Bitcoin Forum
May 10, 2024, 10:50:44 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Local / Konu Dışı / Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Bölümünü okur muydunuz? on: April 29, 2024, 06:35:51 PM
bu sene, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Bölümü açılacak. Bunu birçok üniversite duyurdu. Buna dair bir içerik oluşturdum.

Ek olarak, bu sene bilgisayar programcılığını bitiriyorum. Ve sınava giriyorum. Sizce okunur mu? Yapay zeka ve makine öğrenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Mühendislik fakültesi altında açılacak. okur muydunuz?
2  Local / Konu Dışı / Denize ve Balıkçılığa Merakınız Var mı? Balıkçı ve Oğlu Özet on: February 19, 2024, 05:08:50 PM
Deniz, sonsuz maviliğiyle insanı her zaman cezbeden bir doğa harikasıdır. Bu mavi derinliklerde keşfedilmeyi bekleyen gizemler, balıkçıların ilgisini çeker. Balıkçılık, sadece bir hobi veya geçim kaynağı değil, aynı zamanda doğayla iç içe olmanın ve denizin ruhunu anlamanın bir yoludur.

Denize ve balıkçılığa merakı olan bir insan için bu dünya, heyecan ve huzurun bir karışımıdır. Oltayı suya atmak, balığın oltasına takılma anını beklemek ve onu sudan çekip çıkarmak tarifsiz bir duygu verir. Balıkçılar, denizin her dalgasında bir hikaye, her balığın pullarında bir mucize görür.

Size bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Kitap Zülfü Livaneli'nin. Adı balıkçı ve oğlu. Özeti çok derin. O nedenle okumanızı istiyorum. Göç konularından mülteci botlarına, kıyıya vuran bebeklerden şans eseri kurtulan insanlara kadar değiniyor. Denizin zorluklarını göz önüne getiriyor.

Sizin balıkçılığa merakınız var mı?
  balıkçı ve oğlu özet olarak sizi anlatıyor olabilir.

Sizce nasıl? Neler hissediyorsunuz?
3  Local / Konu Dışı / Şirket ve Marka Tescili Eğitimi (Habitat Derneği) Ücretsiz Eğitim on: February 19, 2024, 04:43:57 PM
Yeni bir sertifika edindim.
Bu alanda bitcointalk üzerinde bulunan birçok kişi kendini eğitebilir diye düşündüm. Çünkü, bu alanda birçok soru cevapsız kalıyor.
O nedenle eğitime katıldım. Sıkça sorulan alan adları ve marka tescili kesişimini uzman avukata sordum.
Sonra şunu gördüm. En iyisi ben bu konuyu buraya taşıyayım ücretsiz biçimde isteyen kaydolsun. Eğitimini kendi alsın. Sertifikasını kendi alsın.

Böyle düşünürken, onlarca eğitime katılarak sertifika aldığımı gördüm. O nedenle ücretsiz sertifikalar üzerine bir blog yazısı yayımladım. Bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz. https://www.denizcakmak.com/habitat-dernegi-egitimlerinden-sertifika-alabilirsiniz/

Habitat Derneği birçok ücretsiz eğitim düzenliyor. Onlara da katılabilirsiniz. Eğitim görseli aşağıda. Ben bugün katıldım. Ancak hep oluyor. Ücretsiz eğitime katılabilirsiniz. 



Diğer ücretsiz etkinlikleri de Deniz Çakmak Blog üzerinde anlattım. SEO'dan web site yapımına kadar kursalara ücretsiz erişebilirsiniz.
4  Local / Alternatif Kripto-Paralar / USDT Nedir? Neden Yükselir? 3 Farklı Neden! on: December 04, 2021, 07:38:21 PM
Tereciye tere satmak gibi bir hisse kapılmak istemiyorum. Sizler ve burada bulunan birçok birey neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ancak bilmeyenler varsa diyerek bir yazı karaladım. Yorumlarınızı öğrenebilir miyim?
Bir ekonomist olarak  usdt üzerine bir yazı yayımladım.  https://coinviop.com/usdt-nedir-neden-yukselir/ ve yazımın büyük kısmını buraya taşıyorum. Siteye gitmeden de okuyabilirsiniz. Siteyi açma nedenim ise kaliteli içeriğinin nasıl yazılacağını göstermektir. Ancak bu neden kendimi övmek amacını taşımamaktadır. İçerik alanında firmalara ve bireylere hizmet verdiğim için söylüyorum.
Örnek olarak şu konuyu gösterebilirim: https://www.r10.net/makale-alimi-satisi-icerik-yazarlari/2472165-basarili-ekonomistten-yalnizca-ekonomi-icerikleri-r10-a-ozel-fiyatlar-aa-kaliteli-yazilar.html Bu işlerle ilgilenen emekçi bir kardeşinizim. Sormak istedikleriniz olursa hemen cevaplayabilirim.

 Spoiler
---------------------------------
USDT Nedir ve Neden Alınır?

USDT, kripto para piyasasının en garanti unsurlarından biridir. Tether ( USDT), genellikle piyasanın oynaklığından kurtulmak ve rahatlamak için alınır. Ayı sezonu açıldığında kendini garantiye almak isteyen bireyler hızlıca tether'e koşabilirler. Bu nedenle, tether kimi zaman normal dolardan bile daha değerli duruma gelebilir.

Tether, oynaklıktan korunmanın en basit ve en güvenli yoludur. Kripto para piyasasında büyük miktarlarda paraları olan bireyler, büyük dalgalanmalarda ciddi oranda kayıp yaşayabilirler. Burada ise kaybı en hafife indirmenin en kolay yolu portföyü tether gibi temel değerlere bağlamaktır.

Peki USDT Nasıl Bir doları Aşar?

Tether, 1 doların kripto para piyasalarına taşınmasıdır. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Cebinizde bir dolar var, ancak bu bir doların kripto para piyasasında durmasını istiyorsunuz diyelim. Sizin bir ticaret üstadı olduğunuzu varsayalım. Kripto para alıp sattığınızı varsayalım.

Bu durumda sizin hesabınızda tether bulundurmak mantıklı olabilir. Çünkü, Tether kullanarak birçok kripto parayı alabilirsiniz. Aynı işlemi satış için de kullanabilirsiniz. Ancak burada almak veya satmaktan ziyade USDT, bir güvence olarak tutulabilmektedir. O da kısaca şöyle olmaktadır: Bildiğiniz üzere kripto para piyasaları ciddi oranda iniş ve çıkışlara sahne olabiliyor. Ciddi oranda yükselişlerin olduğu gibi, önemli oranda düşüşler de gerçekleşebiliyor. Öyleyse bu piyasada insanların kendini güvenceye almak istemesi çok doğaldır.

Tether, yüksek miktarlarda kazanç sağlamak amacıyla alınmaz. USDT’nin talep edilmesinin nedeni, aynı oranda ABD dolarının talep edilmesiyle açıklanabilir. Ülkemizde oluşan dolarizasyonu biliyorsunuz. Paramızın ciddi değer kayıplarından korunmak isteyen bireyler neden dolar alıyor? İşte bu sorunun cevabını kripto para dünyasına uyarlayabilirsiniz. Kripto para piyasasında bulunan yüksek oynaklıktan korunmak isteyen bireyler dolar alabiliyor.

USDT Alarak Ne Amaçlanmaktadır?

Tether, oynaklıktan korunmanın en basit yoludur. Bazı zamanlarda ise ciddi talep görmektedir. Örneğin; 4 Aralık 2021 tarihinde kripto para piyasalarında ciddi bir düşüş gerçekleşti. Düşüş ortalama olarak %20’yi buldu. Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşten korunmak isteyen bireyler ise Tether alarak kendilerini bir nebze olsun korumak istediler. Bu nedenle USDT’nin değeri  16.82 liranın üstüne kadar çıktı. Ancak, ülkemizde döviz kuru bu haftayı 13,72 ile kapatmıştı. Kısacası bu oranın üstünde ciddi bir artış gerçekleşti. Ancak burada oluşan değer, bu defa TL’nin değer kaybı nedeniyle oluşmadı.

USDT Neden 1 dolardan Aşağı Düşer? gibi sorular için daha uzun ve düzenli bir yazıyı okuyabilirsiniz.
bu yazının uzunu için https://coinviop.com/usdt-nedir-neden-yukselir/

Kripto para piyasası hakkında sormak istedikleriniz olursa bunları tane tane açıkmaya çalışacağım. Elbette bilgiçlik taslamayacağım. Maksat birbirimizden öğrenerek ilerlemek.
5  Local / Konu Dışı / Explained (Kısa Belgesel Önerisi) on: September 04, 2021, 06:23:20 PM
Explained konusunu aradım. Ancak, bulamadım. Yemek yerken izlemeye bayıldığım kısa bir belgesel serisi. Netlix başlığı altında da tavsiye edilmediğini gördüm. Tavsiye için yazdım. Yeterince kişiye ulaşmadığını görünce başlığını açma gereği hissettim.

Bu kadar iyi bir belgesel serisinin nasıl konusu olmaz? Bunu düşünürken bir adım atarak konuyu açma gereği hissettim .


Kredi kartlarından kripto paralara, şekerin zararlarından satranca, milyardelerden küresel su krizine kadar geniş alanda 20 dakikalık belgesel serileri...
Özellikle yemek yerken izlenecek film veya dizi arayanların kurtarıcısı olabilir. Kısa biçimde ciddi bilgiler edinebilirsiniz.


Netflix bağlantısı: https://www.netflix.com/tr/title/80216752


İzliyor musunuz? Şimdi mi öğrendiniz? Sizce nasıl?
6  Local / Konu Dışı / Blog Yazma İşi Bitti mi? Bill Gates Neden Yazıyor? on: September 04, 2021, 06:08:50 PM
Blog üzerine düşünürken farklı insanlardan fikir almaya bayılıyorum. Blog yazmak modası geçmiş bir eylem midir? Bloglar öldü mü? Yoksa yine revaçta mı? En azından yazdıklarımız okunuyor mu? Bunları düşünürken farklı görüşlere başvurmaya bayılıyorum. Çeşitli mesleklerde ve çeşitli yaşlarda insanlar fikir almaya çalışıyorum. Ancak, okumak bir öğrenim işidir. Bu noktada daha çok kitap okuyan insanların blogları sevdiğini gördüm. Kitap okumayı sevmeyen insanların blogları da okumadığını gördüm. Hatta bu nedenle blogların neden yazıldığını sorgulayan insanlara rastladım.

Sizce blog yazma işi bitti mi? Kısacası bloglar öldü mü? Yoksa yaşıyorlar mı?


Bonus bir sorum daha var. Bill Gates neden blog yazıyor?

Biraz daha uzununu okumak isterseniz sitede bulunuyor. Sormak istediklerimi genel itibarıyla aktardım. Cevaplarınızı çok merak ediyorum. Bloğa veya buraya yorum bırakırsanız çok sevinirim. Birlikte düşünelim. Bloglar öldüyse Bill Gates neden yazıyor? Sizler blog okuyor musunuz? Kimleri takip ediyorsunuz?

kaynak: https://www.denizcakmak.com/bloglar-oldu-mu-blog-yazmak-bitti-mi/
7  Local / Konu Dışı / Dijital Göçebe Nedir? Meslekleri Nelerdir? on: August 24, 2021, 09:16:34 PM
Dijital göçebelik, gezerken çalışarak para kazanmanın yeni ve özel adlarından bir tanesidir. İçerisinde konargöçerliği de barındırır. Bildiğiniz üzere, göçebeler nerede olmak isterlerse oraya doğru göç ederler. Gerçek hayatta da aynı biçimde hareket eden dijital göçebeler, herhangi bir ülkedeyken başka bir ülkeye ürün ve hizmet satabilirler. Elde ettikleri kazançlarla da geçimlerini sürdürerek macera dolu bir hayat yaşarlar. Öyleyse göçebeler bir amaç uğrunda dolaşırken para kazanabilmektedir. Sizinle dijital göçebe olmak kavramını biraz irdeleyelim mi?
Dijital göçebeliğin ne olduğuna dair biraz düşünelim mi? Mesleklerini biraz irdeleyelim mi? Bu yazıyı önce kendi bloğumda yayınladığımı belirtebilir miyim? Yazıyı buraya taşımamın bir sakıncası var mı?

Yeni nesil bir kavram olan dijital göçebelik, bitcointalk anlayışıyla da uyum sağlıyor. Nasıl mı? Çünkü, uzaktan çalışmayı ve bol bol yeni şeyler öğrenmeyi içeriyor.
-------

Dijital Göçebelik Nedir?

Göçebeler, internetten para kazanırken doğduğu yerlerin dışını gezebilirler. Örneğin; Bursa'da yaşayan bir göçebe olduğumu varsayalım. Dijital yeteneklerim sayesinde internetten para kazanırken Amerika'da gezerek hayatımı sürdürebiliyorsam 'dijital göçebe' kavramını karşılıyorum demektir. Burada bulunan ülkeler, bireyin gitmek istediği yerlere göre değişiklik gösterebilir.

Göçebelerimiz ise genellikle gittikleri ülkeleri paraların değerlerine göre seçebilmektedir. Ülke parasının daha değersiz olduğu yerlerde bulunmak dijital göçebeler (digital nomads) açısından daha anlamlı olmaktadır. Çünkü, göçebeler internet üzerinden genellikle dolar kazanmaktadırlar. Böylelikle doların değerli olduğu ülkelerde yani gittikleri ülkelerin paralarının dolar karşısında daha değersiz olduğu ülkelerde rahatça gezebilmektedirler. Kazandıkları paralarla daha kolay bir yaşam sürebilmektedirler.  Yeni nesil bir kavram olan dijital göçebelik, çok yakın bir süreç içerisinde çok popüler olabilir. Çünkü, dünyayı gezerken kazanç sağlamak genellikle bütün insanları kendine çekici bir rol üstlenmektedir.

Göçebelerimiz, gezerken internet üzerinden para kazanır diye defalarca tekrar ettik. Artık bunu biliyoruz. Biraz da nasıl gezdiklerine ve çalışırken neler yaptıklarına değinelim. Genellikle bir bilgisayar ve fotoğraf makinesine sahiptirler. Kimileri drone kullanarak dünyayı daha fazla hissetmek ister. Gezerken bol bol fotoğraf ve video çekerler. Bunları da genellikle instagram ve kendi bireysel blogları aracılığıyla yayınlarlar. Yayınladıkları üzerinden kendilerine birçok soru gelir. Göçebeler soruları cevaplar ve insanların merak ettiği noktalara değinir. Böylelikle insanların takip ettikleri kişiler olurlar. kaynak:  https://www.denizcakmak.com/dijital-gocebelik-nedir-nasil-dijital-gocebe-olunur/


Peki, dijital göçebe meslekleri nelerdir?


Dijital göçebeler, uzaktan çalışma kültürünü içselleştiren meslekler ile uğraşırlar. Dijital göçebeliğin, çalışarak gezmek olduğunu "nasıl dijital göçebe olunur?" yazımızda incelemiştik. Bu nedenle, dijital göçebe meslekleri, genellikle yeni nesildir. Ancak, her türlü işle uğraşan dijital göçebeler bulunmaktadır. Gönüllü çalışarak yalnızca konaklama imkânını bedavaya getiren göçebeler de bulunmaktadır. Sizinle çeşitli dijital göçebe mesleklerini inceleyelim mi?


Dijital Göçebe Meslekleri Hangileridir?

Genellikle dijital yetenekleri üst düzey olan dijital göçebeler, çok çeşitli alanlarda çalışabilmektedir. Burada onlarca meslek sayabiliriz. Ancak, şimdilik en çok kullanılanları görelim mi? Elbette, yalnızca burada yazılı olan mesleklerde çalışmıyorlar.

1) Yazılımcı (İnternet Programcılığı, siber güvenlik uzmanı vb.)
2) İçerik Üreticisi (youtuber, metin yazarı, içerik yazarı vb.)
3) Sosyal medya yöneticisi
4) Dijital Pazarlama Yöneticisi
5) Grafik Tasarımcı (Logo, Broşür, Reklam vb.)
6) Yabancı Dil Uzmanı (Türlü dillerde çevirmenlik hizmeti sağlar)
7) İçerik Editörü (Firmaların içeriklerini gerekli yerlere yazar)
Cool Girişimci (çeşitli alanlarda eksikleri görür ve hızlıca adım atar)
9) İnternet Reklamcılığı (SEO, Adwords ve Yeni Nesil Reklam Düzenleyecileri)
10) Ses, Müzik ve Video Düzenleyicileri



Araştırırken onlarca yeni meslek bulabilirsiniz. Burada bahsettiklerim, mesleklerin genel adıdır. Şimdi yazılımcıyı düşünelim. Yazılım, büyük bir okyanus gibidir. Altında birçok alanı barındırır. İnternet programcılığı ise müthiş web siteleri ortaya çıkarabilirsiniz. Bu durumda front-end (önyüz) yazılımcı olursunuz. Ancak, back-end (arkayüz) yazılımcı olarak da farklı alanlarda çalışabilirsiniz. Bu nedenle, yazılım dijital göçebelerin en sık yaptığı mesleklerinden biridir. Yazılımcı olarak dünyayı gezmek pek mümkündür. Çünkü, ofis ortamında bulunmadan bir bilgisayar yardımıyla konumdan bağımsız olarak çalışılabilecek alandır. Tam olarak dijital göçebenin tanımına uygun bir alandır. Eğer yazılımcıysanız dijital göçebe mesleklerine en uygun alanda çalışıyorsunuz. Bir sırt çantası ile dünyayı dolaşmanız hiç de zor olmaz!

kaynak: https://www.denizcakmak.com/dijital-gocebe-meslekleri-nelerdir/



Peki, daha önceden dijital göçebe kavramını duymuş muydunuz? Dijital göçebe misiniz? Yoksa olmak ister misiniz?
8  Local / Konu Dışı / Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Duyuruldu! Sizce bir anlamı var mı? on: August 24, 2021, 11:32:52 AM
Gündemin en önemli maddelerinden biri olan yapay zeka konusuna biraz değinelim mi?
Yapay zeka konusunda ilerleme durumumuzu nasıl görüyorsunuz? Yapay zeka hakkında yine bazı sözler dönüyor. Bugün, ulusal yapay zeka stratejisi duyuruldu. Olumlu bir adım olarak görebilir miyiz? Sizce bunların anlamı var mı? Bu alanda, kendimize bir yer edinebilir miyiz?
Sizce nasıl bir adım?

Bazı üniversitelerde yapay zeka bölümleri açılıyormuş.
Yüksek lisans ve doktora bölümleri açılacakmış.

Bu alanda ciddi bir istihdam sağlanacakmış. Sizce nereye doğru ilerliyoruz? Bu adımların bir anlamı var mı?
9  Local / Konu Dışı / Ne Yaparak Para Kazanıyorsunuz? (işleriniz nedir?) on: August 23, 2021, 09:56:49 PM
 Para kazanmak, dünyanın en rahatlatıcı hislerinden biridir. Biliyorum, ekonominin durumu kötü. Ancak, sizlere bir soru yöneltebilir miyim? Böylelikle forumda bulunan samimiyeti de artırmış oluruz. Ne yaparak para kazanıyorsunuz? İşiniz var mıdır? Varsa nedir? Ek kazanç sağladığınız işler var mıdır? Nasıl geçiminizi sürdürüyorsunuz? Eğer çok özel olursa elbette cevaplamayabilirsiniz. Şimdiden gelen bütün yorumlar için teşekkür ederim.


Saygılarımla
10  Local / Konu Dışı / Bitcointalk Üzerinden Nasıl Para Kazanılır? on: August 23, 2021, 09:53:00 PM
Para kazanmak, insanın huzurunu artıran en temel kazanımlardan biridir. Bu nedenle, her gün milyonlarca insan para kazanmak için işe gider. Uzun süredir blog yazıyorum. Hedeflerim arasında blog yazarak para kazanmak da var. Bu konu hakkında sesli düşünürken, bitcointalk üzerinden de para kazanabilirsiniz sözünü duydum. Buranın konu dışı alanı olduğunu biliyorum. ANcak, iki yıldır forumda olan biri olarak forum üzerinden düzenli para kazanma fikrini ciddi anlamda şimdi inceleme fırsatım oldu.

sorum basit:  Bitcointalk Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?  Bitcointalk üzerinde ne ve nasıl yaparak para kazanılır? Bilmeyenler için basitçe anlatabilir misiniz? Böylelikle Bilenler bilmeyenlere özet geçmiş olur.
Şimdiden bütün yorumlar için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
11  Local / Konu Dışı / Pomodoro Tekniği Nedir? Nasıl Uygulanır? Teknikten Faydalanmanız için 5 Neden! on: August 20, 2021, 11:02:16 AM
Pomodoro (domates), dünya çapında bilinen ve uygulanan verimli çalışma yöntemidir. Kullananların övmesi sonucunda dünyaya yayılan keyifli bir çalışma biçimidir. Elbette, bulan kişinin kim olduğunu ve nasıl uygulandığını merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse yazımın tamamını okuyabilirsiniz. Pomodoro tekniğine dair bütün bilgileri vermeye çalışacağım.

Pomodoro Tekniği Nedir? 

Pomodoro tekniği, uzun süre çalışmakta zorlanan "yaratıcı bir kafa" tarafından ortaya çıkmıştır. Amacı düzenli ve verimli çalışmayı sağlamaktır. Tekniğin adının pomodoro olmasının sebebi; pomodoro kelimesinin İtalyanca domates anlamına gelmesinden kaynaklıdır. Francesco Cirillo tarafından geliştirilen saatin domatese benzemesi nedeni ile tekniğin adı böyle kalmıştır. 

Çalışmanız gereken işe veya derse pomodoro saati ile daha verimli çalışmanız mümkündür. 25 dakika çalışma 5 dakika mola verme mantığıyla uygulanan pomodoro tekniği, bir pomodoro saati alarak daha kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. 




Saati almak yerine teknolojik bir pomodoro zamanlayıcısı edinmeniz de mümkündür. Yeni nesil pomodoro zamanlayıcısı sayesinde çift ekranlı bir zamanlayıcıya sahip olursunuz. Bu ekranlardan birini 25 dakikaya diğerini ise 5 dakikaya ayarlamanız gerekecektir. 

İşe başlarken çalıştırdığınız pomodoro zamanlayıcısı 25 dakika sonrasında sizi uyaracaktır. Ardından molaya girince 5 dakikalık zamanlayıcıyı başlatarak mola sürenizi de böylece ayarlayabilirsiniz. Mola süreniz bittiğinde ise bu işlemi tekrarlamanız gerekecektir.  Pomodoro tekniğinin verimliliği artırıcı yönünden faydalanmak için sürelere uymanızı tavsiye ederim.

Pomodoro Tekniğini Kullanırken Pomodoro Saatinden Faydalanarak Verimli ve Düzenli Çalış!

Pomodoro tekniğine uygun bir şekilde iş yapmaya veya ders çalışmaya karar verdiyseniz, hemen bir pomodoro saati satın alabilirsiniz. Çok kolay bir mantıkla çalışan bu saatler, çevrilerek kurulur. Dişli sistemiyle çalışan bu basit saat, 1 saatlik süre içerisindeki her süreye ayarlanabilmektedir. 

Pomodoro saati almak istemiyorsanız uygulayabileceğiniz birkaç yöntem daha bulunmaktadır. Bir zaman sayacı edinerek onu kendiniz için pomodoro sayacı yapmanız mümkündür. Buna ek olarak telefondan uygulama indirebilir veya bununla ilgili internet sitelerini kullanabilirsiniz. 

Örnek Video >> https://www.youtube.com/watch?v=GMV502w41ek 

Pomodoro Tekniği Nasıl Uygulanır? 




Pomodoro tekniği sayesinde normalde 25 dakikada yapamayacağınız işleri yapmanız mümkündür. Fakat teknik uygulanırken doğru uyguladığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Bu tekniğin uygulanışı ise, oldukça kolaydır.  

Yapmanız gereken işleri veya çalışmanız gereken dersleri bir kenara yazın. 
İşleri önceliğine göre bir sıraya dizin. 
Yapılacak olan işin tahmini kaç pomodoro süreceğini hesaplayın. (Her 25 dakika çalışma ve 5 dakika molanın toplamı, 1 pomodoro eder.) 
25 dakika çalıştıktan sonra 5 dakika boyunca işten uzaklaşın ve mola verin. 
5 dakikalık mola sürecinde kesinlikle işle ilgili şeyler düşünmeyin veya molayı aksatmayın. 
Her 4 pomodorodan sonra 20 – 30 dakikalık uzun bir mola vererek vücudunuzu dinlendirin. 

Pomodoro tekniğini uygularken dikkat etmeniz gereken önemli bir şey daha vardır. Bu ise, pomodoro tekniği ile çalışma uyguluyorsanız, planlarınızı günübirlik yerine haftalık yapmak olacaktır. Haftalık planlar sayesinde her günün işini seçip ona göre yapmanız daha düzenli ve verimli bir çalışma sağlayacaktır. 

Her hafta ve ay sonunda tekniği kullanarak yaptığınız çalışmalarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer işleri yetiştiremiyorsanız, bu durum pomodoro tekniğini tam uygulamadığınız anlamına gelir.  

En çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri ise pomodoro saati veya sayacı kullanırken sürekli olarak süreye bakmamaktır. Saate bakarak kalan süreyi kontrol etmek yerine kendinizi tam anlamıyla işe vermelisiniz. Çünkü; Zaman ayarı yapılan saat, süre dolduğunda ses çıkararak sizi uyaracaktır. 

Pomodoro tekniği, verimliliği artırmaya yardımcı oluyor. Böylelikle zamanımızı verimli ve etkili kullanabiliyoruz. Uzun zaman önce yazdığım pomodoro tekniği ve sayaçları üzerine yazımı güncellerken bir süredir teknikten uzak kaldığımı ve bu nedenle verimliliğimin düştüğünü gördüm. İnsanın unutkan bir varlık olduğunu biliyorsunuz. Ancak, hatırlamak da güzel! Yeniden, pomodoro tekniğinden faydanalacağım.  Yazıda da ufak tefek değişikler yaptım. Son paragrafa güncelleme geldi.

Pomodoro tekniğini, pomodoro saati ile kullanmanız halinde verimliliği fazlasıyla artırabileceğinizi de yazıma eklemeliyim. Son dönemde, teknik popüler olunca saatini de yaptıklarını gördüm. Benzer biçimde bir saatten faydalanıyorsanız ne mutlu size! Eğer daha iyilerini de yapabilirseniz bize yazmaktan çekinmeyin. Güzel bir pomodoro saati yapmanız halinde sizden de alabilirim Smiley Hatta reklamınızı da yapabilirim. Pomodoro tekniğinizi kullanırken faydalandığınız başka meta varsa bize bunlardan bahsedebilirsiniz.

Pomodoro tekniği ve benzeri teknikleri öğrenmek için bloğumu takip edebilirsiniz. Öğrenmek istediğin konuyu bul ve hemen öğrenmeye başla!
---------

Peki, pomodoro tekniğini önceden duymuş muydunuz? Ne olduğunu biliyor muydunuz? Sizce faydalı bir içerik oldu mu?
Sizin kullandığınız başka teknikler var mıdır?



--------
Youtube:

https://www.youtube.com/denizcakmak

Kaynak:
https://www.denizcakmak.com/pomodoro-teknigi-nedir-nasil-uygulanir/
12  Local / Konu Dışı / Alexa Rank Sizce Önemli midir? Web Sitesi Olan Yazarlar Bakabilir mi? on: August 20, 2021, 09:07:55 AM
Alexa rank, internet siteleri için önemli bir göstergedir. İstatistiki açıdan anlamlı veriler sunmaktadır. Eğer manipüle edilmiyorsa çok önemli sonuçları bizlere verir. Örneğin; bir web sitesinde ne kadar vakit geçirildiğini öğrenmemizi sağlar. Bir web sitesinin, ülkesinde kaçıncı sırada olduğunu gösterir. Örnek olarak kendi web sitenizden yola çıkabilirsiniz. Eğer yazdığınızda bir sonuç çıkıyorsa, milyon veya bin civarında bir değer görünecektir. Bu değer, web sitenize gelen trafiğin ortalama değeridir.

Alexa Rank Neden Takip Edilir?

Kısaca, genel bir istatistik merkezidir. Birçok web sitesinin verisini barındırır. Dünya çapında en çok girilen web sitelerini, son kullanıcı için sıralar. Ücretli versiyonu da vardır. Alexa, İstatistiki verileri toplayan ve gerekli yerlere sunan özel bir girişimdir. Türkiye'de en çok neyin ilgi çektiğini kısa bir sorgulama ile bulmamızı sağlar. Aynı durumu, dünya üzerinde bulunan her ülke için yapılabilir. Örneğin; ülkemizde haber siteleri çok büyük ilgi ve hit çekmektedir. Bunu rahatça görmemizi ve buna uygun senaryolar geliştirmemizi sağlar. Bu nedenle, bir web sitesi açmayı düşünen birey, tercihini haber sitesinden yana kullanabilir. Burada, geliştirdiğim mantık en genel biçimidir.

Alexa rank, bizlere en çok okunan blogları da gösterebilir. Bu açıdan baktığımızda, en çok okunan blogların hangileri olduğunu görebiliriz. Onların neden okuduğunu da inceleyebiliriz. Bu senaryoda ise farklı planlar geliştirebiliriz. Alexa, sunduğu verilerle ortama bir ışık verebilir. Bu ışığı değerlendirmek ise bireylere kalmıştır. Neye ihtiyacınız varsa, istatistik size onları gösterebilir.

Alexa Rank Önemli Midir?


Genel bilgilerle bizi aydınlatan alexa rank, özel alana indiğimizde bir miktar değersizleşebilir. Çünkü, verileri manipüle eden kişiler olabilir. Verilere uzaktan bakıldığında görülen ile gerçek olan aynı olmayabilir. Bu nedenle, verilerin iyi sorgulanması gerekebilir. Örneğin; Türkiye'nin orta sıralarında bulunan en çok girilen sitelerin neden okunduğunu sorgulanabilir. Burada, verileri inceleyen gözlerin bakışı da çok önemlidir. Alexa rank, genel itibariyle önemlidir. Ancak, sağlıksız verilerin sağlıklı verileriden ayrıştırılması gerekebilir. Örneğin; Türkiye'nin en çok girilen web sitesi benim sitem olsaydı saçma olurdu. Ancak, Türkiye'nin en çok girilen ilk 5 bin sitesi arasına girme imkânım ise bulunabilir. Bu benim ana hedeflerimden biridir.

Sonuç olarak alexa rank önemlidir. Bir web sitesinin genel trafiğini alarak bize fikirler verir. Google ile denizcakmak.com arasında büyük farklılıklar olması çok doğaldır. Bu tarz incelemeler yapıldığında çok anlamlı verileri bize sunar. Örneğin; en çok okunan haber sitelerini kıyaslarken müthiş derecede önemlidir. Buna bakarak, firmalar reklam vereceği sitelerin sıralamasını değiştirebilir. Daha önce de belirttiğim gibi, verileri nasıl kullanılacağı bireylerin bakış açısına göre değişmektedir.

Alexa Rank Sorgulaması Nasıl Yapılır?

En basiti ise alexa ranking sorgulamasıdır. Alexa.com site info ( https://www.alexa.com/siteinfo  ) bağlantısı altından alexa rank sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Verilerin düşük miktarda manipülasyona açık olduğunu söylemekle birlikte, en büyük siteler arasında bu durumun olmayacağına inananlardanım. Örneğin; dünyanın en çok girilen ilk 500 sitesi aşağı yukarı alexa'nın belirttiği gibidir? Bu araştırmaya da 'the top 500 sites on the web' https://www.alexa.com/topsites üzerinden ulaşılabilir. Alexa, en çok girilen siteleri birçok açıdan sıralamaktadır. Sitelerde geçirilen ortalama süre, günlük ziyaretçilerin gezindiği sayfa sayısı, web sitelerin sahip olduğu bağlantı sayısı vb. verileri ücretsiz biçimde sunmaktadır. Daha derin bir araştırma için, ücretli üyelik gerekmektedir. Dünya çapında en çok girilen ilk 16 web sitesi ise aşağıdaki gibidir.





Peki, sizce Alexa Rank önemli midir? Web Sitesi Olan Yazarlar Bakabilir mi? https://www.denizcakmak.com/tag/alexa-rank-sorgulama/ bölümünde aynı yazıyı bulabilirsiniz. Kendim yazdığım için yazıyı buraya da taşıdım. Başkasının yazısı olsaydı direkt olarak sitesine yönlendirmek isterdim. Çünkü, burada da büyük emek yatıyor. Peki, sizce alexa rank önemli midir?

Kaynak: https://www.denizcakmak.com/alexa-rank-nedir-onemli-midir/(özgün blog yazısıdır.)
13  Local / Konu Dışı / Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün mü? on: August 19, 2021, 07:24:43 PM
İnternetten para kazanmak, rekabetin çoğalmasıyla birlikte azalıyor mu? Yoksa işini iyi yapanlar, daha geniş pazarlara mı yayılıyor?

2010 yılını düşünüyorum. İyi kötü yazan herkes para kazanıyordu. Çünkü, insanlar birçoğu adblock kullanmayı bile bilmiyordu. Sizce, ilerliyor muyuz? Yoksa aynı ortamda mıyız? İnternetten para kazanmak zorlaşıyor mu? Özellikle blog yazarak para kazanmak mümkün mü? Yoksa bu durum değişiyor mu?

-------------



Blog yazarak para kazanmak deyince, yalnızca kişisel bloglarımızdan yazılanları elbette kastetmiyorum. İnstagram blogları da buna dahil. Twitter'ın mikro blog sitesi olduğunu zaten biliyoruz. Genel anlamda internetten para kazanmak zorlaşıyor mu? Blog yazıyorum. Son zamanlarda bunu düzenli biçimde yapıyorum. Ancak, firmalarla rekabet ediyoruz. Ciddi anlamda bir rekabet ortamı var. Örneğin, İş Bankası bile pomodoro tekniği hakkında yazı yazıyor. Öyle bir ortamdayız ki rekabetten kendimizi kurtarmamız gerekiyor. Ciddi anlamda büyük bir rekabet ortamı var. Sizce, şimdi neler yaparak rakiplerimizden ayrışabiliriz?

------------------------------------



Blog yazmak, çok önemli ve insana kendine iyi hissettiren bir alandır. Uzun süredir bunu devam ettiriyorum. En çok okunan bloglar arasına girmeyi amaçlıyorum. Özellikle içerik üretimi alanında kaliteli içerikleri bireylere sunmayı amaçlıyorum. Neredeyse her gün yazmaya başladım.



Sizce, rakiplerimizden farklı neler yapabiliriz?

Sizce, blog yazarak para kazanma işi bitti mi? Yoksa kılık mı değiştirdi?





Akıl akıldan üstündür,
yorumlarınızı bekliyorum. Bir fikir fırtınası yapalım mı? Bu arada blogumda bulunan yazıların kalitesini de yorumlayabilir misiniz? Hepsi, seo açısından yeşil içerikler... Ancak, okurun gözünden gelecek fikirleri de bilmek istiyorum.



Son olarak, günümüzde blog yazarak para kazanmak mümkün mü?


Blogum burada. Sizce nasıl görünüyor? En çok okunan bloglar arasına girebilir miyim?
kaynak: https://www.denizcakmak.com/blog-yazarak-para-kazanmak-mumkun-mu/
14  Local / Konu Dışı / Yaşamın Algoritması Var mıdır? (Sizce?) on: August 12, 2021, 02:53:44 PM
Otururken düşüncelere daldım. Herkes bir şeylerin peşinde koşuyor. Koştuklarına göre bir bildikleri var diyorum. Bu nedenle, sizlere bir soru yöneltmek istedim. Yaşamın bir algoritması var mıdır? Varsa nasıldır ve siz hangi aşamadasınız.

----
Profesyonel olarak blog yazarlığı yapmaya başladım.
İçerik alanında uzmanlaşmaya çalışıyorum.
Bu alanda bir koşuşturmaca içerisine girdim.
Tam olarak nereye doğru koştuğumu biliyorum.
Bu alanda ilerlemek için her gün içerik üretiyorum.

Örneğin; https://hive.blog/tr/@denizcakmak/yasamin-algoritmasi-var-midir-varsa-nasildir bu biçimde yazıyorum. Fotoğraf ve video çekiyorum. Yaşamı hissetmeye çalışıyorum. Ancak, bazen nereye doğru ilerlediğim konusunda çekincelerim olabiliyor.


Peki, sizler neler yapıyorsunuz? Yaşam içerisinde nereye doğru koşuyorsunuz veya yürüyorsunuz? Biraz da kendimizden bahsedelim mi? Sizce doğru yolda mıyız?
15  Local / Konu Dışı / İçerik Üreticisi Nedir? Ne İş Yapar? on: August 10, 2021, 03:13:20 PM
İçerik üretimi, ihtiyaç duyulan alanda ve ihtiyaç duyulan biçimde 'kaliteli içerikleri' tasarlama işlemidir. İçerik üreticisi, zamanını ve emeğini değerli içerik hazırlamak için kullanır. İçerik; video, fotoğraf, ses, blog yazısı ve daha fazla aklınıza ne geliyorsa hepsi olabilir. İçerik, çok kapsamlı bir alandır. İçerik üreticisi de kendi alanında bulunan ihtiyaçları giderir. Örneğin; İyi bir yazar, firmaların gereksinim duyduğu yazılı içerikleri sağlayabilir. İyi bir çizer ise bireyler ve firmalar için karikatür hazırlayabilir. Bunların hepsi, içerik üretimi alanına girmektedir.



İçerik Üreticisi Kimdir?

İçerik üreticisi, kendi alanında büyük hizmetler vermektedir. Örneğin; youtube içerik üreticileri, youtube'u ayakta tutmaktadır. Youtube için özel içerikler üreterek orada bulunan kitleyi aktifleştirmektedir. Aynı durum, instagram ve twitter gibi platformlara da uyarlanabilir. İnstagrammer diye tarif ettiğimiz bireyler, aslında instagram!a içerik üretmektedirler. Bilerek veya bilmeyerek, birçok birey günümüzde içerik üreticisi konuma yükselmiştir. Kimileri bunu para için yaparken, kimileri de yalnızca keyif aldığı için yapmaktadır. Kısacası, içerik uzmanımız, platformların ve firmaların istekleri doğrultusunda içerik üreterek internetten para kazanmaktadırlar.

İçerik Üreticisi Ne Yapar?

Profesyonel bir içerik üreticisi, ne yaptığını bilerek hareket eder. Attığı adımların sonucunu bildiği için mantıklı adımlar atmaya çalışır. Amatör içerik üreticisi ise rastgele adım atar. Aynı durum, profesyonel blogculuk ile amatör blogculuk arasındaki fark gibidir. İçerik üreticisi, kendinden talep edilen değerli içeriği gerekli bireylere sunar. Sunduğu içerikler karşılığında ise para kazanır. Ancak, içerik üreticisinden bir içerik talep edilmesi için alanında uzman olması gerekir. Eğer uzmansanız zaten size ulaşırlar. Eğer değilseniz, amatörlüğe veda etme zamanı gelmiştir.

İçerik üreticisi, değerli içerik oluşturur ve bunları gerekli firmalara/bireylere sunar. Özelikle bilgisayarı ve telefonu aktif biçimde kullanırlar. Çünkü, işlerini genellikle uzaktan yürütürler. Hatırlarsanız, dijital göçebelik meslekleri arasında içerik üretimi çok önemli bir noktadaydı. Çünkü, uzaktan çalışmak bir süre sonra rutine bağlıyor. Oysa, yaratıcı işlerde çalışan bireyler genellikle farklı noktalarda bulunmayı severler. Farklı deneyimler yaşarken, bir internet bağlantısı aracılığıyla internetten para kazanmayı kim istemez ki?



İçerik Üreticisi, İçerik Üretimini Nasıl Yapar?

İçerik, dünya çapında ciddi talebi olan bir alandır. Bu alanda, çok ünlü ve çok kaliteli işler çıkaran birçok insan bulunmaktadır. Bunlar, yazar da olabilir. Müthiş karikatür çizen sanatçılarda olabilir. Bu noktada, eğer içerik üreticisi olmak istiyorsanız kendi yeteneklerinizden yola çıkmalısınız. İyi bir şarkıcıysanız, firmalara ve bireylere ses sanatçılığınızı gösterebilirsiniz. Eğer, mükemmel yazılar yazan bir içerik uzmanıysanız günümüzde firmalar zaten size ulaşmaktadır. Bunu belirterek, "içerik üreticisi ne yapar?" sorusunu biraz daha inceleyelim mi?

https://www.denizcakmak.com/tag/icerik-uretimi
, çok geniş bir kavram olduğundan dolayı genel bir fikir vermesi açısından kalabalık kitlelere hitap eden içeriklerden yola çıkalım. Örneği de kendimizden verelim. Örneğin; https://www.denizcakmak.com blog yazıyor diyelim. Profesyonel blogculuk yaparak dijital göçebelik yapmayı planladığını varsayalım. Bir nefes alalım ve yazımıza devam edelim. Alanında iyi içerikler oluşturmaya başladığı an, kaliteli içeriğin değerini bilen firmalar ona ulaşıyor ve senin kaleminden çıkan yazıları almak istiyoruz diyor. Bu noktada, yazar hem girişimci oluyor hem de işi yapıyor. Her genç girişimci gibi tabiri caizse hunharca çalışıyor




Kaynak: https://www.denizcakmak.com/icerik-ureticisi-kimdir-ne-yapar
16  Local / Konu Dışı / Dijital Göçebe Nedir? Meslekleri Nelerdir? on: August 09, 2021, 07:00:04 PM
Dijital göçebeler, uzaktan çalışma kültürünü içselleştiren meslekler ile uğraşırlar. Dijital göçebeliğin, çalışarak gezmek olduğunu "nasıl dijital göçebe olunur?" yazımızda incelemiştik. Bu nedenle, dijital göçebe meslekleri, genellikle yeni nesildir. Ancak, her türlü işle uğraşan dijital göçebeler bulunmaktadır. Gönüllü çalışarak yalnızca konaklama imkânını bedavaya getiren göçebeler de bulunmaktadır. Sizinle çeşitli dijital göçebe mesleklerini inceleyelim mi?

Dijital Göçebe Meslekleri Hangileridir?

Genellikle dijital yetenekleri üst düzey olan dijital göçebeler, çok çeşitli alanlarda çalışabilmektedir. Burada onlarca meslek sayabiliriz. Ancak, şimdilik en çok kullanılanları görelim mi? Elbette, yalnızca burada yazılı olan mesleklerde çalışmıyorlar.



Araştırırken onlarca yeni meslek bulabilirsiniz. Burada bahsettiklerim, mesleklerin genel adıdır. Şimdi yazılımcıyı düşünelim. Yazılım, büyük bir okyanus gibidir. Altında birçok alanı barındırır. İnternet programcılığı ise müthiş web siteleri ortaya çıkarabilirsiniz. Bu durumda front-end (önyüz) yazılımcı olursunuz. Ancak, back-end (arkayüz) yazılımcı olarak da farklı alanlarda çalışabilirsiniz. Bu nedenle, yazılım dijital göçebelerin en sık yaptığı mesleklerinden biridir. Yazılımcı olarak dünyayı gezmek pek mümkündür. Çünkü, ofis ortamında bulunmadan bir bilgisayar yardımıyla konumdan bağımsız olarak çalışılabilecek alandır. Tam olarak dijital göçebenin tanımına uygun bir alandır. Eğer yazılımcıysanız dijital göçebe mesleklerine en uygun alanda çalışıyorsunuz. Bir sırt çantası ile dünyayı dolaşmanız hiç de zor olmaz!

Listeyi hazırlarken ikinci sıraya içerik üretimi alanını yerleştirdim. Çünkü, İçerik Üreticileri son yıllarda muhteşem artış gösterdi. Artık sayılarını bilemeyeceğimiz kadar içerik üreticisi var. İnstagram, twitter, youtube gibi platformlar içerik alanında müthiş bir talep yaratıyor. Buna ek olarak, dijital dönüşüme uyum sağlamak isteyen firmaları da göz önüne alınca 'müthiş bir talep' ortaya çıkıyor. Bu durum, İçerik alanında büyük platformlar oluşturuyor ve bireyleri kazanç sağlamaya itiyor. Büyük ve daha ufak firmaların içerik talebi her geçen artıyor. Özellikle kaliteli içerik alanında enteresan biçimde talep oluşuyor. Dijital göçebeler, bu açığı değerlendirerek dünyayı gezerken kazanç sağlıyor.

Diğer yandan, sosyal medya yöneticiliğinden grafik tasarımcıya, yabancı dilde çevirmenlik hizmetinden dijital pazarlam yöneticisine kadar geniş alanında hizmet verebilirler. Özellikle internet girişimciliği alanında güzel işler ortaya çıkarabilirler. Kısacası, internet üzerinden ve uzaktan yapılabilen bütün meslekleri dijital göçebeler rahatlıkla yapabilir.

Dijital Göçebe Meslekleri Nasıl Yapılır?

Dijital göçebelik, çeşitli meslekleri 'rahat biçimde' yapmaktır. Dijital göçebeler, sırtında taş taşıyan bireyler değildir. Daha çok, zihinsel emekleri karşılığında para kazanırlar. Genellikle eğitim seviyeleri diğer bireylerle kıyaslandığında yüksektir. Dijital göçebelik, yaşam biçiminden hoşlanmayan insanların bir çıkar yol aramasıdır. Adeta kendini yollarda bulma girişimidir. Farklı kültürlerle kaynaşırken kendi işlerini de yürütmektir. Bu gibi nedenlerle, dijital göçebeler uzaktan çalışabilecek kapasiteye kendilerini ulaştırırlar.

Bir örnek üzerinden ilerleyelim mi? Amerika'da yaşayan birey, İstanbul'da bir hostelde kalıyor diyelim. Kendi kazancına göre ucuz biçimde konaklıyor. Kazancıyla farklı para birimlerini kullanarak kendini rahat hissediyor. Buna ek olarak, İstanbul'u gezerek para kazanıyor. Çünkü, yukarıda belirttiğimize benzer onlarca meslekten birini yapıyor. Uzaktan çalışarak dolar kazanıyor ve TL harcıyor. Sizce de müthiş değil mi?

Peki, Türk dijital göçebeler ne yapıyor? Türkler ise genellikle uzak doğu ve Balkanlar'a gidiyor. Aynı örnekten yola çıkalım. Sırbistan'da konaklayan bir Türk dijital göçebe, Türk Lirası veya dolar kazanıyor, ancak Sırp Dinarı harcıyor. Böylelikle geçimini rahat biçimde sürdürüyor. Bunun daha detaylı incelemeleri dijital göçebeler (digital nomads) tarafından sıkça yapılıyor. Özellikle nomadlist çok önemli bir konumda bulunuyor. Birçok dijital göçebenin notlarından yola çıkarak liste yapıyor. Bu verilere de https://nomadlist.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dijital Göçebe Meslekleri Ne Kadar Kazandırır?

Bu konuda çeşitli araştırmalar yapan dijital göçebe heveslisi olarak şunları söylemeliyim: Net olarak bir skala bulunmuyor. Türlü mesleklerle uğraşan göçebeler, çeşitli miktarlarda kazançlar sağlıyor. İyi bir yazılımcının geliri binlerce doları bulabilir. İyi bir içerik üreticisinin geliri de aynı biçimde ilerleyebilir. İyi bir arama motoru optimizasyonu işlemi gerçekleştiren göçebenin geliri de aynı biçimde gelişebilir. Sıradan bir youtuber'ın geliri de sıradan olabilir. Burada tam olarak bireysel bir kazanç söz konusu oluyor. Alanınızda iyiyseniz, normalde kazanacağınız paraları dijital göçebe olarak da kazanabilirsiniz. Burada, işten uzaksınız diye işi yapmamanız söz konusu olmuyor. Göçebeliğin, çalışma kısmını da atlamamalıyız.


Sonuç olarak, dijital göçebeler ciddi anlamda hayata tutkun insanlardır. Onlardan bir tanesi olmak istediğimi artık biliyorsunuz. Bu nedenle, dijital göçebe başlığı altında birçok yazı paylaşacağım. Yazılarıma yorumlarınızla dahil olursanız çok sevinirim. Şimdilik, dijital göçebe meslekleri üzerine bir yazı karaladım. Yakında dijital göçebelerin yaptığı bütün meslekler üzerine yazılarım gelecek! Sizlerle iletişim kurmak muhteşem bir his! Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Başka yazılarım üzerinde görüşmek üzere Smiley

Kaynak 1: https://www.denizcakmak.com/dijital-gocebelik-nedir-nasil-dijital-gocebe-olunur/
Kaynak 2: https://www.denizcakmak.com/dijital-gocebe-meslekleri-nelerdir/
17  Local / Konu Dışı / Sizinle Profesyonel Blogculuk Macerasına Çıkalım mı? on: August 08, 2021, 01:11:39 PM
Sizinle Profesyonel Blogculuk Macerasına Çıkalım mı? Amatörlüğe veda edelim mi? Neden amatör blogculuğu bırakıp, profesyonelliğe adım atma gereği duyduğumu inceleyelim mi? Bütün yazıyı okuduktan sonra konu altından yorum yapmaya var mısınız? Çünkü, sizinle bir yolculuğa çıkmak istiyorum. Dijital göçebe olarak hayatımızı kazanarak dünyayı gezelim mi?

-----------



Sizinle amatör blogculuktan profesyonel blogculuk konusuna kadar derin bir alanda biraz düşünelim mi? Profesyonel blogculuk yapmak için bazı nedenleri inceleyelim mi? Yıllardır amatör olarak sağda solda yazılarım yayınlanıyor. Çocukken başladığım hobiyi uzun süredir devam ettiriyorum. Şimdiye kadar dağınık biçimde yayınladığım yazıları tek bir çatı altında toplamaya karar verdim. Bundan sonra amatör blog yayıncılığına son veriyorum. https://www.denizcakmak.com/ Blog üzerinde daha anlamlı ve daha özgün yazılarıma yer vereceğim.



Öncelikle burada yazılan bütün yazıların benim elimden çıktığını söylemeliyim. Yer yer hatalar barındırıyor olabilir. Hobi olarak uğraşılan bir bloğun hem arka planını hem de okurun gördüğü kısmını yönetmenin zor olduğunu bilirsiniz. Birçok cephede verilen mücadelenin yalnızca hobi amaçlı yapılması nedeniyle bir hayli kopuk olduğunu görüyordunuz. Bundan sonra ise düzenli yayıncılığa geçiyorum. Hayatım ve ilgilendiğim alanlar üzerine daha çok yazıyı burada bulabileceksiniz. Özellikle eğitim ve öğretim alanında birçok yazı yayınlamayı düşünüyorum. Bunu rastgele yaptığım zamanları geride bırakmak istiyorum. Daha düzenli ve daha faydalı içerikleri sizlerle buluşturmak için bir takvim hazırladım. Burayı okuyan herkese teşekkürü bir borç bildiğimi de yinelemeliyim.



Amatör Blogculuk Nedir?


Amatörlük, müthiş bir ruhtur. Bir işi tamamen sevdiğin için yapmayı içerir. Bu bir tutkudur. Hakkımda yazımda da tutkulu bir insan olduğumdan bahsetmiştim. Açıkçacası, amatörlük bir işi hızlıca başlatan ve yalnızca sevdiğin için yaptıran özel bir ruhtur. Bu nedenle, kendisine büyük saygı duyuyorum. Yıllardır birçok alanda yüzlerce saatimi bu amatör ruh için ortaya koydum. Ancak amatörlüğün kötü yanları da var. Birincisi ise düzensizlik sonucunda oluşan yarıda kalma hissi... Amatörlük, uzun vadeli bir işi devam ettirmeye yetmiyor. Bunun için profesyonel olmamız gerekiyor.



Amatör blogculuğu bırakma kararımın altında yatan neden ise dijital göçebe olarak yaşamaya karar vermemdi. Dijital göçebelik yaparak hayatı sürdürebilmek için bazı alanlarda profesyonel hizmet vermem gerekiyor. Elbette, hizmeti sürdürürken de bir karşılığı olması gerekiyor. Bu durumda da hobilerimiz bir kenarda kalabiliyor. Oysa, profesyonel blogculuk yaparak geçimimi sürdürürsem hobimi işe dönüştürerek daha faydalı işlere zaman ayırabileceğim. Bu nedenle, amatörlüğe veda etmeye karar verdim. Tıpkı amatör futbola veda ettiğim gibi. Şimdi aklıma, ne zaman bir amatör kulüp maçı görsem duydulandığım geldi. Ama hayatın gerçeklerini de unutmamalıyız.

Amatör blogculuk savrulmaktır. Savrulmayı da çok severim. Bana daima hayatın tadını çıkarma hissini verir. Yalnız, profesyonelliğe doğru bir adım ilerlemek de merak edilesi bir histir.



Profesyonel Blogculuk Nedir?


Profesyonellik, bir alanı meslek olarak görmektir. Belirli bir alanda yaptıklarının sonucunda hayatını sürdürmek için başka işlere ihtiyaç duymamaktadır. Profesyonel blogculuk ise içerik üretimi alanında bir hayli geniş yelpazeye sahiptir. Yıllardır amatör olarak yaptığın bir alanın profesyoneli olmak için az bir çaba bile yeterlidir. 2006 yılından beri kendi çapında yazmaya çalışan biri olduğumdan dolayı zorlanmadan kaliteli işler ortaya çıkarabiliyorum. İçerik alanında müthiş bir tutkuya sahibim. Programcılık alanında da kendimi geliştiriyorum. Ancak, içerik ve sosyal medya alanında hızlıca profesyonel seviyeye gelmem çok daha kolay görünüyor. Bu nedenle, profesyonel blogculuğa karar verdim. Daha kaliteli ve daha özgün içeriklerle sizin karşınızda olmak için sabırsızlanıyorum



Profesyonel blogculuk, insanlara fayda sağlamak için günün büyük bir kısmını belirli alanlara harcamaktır. İnsanlara daha değerli içerikleri sunarak onların ruhuna hitap etmektir. Bunun karşılığında ise geçimini sürdürecek geliri elde etmektir. Peki, profesyonel blogculuk için neler gerekiyor? Aynı hisse sahip olabilir misiniz? Siz de profesyonel yazarlık yapmak ister misiniz? Eğer isterseniz nelere sahip olmanız gerekiyor? İşte bu konuda daha fazla içerik sunmaya çalışacağım.



Yakın bir zamanda misina ile balık tutmaya başladım. Misina ile tutabiliyorsam olta ile neler yapabileceğim aklıma geldi. Bu noktada da sizlere şunu düşündürmek istiyorum. Eğer birlikte profesyonel blogculuğun gerektirdiklerini öğrenirsek, çifte kazanç sağlamış olmaz mıyız? Bir blogun nasıl açıldığından nasıl büyütülebildiğine kadar alanda derin bir yolculuğa birlikte çıkabilir miyiz? Birlikte büyük bloglar tasarlayabilir miyiz? Bu adımlar bize neler kazandırabilir?



Profesyonel Blogculuk Yapmak İçin 3 Neden!

Amatörlüğün müthiş bir tutku olduğunu biliyoruz. Amatörlük bize kendimizi özel hissettiriyor. Ancak, amatörlük kısa vadede keyifli geliyor. Profesyonellik ise daha uzun ve daha özel sonuçlar doğurabiliyor. Öncelikle düzenli bir kazanç sağlamak için profesyonel blogculuk yapmamız gerektiğini biliyorsunuz.

Düzenli Kazanç Sağlamak ve geleceğini garanti altına almak (internetten düzenli para kazanmak)
Uzaktan çalışarak daha çok özgür zamana sahip olmak
Bir alanda uzmanlaşmanın keyfini çıkarmak (Blog yazarak dijital göçebe olmak)
 


Profesyonel blogculuk
üzerine biraz düşünelim mi? Öncelikle bir örnek ile olayı hayal edelim mi? Blog açmak üzerine biraz derinlemesine düşünebilir miyiz? Blog açmak kolay, peki ya profesyonel olmak nasıl bir his?

Profesyonel futbolcular ile amatör futbolcuları karşılaştırsaydık, ne hissederdik? Aslında ikisisinde de futbolcuları görüyoruz. Amatörleri profesyonellerden ayıran nedir? Sizce ne konuda birbirlerinden ayrılıyorlar? Bazen bunu düşünüyorum. Bana kalırsa 'zihniyet' ayrışıyor. Zihniyet farkı ise arada uçurum yaratıyor. Profesyoneller, yaptıkları işten ciddi paralar kazanıyorlar. Çoğu zaman bunun farkındalar ve sürekli olarak çalışıyorlar. Gerekirse özel hocalar tutarak özel antremanlar yapıyorlar. Basında görünenin aksine beslenmelerine çok ama çok dikkat ediyorlar. Özel bir amaç için sürekli olarak çalışıyorlar. Blogculuk için de aynı biçimde davranırsak özel bir yerimiz olabilir mi?



Sizinle çıkmak istediğim yol tam olarak burasıdır. Bu işi profesyonel olarak yapmaya karar verdiğim için daha düzenli içerik sunacağım. Bunu bilen ve buradan faydalanan sizler ise burayı takip etmek için genellikle bloğa gireceksiniz. Sizce de böyle olmayacak mı? Bunu yakında göreceğiz. Peki, beni neden takip edeceksiniz? Çünkü, sizinle özel bir yolculuğa çıkacağız. Bu yolculuk sonrasında karşılıklı faydamız artacak. Profesyonel Blogculuk yolunda birlikte yürümeye var mısınız? Bunu da yakında göreceğiz



Kaynak: https://www.denizcakmak.com/profesyonel-blogculuk-yapmak-icin-3-neden-amator-blogculuktan-profesyonellige/

kaynak: https://www.denizcakmak.com/dijital-gocebelik-nedir-nasil-dijital-gocebe-olunur/

Sizinle uzun bir yola çıkalım mı? Bu yolda evimizi geçindirmek için temel olan geliri kazanmayı hedefleyeceğiz. Ne tür bir blogculuk yapmamız gerektiğini inceleyeceğiz.
18  Local / Konu Dışı / Life In A Day (Hayatta Bir Gün) Belgeseli ile İnsanları Hisset! on: July 19, 2020, 11:52:26 PM
Herkesin kendine göre bir kavgası var. Herkes kendince bir mücadele veriyor. Dışarıdan bakınca, yalnızca sizin hayatınızın zor olduğunu düşünebilirsiniz. Belgesel ise bunun yanlış olduğunu görmenizi sağlayabilir. Sığ kafalar, yalnızca kendi dünyalarını gördüğü için herkesi yargılıyor. Sığ beyinler, yalnızca kendi hayatlarının en doğru olduğunu savunuyor.  Öyleyse, diğerlerini de bilmek gerekmez mi? https://www.denizcakmak.com/life-in-a-day-hayatta-bir-gun-belgeseli/, sizi düşündürecek!

Youtube üzerinden hemen izleyebileceğiniz life in a day belgeselini şiddetle (!) önermek istiyorum. Başka insanların gözünden bir günü hissetmek ister misiniz? Kimi bebeği ile güne uyanıyor. Kimi bohem bir hayatı benimsiyor. Kimi iş güç ile kafayı bozmuş ve başka bir şey düşünmüyor. Onlar, belki de "biz" olabiliriz. Komşumuz aynı hayatı yaşıyor olabilir. Onları da hissedebiliriz.

Belgeseli buradan izleyebilirsiniz. Bir gece, kulaklığı takıp tek başına izlemelik güzel bir yapımdır.
https://www.youtube.com/watch?v=JaFVr_cJJIY

Her insan konuşur, her insan fikir beyan eder. Bir çoğunun sözü ise gürültüden ibarettir. Neden böyle olur? Çünkü, diğerlerini düşünmeden konuşurlar. Diğerleri ne durumda, diğerleri ne yapıyor ve diğerleri ne hissediyor/hissedecek diye düşünmeden konuşurlar. Bu duruma her insan zaman zaman düşer. Biz de aynı gemideyiz (!) Biz sanki farklı mıyız? Değiliz. Öyleyse biraz düşünelim.

Kaynak: https://www.denizcakmak.com/life-in-a-day-hayatta-bir-gun-belgeseli/
Günlük olarak tuttuğum blogum üzerinde de yayınlandı. Daha uzun bir yazı okumak isterseniz buraya da gelebilirsiniz.
19  Local / Ekonomi / Altın Nedir? Neden Değerlidir? Yatırım Yapmadan Önce Okuman Gereken 5 Özellik on: January 06, 2020, 07:26:01 AM
Bitcointalk forumuna ilk defa konu açıyorum. Tamamen özgün olan bir yazıya yer vermek istiyorum. Blogum üzerinden bitcointalka getirdim.

Günümüzün Yatırım Aracı: Altın!

Yatırım yapacak bir fikir bulamıyorsanız ve elinizdeki parayı harcamaktan korkuyorsanız, size önerim altın olacaktır. Geçmişten bugüne kadar herkes tarafından ileriye dönük bir yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Altın, piyasaya düşen bilgilerle ve dünya ekonomisi nedeni ile zaman zaman fazla dalgalanmaktadır. Genellikle, aşırı derecede zarara uğrattığı pek görülmemiştir. Çoğu zaman reel olarak kazanç sağlamıştır. Bu nedenle, ev hanımları tarafından da sıkça talep edilir. Çünkü, kadınlar erkeklere göre daha garanticidir.

Neden Altına Yatırım Yapıyoruz?

Ülkemizde en iyi ve en az riskli yatırım aracı olarak görünen altın, güvenilir bir yatırım aracıdır. Geçmiş verilere baktığımızda da en fazla reel kazanç getiren emtia olarak altını sayabiliriz. Dünya ekonomisinin durumundan dolayı inişler çıkışlar yaşasa bile, kesinlikle yatırımcıları yarı yolda bırakmamıştır. En eski yatırım yöntemlerinden biri olan altın, asla küçük ülkelerin büyük sorunlarından etkilenmez ve iniş çıkışları diğer yatırım araçlarına göre daha dengelidir. Dolar ve euro gibi itibari bir değeri yoktur. Değeri, kıymetli maden olmasından gelir.

Ülkeler arası savaşlarda ve savaş söylemleri sırasında da güvenli liman olan altına bir talep oluşabilir. Örneğin; Abd, Rusya, Çin gibi küresel çapta etkili ülkelerin savaş havası yaratması gibi durumlarda fiyatları etkilenebilir. Zambiya'da altın talebi artsa dahi fiyatlar üzerinde etkisi olmaz. Altın fiyatları, ülkemizin dışında şekillenir. Bizim taleplerimiz fiyatların yönünü pek etkilemez.

5 paragraf daha uzununu okumak isterseniz bloga gidebilirsiniz. Sizin için yeterli ise burada bırakabilirsiniz. Teşekkür ederim.
Kaynak: https://www.denizcakmak.com/altin-nedir-yatirim-yapmadan-once-oku/

Siz, kripto para dışında nelere yatırım yapıyorsunuz?
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!