godine počevši od pokretanja Tachyon VPN-a;

• Postoji 300 milijona IPX Tokena namjenjenih za izgradnju ekosustava, od kojih će se 7,5% otključavati na svako pola godine u periodu od 4 polovine/2 godine počevši od pokretanja Tachyon VPN-a;

• Postoji 100 milijona IPX Tokena namjenjenih za VSYS coin staking koje će se svaki dan u jednakom broju otključavati u periodu od dvije godine od početnog uvrštavanja na mjenačnice, na osnovu pravila o zalaganju VSYS coina;

• Privatni investitori posjeduju 300 milijona IPX Tokena, koji su u potpunosti otključani počevši od početnog listinga. Ali, većina investitora iz ove grupe posvećena je ulaganju svojih tokena u program Tachyon node-ova o kojem ćemo javnosti predstaviti nešto kasnije.


5. Šta je Tachyon Mreža?

Kao što znamo, Tachyon Network je mreža koja se sastoji od tisuća decentraliziranih node-ova i pružatelja usluga koji koriste Tachyon Protokol. Node-ovi korisnicima osiguravaju promet u obliku VPN-a kako bi dobili nagrade na osnovu svog doprinosa.


6. Koje su prednosti pridruživanja Tachyon Mreži?

Ako se pridružite Tachyon Mreži i postanete pružatelj usluga, možete ostvariti nagrade od stakinga i nagrade za trenutnu sesiju.
Radi sigurnosti Tachyon Mreže i u svrhu anti-spam zaštite, svaki node mora založiti IPX kako bi učestovao u pružanju usluga rudarenja. Sustav će IPX Tokene davati node-ovim, davateljima usluga.Sesija se odnosi na transakciju u kojoj node osigura promet korisniku. Svaka nagrada za sesije za node-ove je različita, ovisno o cijeni sesije, ukupnoj količini iskorištenog prometa i cijeni IPX-a.Uskoro će biti dostupan program pred-rudarenja za node-ove davatelje usluga. Obavjestit ćemo vas sa više informacija nakon pokretanja.


7. Kako se može učestvovati u Tachyon Mreži? Koji su zahtjevi za staking?

Radi sigurnosti mreže i smanjenja vjerovatnoće napada, za kreiranje uslužnog node-a potrebno je najmanje 200.000 IPX-a. Možete napraviti više node-ova prema količini IPX-a na vašoj adresi.

Iznos za staking je podesiv parametar. Sa manjim brojem učesnika u ranoj fazi, viši parametri mogu se koristiti da bi se povećala eventualna cijena napada. Kako se broj učesnika povećava, parametri se mogu smanjivati glasanjem zajednice, pa će skalabilnost broja node-ova u budućnosti biti veća.

Početno vrijeme za staking je postavljeno na 7 dana, što olakšava brige korisnika. Sudjelovanjem većeg broja korisnika pomoći će se u širenju mreže. U isto vrijeme, u distribuiranom sustavu sa velikim brojem node-ova, fiksni troškovi za pokretanje napada se nisu smanjili, a 7-dnevni period je dovoljan da bi napadač morao da plati visoku cijenu.

Kako bi nadoknadio moguće troškove korisnika, sustav koristi šemu zalaganja kako bi učesnicima osigurao fiksne nagrade kako bi oni dobiii korisne poticaje.


8. Kako napreduje trenutna Tachyon Mreža? Koji su vaši planovi za budućnost?

Kao decentralizirana mreža, mali broj node-ova u početnoj fazi rezultirat će slabom pouzdanosti mreže i ranjivosti na napade. Stoga je potrebno postojanje određenog broja node-ova kad se mreža tek pokrene, a mi ćemo unaprijed pokrenuti program pred-rudarenja kako bismo se zahvalili i ohrabrili članove zajednice koji aktivno sudjeluju u Tachyon Mreži. Program pred-rudarenja je u fazi testiranja, a pokrenut ćemo ga u skladu sa napretkom projekta.

Nagrade za pred-rudarenje dolaze iz sustava Tachyon Protokola, odnosno, maksimalno 5% dodatnog izdavanja svake godine, koje će trajati 10 godina.

Ako imate bilo kakvih pitanja o Tachyon Protokolu i IPX-u, slobodno pitanjte.


Pratite Nas:
Ne zaboravite da nas pratite na sljedećim platformama i primate važna obavještenja. Započnite zanimljivu raspravu o Tachyon bilo kad i bilo gdje.

➤ Telegram Grupa: https://t.me/tachyoneco
➤ Telegram Kanal: https://t.me/tachyonprotocol
➤ Twitter: https: //twitter.com/tachyon_eco
➤ Medium: https: //medium.com/tachyon-protocol
➤ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tachyon-protocol
➤ KaKao: https://open.kakao.com/o/gRTetMzb
➤ Reddit: https://www.reddit.com/r/TachyonIPX/
➤Youtube: https: //www.youtube.com/channel/UCvrANAq2HBYEPSL5nnsYQPg


Izvor: https://medium.com/tachyon-protocol/8-things-you-should-know-about-ipx-economics-ac1bc1c19ec2
5  Local / Altcoins (Hrvatski) / IPX Je Službeno Izlistan Na Mjenačnicama Bithumb & Bithumb Global! on: January 04, 2020, 07:51:31 PM
Izvor: https://medium.com/tachyon-protocol/ipx-is-officially-listed-on-bithumb-bithumb-global-a387de612a36Sa oduševljenjem objavljujemo da je IPX danas i službeno uvršten na mjenačnice Bithumb & Bithumb Global! Da! Na obe! Za proslavu IPX listinga, Bithumb pokreće Airdrop u vrijednosti od 1.01 milijona! Svi su dobrodošli da nam se pridruže!

Osnovana 2014. godine, Bithumb je jedna od najstarijih i najutjecajnijih mjenačnica digitalnih valuta u Južnoj Koreji. "Sa 8 milijona registrovanih korisnika, 1 milijonom korisnika mobilne aplikacije i trenutnim ukupnim prometom od preko 1 US$ trilijuna", Bithumb se redovno nalazi na popisima 10 najvećih svjetskih kripto mjenačnica i jedna je od top 3 platforme za trgovanje digitalnom imovinom u Koreji.

Bithumb Global je globalna platforma Bithumb-a. "Od pokretanja beta verzije Bithumb Global, u Maju 2019. godine, registrovalo je se više od 1 milijon korisnika širom svijeta, a njen dnevni volumen trgovanja premašio je $381 milijona."


>Pojedinosti o Listingu na Bithumb:

1. Vrijeme Uvrštavanja: 17. Decembar 2019. u 18:00

2. Depoziti su otvoreni od: 17. Decembra 2019. (Utorak) u 14:00

3. Dostupne platforme: PC Web, Mobilna, API

Za više informacije kliknite ovdje:
https://cafe.bithumb.com/view/board-contents/1640412


>Pojedinosti o Listingu na Bithumb Global:

1. Vrijeme Uvrštavanja: 17. Decembar 2019. u 17:00

2. Depoziti su otvoreni od: 17. Decembra 2019. u 14:00

3. Povlačenje sredstava će biti dostupno: 17. Decembra 2019. u 17:00

4. Trgovanje je dostupno od: 17. Decembra 2019. u 17:00

5. Trgovinski Parovi: IPX / USDT

Za više informacije kliknite ovdje:
https://support.bithumb.pro/hc/en-us/articles/360039969034--Global-launch-Bithumb-Global-IPX-Listing-Dec-13th-2019


Ovo je prvo uvrštavanje IPX-a od kako smo započeli sa planom uvrštavanja u Oktobru. Istodobno uvrštavanje na dvije u svijetu vodeće mjenačnice, IPX-u će donijeti opsežnu pokrivenost na najaktivnijem svjetskom tržištu i veliku likvidnost širom svijeta, što će uveliko ubrzati širenje naše globalne zajednice. Ovo uvrštavanje također otvara vrata svim našim pristalicama da učestvuju u razvoju projekta i predstavlja sjajan početak za prometovanje IPX tokenima što će pokrenuti cijeli Tachyon ekosustav.

Od pokretanja Tachyon Protokola, u Septembru ove godine, već smo objavili 8 demo prototipa. Alfa verzija prvog proizvoda Tachyon VPN-a za MacOS također je pokrenuta danas, a iOS i Android klijenti bit će objavljeni u Q1 2020. V SYSTEMS je najavio da će njihova inicijativa Staking 2.0 za IPX tokene početi sa radom 18. Decembra. Staking sustav na Tachyon Mreži „Provider Nodes Mining“ također ide po planu.

Uvrštavanje na Bithumb i Bithumb Global savršen je završetak našeg razvojnog plana za 2019. godinu. A ovo je ujedno i značajan signal kojeg želimo poslati svim našim pobornicima da će Tachyon Protokol nastaviti sa radom i ostvariti svoje ciljeve kreiranja novog interneta u kojem vlada prava demokratija, privatnost, sigurnost i velike brzine.

Veliko hvala našoj zajednici na konstantnoj podršci.


Pratite Nas:
Ne zaboravite da nas pratite na sljedećim platformama i primate važna obavještenja. Započnite zanimljivu raspravu o Tachyon bilo kad i bilo gdje.

➤ Telegram Grupa: https://t.me/tachyoneco
➤ Telegram Kanal: https://t.me/tachyonprotocol
➤ Twitter: https: //twitter.com/tachyon_eco
➤ Medium: https: //medium.com/tachyon-protocol
➤ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tachyon-protocol
➤ KaKao: https://open.kakao.com/o/gRTetMzb
➤ Reddit: https://www.reddit.com/r/TachyonIPX/
➤Youtube: https: //www.youtube.com/channel/UCvrANAq2HBYEPSL5nnsYQPg


Izvor: https://medium.com/tachyon-protocol/ipx-is-officially-listed-on-bithumb-bithumb-global-a387de612a36
6  Local / Altcoins (Hrvatski) / Započinje IPX Nagradna kampanja vrijedna $13.000! on: January 03, 2020, 08:49:53 PM
Izvor: https://medium.com/tachyon-protocol/13-000-ipx-bounty-campaign-starts-fd4d315346f6

Proslavite nadolazeću 2020. godinu!Nadamo se da svi uživate u božićnim praznicima! Budući da smo završili sve svoje planove za 2019, vrijeme je da napravimo zabavu za sve ljubitelje našeg projekta! Počinje naša Nagradna Kampanja! IPX tokeni u vrijednosti od $13,000 će biti dodijeljeni u ovoj kampanji! Slobodna nam se pridružite!

Kliknite ovdje da biste učestvovali >>> https://bitcointalk.org/index.php?topic=5213146.0

Ne zaboravite da pažljivo pročitate sva pravila i zahtjeve.


Osnovne Informacije O Ovom Događaju

1. Ukupni Budžet: 210.000 IPX ≈ $13.000

2. Datum Trajanja Kampanje: 28. Dec - 31. Jan

3. Kampanja uključuju:

* Telegram Kampanju: 20 000 IPX - 9,5%
* KaKao Kampanju: 15 000 IPX - 7,2%
* Kampanju za Prevođenje i Kreiranje Tema: 50 000 IPX - 23,8%
* Kampanju za Članke: 50 000 IPX - 23,8%
* Signature Kampanju: 75.000 IPX - 35,7%


Kako učeštvovati u kampanji?

Telegram Kampanja: Dijelite informacije o Tachyon Protokolu i IPX-u u grupama i kanalima za kripto. Ako ste entuzijasta za kriptovalute i volite razgovarati o kripto temama sa drugim članovima u različitim kripto grupama, ovaj zadatak je za vas!

KaKao Kampanja: Dijelite informacije o Tachyon Protokolu i IPX-u u javnim chat sobama koji se tiču kriptovaluta na KaKao-u. Ovaj zadatak je za naše pristaše koji govore korejanski.

Kampanja za Prevođenje i Kreiranje Tema: Objavljujte Bitcointalk teme na vašem jeziku o Tachyon Protokolu na lokalnom forumu. Ovo je zadatak prilagođen našim pobornicima širom svijeta čiji maternji jezik nije engleski. Neka se Tachyon Protokol širi svijetom na svim jezicima.

Kampanja za Članke: Pišite članke o Tachyon Protockolu i IPX-u i objavite ih na svojim blogovima ili web stranicama. Ako vas zanima pisanje o blockchainu i tehnologiji, ovo je zadatak upravo za vas!

Signature Kampanja: Nosite naš potpis i avatar na svom Bitcointalk nalogu tokom ove kampanje. To se posebno odnosi na Bitcointalk korisnike koji su dugo aktivni na ovom forumu.


Kolike su Nagrade?

1. Telegram Kampanja:
Budžet: 20.000 IPX
Nagrade: 12.5 udjela sedmično
Vaše Nagrade: Vaši udjeli/ukupni udjeli svih učesnika * 20,000 IPX

2. KaKao Kampanja:
Budžet: 15 000 IPX
Nagrade: 12.5 udjela sedmično
Vaše Nagrade: Vaši udjeli/ukupni udjeli svih učesnika * 15,000 IPX

3. Kampanja za Prevođenje i Kreiranje Tema:
Budžet: 50.000 IPX
Nagrade: 10 udjela za 1 temu + 1 udio za svaki novi valjani odgovor u temi, Maksimalno 1 tema dnevno.
Dodatne Nagrade:
- Jr. Member: + 5 udjela po temi
- Member: + 10 udjela po temi
- Full Member: + 20 udjela po temi
- Sr. Member: + 40 udjela po temi
- Hero Member/Legendary: + 100 udjela po temi
Vaše Nagrade: Vaši udjeli/ukupni udjeli svih učesnika * 50,000 IPX

4. Kampanja za Članke:
Budžet: 50.000 IPX
Učesnika: 50
Nagrade: 200–6000 IPX-a prema kvalitetu i učinku vašeg članka.

5. Signature Kampanja:
Budžet: 74.400 IPX
Učesnika:
- Jr. Member: 30
- Member: 30
- Full Member: 15
- Sr. Member: 15
- Hero Member/Legendary: 12
Nagrade:
- Jr. Member: 25 IPX sedmično
- Member: 50 IPX sedmično
- Full Member: 150 IPX sedmično
- Sr. Member: 300 IPX sedmično
- Hero Member/Legendary: 800 IPX sedmično

Za Više Informacije Kliknite Ovdje >>> https://bitcointalk.org/index.php?topic=5213146.0


Pratite Nas:
Ne zaboravite da nas pratite na sljedećim platformama i primate važna obavještenja. Započnite zanimljivu raspravu o Tachyon bilo kad i bilo gdje.

➤ Telegram Grupa: https://t.me/tachyoneco
➤ Telegram Kanal: https://t.me/tachyonprotocol
➤ Twitter: https: //twitter.com/tachyon_eco
➤ Medium: https: //medium.com/tachyon-protocol
➤ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tachyon-protocol
➤ KaKao: https://open.kakao.com/o/gRTetMzb
➤ Reddit: https://www.reddit.com/r/TachyonIPX/
➤Youtube: https: //www.youtube.com/channel/UCvrANAq2HBYEPSL5nnsYQPg


Izvor: https://medium.com/tachyon-protocol/13-000-ipx-bounty-campaign-starts-fd4d315346f6


7  Economy / Services / bernardos's Writing Services - Content Writer, Article Writer on: November 26, 2019, 01:47:34 PM
If you are looking for a reliable and quality content writer send me a PM and tell me how I can be of service.
I can write, rewrite or proofread your content for grammatical mistakes.

I have written articles for https://www.cryptonerdz.com/ and Atomic Wallet Academy.
I am active on Steemit and Publish0x.
I am a writer for Medium publications Coinmonks, Altcoin Magazine, Cryptocurrency Hub and Data Driven Investor.

I am interested in writing promotional materials, service reviews, guides, crypto, and non-crypto related content. Don’t be shy, drop me a PM even if what you need is not on my list. If I can do it I will let you know.  

I will not partake in obvious scams, projects advertising pyramid schemes, fraud, etc!

My prices are affordable, contact me for more info!  
Contact me over PM or post in this thread with your preferred way of contact. I am available over PM, email or Telegram.

Price: Negotiable for each assignment
Payment methods: BTC, ETH

I don’t accept non-listed coins or coins with 0 trading volume. I am open to the idea to accept other cryptocurrencies as long as there is enough liquidity on exchanges.


Here are a few examples of my crypto related work:

1. A Brief History of Bitcoin Halving
https://steemit.com/cryptocurrency/@bernardos/a-brief-history-of-bitcoin-halving

2. The Best Cryptocurrencies to Invest in in 2020
https://steemit.com/steem/@bernardos/the-best-cryptocurrencies-to-invest-in-in-2020

3. Blockchain is So Much More Than Just a Means to Send Payments!
https://steemit.com/blockchain/@bernardos/blockchain-is-so-much-more-than-just-a-means-to-send-payments

4. Can Credits Become the Blockchain of the Future?
https://steemit.com/cryptocurrency/@bernardos/can-credits-become-the-blockchain-of-the-future

5. How Many Bitcoin Confirmations Are Considered as Enough?
https://steemit.com/bitcoin/@bernardos/how-many-bitcoin-confirmations-are-considered-as-enough


Non-crypto related content

1. Meet Ismail - The Butterfly
https://steemit.com/qurator/@bernardos/monday-missions-entry-meet-ismail-the-butterfly

2. A Traffic Poem
https://steemit.com/steemit/@bernardos/monday-missions-entry-a-traffic-poem

8  Economy / Goods / Gameboy Pocket for sale, if there is a market for that on: October 03, 2019, 07:10:19 PM
I have a Gameboy Pocket in good condition that I would like to sell but I am not sure if there is a market for that here. I have never sold anything on this forum before and couldnt find any previous gameboy listings.

Would anyone be interested in a Gameboy Pocket so I can create my listing and how much are they worth?Here are a few pictures of my Gameboy so you can see that condition.
I have 4 games:
Donkey Kong, Home Alone 2, Kid Icarius and Fortified Zone + the original adapter9  Local / Announcements (Hrvatski) / [ANN] [PRE-ICO] 👓Vision Banker👓 Aplikacija koja se brine za vid korisnika on: July 30, 2019, 06:44:37 PM

ZVANIČNA NAJAVNA TEMA ZA VISIONBANKER
[ Web Stranica | Whitepaper | Najavna Tema | Medium | Reddit | Telegram ]O Tokenu

Naziv Tokena i Njegov Simbol: VBK
Platforma: Ethereum Platforma (ERC-20)
Cijena tokom ICO-a: 0.01 USD
Broj tokena za prodaju: 1,000,000,000 VBK
Ukupna Zaliha: 2,500,000,000 VBK

Investicione Informacije:
 
Distribuirano u ICO-u: 40%
Soft Cap: 750,000 USD
Hard Cap: 10.000.000 USD

Izvori:

Web stranica: https://www.visionbanker.io/#
Whitepaper: https://www.visionbanker.io/static/docs/VBK_Whitepaper.pdf
One-Pager: https://www.visionbanker.io/static/docs/VBK_1pager.pdf


Zajednica:

Web stranica: https://www.visionbanker.io/#
Najavna tema: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5156509.0
Medium: https://medium.com/visionbanker
Reddit: https://www.reddit.com/r/OfficialVisionBanker/
Telegram: https://t.me/visionbankerofficial


10  Other / Off-topic / Looking for a working version of Acrobat Pro or Phantom PDF Editor on: July 29, 2019, 07:25:10 PM
Hi everyone.

I used Foxit Phantom PDF for a long time and suddenly it no longer allows me to edit any text in PDF files.
I tried reinstalling but I keep getting an error message that my trial version has expired (was never there before).

Can someone who uses it suggest where I can download a clean version of either Foxit Phantom PDF or Adobe Acrobat PRO?
11  Local / Deutsch (German) / Can foreigners open a bank account in Germany on: July 16, 2019, 03:47:44 PM
Hello,

I am sorry, I dont speak any German, I hope you wont be offended that I am posting in English.

I live in a country that doesnt know what Bitcoin is, I doubt anyone in our government can describe Bitcoin asides from "some kind of online witchcraft that we can tax although we have no idea what it is nor do we care". All transactions involving online gambling are blocked by our banks so sending Bitcoin to myself is out of the question.

What is Germanys take on Bitcoin?
How do they tax it?

Is it possible for a foreigner to open a bank account in a German bank that is crypto friendly, get a debit card that I can use and withdraw money from a local ATM in my country?

I would like to exchange my Bitcoins to EURO and withdraw them to a German bank account. How big are the taxes?
In what way do you guys in Germany deal with exchanges and which ones do you use?
12  Alternate cryptocurrencies / Service Discussion (Altcoins) / Is Etherdelta still OK to use? on: July 14, 2019, 07:09:36 PM
I know there were different problems with the exchange in the past. Sometimes the site is down completely, other times it seems very slow.
Is it still safe to use?
Is this the official website? https://etherdelta.com
13  Local / Announcements (Hrvatski) / [ANN] Serenity - energija u POKRETU! Projekat za Blockchain Trgovinu Energijom on: July 07, 2019, 06:53:53 PM
Serenity - energija u POKRETU!

S fokusom na sektor obnovljivih izvora energije,
u kombinaciji sa snagom blockchaina, ovaj projekat ima za cilj da revolucionira
proizvodnju energije, monetizaciju karbonskog kredita, razvoj Net-Zero
posjeda i globalno širenje uz pomoć licenciranih podružnica.

Serenity je blockchain trgovac obnovljivih izvora energije sljedeće generacije
koji se trudi da smanji račune za struju, vrati kontrolu u ruke korisnika i smanji
emisiju ugljičnog dioksida kroz višestruki blockchain ekosustav.


-------------------------------------
Broj patenta: 2018101013
Australijska Vlada
IP Australija
 Izazov

Čovječanstvo je na putu uništenja; nestat ćemo ako ne poduzmemo drugačiji pristup. Moramo neutralizirati štetu uzrokovanu našom nemarnom ekonomijom i uravnotežiti potrošnju s održivim životnim ciklusom sa prirodnom obnovom. To je moralni i egzistencijalni imperativ! Međutim, postizanje toga je veliki izazov. U ovom trenutku imamo neadekvatne alate za mjerenje i kompenzaciju uticaja na prirodu; do sada.

Značajan dio proizvedenih obnovljivih izvora energije se gubi jer energetski sektor danas nije u stanju da optimalno riješi strukturalni prijelaz ka obnovljivim izvorima i decentralizaciji. Proizvođači električne energije koji se bore sa uravnoteženjem proizvodnje električne energije i zahtjevima potrošača, a tržištu nedostaje transparentnosti i poticaja za smanjenje potrošnje energije. Trošak te neefikasnosti snosi krajnji korisnik koji plaća veće cijene energije.

Potrošači pokazuju veću želju da kontrolišu način na koji se energija troši, generira i distribuira. Postoji direktna veza između energije i građevinarstva s obzirom na potrošnju energije i njezin gubitak.

Nažalost, još uvijek ne postoji zajedničko razumijevanje za prednosti izgradnje po pasivnim standardima.
Naše Rješenje

Serenity uvodi blockchain u energetski sektor s potencijalom da transformira način na koji ljudi učestvuju u tim uslugama vračajući kontrolu i transparentnost na krajnje korisnike i nudeći rješenja za ljude koje su tradicionalni sustavi zapostavili.

Serenity Platforma bit će povezana s Nacionalnim Operaterima za Električnu Energiju, osiguravajući potrebnu ravnotežu između proizvodnje električne energije i zahtjeva potrošača, reagirajući onda kada je to potrebno i omogućujući strukturalnu tranziciju prema obnovljivim izvorima i decentralizaciji.

Lokalno proizvedena energija će se prodavati i konzumirati lokalno, uz minimalan uticaj na ostatak postojeće električne mreže, izbjegavajući visokonaponske ili niskonaponske štetne incidente i smanjujući gubitak prijenosa koji se pojavljuje na većim udaljenostima.

Serenity uvodi blockchain u energetski sektor s potencijalom da transformira način na koji ljudi učestvuju u tim uslugama vračajući kontrolu i transparentnost na krajnje korisnike i nudeći rješenja za ljude koje su tradicionalni sustavi zapostavili.

Serenity Platforma bit će povezana s Nacionalnim Operaterima za Električnu Energiju, osiguravajući potrebnu ravnotežu između proizvodnje električne energije i zahtjeva potrošača, reagirajući onda kada je to potrebno i omogućujući strukturalnu tranziciju prema obnovljivim izvorima i decentralizaciji. Lokalno proizvedena energija će se prodavati i konzumirati lokalno, uz minimalan uticaj na ostatak postojeće električne mreže, izbjegavajući visokonaponske ili niskonaponske štetne incidente i smanjujući gubitak prijenosa koji se pojavljuje na većim udaljenostima.

Potrošači i članovi Serenity-ja će imati koristi zbog niže cijene električne energije i ostvarivanja bolje ponude za proizvedenu i izvezenu energiju. Blockchain tehnologija i korištenje Pametnih Ugovora će administrativne troškove dovesti na minimum.
Proizvodnja obnovljive energije bit će nagrađena Ugljičnim Kreditima.

Distribuirana ledger arhitektura omogućit će siguran i nepromjenjiv dokaz o vlasničkoj strukturi tokeniziranih sredstava i omogućit će različite transakcije na tržištu energije koje se provode kroz set pametnih ugovora koji omogućuju povjerljivo okruženje za sve članove Serenity-ja (potrošače, kupce i operatere).

Za Serenity ima smisla da što prije prilagodi Rapid Building System®, Sustav Brze Izgradnje, pasivna interna rješenja za građevinsku industriju i da stvori energetske Serenity Net-Zero platforme za proizvodnju obnovljive energije.

Rapid Building System® bi mogao drastično smanjiti potrošnju energije u stambenim zgradama u razvijenim zemljama, što je do 40% od ukupne potrošnje energije.
Zašto Serenity?

Za razliku od tradicionalnog modela distribucije energije, Serenity je model prodaje energije, trgovina viškom energije i druge pomoćne aktivnosti preko blockchaina. Serenity Platforma bit će povezana sa Nacionalnim Operaterima Električne Energije, osiguravajući i pružajući ravnotežu između potražnje i opskrbe električnom energijom, reagirajući onda kada je to potrebno, te omogućavajući strukturalni prijelaz ka blockchainu i obnovljivim izvorima energije.

Znamo da postoji potreba za tim uslugama i proizvodima i da je, u velikoj mjeri, sama složenost tog procesa obeshrabrujuća za ljude. Zahvaljujući snazi blockchaina, uklanjamo te komplikacije ili ih barem pojednostavljujemo, kreirajući jasan put do zdravije planete za sve ljude.

Za razliku od tradicionalnog modela distribucije energije, Serenity je model prodaje energije, trgovina viškom energije i druge pomoćne aktivnosti preko blockchaina.
Usluge Maloprodaje Energije

Serenity će članovima (potrošačima) naplaćivati skoro veleprodajne cijene električne energije (s malim dodatkom), ali će i dalje biti u mogućnosti ponuditi jeftiniju električnu energiju u poređenju sa postojećim trgovcima. To će se postići pristupom cijenama tržišta u realnom vremenu na tržištu veleprodaje električne energije i automatiziranim blockchainom omogućenim mikro-transakcijama za kupovinu energije.
Svaki višak proizvedene energije iz obnovljivih izvora od strane Serenity-ja će se prodavati na veleprodajnom tržištu energije i ugljika, a proizvođači će biti nagrađeni ERGON i CARBON tokenima.
 
Budući da je u mogućnosti da sinkronizira sve Distribuirane Energetske Resurse (DER) kroz blockchain i kontrolu od strane HEPEK uređaja, Serenity će zadovoljiti regulatorne zahtjeve za minimalno instalirane kapacitete kako bi mogao biti svrstan u kategoriju Velikih Proizvođača Električne Energije i prodavati proizvedenu energiju na veleprodajnim tržištima električne energije.

Svi proizvođači dobit će ERGON tokene, plaćanje za obnovljivu električnu energiju koja se izvozi u energetsku mrežu i CARBON tokene kao nagradu za smanjenje emisije čestica ugljika.
Serenity Smart Broker (HEPEK)

Serenity je razvijeni HEPEK prototip, IoT uređaj, siguran pametni mjerač energije i blockchainom omogučena veza, koja ovlašćuje proizvođače i potrošače da postanu dio Serenity decentralizirane zajednice. Ovaj uređaj je integriran s lokalnom električnom instalacijom i priključkom na internet i GPS. HEPEK veza će mjeriti unutrašnju i vanjsku temperaturu, kapacitet baterije, dotok i protok struje te komunicirati sa blockchainom.

Spremnici energije, baterije, najbolji su izvori koje HEPEK kontrolira u stvarnom vremenu. Članovi Serenity-ja kojima je omogućen pristup veleprodajnom tržištu i cijenama u realnom vremenu i dostupnoj energiji mogu imati najviše koristiti i ostvariti prihod od vremenske arbitraže energije. Kupovinom električne energije onda kada je jeftinija i njenom prodajom ili potrošnjom onda kada je struja skupa.

Na tržištima na kojima postoji potražnja, potrošači koji imaju fleksibilnost u svojim zalihama potiču se da onemoguče svoje zalihe na kratko vrijeme i smane potražnju. Pristup tome je još jedna prilika za Serenity članove da reagiraju na dinamiku tržišta potražnje i ako je HEPEK konfiguriran da to učini, može isključiti AC i poslati ponudu preko Serenity-ja zahtjevajući da tržište odgovori sa još jednim izvorom prihoda.
Poslovni Model

Poslovni model odgovarat će viziji Serenity-a i konceptu distribuirane zajednice. Cilj nam je da postanemo Prodavač Energije, Proizvođač Obnovljive Energije i Graditelj Održivih Stambenih Zgrada, isporučujući stambene Net-Zero objekte (imanja) i komercijalne objekte za proizvodnju obnovljive energije (elektrane na solarni pogon, baterije i vjetar).

Prihodi će se ostvarivati od:

 • Usluge Maloprodaje Energije
 • Proizvodnje Obnovljivih Izvora Energije
 • Zarade od Ugljičnih Kredita
 • Prihoda od Prodaje i Najma Stambenih Nekretnina
 • Prodaje i Iznajmljivanja HEPEK Pametnih Uređaja
 • Naknada za Obradu Transakcija na Serenity Platformi
 • Licenciranja Međunarodnih Podružnica

Blockchain tehnologija i korištenje pametnih Ugovora će minimizirati administrativne troškove i automatizirati proces.
Deset posto od neto dobiti rasporedit će se u fond koji se koristi za finansiranje razvoja Serenity zajednice, izgradnje održivijih i energetski učinkovitijih objekata te novih projekata obnovljive energije.Ekonomija Tokena

Serenity će koristiti model od tri tokena, svaki token će biti usklađen sa ERC-20 standardom.

Serenity (SET) Token

To je ERC20 utility i radni token koji se koristi kao pravo na:

 • sticanje pristupa uslugama Serenity Maloprodaje Energije
 • sticanje prava na dodatne popuste za električnu energiju
 • obavljanje poslova u ime Serenity mreže

Serenity (SET) token će biti gorivo za Serenity ekonomiju temeljenu na blockchainu i omogućit će pristup Serenity Platformi, omogućujući globalnu interoperabilnost platforme. Serenity podružnice će morati kupiti i predati odgovarajuće količine Serenity tokena kako bi postali mrežni davatelji usluga.

Članovi (radnici u zajednici) će otkupljivati i uništavati tokene za pravo na dijeljenje prihoda i ne-spekulativnog profita (djelomično programirano vlasništvo) kojeg generiraju Serenity obnovljivi projekti (farme pogonjene solarno, vjetrom, na baterije i Net-Zero nekretnine).
Distribucija Tokena

Fiksan broj SERENITY tokena (500.000.000) prethodno izrudarenih tokom Događaja Generiranja Tokena.

 •  1% unaprijed izrudarenih tokena bit će dostupno za prodaju, faza 1
 •  5% unaprijed izrudarenih tokena bit će dostupno za prodaju, faza 2  
 • 34% unaprijed izrudarenih tokena bit će dostupno za prodaju, faza 3
 •  5% unaprijed izrudarenih tokena bit će distribuirano kroz Air Drop, Nagrade, Referrali, Marketing
 • 40% unaprijed izrudarenih tokena bit će čuvano u Riznici
 • 15% unaprijed izrudarenih tokena držat će Osnivači i Najjuži dio TimaOtkup Serenity Tokena

S vremena na vrijeme će Serenity programi za otkupljivanje omogućiti članovima Serenity-a da otkupe Serenity tokene, nadoknade Serenity maloprodajnu maržu i dobiju dozvolu za trgovinu električnom energijom preko Serenity po gotovo veleprodajnim cijenama. Nakon iskorištavanja dozvole za otkup potrošač će nastaviti da plaća redovnu cijenu.

Kada se dosegne periodično ograničenje za otkup, član više neće moći da vrši otkup dodatnih Serenity tokena do početka sljedećeg razdoblja za otkupljivanje. U slučaju otkupa, otkupljeni Serenity tokeni će biti odstranjeni iz zalihe i uništeni.

Otkupljivanje Serenity-ja bit će automatizirano, a izvršavat će ga samo registrirani HEPEK uređaji. zasebni pametni ugovor o otkupljivanju kontrolisat će proces otkupljivanja u različitim regijama i jurisdikcijama.

Ograničenja u otkupu i njegova učestalost ovisit će o broju članova i ostvarenim prihodima. Uz povećanje broja članova, granice će se spustiti, a ukupna količina otkupljive energije također će porasti.ERGON (Stabilni Platni Token)

ERGON (ERC20) token je valuta za trgovanje energijom, stabilni token za plaćanje, osmišljen kako bi osigurao sigurnost blockchaina, sigurne i nepromjenjive transakcije, sigurnost članova od fluktuacija na kripto tržištu i održao stabilnu cijenu energije. Kao stabilini platni token, ERGON je vezan za lokalnu valutu i podupiru ga stvarni fiat depoziti u valuti kojom se trguje u toj jurisdikciji.

ERGON token će se stvarati kada član Serenity-a uplati fiat, kripto, ili na osnovu blockchainom dokazive proizvodnje obnovljive energije, a otkupit će ga član Serenity-a za fiat, ili za vrijednost utrošene energije, izražene u valuti kojom se trguje u toj jurisdikciji. Kada se otkupe ERGON tokeni će biti odstranjeni iz zalihe i uništeni.

U nekim slučajevima, član (potrošač električne energije) može zaraditi ERGON tokene smanjenjem ili promjenom potrošnje električne energije zbog toga što lokalni operater mreže, npr. mala općina ili privatni operater mikrogeneratora, može potaknuti oslobađanje istaknutih područja u svojoj mreži u različitim vremenima. Učesnici mreže doprinose koristima te mreže.CARBON (Stabilni Token za Nagrađivanje)

CARBON (ERC20) je stabilni token napravljen kao nagrada za smanjenje emisije CO2e kroz proizvodnju obnovljive energije koja se može dokazati blockchainom i koji se zasniva na cijeni Ugljikovih Kredita. Ugljični Krediti, koji se temelje na podacima i ovise o višestrukim koracima odobravanja savršen su kandidat za digitalnu valutu jer djeluju odvojeno od fizičkih uticaja na koje se odnose. U slučaju otkupa, otkupljeni CARBON tokeni bit će uklonjeni iz zalihe i uništeni.Razvoj Net-Zero Stambenih Nekretnina

Serenity će dizajnirati i graditi stambena naselja i pojedinačne stanove koristeći Sustav Brze Gradnje®, savršene platforme za izgradnju kuća, kada su opremljene integriranim solarnim panelima, baterijama i HEPEK uređajem čime će postati Net-Zero stanovi.
Sustav Brze Gradnje ® je cjeloviti konstrukcijski dizajn koji je u skladu sa načelima dizajna Pasivnih Kuća:

 • Toplinska Izolacija
 • Prozori za Visoke Energetske Performanse
 • Mehanička Ventilacija i Povrat Topline
 • Zračna Nepropusnost
 • Toplotna Konstrukcija Bez Mosta
 • Integrirani PV Krovni Paneli

Takvi stanovi bit će platforme za proizvodnju obnovljive energije na potrošački način (energetski samoodrživa nekretnina s mogućnošću slanja na mrežu bilo kakvog viška proizvedene električne energije).
Serenity će pozvati članove da učestvuju u razvoju Serenity ekosustava kroz parcijalno vlasništvo nad prihodima proizvedenim iz obnovljivih izvora energije.

Serenity će pozvati i osnažiti članove Serenity-a kako bi mogli pristupiti tržištu nekretnina jednostavnim i pristupačnim investicijama kroz frakcijsko – „Parcijalno“ vlasništvo nad vrijednom imovinom visoke vrijednosti poput luksuznih pametnih Net-Zero Nekretnina u razvoju.

Za razliku od sindikata za nekretnine, frakcijsko investiranje u nekretnine nudi visoku likvidnost. To znači da investitori mogu unovčiti svoje investicije u bilo kojem trenutku prodajom svojih Fraktala na Serenity platformi za Serenity tokene.Licenciranje Međunarodnih Podružnica

Globalna Serenity Zajednica zahtijevat će usluge Trgovine Energijom u različitim nadležnostima za trgovanje. Serenity će surađivati sa drugim kompanijama koje žele implementirati naš poslovni model i koristiti blockchain tehnologiju koju Serenity trenutno razvija.

Naš plan proširenja provodit će se uz pomoć licenciranja podružnih kompanija i partnera. Uspješni kandidati trebaju biti sposobni da upravljaju poslom Maloprodaje Energije i da otkupe određenu količinu SERENITY tokena. Otkupljeni tokeni bit će odstranjeni iz zalihe i uništeni.Članstvo

Serenity zajednica će se sastojati od proizvođača, potrošača, proizvođača obnovljivih izvora energije i zajednice radnika (Frakcioni Programabilni Vlasnici Prihoda).

Da bi pristupio uslugama Serenity-a, član će morati otvoriti račun kod Serenity-a, biti podvrgnut KYC procesu verifikacije i izvršiti depozit Serenity tokena u Vrijednosni Bond pametnog ugovora, ekvivalentno cijeni prosječne mjesečne potrošnje energije izražene u Serenity-u u vrijeme pretplate. Serenity tokeni će biti zaključani do isteka pretplatničkog ugovora. Nakon isteka pretplatničkog ugovora, Serenity tokeni bit će vraćeni u novčanike članova.

Radnici zajednice su volonteri koji su spremni predati svoje Serenity tokene kao garanciju za podršku za mrežni razvoj zajednice. Zauzvrat, Serenity će nagraditi "radnike" poklonom, u obliku udjela u prihodima od projekata.Novčanik

Serenity Novčanik može biti bilo koji standardni ERC20 novčanik.

Preporučujemo Trust Novčanik
https://trustwallet.comKorisni Linkovi

Adresa SET Ugovora:
0xb54be748dee3955afb28b50beed24f9db8992cab
URL službene Web Stranice:
https://www.serenitysource.com.au
Email Kontakt:
info@serenitysource.com.au
Blog:
https://medium.com/serenity-source
Reddit:
https://www.reddit.com/user/serenity_admin
Facebook:
https://www.facebook.com/serenitysource.io
Twitter:
https://twitter.com/serenity_source
GitHub:
https://github.com/Serenity-Energy/Utility
Telegram (grupa):
https://t.me/SerenityIEO
Telegram (kanal):
https://t.me/serenity_channel
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/serenitysource
Whitepaper:
https://serenitysource.com.au/assets/docs/SERENITY_WHITEPAPER.pdf
YouTube kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCpFFfYKjkQxFql1hJ9RRWrw
RAZVOJNI PLAN

1. FAZA: Q1 2019 – Q1 2020

HEPEK IoT Broker za Pametnu Energiju

Ova faza će se koristiti za brzo poboljšanje softverskih i hardverskih komponenti za Serenity. Prije razvoja softvera, Serenity-u će trebati stabilan hardverski prototip HEPEK pametnog pristupnika kako bi se osiguralo da će razvojno okruženje ostati konstantno. Ovaj prototip trebao bi da potiče iz proizvodnog procesa koji se može proširiti barem na nekoliko hiljada uređaja.

Tokom ove faze, Serenity će zaposliti tri hardverska inžinjera koji će finalizirati prvi proizvodni hardverski uređaj. Tehnički Direktor će nadgledati izradu prototipa, testiranje i proizvodnju.

Mreža za Prenos Sadržaja

Prije nadogradnje HEPEK klijenta, Serenity treba uspostaviti proces u kojem će se HEPEK softver ažurirati sa servera, što će biti presudno za pojednostavljivanje kasnije nadogradnje i omogučiti brze iteracije. Softverski tim provest će veći dio ove faze u razvoju mreže za prenos sadržaja (CDN) - to će se uglavnom odvijati preko servera. Softverski tim će također uspostaviti vezu (daljinsko evidentiranje i otklanjanje grešaka) kako bi HEPEK klijent mogao da radi bez obzira na to koje okruženje je odabrano.

Ažuriranje Klijenta

Prva faza će svjedočiti brzom razvoju klijenta. Serenity će zaposliti dva dodatna softverska inžinjera, prvenstveno za razvoj klijenta. Ovaj klijent će imati minimalne funkcije (prijave, otvorene kanale za plaćanja, isplate sredstava).

Softverski tim također će više vremena provoditi radeći na REST API usluzi od Serenity-ja, koja će na sličan način biti ograničena u funkcionalnosti. Kraj faze obilježit će izdanje v1.0  na stranici za izdavanja kod HEPEK klijenta.

Net-Zero Kućni Prikaz

Serenity će napraviti Net-Zero kućni prikaz s HEPEK-ovim operativnim evidentiranjem energetskih podataka na blockchain i implementacijom kontrole rukovanja sa električnom energijom. Serenity će koristiti Brzi Sustav Izgradnje®, unajmiti stručnjake za izgradnju i nastojati da se kućni prikaz sastavi u roku od 4 sedmice do kraja 1. faze.

2. FAZA: Q1 2020 – Q1 2021

Predstavljanje poslovanja maloprodaje energije u ciljanim regijama. Tokom ovog perioda, Serenity će kreirati jedan uslužni program u ciljanoj regiji i registrirati 5.000+ korisnika. Ovim klijentima će se na promotivnim događajima možda dodijeliti SERENITY tokeni, koji će biti automatski otkupljeni za pravo na kupovinu električne energije po veleprodajnim cijenama.

Prva Licenca za Maloprodaju

Serenity će započeti ovu fazu prijavljivanjem licence za maloprodaju energije na nereguliranom tržištu u Australiji. U vrijeme pisanja ovog dokumenta, nije odabrano niti jedno tržište, ali ciljna tržišta su sužena na jednoj kratkoj listi.
Serenity će morati sklopiti ugovor sa promoterom koji je upoznat sa marketinškim alatima.

Proširiva Proizvodnja Hardvera

Nakon kreiranja v1.0 Serenity HEPEK klijenta, Serenity će uspostaviti poboljšani proizvodni proces za tu vrstu hardvera. Taj proces morat će se proširiti na 100.000 uređaja i zahtijevat će najmanje dva stalno zaposlena proizvodna inžinjera koji će osiguravati da Serenity može zadovoljiti proizvodne kvote.

Više Klijenata

Tokom faze 2 Serenity će dospjeti na 1-3 ciljane regije osiguravajući da je proces proširiv. Dugoročno, Serenity se nada da će otvoriti mnoge usluge širom svijeta, a to je moguće samo ako se radi o dovoljno pojednostavljenom procesu proširenja. Serenity će morati sklopiti ugovore sa još nekoliko promotera koji su upoznati sa odgovarajućim lokalnim regijama.

Kada Serenity registruje dovoljan broj klijenata, počet će koristiti ERGON likvidnost (ERGON nastaje kada klijenti vrše depozite ili izvoze energiju u mrežu). Ovaj korak će uvesti novi tok prihoda (od općih naknada za kanale), a također će Serenity učiniti još učinkovitijim (migriranje jednostavnih, prilagođenih kanala plaćanja na Raiden mrežu) predstavljajući Serenity platformu kao hub za trgovinu sa stabilnim (AUD) tokenima. Platni kanali i Raiden mreža bit će veliki korak u osiguravanju masovne upotrebe Ethereum mreže za plaćanja.

Tehnički Direktor će nadgledati postepenu migraciju softverskog tima na Raiden hub. Serenity će osigurati stručno znanje od strane Ethereum zajednice kako bi se postigla glatka tranzicija.

Bolje Odluke Od Višestrukih API-Ja

Tokom ove faze, Serenity će omogućiti opcionalnim API podatkovnim kanalima da šalju šifrirane podatke na HEPEK uređaj što će omogućiti bolje donošenje odluka i učinkovitije korištenje energije. Serenity će morati proširiti svoj softverski tim kako bi razvili klijent, proširiti API, kreirati SDK i učiniti da se web sustav može proširiti. Fazu 2 će obilježiti v2.0 izdanja Serenity HEPEK klijenta.

3. FAZA: Q1 2021 I NADALJE

Ova Faza bit će završna faza u kojoj će Serenity globalno proširiti svoju maloprodajnu mrežu za energiju i registrovati još više klijenata. U ovom trenutku, Serenity mora imati proširiv proces kako bi osigurao ovo proširenje.

Proširenje Proizvodnje Hardvera

Tokom ove faze, Serenity će morati uspostaviti proizvodni proces kako bi omogućili proizvodnju nekoliko milijona uređaja. Ovaj proces mora posjedovati iznimno veliku mogučnost proširenja i zahtijevat će značajno veća zapošljavanja inžinjera za hardver i upravitelja procesima. Budući da će Serenity vjerojatno morati sklopiti ugovore s višestrukim proizvođačima hardvera, ključno je da se HEPEK napravi od dovoljno čvrstih dijelova.

Optimizacija HEPEK AI-ja

Uz klijentski softver na v2, Serenity će sada večinu vremena namjenjenog za razvoj softvera posvetiti optimiziranju donošenja odluka HEPEK-a kreiranjem bolje umjetne inteligencije kako bi se iskoristili ulazni API podaci iz dovoljno sažetih podatkovnih kanala. Zahtijevat će se proširenje softverskog tima koji bi uključivao podatkovne stručnjake i stručnjake za AI. Proširenje će se vjerojatno odvijati u nekoliko faza, a tada će Serenity vjerojatno ažurirati svoj razvojni plan.

Međunarodna Ekspanzija

Dok će Serenity formirati mnogo više usluga u Australiji, također će nastojati da se širi globalno u ciljanim regijama, što će zahtijevati povećanje strateškog tima, kojeg nadzire Tehnički Direktor.
OSNIVAČI

Elma Neimar

Suosnivač, Izvršni Direktor Serenity Source Pty Ltd-a, Sustava Brze Izgradnje® za pametnu Net-Zero izgradnju
Član Globalnog Odbora Direktora i Ambasadorica za Australiju i Novi Zeland za GABC Globalnu Asocijaciju za Blockchain i Kriptovalute
Arhitekt, izumitelj, Blockchain entuzijasta


Adi Saric

Suosnivač i Tehnički Direktor Serenity Source Pty Ltd-a, Direktor Auset Pacific Pty Ltd-a, Inžinjer Elektronike, izumitelj, Blockchain entuzijasta


GLAVNI TIM

Arek Sinanian

UN-ova Komisija za Akreditaciju Stručnih Eksperata za Klimatske Promjene i CDM Verifikaciju Projekata i Certifikaciju Ugljika


Patrick Roberts

Blockchain Arhitektura


Rajesh Kumar Maruvada

Strategija Proizvoda, Inovacije u Razvojnom Planu


Schazil Najam

Inžinjer Elektronike, Arhitekt za Rješenja


Ahmad Ashfaq

Integriranje Blockchaina


Ahmad Saeed

Viši Blockchain Developer

   
Abu Nurullah

Menadžer za Digitalni Marketing i Zajednice


Muhammad Irfan

Menadžer za Marketing i Nagradnu Kampanju

        

SAVJETNICI

Bogdan Fiedur

Developer Pametnih Ugovora

Max Diffenbakh

Blockchain Savjetnik

Dr Karim

Osnivač / Izvršni Direktor tvrtke MiRAK, ICO i Blockchain Savjetnik

Anders Larsson

Blockchain Savjetnik – allcoinWiki

Paul Kang

Kibernetička Sigurnost, Fintech, Blockchain Savjetnik

Brian Gillard

Direktor tvrtke Gillard Savjetodavni Odvjetnici

Oti Edema

Izvršni Sirektor Solarex-a, direktor Afričkog Istraživačkog Vijeća za Blockchain, Priznati Blockchain Stručnjak

Asim Butt

Blockchain integrator za industriju, Voditelj Tima / Arhitekta za Rješenja
14  Economy / Services / I want to offer my services as a Content and Article Writer on: June 26, 2019, 05:58:15 PM
I am a translator and have taken part in several translation campaigns here on the forum. But since it is becoming harder and harder to find decent projects because of the state of the ICO industry I have decided to try my luck as an article writer.

I would like to start writing articles for different websites.
I am interested in Bitcoin as well as Altcoins. I am sure I can do well, I just need a little bit of practice.
I'm fluent in English, precise, have a good attention to details and I have a genuine interest for crypto.

I want to try my luck in this field. Obviously I dont have a portfolio with any articles that I can show you since I have not written any but if someone is interested to work with me I can write about a topic of their interest so that he/she can evaluate what I can do.

I am open to any suggestions and help from the community!
15  Economy / Reputation / The user howardfung is a fake translator/stealing the works of others on: May 30, 2019, 05:00:41 PM
I was browsing the bounty section and came across this thread:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5135262.msg50740041

I checked the spreadsheet and noticed an unfamiliar name who was accepted as the Croatian translator.
Link to spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/14n8BypNFO28Ouvlc5Dpep3GJO7QhsLDD9qQ0UZ08TkA/edit#gid=1989331201
Fake translator: howardfung
https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=323732

If you check his profile he is posting in the Chinese local forum and doesn't have any threads in the Croatian. He is not Croatian or from any other neighbouring country!

From the spreadsheet I posted above you can see that he claims that this is his portfolio:
https://drive.google.com/drive/folders/1r5N7LqVpUVSEHKRPTBBJlhGFSCBpLM6LI took a look at a couple of projects from his portfolio and he didn't do any of them.

1. DNAtix

Here is the bounty thread for this project:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4899852.0

And the spreadsheet that you can find in the thread with all participants:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eQ09KbbabDjgAjJ67xdtH9ZZ0pNDBnOpWB81wzCabfo/edit#gid=2064371946

You can see that the chosen Croatian translator for this project was gremlincina.

His translated ANN thread in the Croatian forum:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4945526

WP:
https://www.dropbox.com/s/j9qsuza6ba2kocx/cro_Ex_Summary-1.pdf?dl=0
 
2. Dropil

This project was translated by the user baxxx on bountyhive. Bounyhive appoints translators to translate all documents (ANN, Bounty, WP...etc). That is a requirement.

The translated ANN:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2983676.0

3. Evareium

Here is the bounty thread for this project:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3076900.0

And the spreadsheet that you can find in the thread with all participants:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QROSNs9BhQ9JuaKBVzHmKFNbL41Iq3NKpp6vsAjHDEk/edit#gid=672261609

The chosen Croatian translator for this project was egetrorx.

His ANN and WP links as seen in the spreadsheet:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3245125.msg33799081#msg33799081
https://drive.google.com/file/d/1LoQz8kF3qO8FoHQVSOqKxNqX_ItIN3mn/view


I didnt check the rest of the projects he claims to have translated and I dont think there is any need to do it. He is a cheater which you can see from the proof in this thread.
16  Other / Beginners & Help / How to get notifications when a member creates a new thread? on: May 16, 2019, 03:05:59 PM
Is there an option on bitcointalk where I can get a PM or email notification every time a chosen user creates a new thread. I want to follow a few users and be informed whenever they create a new thread without manually checking every profile.

Can that be done?
17  Local / Announcements (Hrvatski) / [ANN] [ICO] TecraCoin (TCR) | PoW/PoSe - Patentirana Visoka Tehnologija on: May 14, 2019, 09:08:12 PM
Šta je TecraCoin?

Dobro došli u investicijski prostor Tecra!

Tehnologija neprekidno poboljšava svijet. Naš cilj je pojednostaviti ovaj nepovratni proces i istaknuti našu ulogu u transformaciji civilizacije. Kao tim koji stoji iza Tecra-e, stvorili smo Internetsku Platformu za prikupljanje sredstava koja će podržati komercijalizaciju vrhunskih tehnologija zaštićenih s patentima. Koristeći distribuirani ledger temeljen na Blockchainu možemo garantovati transparentnost investicija temeljenih na TecraCoin-u.
Naša ideja je usmjerena na sljedeće tri grupeTecra-in tim proširuje ideju Blockchaina u zajednici znanstvenih investicija. Povezuje i okuplja zainteresirane grupe u jednom obećavajućem investicijskom fondu.

U historiji čovječanstva uvijek su postojali slučajevi koji su se činili nemogućim - sve dok pioniri nauke nisu otkrili neistražene svjetove i tehnologije koje bi mogle podignuti barijere "nemogućeg" na sljedeću razinu. Pogotovo kada je 1909. Nikola Tesla izjavio za New York Times:
Skoro niko nije njegove riječi shvatio ozbiljno. Danas znamo da je iracionalnost temelj znanosti. Parafrazirajući riječi Karla Poppera, ako je nešto znanstveno, onda je opovrgljivo. Tecra želi opovrgnuti zaostale paradigme i stvoriti nove.

Tecra je ideja koja će povezati intelektualno postignuće sa uspješnim i dobro promišljenim investicijskim procesom. Iako započinjemo sa Grafenom, naša osnovna ideja je stvoriti inkubator genijalaca koji će za mnogo godina reći - Hvala Tecra! Zaista, to je bila nauka, a ne fikcija.

Vremenom će se naš investicijski portfelj širiti najhrabrijim, visokim tehnologijama, koje su najčešće zaštićene patentima (kao što su gelovi koji liječe dijabetičke rane ili kvantizacija materija sa primjenom u industriji).

U ovom trenutku, želimo da prikupljena sredstva iz prve javne ponude potrošimo na tehnologije proizvodnje i primjene grafena.GLOBALNI PROBLEM TRŽIŠTA GRAFENA

Zbog nezrelosti tržišta povezanog sa tehnologijom Grafena, postoji razlika između teorijske primjene i komercijalne implementacije. Što znači da je većina tehnologija temeljenih na Grafenu još uvijek u fazi istraživanja, što izaziva opravdanu zabrinutost među investitorima. Drugi aspekt je nedostatak standardizacije i specifične kvalitete Grafena. Ova tehnologija je trenutno u drugoj fazi:

a) Izum Grafena,
b) Razvoj Grafena u standardizirani oblik,
c) Primjena i Komercijalizacija Grafena.

Tim TecraCoin-a raspravljao je o ovim problemima sa vodećim svjetskim proizvođačima na GrapChina 2018 u Xi'anu. Zajedno s vodećim svjetskim istraživačima i misliocima iz ovog sektora (Bonaccorso, Roch, Fabricius, Falko, Robinson, Ferrari, Ali, Feng, Bai, Dusan, Liu, Sumio, Kymakis, Kang, Wei, Lu), shvatili smo da je razlika između svijeta istraživanja i stvarnosti na tržištu još uvijek prevelika. Zbog toga smo poslali pisma istraživačima, poduzetnicima i investitorima iz ove industrije širom svijeta kako bismo počeli da smanjujemo ovu prazninu između nauke i biznisa. Sadržaj ovog pisma je sljedeći:

Svjesnost globalnih problema u svijetu visoke tehnologije čini da se vide koristi TecraCoin Investicijskog Fonda. Danas već postoji malo investicijsko tržište za Grafen, koje se prvenstveno pokreče od strane velikih kompanija koje imaju mali segment Grafena u svom portfelju (proizvodnja dobara uz pomoć Grafena). Većina potencijala (ali i rizika) leži u poduzećima koja se prvenstveno fokusiraju na Grafen. Prema riječima prof. Ferrarija i drugih stručnjaka za Grafen, gotovo 90-95% kompanija koje su se fokusirale na Grafen su pred bankrotom. To je uzrokovano velikim jazom između naučnog i poslovnog svijeta, budući da znanstvenici ulažu u istraživanje a ne u poslovni razvoj. Investicijski Fond Tecra-e i TecraCoin smanjuju ovu razliku preko transparentnih investicija kroz Blockchain i zajedno sa stručnjacima u ovoj industriji osiguravaju finansijsku sigurnost za budućnost.

Blockchain također rješava pitanje prikupljanja privatnog kapitala. Za razliku od institucionalnog kapitala koji se uglavnom može koristiti za istraživanje, novac privatnih investitora koristit će se za komercijalizaciju tehnologije i time će se stvoriti buduće profitabilne kompanije. TecraCoin rješava probleme investitora.

Odabirom pravog poslovnog partnera nudimo sigurno ulaganje na tržište visoke tehnologije, čija će vrijednost tokom narednih nekoliko godina premašiti kapitalizaciju od nekoliko stotina milijardi dolara (trenutna vrijednost je oko USD 300 milijardi). U narednih nekoliko godina samo će nekoliko desetaka kompanija ostati na tržištu sa kapitalom koji će stiči Google ili Facebook. Jedna od tih kompanija mogla bi biti Tecra.

Cilj investicijske platforme Tecra je odgovoriti na globalne probleme i povezati sljedeće grupe u jedan dosljedan investicijski fond:


PROBLEMI ZNANSTVENIKA
 • ograničen pristup kapitalu za komercijalizaciju patenata
 • dugotrajan pravni postupak od početka istraživanja do komercijalizacije
 • nedostatak standardizacije tehnologije kao i dosljednog standarda za kvalitet

PROBLEMI INVESTITORA
 • ograničeno povjerenje u svijet nauke i novih tehnologija
 • dugotrajan zakonodavstveni proces od početka istraživanja do komercijalizacije
 • nedostatak prostora za sigurno investiranje u vrhunske tehnologije

PROBLEMI BLOCKCHAIN ZAJEDNICE
 • veliki broj kriptovaluta koje ne nude nikakvu stvarnu korist
 • mali izbor perspektivnih projekata koji se temelje na PoW konsenzusu
 • nedostatak projekata temeljenih na Blockchainu koji imaju pristup stvarnom poslovanju

Način rada Investicijskog Fonda Tecra-e:

 • Kupovinom TecraCoin kriptovalute možete uložiti u hi-tech, većinom patentirane projekte pripremljene za komercijalizaciju.
 • Znanstvenici i poslovni stručnjaci TecraCoin-a odabiru one projekte koji najviše obećavaju. U budućnosti ćemo također tražiti i od Tecra zajednice da glasa za projekte koje odaberemo sa tržišta. Glasanje će se obaviti na osnovu TecraCoin Novčanika, a odabrani projekat osigurava sredstva za implementaciju.
 • Tecra Ltd sa odabranim projektom uspostavlja sustav posebne namjene i komercijalizira ga.
 • Nakon što se provede investicija, Tecra dobiva doživotni profit od promoviranog projekta.
 • Investitori TecraCoin-a mogu prodati svoje tokene na mjenačnici ili ih čuvati za vrijeme trajanja investicije i za njih dobivati dividend ili pasivni prihod od Masternode-ova.
 • U budućnosti, vlasnici TecraCoin-a koji su zainteresirani za tehnologije (kao što je Grafen) koje su razvijene od strane SPV-a, mogu ih kupiti koristeći TecraCoin-e po povoljnim uvjetima.
 • Profit SPV-a i investirani kapital u FIAT-u bit će vraćeni Tecra LTD-u i razmijenjeni za TecraCoin-e, a zatim će biti prebačeni u NOVČANIK OD ZNANSTVENOG PROJEKTA za buduće ICO-e što će podići cijenu TecraCoin-a.
 • Za naknadne projekte, Tecra će nuditi TCR iz NOVČANIKA ZNANSTVENOG PROJEKTA i na taj način će proširiti portfelj.


FAZE TECRACOIN ICO-a
Predstavljamo našu tablicu sa promjenama koja će objasniti cijenu izdavanja TecraCoin-a. Pridružite se u ranoj fazi, kupite povoljno i prodajte po visokoj cijeni 👨‍💼
Vrijeme ističe, nemojte propustite priliku. Kupite TecraCoin sada i podržite naše napore. 👉 http://bit.ly/tecra-ICO-tiers

SPECIFIKACIJA TECRACOIN-a:
Simbol valute: TCR
Naziv valute: TecraCoin
Konsenzusni algoritam: PoW
PoW block nagrada: 112.5 TCR-a, smanjivat će se za 50% nakon svakog halving perioda
Intervali halvinga: 840000 blokova, ~ 4 godine
Vrijeme stvaranja novih blokova: 2.5min (DGW3)
Ukupna Zaliha Coina: 210 000 000 TCR
Već izrudareni coini: 21 000 000 TCR
Uslovi za Tnode: 10 000 TCR
Blok za aktivaciju nagrada za Tnode: 600
Veličina Blokova: 2MB
Preporučeni broj potvrda transakcija: 24
Rok dospijeća: 400
Proof-of-Work Algoritam: Lyra2z: Blake256 prvi krug i Lyra2 (timecost = 8, r = c = Cool
Karakteristike: Zerocoin, Masternodes (PoSe)OSTALE INFORMACIJE:
White Paper: https://tecracoin.io/files/WhitePaper-TecraCoin.pdf
Javni ICO - prvi TecraCoini koji se mogu kupiti: https://tecracoin.io/#payments
Explorer - https://explorer.tecracoin.io/
Novčanici - https://tecracoin.io/wallets
Znanstveni članci: https://www.nature.com/articles/srep41281

NAGRADNA KAMPANJA:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5134985.0
18  Other / Beginners & Help / How to create a gif in a thread on the forum on: May 14, 2019, 03:38:26 PM
I would like to know how to create a gif from a picture?
You can see an example below.
https://ip.bitcointalk.org/?u=https%3A%2F%2Fi.ibb.co%2F19TPLzW%2Fcontent2.gif&t=601&c=IuaPW_wstj43LQ

I am translating a thread where that picture is posted.
When I download that picture and translate the content into my language how do I turn that picture into a gif again?
19  Local / Announcements (Hrvatski) / [ANN] Colletrix - Spaja Fizički i Virtualni Svijet on: May 13, 2019, 01:10:22 PM
20  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Looking for a knowledgeable opinion about an ICO project on: April 19, 2019, 08:46:00 PM
Hi everyone,

like the topic title says I would appreciate if someone could take a quick look at the following project called LOVE Air Coffee.
Just for the record I am not associated with or promoting the project in any way. I have applied for their translation bounty a few minutes ago because the idea seems interesting to me and I will decide whether to go through with it also based on the feedback I receive here.

They claim to have invented a new air technique of roasting coffee which gives it a special flavour. I am not sure what to think about that and have asked to see real footage or video of their roaster. They said that they will make a video about their prototype soon. They have two youtube videos on their youtube channel but it doesn't show how the machine operates.

I value the opinions of many members here and if it is not too much to ask I would like to ask someone who knows a few things about new projects and ICOs what he thinks about this.

ANN - https://bitcointalk.org/index.php?topic=5089494
Pages: [1] 2 3 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!