Bitcoin Forum
July 19, 2024, 10:04:14 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Bitcoin / Electrum / Electrum 3.0.3 crashes on startup El Capitan on: December 26, 2017, 02:25:09 PM
Hi, I've downloaded Electrum 3.0.3 and put in the applications folder. When I try to open it there's a box saying "please wait" for less than a second, then the application crashes. It's super annoying. Anyone know what this is about?
2  Local / Skandinavisk / Bra och informativt inslag om bitcoin i P1:s Vetandets Värld on: August 28, 2014, 10:39:40 AM
Efter en del ointresse från media sändes idag ett lite mer informativt och påläst inslag om bitcoin. Rekommenderas.

http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132
3  Local / Skandinavisk / Sverige ligger efter! on: July 17, 2014, 08:29:05 AM
Den här tråden riktar sig främst till svenskar, men övriga skandinaver får gärna delta i diskussionen.
Jag har en tid varit bekymrad och frustrerad över det i princip obefintliga ekosystemet vad gäller bitcoin i Sverige. Sverige har traditionellt sett varit ett land i teknologisk framkant där det tydligaste exemplet är hur tidigt ute vi var med internet, där en stor del av utveckligen av dagens internet faktiskt skedde med avstamp i Sverige. Dessutom var vi tidigt världsledande med infrastrukturen för bredband när den tekniken möjliggjordes. Med det i åtanke är det ledsamt att Sverige är så oerhört stillastående vad gäller denna teknik, bitcoins potentiella sprängkraft behöver jag knappast övertyga er om.

* Diskussionerna är idag centrerade hit (bäst nivå, trots att vi får dela rum med våra grannländer), Flashback (där det är otroligt låg aktivitet och 95% är nybörjarfrågor) samt bitcoin.se (extremt bra förutsättningar, totalt värdelös situation). Måååånga andra länder har egna subreddits där det bara diskuteras bitcoin ur nationell synvinkel. Sverige har ingen sådan subreddit.

* Webbhallen vågar jag påstå är det enda stora företaget som accepterar bitcoins trots att riskerna är små och uppsidorna stora. Här har vi alla ett ansvar att skicka iväg kundtjänstfrågor på de ställen där vi vanligtvis handlar. Inte heller finns något BTC bankomat.

* Massmedial öken. När vi låg runt ATH kunde vi se ett fåtal, gravt felaktiga, artiklar om tekniken. Politiker har väl knappt hört talas om bitcoin så det händer precis ingenting från det hållet. SKV har förvisso dragit upp sina riktlinjer, vilket är bra.

* Den enda sidan som har saker för sig är Safello. Så ska en webbplats anno 2014 se ut, tyvärr hör man aldrig någon nämna Safello ens i bitcoinsammanhang. BTCX har hjärtat på rätt ställe och driver i princip utvecklingen i Sverige, men dras ändå med en hemsida som får en att instinktivt vilja surfa vidare direkt. RIKTIGT DÅLIGT. Fybse ger en precis samma intryck.

Sammanfattningsvis: bitcoinscenen är nästintill död i Sverige. Man behöver inte titta särskilt långt ut på kontinenten (Danmark, Finland, Polen, Holland, Frankrike...) för att se raka motsatsen med infrastrukturer som byggs upp med blomstrande affärsidéer, bankomater, informationscentrum osv.

Den här tråden är dock inte enbart till för att yttre mitt missnöje utan är tänkt att inbjuda till diskussion om HUR vi får igång surret här? Är jag helt ute och cyklar? I vilken ände ska man börja?
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!