Türkiye 3 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın ikinci büyük taklit ürün pazarı haline geldi. ATO'nun raporuna göre tüketicilerin yüzde 58'inin "çakma ürün" satın aldığı Türkiye'de, çakma ürün pazarının başkenti İstanbul Zeytinburnu, Merter, Güngören, Kapalı Çarşı, Sancaktepe, Ümraniye, gibi ilçelerin de katılmasıyla yüzlerce tekstil atölyesinde sahte ürün üretimi yapılıyor. E-ticaretin giderek yaygınlaşmasıyla çakma ürünler, en fazla internet satış ortamında alıcı buluyor. Sahtecilikten en çok etkilenen ülkeler:ABD, Fransa, İtalya, İsviçre, Almanya, Japonya, Kore ve Birleşik Krallık gibi OECD ülkeleri. Yapılan çakma markalardan bazıları:Pierre Cardin" oluyor "Pierr Mardin - Nike yerine "Hike, Nire, Nikey - Converse yerine "Conserve - Lacoste yerine "Lakos, Lacorte" Prada yerine "Paradi", Adidas yerine "adibos, adidos, adisas, odidos Gıda, ilaç, kimya, otomotiv ve tekel ürünlerinde dahi sahtecilik mevcut neredeyse olmadığı yer bulunmuyor. Ucuz etin yahnisi iyi olmaz derler yetkili satıcısı dışında satılan ucuz satılan ürünlere daha temkinli yaklaşmak gerekiyor. özellikle gıda ve ilaçlar sağlığın bozulmasına sebep olması muhtemel görünüyor dikkatli olmakta yarar var. Hem sağlık açısından hemde kayıt dışı olduklarından ekonomilerede oldukça zararı dokumaktadır. https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye-cakma-cenneti-121310https://kronos34.news/tr/turkiye-sahte-urunde-dunya-dorduncusu-en-cok-hangi-markalar-taklit-ediliyor-yaptirimi-var-mi
|
|
|
Eskiden üretilen bir çok ürün bu güne göre daha kaliteliydi, ürünlere zam yapıyorlar ama neden kaliteden çalıyorlar bilemiyorum. Mesela eskiden Papia marka tuvalet kağıdı alırdım hatta ilk çıktığı dönemlerde hep 3 katlıyız reklamı yaparlardı ama şuan satılan 3 katlılar normal satılan 2 katlılar ile aynı, Papia şuan 4 katlı ürün çıkarmış hah dedim bu önceki 3 katlı ile aynı kalınlıkta yorumlarına bakınca çoğunluk bu konuya değinmiş. Selpak bile eski kalitesi kalmamış.
Eskiden üretilen beyaz eşyalar bile daha dayanıklıydı eskiden evlerde Arçelik buzdolapları vardı 20-25 sene dayanırdı şimdi 5-10 sene dedim mi su koy veriyorlar. (Planlı eskitmede diyebiliriz sanırım)
|
|
|
1- Balıkların Hafızası 3 Saniyedir inanışı - Zayıf hafızalı olan insanlara "balık hafızalı" deriz, sonrada çocuklara zeka gelişimi için balık yağı veririz 😊 Doğrusu: Balıkların da, diğer tüm hayvanlar gibi kendilerine yetecek kadar uzun bir hafıza kapasiteleri vardır ve bu kapasite, hiçbir türde saniyelerle ölçülemez. Balıkların, aylardan yıllara kadar sürebilen hafızaları bulunmaktadır.
2- Kelebeklerin Ömrü 1 Gündür inanışı: Doğrusu: Dünya üzerinde bugüne kadar normal ömrü 1 gün olan tek bir kelebek türü bile tespit edilememiştir. Yetişkin kelebeklerin ömrü, türüne bağlı olmak üzere 1 hafta ile 1 yıl arasında değişebilir. Üstelik bu süreye yaşam döngüsündeki "yumurta", "tırtıl" ve "koza" dönemleri dahil değildir. Eğer bu dönemler de dahil edilirse, çoğu kelebeğin ömrü 1 seneyi bulabilir.
3- Devekuşları korktukları zaman kafalarını toprağa gömerler inanışı: Doğrusu: Aile kurma zamanı geldiğinde, devekuşları 1.5-2 metre genişliğinde ve 0.5-1 metre derinliğinde büyük çukur kazarlar. Devekuşları yumurtalarını güvenli bir şekilde bu çukurlarda saklar, sonra anne ve baba sırasıyla yavruları yumurtadan çıkmaya hazır hale gelene kadar toprağın üzerinde oturur ve kafasıyla kumu eşeler ve yumurtalarına bakar.
Bir çok deyimde kullandığımız doğru sandığımız ama yanlış olan bilgiler sizinde bildikleriniz varsa ilave edebilirsiniz.
|
|
|
Borsamızın yıllardır çalışma düzeninde çok fazla bir değişiklik olmadı bana göre çok daha işlevsel ve kullanışlı hale getirilmeli, günümüz ihtiyaçlarına göre tekrardan güncel ve işlevsel duruma getirilmesi gerekir. Kripto borsalarına baktığımız zaman çok daha işlevsel duruyor. Borsada hisse alım satım yaptığınız zaman paranızı 1-2 gün geçmeden çekemiyorsunuz, fakat kripto borsasında hem 7/24 alım satım yapabildiğiniz gibi 7/24 birikiminizide banka hesabınıza çekebiliyorsunuz. Ayrıca kripto borsasında 7/24 döviz alınıp satılabilmesi kripto borsalarını daha çekici hâle getirmekte. Özellikle taraftar tokenlerininde çıkmasıyla taraftar hisse senetlerine ilginin azalıp daha çok kripto borsalarına yöneleceğini düşünüyorum. Kısaca borsamızda köklü değişikliğe gidilmediği sürece hacimsel olarak küçülecektir.
|
|
|
Lite Hash Rate LHR Ekran kartları piyasada yerini almaya başladı fiyat olarak normal versiyonundan daha ucuz ama madencilik performansı daha düşük kartlardır. Bilmeyen arkadaşlar için bir konu ile anlatmak istedim satılan ürünlerin isimlerinde V2 görürseniz bu kartlar LHR li kartlar oluyor ve mining için performansı düşürülmüştür. Bazı ekran kartlarının kutusunda LHR ibaresi bulunurken bazılarında bulunmuyor V2 görürseniz LHR li olduğu anlamına gelmektedir mining için bu kartları tercih etmeyin. LHR li olan kartlarda modeline göre 500-1000 TL daha ucuza satılıyor. Oyun oynayacakta olsam LHR li bir kart almak istemem çünkü satmak istediğim zaman hem oyunculara hemde madencilere daha rahat satılabildiğim için madencilik kısıtlaması olmayan kartı tercih ederim.
Örnek ürün başlıkları şu şekildedir.
LHR li GPU: ASUS GeForce ROG-STRIX-RTX3060-O12G-V2-GAMING RTX3060, PCI-E16 4.0, 12GB/192bit GDDR6, 2xHDMI, 3xDisplayPort
Normal GPU: ASUS GeForce ROG-STRIX-RTX3060-O12G-GAMING RTX3060, PCI-E16 4.0, 12GB/192bit GDDR6, 2xHDMI, 3xDisplayPort
|
|
|
Zencefil - MideZencefil midenin en yakın arkadaşı olarak bilinir. Öyle ki yüzyıllar öncesinde kusma ve deniz tutması gibi durumlarda insanlar zencefil tüketirdi. Henüz bilim kanıtlamadan önce bile midenin dostuydu. Üzüm - AkciğerAkciğerin en büyük hazinesi alveollar. Bu arkadaşlar oksijeni kan dolaşımına veren arkadaşlar. Üzümün akciğere en faydalı olduğu bölge de alveollar. Böylece akciğer kanseri riskini de azaltmış oluyorlar. Üzüm ayrıca, proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahiptir ve alerjik astıma iyi geliyor. Mantar - KulakKesilmiş mantar kadar kulağa benzeyen bir şey yok. Aynı zamanda, kulak için, D vitamini içerdiğinden dolayı duyma kaybını engeller. Domates - KalpDomates kalbin aynasıdır. Bunun sebebi de domatesin içerdiği likopen. Likopenin kod adı kalbin ve kanın yiyeceği. Kalbe gelecek bütün hastalıklara karşı savunucu. Domates aynı zamanda C vitamini kaynağıdır. C vitamini kalp için çok değerlidir. Avokado - UterusAvokado ve uterus'un birbirine çok benzer. Avokado'nun en büyük becerisi, rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek. Aynı zamanda güzel de bir tesadüfü var. Avokado'nun avokado olup yenmesi için ağaçta 9 ay geçirmesi gerekiyor. Ceviz - Beyin Bunu belki bir çoğumuz duymuşuzdur. Ceviz, omega-3, folik asit ve E vitamini açısından değerlidir. Havuç - GözHavuçtaki beta-karotene retinaya iyi gelen iyi gelir. Havucu göze benzetemeyen varsa dilim olarak keserseniz daha belirgin olarak görebilirsiniz. Artık tüketirken daha dikkatli tüketmemize saylayacaktır bazılarını biliyordum ama bilmediğim de çokmuş. Sağlık önemli doğal ve dengeli beslenmek ve mümkünse organik olanlarını tüketmek çok daha güzel. Geçen yıl balık tutmaya gittiğim bir ırmak kenarında kendiliğinden büyümüş domates gördüm kopardım yedim ama nasıl güzel bir aroması vardı. Yeşilliklerle beslenenlerin daha zinde olduklarını duymuştum bunun için köy hayatı şehirlerden uzak yaşamlar küçük bir bahçenizde yetiştirebileceğiniz bir çok yeşillik bulunuyor. Bahçeniz varsa hem yetiştirmesi sizi ruhen dinlendirecek stresten uzaklaştıracaktır hemde sağlıklı beslenmenize olanak sağlayacaktır. https://yemek.com/benzedigi-organa-iyi-gelen-yiyecekler/
|
|
|
Sıfır, aritmetikte 0 rakamını simgeler. Bugünkü sayı sisteminde sıkça kullanılan sıfır, bir niteliğin yokluğunu temsil eder. Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır. 0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır. "0" Roma rakamlarında gösterilemeyen tek rakamdır. Kökeni Hindistanda olan sıfır sayısı kısa bir süre sonra Orta Doğu bölgesine ulaştı. Hint aritmetiğini ilk sentezleyen ve sıfırın nasıl ve nerede kullanılması gerektiğini gösteren kişi Harezmiydi. Harezmi, sıfır rakamıyla Arap sayı sisteminin temelini attı. Onlar basamağında sayı yoksa hesaplamalarda küçük bir daire kullanılması gerektiğini öne sürüyordu. Harezmi bu küçük daireyi sifr veya boş olarak isimlendirdi. Aynı zamanda sayıları çarpmak ve bölmek için de hızlı yöntemler geliştirmişti. Sıfır sayısı bencede çok özel bir sayı pozitif yada negatif değil ortada bir yerde  diğer sayıların pozitif ve negatifleri ama sıfır sadece 1 tane. Hesaplama yaparken 10-100 gibi sonunda sıfırlı sayıları toplamak çıkarmak çarpmak ve bölmek kolaydır. Gündelik hayattada ticarette bana bir çek yaz bol sıfırlı olsun deriz ama bol 9 lu olsun demeyiz. (,) virgülden sonraki sıfırın bir anlamı yoktur ama öncesinde her bir sıfır sayıyı 10 kat arttırır. Bazende deyim olarak kullanırız ben bu hayata sıfırdan başladım deriz. Kripto dünyasındada çokça kullanıyoruz fiyatı çok pahalı olanları daha küçük parçalara ayırmaya yarıyor 0,0123 BTC gibi yada fiyatı sentten daha küçük parçalara bölmeye 0,0008 USD gibi Kaynak 1- https://tr.wikipedia.org/wiki/0_(say%C4%B1) Kaynak 2- https://listelist.com/sifir-sayisi-tarihi
|
|
|
Bir çok il ve ilçelerde bir çok hastane yapıldı ve bir çoklarıda yenilendi. Yıkılan hastanelerin yerine kapasite olarak daha büyükleri yapıldı desek yalan olmaz. Gözlemlediğim kadarıyla eski yıllara oranla sağlık alanında iyileştirmeler yapılsada koca koca hastane binalarının kullanışsız olduğuna değinmek istiyorum. Yapılan hastaneler işlevsizliğinden bahsetmek istiyorum x bir hastanede her bölümden en az 2-4 arası poliklinik doktoru bulunuyor. Bazı branşlarda doktor eksikliği dahi yaşanıyor birde bu doktorların ilgili olanları ve ilgisiz olanlarıda mevcut. İlçede yaşıyorum Kulak Burun Boğaz doktoruna gideyim dedim randevu çıkmıyor hastaneye gittim sıra vermiyorlar sadece 1 doktor var haliyle muayene olamadım kulağım tıkalı ve yıkanması gerekiyor (acil doktoru söyledi) önceden 3 doktor çalışıyordu ve en eski ve iyi olan doktor özel hastaneye geçti birisi gelmemiş ve sadece bir doktor kalmış 150 bin nüfuslu ilçede sadece 1 doktor var ve diğer bazı ilçelerde hastane olmadığı için doğal olarak diğer ilçelerde buraya akın ediyor hastaneden sıra alabilmek için saat 6-7 gibi hastanede sırada beklemek gerekiyor. Koca Koca hastanelerimiz var ama doktorsuzluktan işlevsiz halde kalıyor bir çok bölümde doktor sıkıntısı var.
Gelelim ikinci konuya bir çok devlet hastanesinin ilgili ve iyi doktorlarını özel hastaneler kendi bünyelerine çekiyorlar haliyle şartlar daha iyi olunca doktorlar özel sektöre geçiş yapabiliyorlar tabiki burda o doktorla beraber o doktorunda hastalarını özel hastanelere çekmek olarak düşüne biliriz. Bazı doktorlarımız gerçekten çok iyi ama bazı doktorlarda nereyse neden hasta oldun hastane geldin der gibi muamele ediyorlar. Heleki birde psikiyatrik sorunuz varsa işiniz çok daha zor bu alandaki doktora gittiğiniz zaman her ay size değişik ilaçlar verecekler ve size iyi gelen ilacı bulmanız lazım biliyorsunuz birde bu ilaçların yan etkileri en büyük problemdir. İlaçlar için deneme tahtası oluyorsunuz. Psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisi hem zor hemde uzun sürebiliyor sonra iyileşseniz bile genelde kilo almış oluyorsunuz yada farklı yan etki sorunlarıyla uğraşmak durumunda kalabiliyorsunuz.
Vatandaşların çoğu açlık sınırın altında ( 2 bin 865 lira ) asgari ücretle geçinmeye çalışıyor asgari ücret net 2 bin 825 lira 90 kuruş. Dengeli ve sağlıklı beslenemediğimiz için sağlığımıza dikkat edemiyoruz ve sürekli hastane ve ilaç şirketlerine çalışıyoruz ekonomik olarak daha iyi durumda olabilsek hastalık ve hasta sayılarında ciddi azalmalar olacaktır. Ülkede koca koca hastaneler yapılacağına halkın hastalanmamasının önüne geçilirse mevcut hastaneler çok rahat yeterli olacaktır. Sivrisineklerle mücadele için bataklıkları kurutmuyoruz yerine büyük ilaçlama makineleri alıyoruz gibi düşünebiliriz. Maddi durumların düşük olması sağlıklı beslenmenin önünde çok büyük engel.
Sağlık alanında ne büyük adımlar atmışız hastaneler dolup taşıyor herhalde Avrupa'da bizim kadar hastaneye giden bir millet yoktur. Ülke olarak neyi başardıkki bu bunuda başarabilelim. Benim düşüncelerim böyle farklı düşünenlerde olabilir görüşlerine saygı duyarım...
Herkese sağlıklı günler dilerim...
|
|
|
İnternetten yada mağazadan aldığımız ürünlerle alakalı sorun yaşadığımızda ürünü aldığımız mağaza veya marka ile sorunumuzu gideremediğimiz zaman Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine dava açarak hakkımızı ararız. Tüketici Hakem Heyetinden mi? yoksa Tüketici Mahkemesinden mi işlem yapacağımızı belirleyen şey aldığımız ürünün tutarıdır. Değeri 7 bin 550 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine, Büyükşehir statüsünde olan illerde Değeri 7 bin 550 ile 11 bin 330 lira arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetlerine, Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 11 bin 330 lira altında bulunan uyuşmazlıklarda ve ilçelerinde 7 bin 550 ile 11 bin 330 lira arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapılır. Aldığınız ürün 11 bin 330 lira ve üzerindeyse Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine yapılabilir. Bulunduğunuz ilçede Tüketici Hakem Heyeti yok ise bağlı bulunduğunuz kaymakamlık aracılığı ile başvurunuz alınır. Parasal Sınırlar her yıl 1 Ocakta değişmekte ve Resmi Gazete yayınlanmaktadır. Tüketici Mahkemesine dava açtığınız zaman hakim üründeki sorunla alakalı bilir kişi incelemesi için ürünü bilir kişiye gönderecektir en az 2 bilir kişi onayı istenir bu süre yaklaşık 1-2 ay sürer ve bilir kişi parasını tüketici öder. Eğer mahkeme sizi haklı bulur ise tüm dava masrafları ile ürün bedelini + yasal faiziyle birlikte ilgili firma size ödeme yapar sizde ürünü aldığınız yere yada anlaşmalı bir yere teslim edersiniz. Daha önce Teknosa'dan aldığım laptopun ayıplı çıkmasından dolayı tüketici hakem heyetine değil limitlerden dolayı mahkemeye vermek durumunda kaldım bilir kişilerden üründeki ayıpla alakalı net bir rapor gelmesede hakim lehimde karar vererek yaklaşık 1 yıldan fazla sürsede ürünün parasını ve masraflarımı geri almamı sağladı. Eğer aldığınız ürün ayıplı ise boş vermeyin ve sonuna kadar hakkınızı arayınız.https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201226-7.htmhttps://bilirkisilik.adalet.gov.tr/Resimler/SayfaDokuman/2612202013191426%20Aral%C4%B1k%202020%20CUMARTES%C4%B0.pdf
|
|
|
Dini bayramlarımızın en büyük özelliği bence küskünlerin ve dargınların barışmasına vesile olmasıdır. Hemen hemen her ailede küskün ve dargın insanlar olabilir bayramlarıda vesile kılıp küskünlükleri ortadan kaldırmaktır küs olanları barıştırmak tekrardan kaynaştırmaktır.
Bayramlar sayesinde gurbette olanlar memleketlerine gelir ailesi ve akrabası eş dostlarıyla hasret giderirler farklı şehirde olanlar kardeşler aynı çatı altında birleşip eski günleri yad ederler. Pandemi dolayısıyla bayramlarda biraz buruk geçebiliyor.
Varsa çevrenizde dargın küskün arkadaşlarınız barışmalarına öncülük edebilirsiniz
Mutlu Güzel Bayramlarımız olsun İnşallah.
|
|
|
Aklıma böyle bir şey geldi bazen bir ürün alacak oluyorsunuz ama o ürün hakkında fikriniz olmayınca tereddüt edebiliyorsunuz, kullandığınız beğendiğiniz ürünleri bir başlık altında listelersek belirli ürün alımlarında bizlere kolaylık sağlayacaktır. Daha önce Mi Note 10 T Pro telefon almıştım bu telefonu satıp İphone 11 aldım (Aksesuarsız kutu) bilindiği üzere şarj adaptörü ve kulaklık çıkmıyor normal 5 watt lık adaptörlerle şarj olması 3-4 saat sürüyor Apple mağazasında 20watt adaptör 199 TL kutusundan çıkan kablo bir tarafı lightning diğer arafıda Type C bunun için Type C girişli bir adaptör lazımdı bende Mcdodo markasının aşağıdaki ürününü gördüm Hem Usb girişi hemde Type C girişi bulunuyor yani oldukça fonksiyonel youtubede izlediğim bir videoda ise bu markanın belirli standartlarda üretim yapıldığından bahsediliyordu merdivenaltı üretim yapmıyorlar yani. Yaklaşık 20 gündür kullanıyorum kullanışlı ve güzel geldi hem fiyatı Apple adaptörüne göre daha uygun ve fonksiyonel ihtiyacı olan için kullanışlı tavsiye ederim. https://www.hepsiburada.com/mcdodo-pd-qc3-0-18w-type-c-ve-usb-girisli-led-gostergeli-sarj-cihazi-siyah-ch-7170-p-HBV00000XW6SSEğer gereksiz derseniz konuyu silebilirim.
|
|
|
Yıllardır her bayramlarda aynı trafik yoğunluğu oluyor ve tabiki kazalar kaçınılmaz ya kural ihlali ya dikkatsizlik birde acelecilik kazaları kaçınılmaz kılıyor. Sağlıklı bir şekilde sevdiklerimize kavuşmak istiyorsak böyle yoğun trafikli günlerde araç kullanırken özellikle daha fazla dikkat etmek gerekiyor bir anlık dalgınlık bazen çok kötü sonuçlanabiliyor. Bu hafta başından beri yollardaki yoğunluğu herkes gözlemlemiştir. Yurtiçi ve yurtdışından vatandaşlar tatil için memleketlerine yada tatil bölgelerine gidiyor. Hem bayram hem yıllık izin olunca bir çok kişi bu şekilde seyahat ediyorlar ve yoğunluk oluşuyor. Her sene aynı iç sıkıcı manzaralar ile karşılaşıyoruz her gün 100 lerce kaza meydana geliyor kimi çok ağır sonuçlanabiliyor.
Uzun yol seyahatlerine çıkmadan aracımızı gözden geçirelim yağ, su, fren, hidrolik ve lastik gibi basit bakımları ihmal etmeyelim. Uykulu olarak yolculuğa başlamayalım sık sık mola vererek dinlenerek devam edelim. Unutmayalım bizi sevenleri üzmemek için her daim dikkatli olalım. Seyahat eden edecek herkese güzel kazasız yolculuklar diliyorum.
|
|
|
15 Temmuz 2016 Darbe girişiminin üzerinden bu gün tam 5 yıl geçmiş daha dün gibi anımsıyorum. Darbe girişimlerinin ülkelere ciddi zarar verdiğini düşünüyorum.
Vatanı için şehit olanların ruhu şad olsun. Şehit ve gazi kahramanlarımızın hakları ödenmez. Vatanı için korkmadan göğüsleri siper ettiler ve darbeyi önlemeyi başardılar.
Ne mutlu Türk'üm diyene!
|
|
|
Eth fiyatlarının düşüşe geçmesiyle ve piyasada ekran kartlarının bollaşması ve yeni model kartların çıkması kart fiyatlarını ciddi anlamda düşürmüş durumda. RTX3070 Tİ, RTX3080Tİ gibi yeni çıkan kartlara baktığımızda kart fiyatlarının mevcut RTX3070 ve RTX3080 den daha uygun fiyatla satıldığını görebilirsiniz bu kartlar şuanda madencilik korumalı olarak satılmaktadır doğal olarak bu yazılımı kaldırabilenlerde olacaktır. RTX3070 Tİ ve RTX3080Tİ halihazırda oyuncular gözetilerek satışa çıkarılmış kartlardır ama NVIDIA'nın oyuncuları düşünerek ürettiği bu kartları madencilik korumalı olarak satışa sunmuş olsada şirket olarak kart satmayı hedeflediğini ve istenilen seviyede satış rakamlarına ulaşamazlar ise RTX3060 Tİ kartlarda olduğu gibi yanlışlıkla bios güncellemesini paylaşıp kaldırabilir.
Madencilik için şuan bana göre en cazip (fiyat performans olarak) ekran kartı RTX3070 Tİ gibi geliyor araştırdığım kadarıyla sıfır olarak RTX3070 Tİ modelini 9.700-10.000 TL den başlayan fiyatlarla bulmak mümkün hasrate gücü olarak 65 mh gösteriyor ama madenci korumasından dolayı 35 mh kadar düşüyor. RTX3060 ekran kartlarını ise 7.800-8.300 TL başlangıç fiyatından bulmak mümkün, bunlar sıfır fiyatlarıdır ikinci el olarak daha uygun fiyata bulunabilir yada sıfırını daha uyguna bulan varsa paylaşabilir almak isteyenler için kolaylık olur. Fiyatlar biraz daha düşerse en azından RTX3070 Tİ kart almak istiyorum.
|
|
|
Bu gün dalış yapmaya başladığım esnada su içindeki kaya üzerinde parlayan bir şey gözüme çarptı baktım alyans yüzük sanırım altın içinde bir şeyler yazıyor sahibini bulabilirsem vereceğim. Facebooktan yerel haber guruplarına attım umarım sahibi bulunur. Kıyıya yakın bir noktada buldum büyük ihtimal yüzerken düşürdüler. Sahibini nasıl bulabilirim?
|
|
|
Tüm dünyada büyük heyecanla beklenen Formula 1TM DHL Turkish Grand Prix 2021nin biletleri 12 Temmuz Pazartesi günü saat 12.30'da satışa çıkacak. 9 sezon ardından 2020 yılında tekrardan Türkiye'ye dönen Formula 1, 2021 takvimine de girmeyi başardı ve bu yılki yarış hafta sonu Intercity İstanbul Park'ta 1-2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 12 Temmuz Pazartesi günü saat 12.30dan itibaren Biletix üzerinden ulaşılabilecek olan Formula 1TM biletleri, üç günlük kombine olarak ilk 19 günde 300 TL ile 3.300 TL, sonrasında ise 375 TL ile 4.125 TL arasında değişen fiyatlarla spor severlerle buluşacak. Formula 1 tekrardan Türkiye'ye dönmesine sevindim. Aramızda bilet alacak var mı? yarışı canlı olarak izleyecek olan  İstanbul'da olsaydım gitmek isterdim açıkçası. https://tr.motorsport.com/f1/news/2021-turkiye-gp-bilet-fiyatlari-aciklandi/6628790/
|
|
|
2. El araç alırken ve satarken dolandırılabilirsiniz.
- Araç alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında hasar sorgulaması geliyor hasar sorgulamasını plakadan değil şasi numarasından yapılması önemlidir eğer araç yeni satış yapılmış ve plaka değişmiş ise hasar bilgilerinin yeni plakaya işlenmesi bazen 1-2 ayı bulabilir eğer siz hasar sorgulamasını plakası değişmiş olan araçtan yaparsanız var olan hasar kayıtları çıkmayacaktır, satıcılar bunu bildikleri için sık sık bu yöntemi deneyebilirler. Ödemenin bir kısmını elden isteyebilirler örneğin 100 bin TL lik bir araç alacaksınız araçta hasar kaydı var eksperde çıkmadı plakada çıkmadı diyelim satan kişi araç şirket üzerine kayıtlı vergi az çıksın diye siz bize 75 Bin TL havale kalanı elden verin diyebilir ve sonradan hasar kaydı ortaya çıktığında aracı geri vermek isteseniz yada mahkemeye vermek isteseniz bile yasal olarak 75 Bin TL gönderdiğiniz için aracı bu fiyattan sattım diyecektir ve zarar etme olasılığınız yüksek.
- Araç satarken ödeme size banka yoluyla geliyorsa parayı başkası gönderiyor olabilir siz aracı başkasına satmış oluyorsunuz ve istemeden de olsa adınız dolandırıcılığa karışıyor ve bir sürü uğraşmak durumunda kalırsınız hatta zarar bile edebilirsiniz. Sazan sarmalı denilen dolandırıcılık yönteminde sizin aracı almak isteyen şahıs daha önceden başka ilan açarak elinde olmayın aracı havale ile başkasına satmak istiyor ve parayı sizin hesabınıza yollatıyor siz aracı başkasına satmış oluyorsunuz ama size gönderen şahıs başkası oluyor ve yıllarca mahkemede uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Aracı satacağınız kişinin parayı gönderen kişi olmasına dikkat edin.
Yapacağınız işlemlerde ödediğiniz ve aldığınız paralar kayıtlı olsun elden işlem yapmaktan kaçının yada yaparsanızda bunu noter satışında belirtiniz. Eğer bir araç değerinden düşük satılıyorsa bir sorun çıkma ihtimali %90 dır. Fiyatı uygun araç için mutlaka kaparo dolandırıcılığı yapmaları muhtemeldir.
Alım Satım yaparken dikkat edeniz yılların emeği bir günde heba olmasın...
|
|
|
5 Ekim 1960 tarihinde kuruldu. Devletin ekonomik, sosyal ve kültürel amaçlarının belirlenmesinde hükûmete danışmanlık yapmaktaydı. Hükûmetçe belirlenen amaçları gerçekleştirmek için kalkınma planları ve yıllık planlar hazırlardı. Teşkilat 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı olarak yeniden organize edildi. 2018 yılında Kalkınma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü birleştirilerek Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı oluşturuldu. Devlet Planlama Teşkilatında İşinin uzmanı kişiler çalışıyordu bir şekilde bu kurumun DPTnin Kalkınma Bakanlığına dönüştürülmesi yanlıştı. Müsteşarlıktan bakanlığa terfi ettirildiği söylense de yapılan aslında tenzili rütbeydi. Yeni yapılandırmayla ise teşkilatın birçok birimi kapatıldı, Kalkınma Bakanlığının 1330 olan kadro sayısı 662ye indirildi. Terk edilmiş, bitmiş bir bina gibi. Planlama, hükümete müşavirlik etme görevi elinden alınmış, Sen bana senaryo üretme, sadece dediğimi yapçı bir kuruma dönüşmüştür. Türki bence artık plansız bir ekonomide gidiyor ve her geçen gün dahada kötüye gidiyor. Üniversite hocamında hedefi DPT çalışmaktı. Sonuç olarak bu kurum stratejik ve önemli bir kurumdu (kapatılması) devredilmesi hiç iyi olmadı bakılırsa zaten 2011 den sonra ekonomik çöküş yaşadığımız ortadadır. https://tr.wikipedia.org/wiki/Devlet_Planlama_Te%C5%9Fkilat%C4%B1https://www.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2018/10/12/dpt-uzmani-turkiye-ekonomisi-artik-plansiz-ongorulemez-bir-ekonomidir
|
|
|
Güldür güldürün sezon finalinde bu sikeçle nerede yanlış yapıldığını güzel bir oyun ile göstermişler hocamız milleti ilime yönlendirmeye çalışıyor. Vaktiniz varsa göz atabilirsiniz  Yatırım tavsiyesi verenler kestaneci midyeci ve süt mısırcı sanırım gerçek hayatta da buna benzer durumlar vardır. https://www.youtube.com/watch?v=VzfR4x6rego
|
|
|
|