Bitcoin Forum
June 24, 2022, 11:18:23 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 »
1  Local / Altcoins (Ελληνικά) / Re: Pi Network, δωρεάν mining από το κινητό σου, Έλληνας PhD Stanford ο δημιουρ& on: July 15, 2019, 08:22:55 AM
Καταλαβαίνω και είναι εύλογη η απορία σου... Θα ψάξω να δω μήπως βρω κάτι και αν είναι θα σε παραπέμψω
2  Local / Altcoins (Ελληνικά) / Re: Pi Network, δωρεάν mining από το κινητό σου, Έλληνας PhD Stanford ο δημιουρ& on: July 12, 2019, 08:41:23 AM
Ναι ακριβώς... Στο Pi Network μπορεί να συμμετέχει ο καθένας και να κάνει verifying το δίκτυο, ενώ αντίθετα στο Stellar πρέπει να έχεις λάβει την έγκριση του owner για να κάνεις verify.

Σαφώς τα permissionless networks είναι πιο decentralised από τα  permissioned networks
3  Local / Altcoins (Ελληνικά) / Re: Pi Network, δωρεάν mining από το κινητό σου, Έλληνας PhD Stanford ο δημιουρ& on: July 07, 2019, 05:00:20 PM
O αλγόριθμος του Pi Network για την επιβεβαίωση των συναλλαγών πατάει πάνω στον αλγόριθμο του Stellar (Stellar Consensus Protocol (SCP)) https://www.youtube.com/watch?v=X3Gj2nQZCNM&feature=youtu.be

H καινοτομία που θέλει να προσφέρει είναι να καταστήσει τους απλούς χρήστες (mobile phones, laptops) σαν επαληθευτές του δικτύου (nodes), επιτρέποντας τους έτσι να ανταμείβονται.

Εν αντιθέση με τον αλγόριθμο του Stellar όπου σαν επαληθευτές του δικτύου είναι εταιρίες (ΙΒΜ) και ινστιτούτα.

Όποτε για να απαντήσω στην απορία σου είναι μια προσπάθεια για την μετεξέλιξη του αλγορίθμου του Stellar στον οποίο βέβαια πατάει πάνω.
4  Local / Altcoins (Ελληνικά) / Pi Network, δωρεάν mining από το κινητό σου, Έλληνας PhD Stanford ο δημιουργ on: July 03, 2019, 12:36:48 PM
Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για τον Pi Network, το πρώτο δικτυακό νόμισμα το οποίο μπορείς να κάνεις mining από το κινητό σου.

Το κόνσεπτ είναι πολύ απλό, κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό σου ( https://minepi.com/ ) και το μόνο που έχεις να κάνει είναι να συνδέεσαι μια φορά την μέρα
για να κάνεις το mining.

Αυτή την στιγμή τα νομίσματα που κερδίζεις δεν έχουν κάποια αξία, ούτε διαπραγματεύονται σε κάποιο cryptocurrency exchange. Αλλά στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις  Wink
Παγκοσμίως 80.000 άτομα είναι συνδεδεμένα στην εφαρμογή, πολύ μικρό νούμερο αν φανταστείται ότι πρόκειται για την χωρητικότητα ενός γηπέδου. Έδω να αναφέρω ότι όσα πιο πολλά άτομα κάνουν mining τόσο πιο μικρότερος είναι ο αριθμός των νομισμάτων που κερδίζεις ημηρεσίως.

Να σημειώσω εδώ ότι επικεφαλής της ομάδας είναι ο Dr. Nicolas Kokkalis απόφοιτος PhD του Stanford.

Όποιος ενδιαφέρεται να το δοκιμάσει θα ήταν χαρά μου να ακολουθήσει το παρακάτω link ( https://minepi.com/panagiotisgia ) και να χρησιμοποιήσει το
username μου ( panagiotisgia ) σαν invitation code για την είσοδο στην εφαρμογή.
5  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Leupay, Revolut , Neteller & Skrill Ερωτήσεις UPDATED on: April 20, 2018, 09:07:17 AM
Δωρεάν κάρτες για τους νέους χρήστες που θα εγγραφούν από το παρακάτω link έως 20 Απριλίου.:
https://www.revolut.com/gr/?p=GRLaunch

Η revolut ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα και γι αυτό τρέχει αυτό το promotion.
Όσοι δεν έχουν ήδη λογαριασμό είναι καλή ευκαιρία να γλιτώσουν το κόστος της φυσικής κάρτας (12 νομίζω).
Το γράφει κάπου ότι είναι δωρεάν η παραγγελία της κάρτας; Εμένα με βγάζει σε μία γενική σελίδα της Revolut.

Εγώ παράγγειλα χθες την Standard κάρτα με χρεώση 6 ευρώ για έξοδα αποστολής. Οι premium κάρτες αποστέλονται δωρεάν.
6  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Masternodes - Τι ειναι και πως δουλευουν; on: February 21, 2018, 08:30:27 AM

Εδώ είναι η απόδοση για τα QTUM https://qtumexplorer.io/qtum-staking-calculator
7  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Masternodes - Τι ειναι και πως δουλευουν; on: February 21, 2018, 08:29:34 AM
Παναγιωτη, παρατηρω πολλα ομως τετοια νομισματα που ξεπεταγονται καθε μερα και ενας λογος ειναι οτι αρχιζει και γινεται "της μοδας" το masternode.

θεωρω ομως πως πολλα απο αυτα ειναι ψιλο scam και στην ουσια θελουν να φανε λεφτα.

βεβαια στο staking δεν πολυ ισχυει αυτο αλλα και παλι οσα πιο πολλα εχεις, μεγαλυτερο ποσοστο κερδους θα σου αφηνει.
συμφωνεις;

Αυτή την στιγμή το ποιο διαδεδομένο σύστημα για την διασφάλιση των συνναλαγών των δικτύων είναι το POW (Proof Of Work), κοινώς το mining. POW system έχουν αυτή την στιγμή τα ποιο μεγάλα και διαδεμένα νομίσματα όπως είναι το BTC, ETH, LTC. Βέβαια αυτού του είδους το σύστημα έχει σαν μειονέκτημα την λειτουργεία του την μεγάλη κατανάλωση ρεύματος από τα μηχανήματα που κάνουν το mining.

Στον αντίποδα τώρα είναι το σύστημα POS (Proof of Stake). Εδώ οι συνναλαγές διασφαλίζονται από τα νομίσματα που κάνουν stake στο δίκτυο. Για να κάνεις τώρα stake το μόνο που χρειάζεται είναι να στήσεις έναν node και να "κλειδώσεις" μέσα σε αυτόν τα νομίσματα σου. Βέβαια για κάθε νόμισμα που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα ύπαρχουν και διαφορετικοί παράμετροι για αυτό το στήσιμο (πχ masternode DASH ---> 1000 νομίσματα, node QTUM ---> όσα θες), αλλά και για τον τρόπο υπολογισμού των βραβείων. To πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να κάνεις stake, μπορείς να το κάνεις και από το laptop σου με μια σύνδεση στο internet και έτσι είναι πολύ μικρότερη η κατανάλωση ενέργειας.

Οπότε σαν μέθοδος δεν είναι scam αλλά είναι το αντίστοιχο του mining. Scam μπορεί να είναι κάποια νομίσματα που χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο, όπως βέβαια μπορεί να είναι scam και νομίσματα που μπορείς να κάνεις mining.

Τώρα για το ποσοστό του κέρδους από το staking κάθε νόμισμα έχει δικό του τρόπο υπολογισμού αλλά ο γενικός κανόνας είναι όσο ποιο πολλά έχεις τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.

Στο μέλλον θα δεις όλο και περισσότερα νομίσματα να βασίζονται σε αυτήν την μέθοδο. Ήδη το Ethereum σκέφτετε να κάνει την μετάβαση από POW σε POS. Μερικά νομίσματα που χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο ή θα την χρησιμποιήσουν στο μέλλον είναι το DASH, OMG, QTUM, NEBL, XBY κτλ. 
8  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Masternodes - Τι ειναι και πως δουλευουν; on: February 20, 2018, 07:16:22 PM
Υπάρχει το QTUM το οποίο είναι νόμισμα με λειτουργεία POS (Proof Of Stake), το οποίο σημαίνει ότι αντί να κάνεις mining για να κερδίσεις νομίσματα εδώ μπορείς να κάνεις staking.

Για να κάνεις stake χρειάζεται να στήσεις ένα node. O node είναι στην ουσία ένα πορτοφόλι που έχεις κλειδωμένα μέσα σε αυτόν τα νομισματά σου για να μπορούν να διασφαλίζουν την ασφάλεια του δικτύου αλλά και για να επιβεβαιώνουν τις συνναλαγές. Το καλό εδώ ότι για να φτιάξεις έναν node δεν απαιτείται ελάχιστος αριθμός νομισμάτων. Δηλαδή μπορείς να κάνεις stake με όσα νομίσματα θες.

Αναλόγως με πόσα νομίσματα συμμετέχεις, έχεις ένα βάρος στο δίκτυο. Όσο ποιο πολλά τόσο μεγαλύτερες ο node σου να λύσει block και να πάρεις την ανταμοιβή από το δίκτυο η οποία είναι 4 QTUM για κάθε block που λύνεις.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να στήσεις node σε rasberry pi μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος.
 
9  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Υπαρχει Ελληνικο Crypto!!!!? on: January 18, 2018, 11:06:11 PM

Η εταιρεία αυτή θέλει να μαζέψει 35 εκατομμύρια δολάρια φτάνοντας την αποτίμηση της στα 100 εκατομμύρια. Σκοπός της είναι να εκδώσει ένα νόμισμα όπου θα χρησιμοποιείται για να πληρώνεις την θέση parking σου που θα σου βρίσκει.

Εν το μεταξύ η πληρωμή αυτή θα μπορούσε να γίνει με οποιοδήποτε άλλο υπάρχον νόμισμα.
10  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: [INFO] Συζήτηση για την Ισοτιμία on: January 16, 2018, 10:50:17 PM
έχει πέσει ένας πανικός στους μικροεπενδυτές και πουλάνε...θα πέσει και κάτω από τα 8Κ τις επόμενες ώρες...

Ήρθε η ώρα για ψώνια τώρα που βγήκαν όλα σε έκπτωση   Wink
11  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Περίεργη συμπεριφορά νομισμάτων? on: January 15, 2018, 08:57:01 PM
Αυτές τις συμπεριφορές που αναφέρεις τις έχουν διάφορα shitcoins τα οποία χειραγογούνται από μεγάλους παίκτες (whales) σε συνεργασία με pumps and dumps groups για να χάνει ο κόσμος τα λεφτά του.

Με μια λέξη υπάρχει inside information και καλό είναι να τα αποφεύγεις για trading.
12  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: [INFO] Νέες τεχνολογίες γύρω από το Bitcoin on: January 08, 2018, 05:25:43 PM
check2fire ποια η αποψή σου γι αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=UYHFrf5ci_g.

Πιστεύεις ότι η ενδεχόμενη λειτουργεία των hubs μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τραπεζικό σύστημα και να χάσει το bitcoin την αποκεντρωμένη φύση του?
13  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Verification τραπεζικου λογαριασμου στο coinbase και SEPA SHA (shared) fees on: January 08, 2018, 04:50:52 PM
Αντί για το Coinbase μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ανταλλακτήριο του το GDAX στο οποίο μπορείς να κάνεις limit price αγορές και πωλήσεις χωρίς καθόλου fees. Η μεταφορά των κεφαλαίων από το Coinbase στο GDAX είναι δωρεάν.

 https://support.gdax.com/customer/en/portal/articles/2430129-transferring-funds-between-gdax-and-coinbase

και πως κάνετε verify στο gdax γιατί έχω δει ότι ζητάνε διπλώματα οδήγησης και προφανός στα αγγλικά.


Αν κάνεις Verify στο Coinbase είναι σαν να έχεις κάνει και στο GDAX. Εγώ το Verify το έκανα με ελληνική ταυτότητα και ελληνικό δίπλωμα οδήγησης καθώς ήθελαν και τα δύο έγγραφα.
Αν δεν κάνως λάθος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διαβατήριο.
14  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Υπαρχει Ελληνικο Crypto!!!!? on: January 07, 2018, 11:31:37 PM
Δες εδώ: http://www.helleniccoin.org
15  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Verification τραπεζικου λογαριασμου στο coinbase και SEPA SHA (shared) fees on: January 07, 2018, 11:28:26 PM
Αντί για το Coinbase μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ανταλλακτήριο του το GDAX στο οποίο μπορείς να κάνεις limit price αγορές και πωλήσεις χωρίς καθόλου fees. Η μεταφορά των κεφαλαίων από το Coinbase στο GDAX είναι δωρεάν.

 https://support.gdax.com/customer/en/portal/articles/2430129-transferring-funds-between-gdax-and-coinbase
16  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Εγγραφες ανταλλακτηριων σε αναστολή on: January 07, 2018, 09:52:14 AM
Γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα; Πολλά ανταλλακτήρια και όλα σχεδόν ταυτόχρονα σταμάτησαν την αναστολή εγγραφών. Αν είναι πράγματι ότι είναι λόγου φόρτου των servers τους και θέλουν να αναβαθμιστούν για να μπορούν να διαχειρίζονται την κίνηση τότε ετοιμαστείται για ένα τρελό 2018.
17  Local / Αγορά / Re: Πωλείται Ledger Nano S on: January 06, 2018, 07:41:24 AM
https://www.reddit.com/r/btc/comments/7ofrqf/warning_brutal_scam_guy_buys_a_ledger_nano_wallet/

Προσοχή στην αγορά hardware wallets από τρίτους.
18  Economy / Scam Accusations / Re: //thread closed// Magos scam 0.1 BTC 'finders fee' ** now 0.2 BTC on: January 05, 2018, 07:06:28 PM
We can use the Bounty0x to give a payment to someone who can find and return the tokens
19  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Χρεωστικές κάρτες με Bitcoin [INFO] on: January 05, 2018, 06:47:36 PM
https://startupper.gr/η-visa-europe-απενεργοποίησε-κάρτες-που-συνδέο/

Μήπως γνωρίζει κανείς αν σε αυτή την λιστα είναι και η Revolut ?
20  Local / Mining Discussion (Ελληνικά) / Re: Σκεψη για το πρωτο μου RIG ! on: January 04, 2018, 10:49:23 PM
Στο επομενο σκελος των ερωτησεων, φτανω στο σημειο να πω..
Κανουμε mining, απο το mining κερδιζουμε καποια crypto. Αυτα μεταφερονται αυτοματα στο wallet μας βαζοντας την διευθυνση μας που εχουμε παρει απο το wallet που εχουμε διαλεξει. Επειδη μπορει να αλλαξουμε νομισμα που θα κανουμε mining, αν το wallet που εχουμε διαλεξει δεν το υποστηριζει τι γινεται? Χανονται τα crypto? Πρεπει να βρω νεο wallet που να το υποστηριζει το εκαστοτε νομισμα που θα διαλεξω?
Και κατι τελευταιο, στα wallet/ex-changers/coinbase και τα γνωστα αυτα, πρεπει να βαλουμε τα πραγματικα μας στοιχεια? Δηλαδη αν βαλουμε ενα ασχετο ονομα και μας ζητησει να κανουμε Confirmation ID, θα υπαρξει καποιο προβλημα η οχι?

Αυτα σε πρωτη φαση τα ζορικα σημεια που εχω βρει εμποδια, σταδιακα λογικα θα υπαρξουν και αλλα σιγουρα, οποιος καταφερει κ δωσει απαντησεις τον ευχαριστω για τον χρονο του!

Αρχικά θα πρέπει να βρεις το νόμισμα που θέλεις να κάνει mining. Σε αυτή την ιστοσελίδα https://whattomine.com  μπορείς να δεις και υπολογίσεις το κέρδος για κάθε νόμισμα.

Στην συνέχεια μόλις αποφασίσεις το νόμισμα ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να κάνεις mining είναι να συμμετέχεις σε κάποιο mining pool του νομίσματος αυτού. Βέβαια μπορείς να κάνεις και μόνος σου αλλά η δυσκολία του να βρεις κάποιο block και να ανταμειφθείς θα είναι πιο χρονοβόρα και ενδεχομένος δυσκολότερη.

Μόλις αποφασίσεις το mining pool που θέλεις να μπεις θα πρέπει να δηλώσεις την διεύθυνση του πορτοφολίου σου. Κάποια pools δέχονται και διευθύνσεις από ανταλλακτήρια (συνήθως η πληρωμή γίνεται για μεγαλύτερα ποσά) για να σου στέλνουν τα cryptos. Αν δεν δέχονται τότε θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα σύμβατο wallet (μπορείς να ψάξεις στην ιστοσελίδα του νομίσματος για να το κατεβάσεις) για το crypto που θέλεις.

Τώρα σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις crypto θα πρέπει να κάνεις την ίδια διαδικασία από την αρχή. Τα crypto που είχες αρχικά  στο πορτοφόλι σου δεν χάνονται αρκεί να έχεις το private key σου για το πορτοφόλι αυτό.

Για τα exchanges αν θέλεις να μετατρέψεις τα crypto σου σε fiat και να τα μεταφέρεις είναι απαραίτητο το Confirmation. Αν τώρα θέλεις απλώς να κάνεις trading τα περισσότερα exchanges μέχρι κάποιο ποσό μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό ανώνυμα με ένα mail.

Υ.Γ. Για τα πιο τεχνικά θέματα ας απαντήσει κάποιος άλλος πιο ειδικός

Pages: [1] 2 3 4 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!