Bitcoin Forum
March 24, 2023, 03:29:21 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 24.0.1 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Alternate cryptocurrencies / Tokens (Altcoins) / {ANN} Politic Wars - Let the Leaders fight their wars for once! | Play2Earn |NFT on: July 10, 2022, 11:10:41 AM




2  Alternate cryptocurrencies / Tokens (Altcoins) / 🔥🔥[ANN] HOLLOW EARTH | DECENTRALIZED UNIVERSE | VR WORLD | AIRDROP 🔥🔥 on: February 07, 2022, 05:24:57 PM



3  Local / Madencilik (Alternatif Kripto-Paralar) / Linux işletim sistemi ile GT 750 Ti overclock nasıl yapılır? on: April 25, 2021, 06:47:45 AM
Herkese merhaba,
Şuan kullandığım bilgisayarda Linux Mint işletim sistemi mevcut ve kasada GT 750 Ti ekran kartı bulunuyor.
Windows işletim sistemi için Msi Afterburner gibi arayüz proğramları ile overclock işlemi uygulanabiliyor ancak Linux işletim sistemi için hangi yazılımı kullanmak gerekiyor veya nasıl yapmak gerekiyor?

Not: bu ekran kartı ile test amacı ile RVN minig edilecek, sadece overclock olayını öğrenmek ve en uygun ayarları tespit etmek istiyorum.

Şuan hiçbir işlem yapılmadan flypool.org havuzunda çalıştırınca ortalama 1.3 MH/s gibi bir değer ile minig yapıyor. Bu değeri ne kadar arttırabilirim ve gerçekten tek bir ekran kartı ile RVN mining bir işe yarıyor mu merak ediyorum.

4  Local / Servisler / ETH wallet takip botu (telegram için) on: October 29, 2020, 09:06:50 PM
konunun yeri burasımı tam emin olamadım ama ETH wallet takibi için telegram botu arıyordum. vardı ebnde ama telegramı sildim temizledim derken arada faydalı faydasız bilgileri de silmişim.
telegram üzerine kullanabileceğim verdiğim adresteki token ve eth değişimlerini bana mesaj atacak bir bot arıyorum. bilenler bilmeyenlere duyursun lütfen Smiley

edit: istediğim botu buldum ve türkçe bir sitede denk geldi. ihtiyacı olan olur diye link bırakıyorum herkese kolay gelsin.
https://www.kriptobi.com/ethereum-cuzdan-takibi-78/
5  Local / Proje Geliştirme / nasıl bir DEFİ olmalı? on: October 24, 2020, 11:07:07 AM
son günlerde büyük bir defi çılgınlığı var ve bu çılgınlık 2017 ICO çılgınlığını aratmıyor. sanırım 2017 ICO çılgınlığı daha az riskliydi şimdiki projelerin %99 oranında çöp. bu durum böyle olunca bende burada bir beyin fırtınası olursa iyi olabilir bakarsın buradan faydalanarak birileri projede yapar Grin

neyse malum DEFİ projelerini farming üzerine kurulmuş ve farm edilen değer karşılığında LP veya sistemin kendine ait tokeni veriliyor. sisteme ait bu tokenler sürekli piyasaya sürüldüğü için grafiklerde fiyat sürekli bir düşüş eğiliminde oluyor buda yatırımcıların aslında farm ettiği varlıkların riske atarken kazandıkları herhangi bir değer olmadığını gösteriyor. hal böyle olunca bu işin bir formülü olmalı hem yatırımcıyı koruyacak hemde sistemi ayakta tutacak tarzda. işte size sorum tam olarak bu işi nasıl formüle etmek lazım?

görüş ve fikirlerinizi yazmaktan çekinmeyin lütfen. birçok kişinin farklı fikirleri ile bence güzel bir proje ortaya çıkabilir. bu konuda belki buradan bir topluluk oluşturup bu projeyi hataya bile geçirebiliriz. yada sadece bir fikir alışverişi olur ama hepsi de güzel olur bence.
6  Local / Proje Geliştirme / ERC20 token kontratlarını okumak mümkün mü? on: October 09, 2020, 07:34:04 AM
bilindiği üzere son günlerde uniswap ile defi çılgınlığı var ve her gün yeni bir shit çıkıyor ve bunlara katılamak büyük risk. geçen bir projede toplam supply 80k olması gerekirken ekip bunu 80m yaparak bütün yatırımcıların malını sıfır yaptı ve bende o yatırımcılardan biriydim Grin Grin gerçi önemli bir meblağ değildi ama böyle olması kötü oldu. neyse sorumuza geçelim.

ERC20 olarak üretilmiş bir tokenin kontratına nasıl erişe bilirim? bunun kod haline erişmek istiyorum doğrusu belki orda supply artırma vs ile ilgili bilgiler vardır umuduyla ama etherscan üzerinden bakınca contrat satır satır var ve detaylı bişey yok.

https://etherscan.io/token/0x8ce9137d39326ad0cd6491fb5cc0cba0e089b6a9#readContract

etherscan ile görünen kısım  bunlar ama ben tam olarak detaylı bir bilgiye nasıl ulaşırım bilen duyan varsa yardımcı olursa sevinirim.

7  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Deli fişek MITH için ne düşünüyorsunuz? on: July 22, 2020, 11:39:32 PM
2018 yılının kasım ayından beri sürekli bir düşüş trendinde olan MITH projesi 2 ay önce dibini bularak kafayı yukarı kaldırmış durumda. son 2 aylık süreçte 37 sat değerinden bugün maksimum 146 sat değerine ulaştı buda kabaca 4x demek oluyor. defi rüzgarının estiği bu günlerde MITH projesi içinde söylentiler dolanmaya başlandı. 1 milyar toplam adetten 900 milyonu dolaşımda ama projesinden pek bir şey anlayamadım ben.

MITH hakkında bilgi sahibi olan var mı acep aramızda?

not: Kimseye yatırım tavsiyesi vermiyorum benim herhangi bir yatırımım da yok bu projede, sadece dikkatimi çekti ve varsa makul gerekçeleri belki uygun girişte yatırım yapabilirim. grafik olarak iyi ama projenin içeriği ve evveliyatını bilmediğim için size danışıyorum.
8  Local / Madencilik (Alternatif Kripto-Paralar) / kişisel bilgisayarlardan yapılabilecek madencilik var mı? on: July 18, 2020, 06:46:28 AM
standart bir laptop kullanıcısıyım ve günün büyük bir kısmını pc ekranında geçiriyorum ama oyun vs gibi faaliyetlerde bulunmadığım için GPU atıl diyebilirim Smiley
eğlence amaçlı ve birazda teknik konuları görmek amacıyla laptop ile mining yapabilirmiyim diye bakındım ve hala olabilen coinler varmış. dogecoin gibi projeler birer örnek ama siz değerli dostlardan bilgi almak istedim.

öncelikle linux kullanıcısıyım ama çok teknik bilgim yok sadece windows kullanmak sıkınca LinuxMint geçtim. acaba linux ile beraber çalışan madencilik programları var mı?
gözünüze çarpan ve laptop ile mining yapabileceğim proje önerileriniz var mı?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

not: herhangi bir gelir hedeflemiyorum sadece biraz işin içine girmek istiyorum.
9  Local / Alternatif Kripto-Paralar / tronlink wallet nasıl kullanılır? on: July 17, 2020, 02:27:14 PM
malumunuz forumda yapılan bounty kampanyalarının çoğu ETH tabanlı ama geçen @hiburak hocamızın tanıtımını yaptığı TRX tabanlı bir defi projesinin bounty programına katıldım. imza kampanyası sonlandı ve ödüller dağıtıldı ama ben daha önce tronlink kullanmadığım için adrese gönderilen tokeni göremiyorum. MEW de olduğu gibi tokeni göstermek için sözleşme adresi vs girip mi göreceğiz ben hala çözemedim olayı.

TYreFWP5CSw6Q65EEeozcEr4WMYtShS6pX bu trx adresim chrome uzantısı olan tronlink wallet ile adresi oluşturdum ama tokeni göremiyorum. TRX konusunda tecrübesi olan biri yardımcı olabilir mi?
10  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Dapp lar mı yoksa platform coinleri mi? on: June 20, 2020, 10:00:52 PM
2017 yılında ETH, NEO ve EOS gibi platform coinleri ciddi anlamda ilgi gördüler ve bu ilgi hem fiyata yansıdı hemde o platformda çıkan tokenlerin fiyatında artış sağladı.
Peki sizce olası bir boğa sezonunda yine platformu olan ATOM, ADA ve TOMO gibi coinler mi kazandıracak yoksa artık devir değiştimi dersiniz?

Ben bu konuda tercihimi DAPP'lar dan yana kullanıyorum ve bu konuda size bugün denk geldiğim bir tweet dizisini paylaşıyorum.

Lütfen sizde bu konuda fikrinizi belirtin ki hep beraber doğru olanı bulup kazanan tarafta olalım. Herkese bol kazançlar...


https://twitter.com/crypto_wisdom_/status/1273911681442287617



11  Local / Konu Dışı / Korona ile mücadele günleri on: June 17, 2020, 11:59:07 AM
Son günlerde etrafımızı korona sarmış durumda ve aile fertlerinde maalesef bu illet ile tanışmak zorunda kaldık.
bu konuda söylenecek çok şey var ama ben kısaca şöyle diyeyim cidden uygulamalar ve tedbirlerin hiçbiri yeterli değil.
inanılmaz bir şekilde yayılıyor ve vakaların birçoğunda hiçbir semptom görünmüyor.
yani kısaca karşımızdaki kişi ayakta olması korona olmadığı anlamına gelmiyor.
12  Local / Pazar Alanı / Kripto ile ilgili haber sitesi ve sosyal medya hesapları ALINIR on: June 08, 2020, 07:44:46 PM
kripto ile ilgili olarak doğal ziyaretçisi ve takipçisi olan haber sitesi ve buna ait sosyal medya hesaplarını almak istiyorum. satmayı düşünen olursa PM ile dönüş yaparsa sevinirim.

lütfen aşağıdaki bilgileri doldurup PM atın.

Site adresi:
Ziyaretçi sayısı (günlük/aylık):
Reklam gelirleri:
Site aktif yaşı:
13  Alternate cryptocurrencies / Speculation (Altcoins) / Don't miss the train on BNC!! Choo Choo on: September 17, 2018, 06:33:04 PM
Bionic - BNC
Bionic have BNC token to be used in their platforms. These platforms will be Bionic electronic market, bionic ledgers ( b-Wallet the first fingerprint usb ledger, ios and android ledgers) ans Bionic exchange.

BNC has 700 million supply, and 495 milllion are in circulation at the moment. Its current price is 350 gwei  and that’s quite low for a token with this low supply.

BNC token owner Bionic platform have just announced that they will be holding a new ICO for Biox token soon. The main point of the announcement was that they announced Biox token will be given to BNC holders. Briefly, Biox token will be Bionics incentive system token, where it will be given in some percentage to users for their use of Bionic services,  and it will have 15 B supply. 7 B of them will be airdropped to BNC holders, 4 B will be sold at ICO and the rest 4 B will be used in the incentivizing ecosystem.

Biox token will be distributed to BNC holders in 1:10. So that 1 BNC holder will be given 10 Biox token. Considering that BNC token is 350 gwei at the moment and 1 Biox will be sold at 35 gwei, we can say that If someone holds 10 Eth worth of BNC tokens will be given 10 ETH worth of BNC token.

Another point needs mentioning is that Bionic’s B-wallet will be bought with BNC so the BNC circulating supply will decrease in time. Considering these information with the Biox airdrop it’s still very early to get in the BNC train, however it can get quite crowded soon. Better not miss it!! Choo Choo

https://youtu.be/TOYvdptslk0
14  Local / Alternatif Kripto-Paralar / FuzeX E-Kart projesi hakkında genel bilgi on: January 06, 2018, 09:11:30 PM
2017 yılı Bitcoin ve alternatif kripto paralar için çok dikkat çekici bir yıl oldu. Bitcoin 2017 yılı başında 900$ ile yıla giriş yaptı ve yılın sonunda 20000$ seviyelerine ulaştıktan sonra bir düzeltme yaşayarak 15k$-17k$ bandında gidip geliyor.

ciddi anlamda yaşanan fiyat artışı bütün dünyada gözleri kripto para dünyasına ve baş kahraman Bitcoin'e çevrildi. Tabi bu kadar yükselişten sonra insanlar elde ettikleri bu parayı gerçek hayatta kullanmak istediler ve 2017 yılı kart projelerinin ard arda çıktığı bir yıl oldu. bir çoğu daha yolun başında ve 2018 yılı içerisinde gelişimlerini sürdürecekler ve bu projelere yenileri eklenecek.

ben bu yazıda sizlere FuzeX kart hakkında bilgi vermeye çalışacağım ama bu bilgilerin hiç biri yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek yazıya devam ediyorum.

FuzeX Kart projesi mevcut durumda 30.000 den fazla kredi, bankamatik ve ödül kartı yükleyebileceğiniz manyetik şeritli elektronik kartı kullanımda ve ekip bu ico ile yeni üretecekleri kartlara kripto paraları entegre ederek radikal bir değişime gidecekler.
Bu yeni proje ile birlikte FuzeX Kart, Cüzdan ve Ekosistemi kripto paraları anlık olarak yerel para birimine dönüştürerek kripto paraları istediğiniz her yerde harcama ve kullanma özgürlünü bize sağlıyor.

FuzeX Kartı'nın Özellikleri:

1.   30'a kadar farklı kredi, banka, puan ve kripto para hesaplarını depolamak ve düzenlemek
2.   Üzerindeki tuşlar aracılığı ile kartı açıp kapama, şifre girme, tercih yapma ve ödemeonaylama
3.   gibi işlemleri kart üstünden yapmak
4.   Elektronik ekranı aracılığı ile hesaplardaki bakiyeyi göstermek, puan kartları için barkod
5.   yaratmak ve blokchain adresleri için QR kodu yaratmak
6.   EMV(entegre edilmiş çip) aracılığı ile birden fazla kripto para ile ödeme yapmak
7.   NFC ile kredi ve banka kartı ödemeleri yapmak
8.   Barkod ile puan kartları kullanmak
9.   Kripto para cüzdan adresleri ve kişiler arası transferler için QR kod gösterme
10.   FuzeX Kart ve FuzeX Cüzdan arasında güvenliği sağlamak için Bluetooth bağlantısı
11.   kurmak (Kullanıcıların bu bağlantı sağlanmadığı zaman FuzeX Kart’ı güvenli bir
12.   biçimde kilitleme şansları vardır)
13.   Uzaktan Silme Teknolojisi ile kart kaybolursa karttaki bütün bilgileri silme özelliği
14.   45 ila 60 gün arasında bir şarj ömrü
15.   Taşınabilir şarj ünitesi içinde 3 tam şarj edecek kadar enerji bulundurmaktadır.

FuzeX Cüzdanı

FuzeX Kart ve hesapları yönetmenin merkezi olan FuzeX Cüzdanı, kullanıcılara kripto varlıklarını depolama, harcama ve transfer etme imkanı vermektedir
Fuzex Kart ile FuzeX Cüzdan arasında Bluetooth bağlantısını sağladıktan sonra ödemelerini akıllı telefonlarını çıkarmadan direk kart üzerinden yapabilirler.

FuzeX Cüzdanı’nın Özellikleri:
1.   FuzeX Ekosistemi’ne(MTP) kaydolmayı sağlamak
2.   Birden fazla kripto parayı kaydetmek ve yönetmek
3.   Kripto paraları göndermek, almak ve değiş tokuş etmek(Kripto paraların miktarı ve gerçek para birimlerine olan kuru anlık olarak gösterilir)
4.   Bakiyeyi, hesap hareketlerini ve kurları göstermek
5.   Sadece kayıtlı cihazların FuzeX Cüzdanı’na erişimi sağlamak
6.   FuzeX Kart’ın bulunduğu en son adresi ve interaktif bir harita üzerinden gösterimini kartını kaybeden kullanıcıların bulmasına yardım etmek amacıyla sunmak.
7.   Akıllı telefonlar için Android ve iOS uygulamaları İki faktörlü kimlik doğrulama(FuzeX Kartın PİN kodu ve FuzeX Cüzdanının şifresi) güvenli bir özel anahtar yönetimi sağlamak için

bu konuda yazılanların tamamı bilgilendirme  amaçlıdır ve herkes kendi çerçevesinden bakarak projeyi değerlendirmeli.
daha fazla bilgi almak isteyenler https://fuzex.co/ resmi siteleri üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.
15  Local / Madencilik (Alternatif Kripto-Paralar) / yeni çıkacak olan altcoin listesi on: May 12, 2017, 06:31:34 PM
arkadaşlar sitede araştırdım ama bu yeni çıkacak olan altcoin listesi gibi bir başlık bulamadım. bu koinlerin çıkış tarihleri, mining bilgileri vs gibi bir liste oluşturabilirsek herkes faydalanır.
bu bilgileri tam olarak nereden temin edeceğimi söylerseniz ufaktan burada bir liste oluşturabilirim ben.
yada böyle bir liste varsa bilgi verirseniz sevinirim.
16  Local / Madencilik (Alternatif Kripto-Paralar) / Yeni çıkacak olan coinlerin takibi nerden yapılıyor on: April 22, 2017, 09:08:11 AM
Arkadaşlar Yeni çıkacak coinleri nerden öğrenebiliriz? Hangi tarihte çıkacak, nasıl kazılacak vs..
bu bilgileri nerden öğrenebiliriz?
17  Local / Alternatif Kripto-Paralar / myetherwallet.com adres kopyalama sorunu on: April 09, 2017, 12:09:50 AM
arkadaşlar herkese merhabalar,
myetherwallet.com adresinden ETH adresi oluşturdum ve JSON formatında dosyayı indirip bilgisayarıma kayıt ettim.
adrese sorunsuz bir şekilde ulaşıyorum ama ekranda belirtilen ETH adresimi kopyalayamıyorum.
mouse ile sag click olarak veya ctrl+c olarak ta denedim her ikisinde sonuç aynı.
kopyala yapıştır yaptığımda ekranda görünenden farklı bir adres kopyalıyor.
ayrıca kağıt cüzdanı indirdim ve kopyalanan adres onunla da eşleşmiyor.

bu sorun acaba sadece bende mi var yoksa bir virüs mü bulaşmış bilgisayarıma.

18  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Poloniex BUY ARDR - Stop Limit - SELL ARDR hakkında on: March 11, 2017, 10:16:59 AM
Arkadaşlar 2 gündür Poloniex te geziniyorum ve grafikleri inceliyorum yanlız işlem yapmadım henüz.

işlem yapmak için başlıkta belirttiğim BUY ARDR -  Stop Limit - SELL ARDR alanları hakkında bilmem gereken özel bir durum varmı?
özellikle bu Stop Limit olayı nedir detaylı anlatabilecek biri varsa sevinirim.

birde bu işi öğrenmek için minimum nekadarlık bir bütçe ile başlanılmalı sizce?

ayrıca polo dışında ufak çaplı işlemler yaparak tecrübe edinebileceğimiz farklı platformlar varmı?

19  Local / Yeni Başlayanlar & Yardım / electrum.org cüzdan kurulumu hakkında on: March 04, 2017, 08:10:07 PM
arkadaşlar bu gün bilgisayarıma electum cüzdan kurmaya çalışıyorum ama kurulum sırasında bazı sorular soruyor ve bu sorulardan hangi seçenek neyi ifade ediyor bilmediğim için yanlış birşey yapmak istemiyorum. bu konu hakkında bilgisi olan varas yardımcı olursa sevinirim.

1-) hangi tip wallet seçilmeli
     *standart wallet
     *two-factor wallet
     *multi-signature walet
     *watch bitcoin adresses

2-) key store kısmında seed ile ilgili sorular soruyor
     *create new seed
     *i arleady have a seed
     * use public or private keys
     * use a hardware device


bu seçeneklerdeki bilgiler tam olarak neyi ifade ediyor açıklayabilecek olan var mı acaba.

not:ilk defa bir cüzdan kuruyorum ve ingilizcemde çok az olduğu için ne olduklarını çözemedim...
20  Local / Servisler / freebitco.in ve freedoge.co.in hakkında on: March 03, 2017, 09:30:24 PM
arkadaşlar merhaba,
forumun arama kısmıda arama yapmaya çalıştım ama malesef beceremedim.
benim öğrenmek istediğim bu iki site ödeme yapıyormu?
bide farklı sitelerde ve youtube de  bu siteler hakkında script, trick ve benzeri şeyler dolanıyor.
tam olarak bunlar nedir ve bu sitelerden kazanan varsa veya ödeme alan varsa iletirse sevinirim.
günlerce uğraşıp sonra bütün emeğim boşa gitmesin.
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!