Bitcoin Forum
June 17, 2019, 10:15:37 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Local / Hrvatski (Croatian) / Dugoročna prognoza BTC-a (Kad će ATH)? on: May 24, 2019, 06:56:53 PM
Na slici je prikazan graf cijene Bitcoina od 2010 u LOGARITAMSKOJ SKALI.

Crvene vertikalne linije predstavljaju datum Halvinga (dosadašnjih i budućeg 2020).
Plave vertikalne linije su fibonacijevi brojevi u vremenu
Ljubičaste  linije predstavljaju krivulje rasta cijene.
Svijetlo plavi kanal predstavlja tzv YOPE btc chanel i unutar njega se cijena kreće gore dolje . (njega nisam crtao )

https://imgur.com/lZHfEwn

ZAKLJUČAK:

1. Krivulje raste su sve pliće jer je tržište veće i potrebno je više vremena za postići isti postotak rasta. Iz toga zaključujem da će do sljedećeg ATH biti potrebno više vremena nego dosad.

2. Svaki bull market i nagli rast je dosad išao nakon Halvinga. ATH nakon prvog halvinga je došao cca 350 dana iza, nakon drugog halvinga cca 550 dana iza. Slijedom toga sljedeći ATH bi došao cca 700-750 dana iza sljedećeg Halvinga (koji će biti u 8 mjesec 2020).
To nas dovodi do zaključka da bi ATH bio negdje krajem 2021 ili u 2022 godini.

3. Prema YOPE Btc chanelu vidimo da je cijena dosad prilično poštovala taj kanal i dugo vremena se kretala po dnu kanala prije novog bull uzleta. Vjerojatno će cijena ići niže preko ljeta i kretati se postepeno uz kanal.


2  Local / Hrvatski (Croatian) / Short squeeze manipulacija on: May 11, 2019, 01:32:22 PM
Tržište zadnjih dana baš jako raste, iznad svih očekivanja. Čak je i probilo neke logične granice i ne izgleda mi zdravo, ovo mi dosta liči na manipulaciju mjenjačnica. Razlog je visok broj short-eva na BTC.

Što je short? Short je više manje oklada da će neka dionica/asset pasti. Ukoliko je velik broj short-eva i cijena padne mjenjačnice tada moraju isplatiti pare svima koji su se kladili na pad. Stoga se događa manipulacija zvana short squeeze gdje se cijena napumpava dok ne padnu shortevi(broj oklada na pad) i na taj način uzmu pare ljudima koji su se kladili na pad (jer je cijena rasla).
TEK NAKON ŠTO SHORTEVI PADNU, CIJENA PADA ZA NJIMA.

1.Na slici vidimo dva prekloplljena grafa u vremenu. Ljubičasti je cijena Bitcoina, a crveno-zeleni su Shortevi(oklade na pad) Bitcoina. Vidimo da kad shortevi porastu brzo i visoko cijena se pogura više i na taj način likvidiraju se oklade na pad.
2. Tek nakon što su shortovi pali (i mjenjačnice pokrile svoje dupe) pušta se tržištu da padne.Na neki način short/long je pokazatelj gdje će cijena (jer kuća/mjenjčnica uvijek dobiva). Ako se ljudi klade na pad cijena će ići gore. Ako se klade na rast cijena ide dolje. Zaključno, ako shortevi naglo krenu padati, možemo ubrzo očekivati i pad cijene.
3  Local / Hrvatski (Croatian) / Tehnička analiza: Elliot wave teorija on: February 09, 2019, 03:37:09 PM
Pozdrav ljudi. Pratim već kriptovalute nekih godinu ipo dvije, a konkretno tehničku analizu (točnije elliot wave teorija)  proučavam zadnjih godinu dana.
Tu ću iznijeti za početak neke osnove pa možemo diskutirati o kretanju cijene kriptovaluta itd.
Naime tema o kojoj ću pričati je vrlo opširna i nije moguće sve objaniti i obuhvatiti u jednom postu, stoga ću se bazirati na nekim osnovama čisto da upoznam malo ljude koje ovo zanima.
Konrektno teorija je vrlo iskoristiva za ljude koji kupoprodajom žele povećati svoj broj kriptovaluta.

Malo o povijesti Elliot wave teorije:

Računovođa Ralph Nelson Elliot je bio jedini kreator jednih od danas najširih poznatih načina za analiziranje tržišta. Kreirao je Elliott Wave Theory kasnih 1920ih koja je razbijala ideju da se tržišta kreću na kaotični način.

Elliott je shvatio da se tržišni pomaci uglavnom sastoje od reakcija investitora na različite makro-poticaje. Pomaci prema gore ili dolje mogu se promatrati u ponavljanjima u istim uzorcima, bez obzira na vanjske utjecaje. Također, uvijek ih se može podijeliti i analizirati u manjim pomacima zvanima „valovi".

VALOVI:

Valovi mogu ići prema gore (tzv. bullish wave) , prema dolje (tzv. bearish wave) i u nekom rangu (tzv. sideways).
NAPOMENA, svaki val unutar sebe ima podvalove na manjem vremenskom periodu. Ti podvalovi imaju još manje podval podvalova i tako do beskonačno malog (minute grafovi). Možete to zamisliti kao ruske babuške gdje najveća sadrži sve ostale unutar sebe, pa onda ide manja od najveće pa sve do najsitnije.

Bullish(rastući) valovi se sastoje od 5 podvalova. To znači da jedan Bull(rastući) ima unutar sebe 5 manjih(podvalova). Podvalovi 1,3 i 5 su također rastući(što znači da se oni sastoje također od 5 manjih podvalova) dok su podvalovi 2 i 4 Bear(padajući). Na slici je prikazano kako izgleda jedan rastući val.Pravila za rastuće valove.
- podval 2 nikad ne pada ispod vala 1, teoretski može se dogoditi korekcija za 99% vala 1 ali uobičajeno je 50-60% ili 0.618 po fibonnacijevim omjerima.
- podval 3 je obično najduži val od rastućih (1,3,5) ali nikad nije najkraći.
- podval 4  nikad ne ide u područje vala 1 (ne pada ispod vrha vala 1) . Podval 4 je obično plitka korekcija podvala 3, najčešće 30-40% podvala 3 ili
  0.382 kao fib broj
- podval 5 obično premaši val 3 ali postoji mogućnost da dođe malo ispod vala 3 (tzv truncation u slučajevima kada je val 3 iznimno jak)

Bearish (padajući) valovi se sastoje od 3 podvala koji se u teoriji nazivaju A, B i C valovi. Na donjoj slici je prikazana situacija nakon što se odigralo 5 rastućih podvalova nastupa korekcija ABC. Također valja napomenuti da se svaki padajući podval sastoji od (ABC korekcije, postoji i drugih kombinacija ali o tome detaljnije u budućim postovima). To znači da se podvalovi 2 i 4 također sastoje od ABC obrasca, jer oni su padajući valovi.Pravila za padajuće valove.
ABC Obrazac se može odigrati na dva načina.
1. Takozvani zig-zag ili 535 val. to znači da se A sastoji od 5 podvalova, B od 3 podvala , a C od 5 podvalova.
2. Flats ili 335 val. To znači da se A sastoji od 3 podvalova, B od 3 podvala , a C od 5 podvalova.

Dakle samo je varijacija kod vala A koji može biti 3 ili 5 podvalova.
Evo slika da vidite razliku između ABC(zig-zag) i ABC(flats) korekcija.
Toliko zasad, nadam se da sam vam malo pojasnio teoriju. Ukoliko imate pitanja ili vlastitih saznanja nadopunite. Dalje bi mogli stavljati konrektne grafove sa granicama do kojih bi cijena mogla rasti ili padati, ovisno o brojanju valova.

Pages: [1]
Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!