Bitcoin Forum
June 23, 2021, 03:47:22 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 »
1  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Bitcoin-store.hr zbirni topic on: April 15, 2021, 08:33:46 PM
Provjerili smo s kolegama, jučer je bio udarni dan u poslovnici u Cityu gdje je mnogo ljudi withdrawalo pa smo bili primoran taj dan smanjit limit kako bi bilo gotovine za sve.
Frendu je bilo rečeno da je za taj dan maximalno bio moguć withdraw od 5k. Naglasak na taj dan.
Inače danas je sve po starom ko inače.

OK, drago mi je da smo to riješili. Samo nisam htio da ispadne da sam iznosio fake news Smiley

Bio sam i ja u City centru East u nedjelju 11.4 i također sam mogao dobiti samo 5000 Kn u gotovini, djelatnik koji je u tom trenutku radio mi je rekao da je to zbog velike potražnje za gotovinom a ne zakonskih ograničenja pa su morali ograničiti  isplate. No bio sam i danas, a situacija je bila i lošija pa sam mogao podići samo 3000 Kn zbog istog razloga (inače danas se napravio red pred poslovnicom),  no dobio sam i uputu da u centru grada u Vlaškoj mogu podići do 10k Kn.

I još jedna informacija na koju je dobro obratit pažnju, tečaj istaknut na web stranicama je povoljniji nego onaj po kojem u poslovnici podižete gotovinu. Tečaj na web stranicama je za transakcije koje idu preko tekućeg računa.
Na web stranici kad pažljivije čitate piše:
Quote
Cijena iste kriptovalute razlikuje se za gotovinske i bezgotovinske transakcije te je nešto povoljnija za bezgotovinske transakcije.
Ta razlika za BUSD je cca. 3%.
 
Sve brojke za transakciju od 11.4 izgledaju ovako.
Srednji tečaj HNBa 6,3648262
Bitcoin store kupovni u trenutku ulaska u poslovnicu: 6.479 HRK
Bitcoin store prodajni u trenutku ulaska u poslovnicu: 6.220 HRK
Bitcoin store prodajni za gotovinu : 6,03 HRK

Koristio sam BUSD i BEP20 mrežu jer nema provizije za transakciju.

Djelatnici su ljubazni i profesionalni, pomognu ako negdje zapnete.
 

2  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: oprema on: March 19, 2021, 03:46:39 PM

Ako želiš ući u kripto svijet rađe te novce direktno uloži u neku kripto valutu, ako ne misliš istraživati najbolje BTC ili ETH. Idi preko mjenjačnice da imaš trag novca kako bi kasnije lako dokazao odakle ti kripto valute ako ćeš morati prijavljivati porez na zaradu.

Jel ovaj Bitcoin-store smatraš pod mjenjačnicom? https://bitcointalk.org/index.php?topic=5281558.0


Da Bitcoin-store je mjenjačnica.
Ideja iza traga novca je da imaš neku potvrdu da si kupio za neki iznos određenu količinu kripto valuta i da kad jednog dana prodaješ tu točno određenu količinu kripto valuta možeš dokazati koliki je bio početno ulaganje a ostatak je zarada. Bez traga o uplati porezna bi mogla konstatirati da ti je cijeli iznos prihod.
Za sad za manje iznose možeš anonimno podići novac u bitcoin-store mjenjačnici no to se vremenom može promijeniti a sad ti je prilika da si osiguraš trag novca.
3  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: oprema on: March 18, 2021, 10:13:22 AM
Da se pridružim kolegama s foruma u potvrdi da rudarenje nije baš najisplativije ulaganje....
I moje je mišljenje da je kupovina opreme za rudarenje ne isplativa čak da ti je struja besplatna. Kalkulatori pokazuju trenutno stanje s time da i tu vjerojatno griješe u plus dvadesetak posto. Dio prihoda ti ode na razne feeove (tipa naknada za rudarenje u poolu, naknada piscu softvera za rudarenje, neplanirani zastoji opreme itd.).

Ako želiš ući u kripto svijet rađe te novce direktno uloži u neku kripto valutu, ako ne misliš istraživati najbolje BTC ili ETH. Idi preko mjenjačnice da imaš trag novca kako bi kasnije lako dokazao odakle ti kripto valute ako ćeš morati prijavljivati porez na zaradu.

I razmotri da li je sad pravi trenutak za ulazak ili pričekati pad tržišta, do sad je kripto svijet ima nekoliko padova tržišta, no rast je svaki put bio na više vrijednosti, no ponekad je potrebno čekati 3-4 godine.

I najvažnije ulaži novac bez kojeg možeš.

Ako nakon svega gore napisanog i dalje želiš ulagati u opremu u rudarenje kupi grafičke kartice, one će i nakon dvije godine imati neku vrijednost dok sa specijaliziranom opremom kasnije ne možeš ništa.
4  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Bitcoin-store.hr zbirni topic on: March 07, 2021, 08:57:01 PM
Planiram prebaciti nešto sredstava s Binancea na Bitcoin-store, koji stable coin i koji protokol bi preporučili a da je transakcijska naknada što manja?
Razmišljam da koristim Binace USD (BUSD) i BEP20 protokol.
5  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: 💲💲 ETH transakcije, što su i kako uštedjeti na njima on: March 07, 2021, 08:08:58 PM
Može li mi netko pojasniti kao je moguće transferirati ETH ne koristći ERC20 protokol?
Vidim na Binanceu da mi nudi da koristim ERC20 (standardni etherium protokol) ali i BEP2 i BEP20 protokol koji naravno imaju puno manju naknadu.
Trebam li imati posebnu ETH adresu za te protokole i ili samo novčanik mora podržavai te protokole?
Ako vučeš na svoj Wallet za long hodl plati transakciju i koristi ERC20 protokol.

Ove ostale mogućnosti su ti tu u slučaju da šalješ na neku drugu burzu koja podržava isto, da platiš manje transkacije. Binance smart chain je zapravo totalna kopija Ethereuma tako da možeš svoj metamask podesiti da radi s njim. U tom slučaju imaš istu adresu za BSC i možeš povući ETH i na njega ali ja se ne bi s time zezao jer nisam siguran kako biš taj valjda wrapped ETH s binnace chaina ikada vratio na pravi chain u slučaju da binace stavi ključ u bravu.

Ako se odlučiš srediti metamsk da radi s BSC chainom, imaš ovdje dobar tutorijal koji sam ja koristio. Radi provjereno ali kako sam rekao ako je za HODL ne zezaj se i plati transakciju. Ne znam source više (vjerojatno cryptofrka), ja ga koristim za pristup pancake swapu.

Quote
MetaMask:
Go to the Chrome Extension and click on "Main Network" Scroll down and then click on: Custom RPC!

Fill it with the following parameters:
Network name: Binance chain
New RPC URL: https://bsc-dataseed1.binance.org/
Chain ID: 56
Currency Symbol: BNB
Block Explorer URL: https://explorer.binance.org/smart

Once this is set, go to Binance and send some BNB to the address (it still is an 0x address and you still see the ETH logo), please send some dust first to know that it works! Select BSC chain in binance as thisis the binance chain

Zapravo mi ne treba Metamask. Plan mi je prodati nešto kripta u Bitcoin storu pa sam prvo mislio u novčanik na mobitelu a onda iz novčanika prodati. Inače Binace trenutačno traži 13,4 USD za transakciju na ERC20 merži.
Gledam da smanjim na minimum troškove prebacivanja. Da li je netko direktno prebacivao ETH ili neki drugi kripto iz neke velike mjenjačnice na Bitcoin store ili uvijek idete preko svojeg novčanika?

6  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: 💲💲 ETH transakcije, što su i kako uštedjeti na njima on: March 07, 2021, 05:57:26 PM
Može li mi netko pojasniti kao je moguće transferirati ETH ne koristći ERC20 protokol?
Vidim na Binanceu da mi nudi da koristim ERC20 (standardni etherium protokol) ali i BEP2 i BEP20 protokol koji naravno imaju puno manju naknadu.
Trebam li imati posebnu ETH adresu za te protokole i ili samo novčanik mora podržavai te protokole?

 
7  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: Ethereum Mixeri on: January 11, 2021, 05:42:36 PM
A zašto za takve stvari ne koristite coine koji imaju privatne adrese, adrese kojima se nemože ući u trag?
Naprimjer Monero (XMR) ili Horizen (ZEN). Kupite neku takvu kripto valutu i pošaljete ju preko privatne adrese i zatim opet vratie na drugi račun i zamjenite u valutu koju želite.
8  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: Sorare - fantasy nogomet on: December 12, 2020, 09:27:15 PM
Hvala na trudu i objašnjenjima. Malo sam se ohladio od ideje da uđem u igru kad si spomenuo 2-3ETH, toliko ipak nisam spreman izdvojiti.

RegulusHr jesi probao igrati footbattle? Za tu igru ti ne trebaju nikakva početna ulaganja i jako je zabavna u početku. Igra je dosta ekipe s foruma, a imaš više o njoj na linku: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5147927.0

Hvala što si mi skrenuo pozornost na tu igru, proučti ću ju pa se možda i pridružim. Vidim da je topik o igri jako aktivan. Smiley
9  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: Sorare - fantasy nogomet on: December 07, 2020, 08:42:40 PM
Hvala na trudu i objašnjenjima. Malo sam se ohladio od ideje da uđem u igru kad si spomenuo 2-3ETH, toliko ipak nisam spreman izdvojiti.
10  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Statistika lokalnog foruma on: December 07, 2020, 07:39:07 AM
Zapravo ja se nevjerojatno dobro držim na listi koliko me nije bilo. Smiley
Što bi bilo da je sastavljena prije dvije godine. Smiley

Ovako sastavljena lista dobiva negativnu konotaciju, lista bi imala puno više smisla da se broj postova usporedi s brojem dobivenih merita.
11  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: Sorare - fantasy nogomet on: December 07, 2020, 07:22:32 AM

ukratko, u principu se ne moze igrati free

dobijes 10 kartica, koje su common tipa, i onda mozes igrati 8 nedelja, ali su ti sanse da osvojis neku rare karticu minimalni

inace, ja sam poceo pre godinu dana, kad je bilo moguce dobiti neke kartice, malo sam ulozio, i kupo-prodajom kartica sam dosao do 52 kartice, i u medjuvremenu vratio pare, ali cini mi se da je danas nemoguce dobiti u igri nesto - imas nagrade po rundi, zavisno od klase tima 0,6 ETH i razne kartice, cak i Unique (koje vrede i do 3-4 ETH), ali kad pogledam vrednosti timova koji dobijaju to je uvek 20+ ETH, moze da se desi da pronadjes neku rezervu, da da tri gola, ali onda bolje igrati loto

meni je negde ideja da zadrzim dva tri imena za koja mislim da mogu postati zvezde u narednih 5 godina, a ostale lagano prodam

u svakom slucaju, igrica ima market, i to jedan od najboljih (najveci obrt) u okviru svih dApp na Ethereum-u, a oni zive od prodaje novih kartica, koje dogovaraju sa timovima koji su vec u igri, transakcije se odvijaju na ETH layer2, tako da nemas provizije prilikom transakcija

pitaj slobodno ako te jos nesto interesuje

Po tvojem mišljenju koliko sredstava bi sad trebalo uložiit da bi mogao početi igrati. I koji bi ekonomski model bio profitabilan.
Očito kao početnik ne možeš računati na nagradu kola ni u četvrtoj Belgijskoj lizi. Smiley
A ima li smisla kupovina mladih igrača i čekanje? Jer ako odu iz klubova koji se prate u igri karta postaje bezvrijedne u igri ili sam nešto krivo shvatio.
12  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: Ethereum 2.0 – Serenety, Što je i kako radi? on: December 06, 2020, 10:04:08 PM
Kako se svi "veliki" žure da što više ETH-a zaključaju i poberu visoke kamate sad na početku stejkanja. Ovo kod Binance mi ima više smisla jer se ETH zaključava na 2 godine. Iako nisam siguran da je tako nešto pametno. I ovako tko zna što će se dogoditi s cijenom ETH-a do faze 1.5 kad će ETH2 biti otključan, a ovako još ovisiš i o tome hoće li Binance propasti ili ne. Naravno da svi očekuju da neće, ali prilično sam siguran da su ljudi i od Mt. Goxa očekivali da neće propasti.

Slazem se manje vise s tobom. Meni se isto ovo na prvu ucinilo cak i malo primamljivo, no onda kad pomislis da ovisis na kraju krajeva potpuno o Binancu i jos moras cekati 2 godine tu krece kocnica. Veliki je to upitnik za staviti neke vece pare i dati ih Binancu na 2 godine, a s manjim parama se nema smisla ni zajebavat.

Mogu vam iz vlastita iskustva reći da dvije godine je i nije tako puno.  Smiley Brzo prođe, a puno toga zaboraviš. Ja sam na Binaceu ostavio ETHa u vrijednosti koju je bolje ne spominjati i zaboravio na njih, baš sam se iznenadio kad sam se neki dan ponovo logirao. Smiley
A svima sam pričao kako nije pametno držati kripto na mjenjačnicama.
Imam još takvih gluposti ostavio sam sredstva u tokenima koji su u međuvremenu promijenili platformu i dali rok za zamjenu a ja nisam pratio što se događa.  Sad Manje sretna priča.
Zaključak svega ovoga iznesenog bi bio da je, važno dobro pratiti svoj portfolio i ne ići previše široko jer je to teško pratiti na duge staze.
13  Local / Altcoins (Hrvatski) / Re: Sorare - fantasy nogomet on: December 06, 2020, 05:15:29 PM
casperBGD može malo pojašnjenje.
Čitao sma pravila ali nisam shvatio, da li možeš igrati igru free ili se nešto plaća ili oni žive od mikro transakcija u igri?
Shvatio sam da si prvih 8 tjedana u rooki lizi a što dolazi onda? Skupiš li u tih osam tjedana karte s kojima možeš igrati dalje?

Jesi li it uspio dobiti koju rare kartu i prodati je?
14  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Pregled Bitcointalk Signature-Ad kampanja on: December 05, 2020, 07:25:26 PM


OK, razumijem te ako si zaposlen i zaista nemaš vremena puno pratiti forum.
Inače, realno, signature kampanje su trenutno, po mojem mišljenju, najlakši način skupljanja bitcoina, posebno za one koji vole sudjelovati u raspravama i nije im problem odvojiti bar pola sata dnevno za pisanje.
Ako bitcoin zaista naraste do nekih ''predviđenih'' visina od 100k i više, svaki sakupljeni btc će ti ''zlata'' vrijediti.
A uvijek je nešto slađe zaraditi svojim radom nego ulaganjem svog novca.  Grin

Signature kampanje imaju smisla ako nešto proučavaš, tražiš na forumu, educiraš se o kriptu, raspravljaš ili pomažeš nekome pa usput napišeš postove koje bi i ovako napisa. To bi bila neka idealna nit vodilja kod pisanja postova.
Meni je inače jako teško doći na pola sata i nažvrljati dva posta, jednostavno nisam osoba koja može tako pisati. Obično moram nešto pročitati razmisliti i onda pisati.

Bitinvest možda plaća malo po postu ali da nemaju ograničenja na 15 postova ja se ne bi žalio i tražio dalje. Smiley

Da li je netko bio u Bitinvestu i kako u praksi brzo napreduješ kroz tierove?

15  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Pregled Bitcointalk Signature-Ad kampanja on: December 04, 2020, 10:25:45 PM
Hvala na informacijama i na linku. Svi oni stari linkovi koje sam koristio prije dvije godine su zastarjeli. Smiley
Baš sam nešto takvo tražio za početi poručavati kampanje. Čak mi nije u ovom trenutku bitno koliko plačaju, vodim se logikom daj što daš, samo bih htio da nema minimuma na broj postova. Jeza me hvata od pomisli da moram nešto tipkati kako bih zadovoljio minimum.

imas sad aktivnu za as.exchange, nisi mogli da nadju Full membere, pa su otvorili za 4 Senior membera, vidim da se prijavljuju sa 4-5 merita u zadnjih 120 dana
https://bitcointalk.org/index.php?board=52.0

Kad vidim 25 postova tjedno mrak mi padne na oči. Nema šanse da si uvaljam obavezu pisanja 25 postova tjedno i 15 postova mi se čini puno. Rađe neću nositi potpis.
Kad uhvatim vremena pretražiti ću kampanje alt coinova koji još nisu izlistani na burzama, možda tu ima nešto pametno. Veliki rizik ali i velike mogućnosti. Smiley
Imate li možda neki link gdje su takve kampanje posložene po nekom kriteriju, nešto kako je to složio FatFork u ovom topicu?

16  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Pregled Bitcointalk Signature-Ad kampanja on: December 03, 2020, 10:03:51 PM
Trofo da li si zadovoljan s ChipMixer signature kampanjom?
Ja sam super zadovoljan s CM kampanjom. To je daleko najbolja kampanja na forumu  Wink
Kada se otvori jedno mjesto prijavi se 10 stranica ljudi, uključujući i 90% onih koji su već u dobrim kampanjama.

Sigurno možeš naći nešto tako za altcoine, u CM nećeš tako lako upasti, barem ne uskoro. Pogledaj ovaj link:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5232710.0

To su ti altcoin kampanje koje plaćaju u altovima koje možeš odmah mijenjati.


Samo da napišem da je i u Gold Stablecoin kampanju prilično teško upasti. Jedini naš član koji je u toj kampanji (bar koliko se ja sjećam) je dkbit98, a on se prijavio prije jako puno vremena. Dovoljno govori da se i Trofo prijavio i nisu ga prihvatili, a upao je u ChipMixer kampanju gdje je daleko najteže upasti. Najgore je to što ti jave samo ako si upao. Ako te ne žele, ništa ti neće javiti.

Hvala na informacijama i na linku. Svi oni stari linkovi koje sam koristio prije dvije godine su zastarjeli. Smiley
Baš sam nešto takvo tražio za početi poručavati kampanje. Čak mi nije u ovom trenutku bitno koliko plačaju, vodim se logikom daj što daš, samo bih htio da nema minimuma na broj postova. Jeza me hvata od pomisli da moram nešto tipkati kako bih zadovoljio minimum.
17  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: Pregled Bitcointalk Signature-Ad kampanja on: December 02, 2020, 10:10:11 PM
Trofo da li si zadovoljan s ChipMixer signature kampanjom?
Kad se pogleda popis koji je napravio FatFork to je jedina kampanja koja ne zahtjeva neki minimalni broj postova tjedno i dozvoljava pisanje na lokalnom forumu. To je jedina ispravna kampanja jer ne tjera ljude da pišu gluposti po forumu kako bi zadovoljili minimum.
Gledao sam thread i vidim da je teško upasti. Osobno bih pristao na bilo koju kampanju pod tim uvijetima, mogu me platiti i u altcoinima ili tokenima. 
18  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: regulushr ban on: November 29, 2020, 05:19:07 PM
Ono što vidim da se promjenilo od kad me nije bilo da se Merit djeli šakom i kapom.  Grin Grin Grin
Hvala na ekspresnom prebacivanju u Sr.Membera


Ponovit ću što ti je većina rekla, malo se uključi (ubrzo si Sr. Member) i uleti u koju BTC kampanju. Sad ima mjesta, nisu ni kriteriji preteški pa ti se možda i progleda kroz prste 2 godine pauze.

Sredili su nam Local pa je i to sad preglednije, postaje sve ugodnije pisati ovdje. A nije za baciti lova koju kroz sig možeš stavljati u kripto.

Nisam gledao kakvi su trenutni uvjeti za kampanje ali čisto sumnjam da ću se pridružiti nekoj tako brzo, jednostavno nemam vremena, život me odveo drugim putem. A za post ili dva tjedno sigurno nema signature kampanje.

19  Local / Hrvatski (Croatian) / Re: regulushr ban on: November 26, 2020, 12:07:18 PM
Pozdrav društvo!
Evo mene nazad. Smiley
Hvala svima na podršci sve ovo vrijeme.
Pazit ću da ne napravim ponovno neku glupu grešku. A to mi je najlakše postići da ne pišem izvan lokalnog foruma. Smiley

Vjerojatno ću natipkati koji post ali više ni približno kao prije dvije godine. A i to će vjerojatno biti svakakva pitanja, jer sam pomalo i zahrđao. Smiley

20  Other / Meta / Re: Ban Appeal RegulusHr and discussion on topic "good for the forum as a whole". on: November 26, 2020, 11:57:17 AM
Thank you all for your support all this time.
I'll be careful not to make some stupid mistake again.
And that’s the easiest for me to achieve by not writing outside the local forum. Smiley
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!