Bitcoin Forum
May 15, 2024, 01:51:15 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: ■|ANN|▌XVP |▌• VirtacoinPLUS • X11 • POW|POS • Stake Interest 7% • on: October 02, 2019, 07:57:22 AM
There are around 800,000 virtacoins. Could you allow me to trade as virtacoinplus? Is the boss here?
I want to replace the old virtacoin with the new virta.
HELP ME Cry
2  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Zilliqa Teknolojisi Nedir on: May 06, 2018, 11:17:58 AM
Blockchain'de gördüğümüz, ağın büyümesiyle beraber transferlerin yavaşlaması ve saniyede daha fazla işlem hacmine sahip olması gerekirken yetersiz kalması. Zilliqa coin ise bu durumu çözme peşinde. Sağladığı blokzincir platformuyla daha güvenli ve izinsiz,açık dağıtımlı bir ağ sunmakta.
Bitcoin ve Ethereum gibi coinlerde saniyede 7 ile 15 arası işlem gerçekleştirilmektedir. Bu durum bir hayli can sıkmakla beraber coinlerde çözüm olarak hardforklar gerçekleştirilmektedir. Gelecekte daha çok problem yaratacak bir konu.

https://i.hizliresim.com/azOLAR.jpg

Zilliqa, bu duruma el atmak için işlem oranlarını ölçekleyen bir sistem kullanmakta. 4000 tx/s'lik işlemle mastercard ve visa gibi işlem hacmi yüksek platformlar gibi bir kapasitesi mevcut. Bu kulllandığı teknolojiye "sharding" adı verilmekte.
Zilliqa sıfırdan tasarlanmış ve 2 yıldan veri hala geliştirilmekte olan bir platform. Projenin ana konusu, ağdaki işlemleri paralel olarak işleyebilme yeteneğine sahip ve işlemleri küçük ağ bileşenlerine bölebiliyor. Verimliliği en üst düzeyde tutmak için hibrid uyum protokolü uygulamakta.
Zilliqa ekibi Ekim 2017'de gerçekleştirilen işlem hacmi testlerinde saniyede 2.488 işlem yapabildiğini yayımladı.


Zilliqa'nın Konumu
Zilliqa coinmarketcap verilerine göre binden fazla coin arasında 37. coin durumundadır. Şuanda 0,106611 dolar ve 0.00001145 BTC değerindedir (29 Nisan 2018 Pazar). Market hacmi 776.555.930 dolar değerinde. 24 saatlik işlem hacmi ise 52.569.100 dolardır. Toplam Zilliqa arzı 12.600.000.000 ZIL olarak sınırlandırılmıştır. Şuanda 7.284.013.186 ZIL üretilmiştir.
Zirvesini 2018 Ocakta 0.1498 dolar olarak yakalamıştır.


Zilliqa'nın Arkasındaki Ekip
ZIL coini geliştiren ekip, siber güvenlik alanlarına uzman ve blok zincir deneyimlerine sahip kişilerden oluşmakta. Ünlü bilim adamları mühendisler ve girişimcilerde bu ekipte yer almakta.
İcra kurulu başkanı ve ceosu Xinshu Dong'tur. Singapur Ulusal Üniversitesinde bilgisayar bilimleri alanında doktora yapmıştır. Siber güvenlik alanında sistemler yazmış ve güvenli sistemler geliştirici konumundadır. Singapur'da ulusal siber güvenlik projelerinde de yer alış ve birkaç projeye de öncülük etmiştir. Güvenlik alanındaki araştırmaları uluslararası konferanslarda yayımlandı ve alanında öncü isimlerden birisi olmuştur.
Platformun bilimsel danışmanı Pratiek Saxena'dır. Berkeley Üniversitesi'nden bilgisayar bilimleri mezunudur. Singapur Ulusal Üniversinde bilgisayar bilimleri araştırma profesörü olarak görev yapmaktadır. 2017'de genç geliştiriciler arasında en iyi 10 yenilikçi (MIT TR35 ASYA) ödülü almıştır. Bununla beraber birkaç ödül daha almıştır.
Danışman kurulunda yer alan isimler ise;
Kyber Network'ün kurucu isimlerinden Vincent Zhou
Bitcoin Suisse AG ortağı ve AKŞ Capital Kurucu isimlerinden Nicolai Oster
StrongHold Labs'un şuanki CEO'su ve kurucusu olan Alexander Lipton
Son olarak 5 Mart 2018'de danışman olarak ekibe katılmış Evan Cheng ve Ilya Sergey danışman kurulunda mevcuttur.

Zilliqa Yol Haritası
Zilliqa, yakın zamanda halka açık testnet v1.0'ı yayımlamıştır. Genel testnet v1-1.5 ve 2 sürümü 2018'in ilk çeyreğinde yayımlanmayı planlıyorlar. 2018'in 3. çeyreğinde ise dApps sürümünü yayımlayacaklar.

Zilliqa'nın Zillings adında bir tokeni mevcuttur. Token, blokzincir işlemleri için kullanılacaktır. Başlangıçta Zillings tokeni Ethereum platformuna dayanan ERC20 jetonu olacak. Bunun nedeni ise Zilliqa'nın ağının piyasaya henüz piyasaya sürülecek kadar hazır olmamasından kaynaklanıyor. Ana ağının hazırlanmasıyla beraber Zilliqa adında piyasada hizmet görmeye başlayacaktır.
Bahsettiğimiz token 21 milyar olarak üretilmişti.r Token madencilere,platforma sponsor firmalara,takımlara,ajanslara ve platformu destekleyen topluluğa dağıtılacaktır. Token, Ethereum'daki ether gibi blok zincir işlemleri ve akıllı sözleşmeler için kullanılacağı hedeflenmekte.Token adedinin %40'ı madencilere verilmektedir. Madencilere büyük pay verilmesinin sebebi platforma madencileri teşvik etektir. Bu sebeple daha büyük bir ağa sahip olacaklar. Tokenlerin %30'u topluluklara, Geri kalan ise şirket,takım ve ajanslar arasında bölüştürülecektir.

Zilliqa'nın Öne Çıkmasının Sebepleri
Zilliqa ağda oluşan düğümlerin sayısının armasıyla beraber yapılan işlemlerin de doğrusal oranda artacağını söylemekte.
Sharding teknolojisini kullandığından bahsetmiştik. Bu teknolojiyle beraber ilk halka açık blok zincir konumundadır. Teknolojiyle beraber ölçeklenebilirlik,performans ve G/Ç bant geişliği arttırılmaktadır. Ekim 2017'den bu yana gelişen Zilliqa yapılan testlerde Ethereum'dan 250 kat daha hızlı olduğu görülmekte.
Zilliqa, POW (Proof of Work) algoritmasını kullanmakta. Bu algoritmayı hemen hemen her coin kullanmakta. Zilliqa'nın farkı ise konsensus protokolü için kullanmaması. Maden kimliklerinin oluşturulması için kullanmakta. Konsensüs protokolü için pBFT (Bizans Fault Tolerans) teknolojisini kullanmakta. Pow tabanlı konsensüsün aksine pBFT protokolün kullanmasının sebebi geçici çatallara izin vermemesi. pBFT ile oluşturulan konsensüs protokolü, depolama'da tasarruf sağlar ve etkin bir şekilde kullanıma ortam hazırlar.
Zilliqa'nın akıllı sözleşme dili daha anlaşılır ve kolay olduğu için Ethereum'un aksine bir yol izlemektedir. Ethereum'un diline göre Zilliqa'nın akıllı sözleşmelerinin dili daha kullanıcı dostu arayüze sahip olup daha basittir.
Zilliqa dağıtık yapıdan ödün vermeyen ve ölçeklenebilir bir teknolojiye sahip olasıyla piyasadaki tek blok zincir protokolüne sahip diyebiliriz.

Not: Makale yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: https://www.btcfrm.com/diger-coinler/2232-zilliqa-teknolojisi-nedir.html
3  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Ontology Teknolojisi Nedir on: May 06, 2018, 11:10:34 AM
Ontology yüksek performanslı blockchain projesi olup güvenilir bir platformdur. Token olarak piyasaya çıksada Bitcoin ve Ethereum gibi kendine özel blockchain ağı mevcuttur. Tokenden ziyade platformu geliştirmek için çeşitli uygulamalar da geliştirmekteler.

https://i.hizliresim.com/1JQpvb.jpg

Ontology Modülü
ONT Kimlik: Modül, güvenlilir bir token olmak için kimlik doğrulamalarında kullandığı sistemlerden oluşmakta.Bu sistemleri blockchain ağı,kişiler,varlıklar ve işler için uygulamaktadır. Bununla beraber ağ içinde hack gibi durumların görülmemesi ve bazı coin algoritmalarında yaşanan hataların önüne geçmek için geliştirmelerde bulunmaktalar.

ONT Verileri: Akıllı sözleşmeleri, veri yönetimi, veri işlemleri ve işbirliğini desteklemektedir. Denetlenen veriler ekibin geliştirmiş olduğu algoritmalarla şifrelenmektedir.

ONT Puan: Piyasadaki işletmelere desteğini sunmak amacıyla bazı şirketlerin ön plana çıkması için puan sistemi getirmekte. Bu sistemle beraber işletmelere sunulan destekte öncelikler mevcuttur. Farklı kredi puanlamalarıyla güvenilir puana sahip işletmelere yardım etmekte.

Ontology Uygulamaları
ONTO: Merkezi olmayan bir ağa sahip üründür. Bu uygulamanın sistemi artık yeni çıkan coinlerde alışık olduğumuz bir sistem. Merkeziyetsiz, kendi kendine gelişen ortam sunmakta. Bununla beraber sistem müdahalelerinin olmamasını veya daha az sistem müdahalesini hedeflemekte. Tüm ağ işleyişini kullanıcıya bırakarak dışarıdan müdahaleyi engellemekte.

ONT TSE: Blockchain ağı ile bireyler,nesneler için kimlik doğrulama hizmeti sağlamaktadır. Yapılan işlemler onaylamalardan geçerek güven içinde bir platform sağlamaktadır. Onaylamalar bazı algoritmalar tarafından desteklenmektedir. İleride getireceği blockchain çözümlerinden biri olarak da görülmektedir.

ONT DDXF: Veri ticareti piyasasının güvenilir bir hal alması için geliştirilmiş bir uygulamadır. Finansal güvenlik ile platformu iyileştirme çabası taşımaktadır.

Ontology, coinlerin transfer onay sürecini,kimlik parametrelerini,güven problemlerini çözmek için oluşturulmuş bir teknolojidir. Özel ve kamu blockchain uygulamaları için geliştirilen bu teknoloji bir matrix blockchain formudur. Bu sebeple iş ve endüstri alanlarında kullanılabilir uygulamalar sunar. Ontology, NEO gibi coinin blockchain ağlarının uygulamaları ile bağdaşabilir ve işlemler gerçekleştirebilir. Neo gibi blockchainler ile uyum halinde çalışabilir.

Ontology, ağda kaydedilen verileri şifreleyerek güvenli bir şekilde kayıt eder. Ontology ağı güvenli bilgi kayıt deposu olarak görülmektedir. Ayrıca Ontology şifreli veri analizi gibi işlemlerde sunmaktadır. Sunduğu işlemler içinde merkeziyetsiz veri değişimi, APK modülleri, API modülleri ve yönetim protokolü de bulunmaktadır.

Ontology Nasıl Çalışır
İlk adımı; mali durumu, transfer verilerini onaylama gibi işlemlerden oluşmakta.
İkinci adımı; onaylanan verileri birbirine bağlar.
Üçüncü adımı; işlemlerin modüllerini,uygulama arayüzlerini onaylaması.
Dördüncü ve son adımı; farklı protokolleri birbirine bağlayarak güvenilir işlem gerçekleştirmek.

Ontology bir token olmasına rağmen hiç ICO satışı gerçekleştirmedi. ONT'lerin dağıtımı airdrop ile gerçekleşti. Ontology ekibi en son 1 Mart tarihinde airdrop gerçekleştirmişti. Bu airdropta borsanızda veya cüzdanınızda (wallet) bulunan her bir NEO coin için size 0.2 ONT gönderilecekti.
Ontology sitesine daha önce e-mail aboneliğinde bulunan üyelere 1000 ONT yollandı.
Neo Devcon etkinliğinde Ontology standı da mevcuttu. Bu standa isim,soyisim ve e-mail bırakan kişilere de 500 ONT dağıtıldı.

Ontology Ekibi
Kurucusu Jun Li'dir. Ontology'i kurmadan önce Onchain'in kurucu ortağıydı. Ontology projesinde Cheif Architect olarak tanınmaktadır. Master of Business Administration (MBA)'da 4 senelik bir eğitim almıştır. Infosys projesinde 4 yıl bulunmuş ve kıdemli proje yöneticisi olarak görev yapmıştır.
Platformun pazarlama müdürü ise Julia Yu'dur. Reddit ve Medium'da oldukça aktif bir durumdadır. Kendisiyle iletişim kurabilirsiniz.

Ontology'nin Durumu
Ontology, coinmarketcap verilerine göre 35. sıradır. Şuandaki değeri 8,41 dolar ve 0.00090202 BTC'dir. Market hacmi 946.766.435 dolardır. 24 saatlik hacmi ise 284.621.000 dolardır. Maksimum Ontology, 1.000.000.000 ONT olarak sınırlandırılmıştır. Şuanda 112.619.658 ONT mevcuttur ve kullanımdadır. Ontology coin, 1.30 dolar gibi bir seviyeden 8.41 dolar seviyelerine gelmiştir. Bu yükselişi bitcoin'in yükselmesine mi borçlu yoksa sunduğu teknolojiye mi borçlu bilinmez.
Ontology'nin işlem gördüğü borsalar; Binance,Okex,huobi,gate.io,bitbns,kucoin,bcex ve abucoins'dir.

Ontology piyasadaki işletmelere yardım edeceğini, platformu destekleyen uygulamalar çıkaracağını söylesede yol haritası çok da detaylı sayılmaz. Testnet, şuanda projenin popülerlik kazanması için ontology uygulamalarını GitHub'a koydu. Takımın başarıları tokenin değerinin katlanıp,katlanmayacağını önümüzdeki günler gösterecek. Yapacağı uygulama testleri ve blockchain çözümleriyle gelecekte daha da ilgi çekici olabilir. Gelişen piyasada blockchain problemlerini çözmesi projeyi daha da değerli kılacaktır. Ontology teknolojisinde yer alan parametreler,zincirler farklı uygulamalarda da uyum içerisinde çalışması tokeni ön plana çıkarmaktadır. Ontology veri onayıyla beraber endüstriler arasında güven yaratma çabasında. Uygulama IoT dahil olmak üzere neredeyse tüm sektörde uygulanabilir bir proje. Proje finans, yazılım,tıp,sigorta ve medya gibi alanları hedef almakta.

Ontology hakkında daha geniş bilgiye sahip olmak istiyorsanız redditteki paylaşımlarını inceleyebilirsiniz.
https://www.reddit.com/r/OntologyNetwork/

Ontology'nin resmi web sitesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://ont.io/

Kaynak: https://www.btcfrm.com/diger-coinler/2236-ontology-teknolojisi-nedir.html
4  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Wanchain Teknolojisi Nedir on: April 29, 2018, 01:18:20 PM
Wanchain bir kripto para birimidir. WANN kısaltmasını kullanmaktadır. Wanchain ekonomide güçlü bir finansal piyasa oluşturmayı hedeflemektedir. Wanchain adlı blockchain teknolojisi merkezi olmayan bir banka oluşturmak istemekte. Günümüzün bankalarının dışında kripto piyasanın yeni bir altyapıya sahip olmasını istemekte.

https://i.hizliresim.com/9myBNO.jpg


Wanchain çeşitli ITT kurumlardan oluşan teknik bir ekip tarafından Jack Lu önderliğinde Singapur'da oluşturulmuştur. Ethereum altyapısını kullanmaktadır. Ethereum çatallamasından oluşsa da bir ERC20 tokeni değildir. Kendisine özel blockchain teknolojisi kullanmaktadır. Jack Lu wanchain'i kurmadan önce Factom adı verilen ün salmış bir blockchain projesini de kurmuştur.
Wanchain, farklı blockchain defterleri arasındaki veri akışını birleştirir ve değiştirir. Bu işlemlere çapraz zincirleme işlemleri, çapraz zincirleme protokolü ve zincir işlemlerini kaydeden dağıtılmış kriptografik teoriler denir.
Wanchain düşük maliyetlerle bankaların devasa varlıklarını transfer edecek bir piyasa sunmak istemekte.
Wanchain hem Ethereum hem de Bitcoin gibi coinlerin block zincirlerinde uygulamalar oluşturmaya izin verebilen bir platform oluşturma niyetinde diyebiliriz.
Wanchain birden fazla kripto paranın alışverişini kolaylaştıracağı gibi birey veya kurumlara da kripto piyasada kredi ve diğer banka faaliyetlerini gerçekleştireceği bir blockchain hizmeti vermekte.

Wanchain, blockchainlerde çapraz transfer yaparak yeni bir kripto varlık piyasası oluşturur. Wanchain'in merkezi olmayan bir yol izlediğini belirtmiştik. Bağımsız olmasıyla beraber, çeşitli blockchain,jeton ve coinler ile aralarında değer değişimi yapmaktadır. Wanchain aralarındaki bu değişimi sağlamak için bağımsız zincirler oluşturur ve bu zincirleri birleştirerek yeni bir zincir meydana getirir.
Sistem döviz transferleri, akıllı sözleşmeler, WAN token, gizlilik koruma protokolleri ve sayısız finansal uygulamalar için kullanılmaktadır.

Wanchain Nasıl Çalışır
Sistemi oluşturan başlıca faktör çapraz zincir iletişim protokolüdür. Bu protokol Wanchain ve diğer zincirler arasındaki veri aktarmayı ve veri iletişimini sağlamaktadır. Protokolün 3 modülü bulunmaktadır. Bunlar;
Kayıt işlem modülü: Yapılan işlemlerdeki zincirleri kayıt eder.
Çapraz zincirli veri aktarım işlem modülü: Çapraz zincir işlemi başlatılarak güvenli bir ortam oluşturmak için doğrulama aşamasından geçer. Doğrulamadan sonra işlemleri orjinal zincire yansıtır.
İşlem durumu sorgu modülü: İşlemin durumunu izler.

Doğrulama İşlemi Konsensüs Algoritması
Wanchain, Pow sisteminin alternatifi olan Pos (Proof of Stake) sistemini kullanmaktadır. Bu sistemle beraber Ethereum'u da Pos sistemine geçiş konusunda etkilemektedir. Pos sistemi Plazma ve Raiden Ağı gibi çözümleri içinde barındırır. Bu oluşum 3 aşamadan oluşmaktadır;

Kuponlar: çapraz zincir işlem kanıt aşaması
Doğrulayıcılar: Genel doğrulama işlemleri
Storemen: Kilitli hesap yönetimi ve veri akışı işlemleri

Kuponlar, yapılan işlemlerden güvenlik teminatı alırlar. Bu sebeple orjinal hesap ile Wanchain kilitli hesapları arasındaki veri akışının kanıtını sağlarlar. Bu kanıtın yanıltıcı nitelik taşıması veya yanlış olmasıyla beraber yapılan transfer işlemi gerçerliliğini yitirir. Böylelikle çoklu para satımı gibi sahteciliğin önüne geçer.

Kilitli Hesap Oluşturma Şeması
Wanchain, birden fazla taraflar bulunduğunda yapılan işlemleri güvene almak amacıyla kilitli hesap oluşturma şeması kullanır. Bu şemaya göre işlem anahtarları bölünür ve tüm katılımcılara dağıtılır. Sadece tüm katılımcıların anahtarları bir araya gelerek işlem gerçekleştiğinden ağda bulunan bilgisayarlara bağlı bir sistem yürütmüş oluyor. Böylelikle tek bir kişinin işlemlere müdahale etmesi engellenip merkeziyetsiz bir zemin hazırlamak için tüm ağdaki bilgisayarlara dağıtmaktadır. Yani bir işlem gerçekleşirken diğer taraflar olmadan birey hiçbir işlem gerçekleştirememektedir. Birnevi onay sistemi de denilebilir.

Wanchain'in İşlemlerinde Sunduğu Anonimlik
Wanchain'de gizliliğe duyarlı bir sistem yürütmekte. Yapılan işlemlerde anonim sağlamak için tek seferlik işlem adresleri oluşturur ve halka imzaları kullanır. İşlem anahtarlarının ağdaki bilgisayarlara dağıltıldığından bahsetmiştik. Ağdaki bilgisayarlara dağıtıldığından dolayı işlemi hangi bilgisayarın yaptığı anlaşılmamaktadır.


Wanchain arkasındaki ekip coin ico halindeyken 107,1 milyon adet token sattı. Bu tokenler Wancoin miktarının %51'ini oluşturmaktadır. Ekip topladığı fonları araştırma ve geliştirme, pazarlama,topluluk geliştirme,günlük işlemler ve altyapı gibi alanlarda kullanacağını beyan etmekte.

Wanchain Arkasındaki Ekip
Wanchain, Jack Lu önderliğinde kurulmuş bir coin demiştik. Bunun dışında Dustin Byinton da Wanchain Başkanı olarak görev yapmaktadır. Byington, Bitcoin kolejini kurmuş ve Tendermint yazılım mekanizmasını oluşturarak ün salmıştır. Blockchain yatırımcılarını birleştiren Satoshi Talen adlı bir platform da kurmuştur.

Wann Cüzdanları
Coini wanchain cüzdanlarında saklamanız gerekmektedir. Bu cüzdan mac,linux ve windows ortamını desteklemektedir. Cüzdan sadece wancoin'i içinde barındırabilirken ileride diğer coinleri de destekleyeceği belirtilmekte.

Proje her şeyden önce zorlu bir proje olsa da rakiplerini geride bırakacak gibi görünüyor. 23 Mart 2018 tarihinde borsalara girdi ve değeri hızla yükseldi.

Wanchain; Binance,Kucoin ve Bitbns borsalarında işlem görmektedir. Şuanda 8,15$ ve 0.00087312 BTC değerindedir (27 Nisan 2017 15:00). Günlük hacmi 33.469.800 Dolardır. Market hacmi 864.722.451 Dolar civarındadır. Üretilmiş olan WAN miktarı 106.152.493'tür. Toplam üretilecek WAN miktarı ise 210.000.000'dır.

Not: Makale yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: https://www.btcfrm.com/benim-makalem/2209-wanchain-teknolojisi-nedir.html
5  Local / Bitcoin Haberleri / Bytecoin Ve Cryptonote Teknolojisi Nedir on: April 28, 2018, 10:40:32 AM
Bytcoin piyasaya 2012 yılında çıkmış bir coindir. Kısaltması BCN'dir. 904.298.811 Dolarlık bir market hacmine sahiptir. Günlük hacmi ise 7.108.400 dolar seviyelerindedir. Hitbtc, Poloniex ve Vebitcoin gibi borsalarda işlem görmektedir.Piyasaya çıktığı yıllarda 10 satoshi değerindeydi. Şimdiyse 1 BCN 0,02 TL, 0.00000055 BTC etmektedir. Zirvesini 0.00000091 BTC olarak yakalamıştır. Günümüzde de sıradışı yükselişe sahip olan altcoinlerden birisidir. Bytecoin CryptoNote teknolojisi ile sıfırdan kodlanarak üretilmiştir. Bitcoin üzerinden düzenlenmemiş, kodlanmamıştır. Bytecoin, kendi kullanıcılarına bytecoin ağını geliştirmesi için imkan tanır. Bytecoin hem açık kaynak kodlu hem de merkeziyetsiz bir para birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Her kripto para gibi güven vermeyi amaçlayan ve gizliliği ön plana çıkarmak isteyen bytecoin, mali gizliliğini en üst düzeyde tutmak isteyen yatırımcılar için ideal coindir.
Bytecoin'de hızlı bir coin diyebiliriz. Bazı işlemlerin şifreleme doğrulamasından dolayı transferleri biraz zaman alabiliyor. 120 saniye de bir blok oluşturur. Kullanıcılara en son algoritmalarla kurulan güvenlik sistemi sunmaktadır. Bu sebeple geliştiricileri hacklenme durumunun ancak süper bir bilgisayar ve çok fazla elektrik tüketimi sağlayan bir güç ile mümkün olabileceğini söyleyerek, güvenli bir ortam hazırladıklarını beyan ettiler. Merkezi bir sisteme sahip olmayan Bytecoin ağ katılımcılarının bilgisayarlarını kullanarak hizmet verir. Bu sebeple tüm bilgisayarlar tüm işlemleri görmekle beraber Bytecoin'e bir müdahalede bulunamazlar.
Çoğu kripto para gibi üretilecek maksimum Bytecoin bellidir. Bu sınır 184.470.000.000 Bytecoin olarak tanımlanmıştır.Sınırın belli olmasıyla da enflasyonu önlemiş oluyor. Şuanda 183.857.372.732 tane BCN üretilmiştir. Para arzı sadece madencilere ödül olarak yapılmaktadır.

Bytecoin Güvenli Mi
Bytecoin transferlerde kullanıcı kaydı tutmadığından, kayıtları takma adlarla yaptığı için anonim bir ortam sunmaktadır. Yapılan işlemler algoritması gereği sistemin sahipleri tarafından dahi değiştirilemez.

Bytecoin kurucuları ve sistemle ilgili bütün bilgiler için Bytecoin.org  adresini ziyaret edebilirsiniz.
Yükselen coin piyasasında ilk 24 coinden biri haline gelmiş, android ve ios platformlarında çıkaracakları uygulamalarla da ilk on coinden biri olacağını düşündürtüyor.
Minergate madencilik sitesi kullanılarak Bytecoin madenciliği de yapılabilir. Forumda madencilik ile ilgili konular mevcuttur.
Bytecoin işlem hafızası olmadığından küresel hesap defterleri olan Blok-Zincir veritabanlarında tutulur.

https://i.hizliresim.com/kOo8Gm.jpg

Yukarıdaki grafikte Bytecoin işlemi görülmektedir.

Aşağıdaki linkten resmi bytecoin cüzdanı edinebilirsiniz.
https://bytecoin.org/downloads

Bytecoin üretiminin ne zaman biteceğini merak edenler aşağıdaki siteyi ziyaret edebilir. Sitede gün,saat,dakika cinsinden geri sayım mevcuttur.
https://countdown.bytecoins.world/


Cryptonote Teknolojisi Nedir
Bytecoin'i oluşturan teknoloji olduğundan bahsetmiştik. CryptoNote, tamamen anonim, adil bir kripto para birimi oluşturmayı hedefleyen teknolojiden ibaret. Piyasanın gelişmesiyle beraber merkezi bir sistemin önüne geçmek için en son geliştirilen algoritmaları kullanırlar. Cryptonote merkezi olmayan ödeme sistemi yaratmak için yapılan her işlemde sabit kod kullanmamakta. İşlemler ağın önceki durumuna göre tekrardan hesaplanır ve şifrelenmiş adresler oluşturulur. Bu sayede sistem herhangi bir bireye bağlı kalmayarak kendi kendini geliştiren bir ağ yaratmış oluyor. Bununla beraber yinelenmeyen, tek seferlik adresler kullanır ve bu adreslerin varyasyonunu üreterek (cüzdan adresleri) ağ boyutundan tasarruf sağlar. Giden ve gelen işlemleri izlenemez kılarken yapılan ödemeleri, ödeme sahibi görebilir. Diffle-Hellman protokolünü kullanarak kullanıcının cüzdan adresinin varyasyonlarını üretir ve ağda bulunan kullanıcıları hedef gösterir. Hedef gösterme işleminde transfer işlemini hangi cüzdan sahibi tarafından yapıldığı saptanamaz hale gelir. Transferde alıcının genel adresini ve üretilmiş rasgele anahtarlarla ödeme gerçekleşir.
Bitcoin'de önceden yaşanmış transfer hilelerinden birisi olan aynı parayı iki kere satmak gibi bir durum söz konusuydu. Bitcoin ve bitcoin tabanını kullanan coinler, transfer edilen coinleri madenci onayından geçirerek sahtekarlığı önlemeye çalışmakta. Cryptonote sistemi ise biraz daha farklı. Sistem anonimlik sunsa da üretilen anahtarlar bir imza niteliği taşımaktadır. Anahtarlardaki imzalar tek kullanıma sahip olduğundan çift harcama yapılamaz.Bu sayede Cryptonote sahtekarlığın önüne geçmiştir. Konuları daha net anlamak için cryptonote sitesinden alınmış grafikleri inceleyebilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/XPA3ko.png

https://i.hizliresim.com/RnMpkG.png


Cryptonote sisteminin arkasındaki ekip kriptograflardan,matematik uzmanlarından ve çekirdek/ağ geliştiricilerinden oluşmakta.


Cryptonote Sistemini Kullanan Coinler Nelerdir
Dashcoin (DSH): Bytecoin çatalından oluşturulmuştur. Fakat cryptonote algoritmasını kullanmaktadır.

Digitalnote (XDN): Cryptonote teknolojisini şifreli mesajlaşma, çoklu imzalama ve blockchain ağında kullanmaktadır.

Fantomcoin: madenciliği destekleyen ilk cryptonote sistemine sahip kripto paradır.

Cryptonote sistemini kullanan diğer coinler; Bytecoin (BCN), Boolberry (BBR), Darknetcoin (DNC), Monero (XMR), Pebblecoin (XPB), Quazarcoin (QCN), AEON, Doctorbyte (DB), Infinium (INF8), Monetaverde (MCN), Dosh (DOSH), Magnatoj, Redwind (RD), Tavos (XTV).

Bitcoin yapısını kullanmak yerine cryptonote teknolojisini kullanarak coin piyasaya sürmek isterseniz aşağıdaki linkten kaynak kodlarına ulaşabilirsiniz.
https://github.com/cryptonotefoundation/cryptonote
Sistemin yayımlamış olduğu makaleleri okuyarak sistemin detaylı şekilde hazırlanmış işleyiş tarzını anlamak için aşağıdaki siteyi ziyaret ediniz.
https://cryptonote.org/


Kaynak: http://www.btcfrm.com/benim-makalem/2204-bytecoin-ve-cryptonote-teknolojisi-nedir.html
6  Local / Bitcoin Haberleri / Dijital Cüzdanların Hacklenmesi on: April 25, 2018, 11:36:39 PM
Coinleri tutarken kimi zaman online cüzdan kimi zaman coinlerimizi borsanın havuzunda tutmaktayız. Bu sistemler ne derece güvenlidir ne derece gelişmiştir? Sistem sahiplerine güvenilebilir mi? Tam da bu konuyla ilgili yaşanmış hacklenmeler ve hacklenme iddiaları, sistem/borsa sahiplerinin cüzdanları boşaltıp kaçması gibi konulara değinerek daha dikkatli adımlar atacağımızı düşünüyorum.



Myetherwallet Cüzdanı Dns Saldırısı
Popüleritesi yüksek coin cüzdanlarından birisi de MyEtherWallet (MEW)'dir. MyEtherWallet, 24 Nisan 2018 günü DNS sunucularının bazılarının hacklenip, kullanıcıları malware olan bir siteye yönlendirildiğiyle ilgili uyarıda(!) bulundu.

MyEtherWallet tarafından bu uyarı yapıldığında gerek sosyal medyada gerekse reddit'te bu konuyla ilgili uyarılar, çözümler getirilmeye çalışıldı. Sorun giderilinceye kadar cüzdanlara girmeme tavsiyesiyle cüzdandaki coinlerin güvenliği sağlanıncaya kadar cüzdanın offline şekilde çalıştırılması gibi çözümler üretildi. Dns yönlendirilmesi yapıldığından MyEtherWallet cüzdanına giriş yapıldığında SSL sertifikasının aktifliğinin gözden kaçmaması gerektiğine dikkat çekildi ki kullanıcılar farklı bir siteye yönlendirildiğinde durum hemen farkedilsin. Tabii hesaplara girmemekte fayda var.

Bu olay önceden de yaşanmıştı. Altcoin olan Ethereum Blue'nun geliştiricileri MyEtherWallet cüzdanlarını kullanılmaması gerektiğini, daha gelişmiş ve güvenli cüzdanlar kullanılması gerektiğini ileri sürmüştü. MyEtherWallet tarafından önceden yaşanan bu olay yalanlanmış ve suçu Ethereum Blue'ya atmıştı. Altcoin fiyatının daha da yükselmesi için asparagas haber yayımladığını öne sürerek kendisini temize çıkarmıştı. Şuanda bakalım ne cevap verecekler.

Blackwallet Sunucuları Hacklendi
Online dijital cüzdan hizmeti sunan BlackWallet'ın sunucuları hacklendi. Hackerlar kullanıcı hesaplarındaki dünyada en popüler sekizinci coin olarak görülen 669 bin Stellar Lumen coini çaldılar.
Çalınan kripto paralar Bittrex borsasına transfer edildiği ve işlem görmeye başladığı gözlemlendi.
BlackWallet sahipleri güvenlik açığının giderileceğini, sistemi yenileyene kadaV kripto paraları farklı cüzdanlara aktarmalarını söyledi.

Paribu,Btcturk Ve Koinim Hacklendi İddiası
İddia diyoruz çünkü kesinliği belli olmamakla beraber bitcointalk forumundaki eleştirilerden ibaret. Kullanıcılar hesaplarının başkaları tarafından girildiğini, coinlerinin transfer edildiğini iddia etmekte. Yüklü miktarda coine sahip kullanıcılar hesaplarını authenticator uygulamasıyla güvene aldıkları halde giriş yapamadıklarını hesaplarının hacklendiklerini beyan etmekte. Doğruluğu tartışılır bir konu. Belki de Türkiye piyasasında popüler borsaların adını lekeleme çalışmasıdır kim bilir. Kendilerince ekran görüntüleri vs. ortaya koyan kullanıcıların dışında herhangi bir ses duyulmadı. Böyle durumlarda borsanın yetkilileriyle iletişime geçilmeli.

NiceHash Borsasının Cüzdanları Hacklendi
NiceHash adlı kripto pazarının cüzdanlarında olan açık sayesinde hackerlar tarafından 4700 bitcoinin ele geçirildiği söylendi. 7 Aralık 2017 sabahında yaşanan bu olay tüm gün sürdü. Merkezi Slovenya'da bulunan borsanın Ceo'su Facebook üzerinden, hacklendiğini doğrulayarak adli makamlarca olayın incelendiğini söyledi. Yaşanan mağduriyette cüzdanların güvenlikleri tekrardan ele alınacağını, sistemin tekrar yapılandırılmasına kadar beklenilmesi gerektiğini duyurdu.

Dijital Cüzdan Parity Hacklendi
Parity adlı dijital cüzdan, kaynak kodundaki bir hatadan dolayı 280 milyon dolarlık ethereum'u dondurmuştu. İddialara göre bu olayın arkasında hack girişimi vardı.
Kaynak kodda gerçekleşen hata(!)'ya göre 20 Temmuz 2017'den sonra bütün multi-sig cüzdanları devre dışı kaldı. Cüzdanda bulunan ethereum'a ulaşım sağlanamadı.
Bazı yatırımcılar tarafından Parity'i hacklenme teşebbüsünde bulunulması doğrultusunda sistem güvenliğinden bütün hesapların kilitlendiği bu yüzden coin sisteminin devre dışı kaldığı gibi yorumlarda bulundular. Neyseki sistem tekrardan aktif edilerek cüzdanlar kullanıma açıldı. Yatırımcılar mağduriyet yaşamadı.


Allcrypt Borsasının Kayıp Bitcoinleri
2015 yılında gerçekleşen olayda exchange sitesi olan AllCrypt.com, 42 bitcoinin kayıp olduğunu bildirerek hizmetini bir süreliğine devre dışı bıraktı. 12'si sitenin 30'unun kullanıcıya ait bitcoin olduğunu belirtti. Düşük hacimli bu borsanın wordpress eklentisinde bulunan açık ile sunucuya bazı dosyaların yüklenerek cüzdanların hacklenmesi sonucu btclerin boşaltıldığını söylemesiyle konu aydınlandı. Gerekli işlemler baslatıldı.

Mt.gox'un Hacklenmesi
Kripto para piyasasında 2014 yıllarında büyük bir pazar hacmine sahip olan Mt.Gox'un cüzdanlarından 744 bin bitcoin kaybolmuştu. Kaybolan kullanıcı bitcoinleri dışınta borsa sitesinin sermaye olarak ayırdığı 106 bin bitcoin de çalınmıştı. Mt.Gox'un duyurduğu bu çalınma haberlerini duyan beyaz şapkalı hackerlar borsanın hesaplarını ele geçirip, kullanıcı hesaplarından 716 MB'lik dosya yayımlayarak bir milyondan fazla işlemle ilgili detayların olduğu excel ve Mt.Gox'un kullandığı yazılım ile ilgili ekran görüntülerini paylaştılar. Hatta hackerlar, çalındığı öne sürülen bitcoinlerin şuanda Mt.Gox'un hesabında olduğunu, asparagas haber yayımlayarak coinleri kendisinin çaldığını öne sürdü.

Btc-e Dolandırıcılığı
2017 yılında gerçekleşen btc-e borsasının sahibinin 66 bin bitcoini kullanıcıların hesaplarından boşaltarak kaçmıştı. BTC-E.com'a bir süre ulaşılamayınca olay anlaşıldı ve BTC-E'nin sahibi yakalandı. Yakalanan şahıs mt.gox'ta yaşanan olayın baş şüphelisi olduğu ortaya çıktı. Kimi zaman köklü bir borsaya da güvenilmeyeceğini anlamış olduk.

Binance Hacklendi İddiası
Binance kripto para borsası kullanıcılarından bazıları 2018 Mart ayında hesaplarında şüpheli etkinliklerin olduğunu üçüncü parti yazılımların kendi api anahtarlarını kullanarak hesapta bulunan coinlerin satılarak "Viacoin" adlı coine yatırıldığını söyledi. Pump gruplarının yaptığı gibi coinin işlem hacmini yükselterek daha fazla kar elde ettiği söylendi. Binance borsası en kısa zamanda dönüş yapacağını bildirdi fakat Binance'nin bünyesinde bulunan coinler düşüşe geçmeye başladı.

Kaynak: Dijital Cüzdanların Hacklenmesi - BTCFRM.COM
7  Local / Bitcoin Haberleri / Vitrocoin Ico İle Gelen Dolandırıcılık on: April 25, 2018, 11:28:25 PM
2017 yılının sonlarına doğru yeni bir coin doğdu. Günümüzde bitcoin'in popüler hale gelmesiyle her hafta bir ico ile karşılaşmaktayız. Çoğunluğu ERC20 belirtecini kullanmakta.

Coinimizin adı "Vitrocoin". Kısaltması VTC'dir. Coin ico aşamasında olup üye olan herkese 100 vitrocoin vereceğini beyan etmiştir ki hemen hemen her coin ico aşamasındayken bonus sunmakta. Coin değeri 0,002121$ iken bir gün sonra 0,003999 değerine yükseldi. Direkt artış göstermesi insanlarda ico heyecanı yarattı ki bitcoin trenini kaçırdığını düşünenler için yeni bir trend olma yolunda ilerliyordu. Vitrocoin ücretsiz transfer ve çok hızlı transfer hizmeti sunacağını belirtti. Bitcoin'de olduğu gibi bir üretim sınırı kondu. Bu sınır 27 milyon Vitrocoin olarak belirlendi ve ilgili blog adreslerinden duyuruldu. Sınır koyarak olası enflasyonu engelleyeceğini beyan etmiş oldu. Vitrocoin 31 gün sonra ico'sunu bitireceğini duyurarak sitesine geri sayım koydu. Pow algoritmasıyla VTC merkezi olmayan madencilik ortamı sunacağını belirtti. İlerleyen aylarda e-ticaret için takas yöntemine dayalı bir sistem duyuracağını da belirtti.

Peki Vitrocoin Sözünde Durdu Mu
Maalesef sözünde durmadı. 1 ay sonra ico bittiği halde süreyi uzatma kararı aldılar. 20 Ocak'ta ico'ya karşı yoğun talep olduğundan süreyi uzattıklarını beyan ettiler. Süreyi uzattıklarında 1 Vitrocoin 8.499$ seviyesine ulaştı. Çok hızlı bir artış göstermesi bitcointalk ve reddit gibi sitelerinde scam haberi yayılmaya başlamıştı. Vitrocoin hedefinde 2018 yılının son çeyreğinde 200$ değerinde olacağını öngörüyordu ki henüz 2018'in ilk çeyreğindeyken bile binlerce dolar yükselmesi scam olduğunun bir göstergesi.1 ay daha bekleyelim derken Vitrocoin yine sözünde durmadı. Bu arada ilk ico'ya açılışında siteye üye olunduğunda 100 VTC vermekteydi. Daha sonra 50 VTC vermeye başladı ve günden güne verdikleri vtc azalmaya başladı. Şuanda 0.1 VTC civarında vermekte.



Yukarıdaki grafik çizelgesine bakacak olursanız durumu daha net görebilirsiniz. Vitrocoin'in aşağıdaki adresten sitesine bakarsanız grafik çizelgesinde hala VTC'nin paritesinin arttığını göreceksiniz. Şuanda 1 VTC 3651$ değerinde. Borsa piyasasına bile çıkmamış bir coin için enteresan bir artış.
 
VitroCoin - Fastest Growing Crypto

Vitrocoin'in Scam Olduğunu Kanıtlayan Hareketleri
2018'in Mart ayında yobit.net, coinexchange ve cryptopia gibi borsalara giriş yapacağını duyurdu. Bu sözünde de durmadı. Beyan ettikleri mobil ve masaüstü cüzdanlarını dahi yayınlamadılar. Verdikleri ücretsiz vtc'yi herhangi bir altcoine dönüştürmek için ayrılan sekmede başvuru yapıldığında hizmette yoğunluktan dolayı aksama olduğunu söyleyerek geçiştirdiler yada 60 tane onay verildikten sonra bitcoin olarak hesaba geçeceğini söylediler ki bu onay hiçbir zaman tamamlanmadı.

2 Ocak 2018 tarihinde sitesinin çökmesi ve 1 hafta sonra tekrar aktif edilmesi de scam'in ayak sesleriydi.

Scam haberlerinin yayılmasındaki diğer bir gösterge de kısaltmasının bilerek VTC olarak yapılması. VTC varolan bir coinin kısaltması; VerteCoin.

Sitenin whitepaper sekmesi bile şuanda aktif değil.

Coinin 31 Ocak 2018'de belirtilen madenciliğe açılması başlamamıştır.

Ico bitimine 10 saat kalırken bir anda 20 saate çıkması.

Ortaklarının Powerchain, ChainLab ve MacroFinance gibi şirketlerin olduğunu, coine destek verdiğini beyan etmesi fakat bu beyanını sözleşme yayımlamayıp ispat edememesi.


Amaçları Neler Olabilir
Tabiki paranızı gasp etmek ama biz diğer bir amacı da söyleyelim. Siteye üye olurken girdiğiniz mail adresi ve şifreniz. Girdiğiniz bilgiler başka bir borsada kullanılıyorsa hemen şifrenizi değiştirmelisiniz ki birgün bakmışsınız paralarınız gitmiş. Herhangi bir ico duyurusunda borsada, cüzdanda kullandığınız şifreleri kullanmayınız.

Vitrocoin Gibi ICO'larda Nelere Dikkat Edilmeli
Ekşi, bitcointalk gibi forumlarda hala vitrocoin'e inananlar mevcut. Para yatıranlar tıpkı çiftlik bank gibi mağdur oldu diyebiliriz. Elimizden geldiğince scam bir ico duyurusu olduğunu anlatmaya çalıştık. Hala inananları görmek can sıkıcı bir hal aldı. Scam olduğuna dair maddeleri saydık artık yatırım yapmak isteyen varsa kendi bilir. Yatırım yapacağınız icolara çok dikkat etmelisiniz ki bu mağduriyeti sizlerde yaşamamalısınız. Ico yatırımından önce bahsi geçen ico hakkında diğer yatırımcı fikirlerini gözden geçirmelisiniz. Diğer hususlar ise airdrop ortamı sunan şirket/topluluk ile ilgilidir. Örneğin; piyasadaki şirketlere,coinlere benzer logo kullanıyorsa veya marka aldatmacası yapıyorsa ico'dan uzak durmalısınız. Vitrocoin'in VTC kısaltmasını kullanarak karışıklık yaratması gibi. Çok para kazanacağınızı vaadedip, sözünü destekleyici bir şeyler koyamıyorsa, aşırı yükselen parite değerleri oluyorsa, teknik bilgileri net ve anlaşılır sunmuyorsa ve güven veren yol haritası mevcut değilse yatırım yapmaktan kaçınınız. Ico'nun arkasındaki ekibe, ekibin profesyonellik seviyesine, vaadedilen market hacmine bakılmalıdır. Bu özellikleri gözardı edildiğinde piyasanın henüz yasallaştırılmamasından dolayı ciddi sıkıntılar içinde kalabilirsiniz.
VTC gibi birçok ico mevcut. Örneğin WCX de scam icolardan birisi elbette.

Vitrocoin'in şuan sitesine girerseniz hala ico geri sayım devam etmekte. Dediklerine göre 13 gün sonra ico bitecekmiş.Bitcoin trenini kaçırdık bunu kaçırmayalım derken elinizdekinden de olmamaya dikkat etmelisiniz.

Kaynak: https://www.btcfrm.com/benim-makalem/2174-vitrocoin-ico-ile-gelen-dolandiricilik.html
8  Local / Madencilik / Legal Ve İllegal Kripto Para Madenciliği on: April 24, 2018, 03:20:00 PM
Bitcoin ve altcoinlerde madencilik yapmak için daha hızlı sonuç almak amacıyla özel madencilik ekipmanları alınıyor. Bu ekipmanların maliyeti yüksek olmasıyla beraber bir diğer can sıkan husus ise yaktığı elektrik. Coin madencileri kazdığı coinin değerinden çok elektrik faturasıyla karşılaşabilir. Sırf elektrik giderini ortadan kaldırıp daha çok para kazanmayı amaçlayan madenciler illegal işlere başvurmaktadır.




Kırım'daki Devlet Dairesinde Yaşanan Madencilik Olayı
Bakanlar Kurulundaki iki kişi bahsettiğimiz elektrik giderini ortadan kaldırmak için uyanıklılık yapayım derken gözçıkarırlar. Devlet dairesindeki bilgisayarları kullanarak madencilik yapmaya çalışan iki şahıs 5 ay boyunca bitcoin kazmaya çalıştılar. Olay 2016 sonunda gerçekleşmiştir ki malumunuz o zaman bitcoin paritesi düşüktü. Bahsettiğimiz kişiler 5 ay boyunca 1.000 lira değerinde bitcoin kazdılar fakat harcadıkları elektrik 3.800 TL değerindeydi. Olay ortaya çıktığında iki madenciye kişi başı 2000 TL ceza verildi.

Avustralya'daki Madencilik
Yine Kırım olayındaki gibi Avusturalya'da da bir devlet dairesinde çalışan iki kişi Şubat 2018 tarihinde kurumun bilgisayar ağını kullanarak madencilik yapmaya başladı. Polisin iki madenciyi sorguya çekmesiyle olay aydınlığa kavuştu. Verilen ceza ise tam bilinmemekte.

Bilim İnsanlarının Rusya'daki Nükleer Tesis Madenciliği
İllegal madencilik yapmakta boyut atlatan bir olay. Bilim insanları nükleer tesiste bulunan süper bilgisayarları coin madenciliği için kullandılar. Süper bilgisayarlar internet ortamına bağlı değilken ve bağlanması yasakken bu uyarıyı yoksayıp internet ağına bağlayıp madencilik yapmaya başladılar. Süper bilgisayarlar ağa bağlandığında tesisin güvenlik bölümü olayı farketti. Bu tesiste nükleer savaş başlığı geliştirilirken bilim insanlarımızın gözünde farklı hedefler varmış.

Florida'ki Şirkette Yaşanan Madencilik Hadisesi
Şirkette çalışan şahıs Ekim 2017-Ocak 2018 tarihlerinde şirketin şahsi bilgisayarlarını bitcoin,litecoin ve diğer altcoinleri üretmek için kullandı. Hepsinden azar azar üreteyim diye düşündü herhalde. Tabii kullanırken elektrik faturası da bir hayli yüksek geldi. Durumu elektrik faturasından ele veren şahıs yakalandı.

Adalet Departmanındaki Coin Madenciliği
Louisiana Adalet Departmanı'nda çalışan kişiler ve eyaletin başsavcısı Jeff Landry hükümet bilgisayarlarını kullanarak madencilik yapmaya çalıştı ki büyük cesaret. Olay günyüzüne çıktığında başsavcı ve madencilik yapan diğer çalışanlar kovuldu. Kişiler için soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'daki Kaçak Elektrikle Yapılan Coin Kazımı
Diyarbakır'daki bitcoin madencileri kaçak elektrik ile aldıkları ekipmanlarda madencilik yapmaktaydı. Evde yapılan coin madenciliği dikkat çekti. Ev bir fabrika boyutunda elektrik harcamaktaydı. Trafo hatları kontrol edilirken fabrikanın harcayağı elektrik miktarında olan evi tespit ettiler ve kişiler hakkında işlem başlatıldı. Dedaş direktörü açıklamada büyük trafoların izlendiğini, ihbarların arttığını ve ihbarlar doğrultusunda madencilik için kaçak elektrik kullananları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Rusya Polisinin Madencilik Çiftliğini Basması
Rusya polisi Orenburg'da madencilik yapan kişileri tespit etti fakat ceza mülke zarar vermekten açıldı. Madencilik yapılan bölge RTI şirketine ait eski bir fabrikaydı. Fabrikada 6 binden fazla madencilik ekipmanına rastlandı. Bitcoin çiftliği saatte 8 milyon kilowattlık bir enerji kullanıyordu. Madenciler 10 milyonlarca ruble coin ürettiler. Çiftlik trafo merkezine bağladıkları güç kablolarından yüksek miktarda elektrik çekerek yakayı ele verdi. Bütün bu illegal işler dışında legal iş yapanda var elbette. Tabii genellikle  şirket düzeyinde. Madenciliğin bu denli hızlı yol kat etmesi sektörün milyon dolarlar civarına ulaşmasına sebep oldu. Kimi yatırımcı baraj kurarak elektrik masrafını ortadan kaldırmak isterken kimi yatırımcı da güneş panelleri kurarak madencilikten kar sağlamaya çalışmakta.

Santral Satın Alan Rus Yatırımcı
Rus bir yatırımcı madencilik için 2 elektrik santrali satın aldı. Bu santraller Moskova'nın doğusunda bulunan Perm ve Udmurtia bölgelerinde yer almakta. Rus yatırımcı elektrik santrallerini yeniden tasarlayarak madencilik işletmesine elverişli hale getirecek. İki santral için 3 milyon dolar ödeme gerçekleştiren Rus yatırımcı, Rusya'nın da kripto para piyasasındaki pozitif adımlarına göre madencilik yapmaya başlayacak. Rusya ekonomi bakanlığı coinleri yasallaştırmak için yasa tasarısı sunmuştu. Ülkenin bu gidişatı diğer rus yatırımcıları da etkileyecek gibi duruyor.

Kanada'daki Şirketin Rüzgar Santrali Kurması



Kanadalı yatırımcılar madencilik için yüksek güçte rüzgar santralleri kuruyor. Bitcoin madenciliği yapacak olan Kanadalı yatırımcılar elektrik olayını çözmek için yenilenebilir enerji kaynağı fikrini ele alarak rüzgar çiftlikleri inşa etmeye başladılar. Romanya'da tepe,dağ bulunmayan bir arazide 90 milyon euro değerinde 45MW rüzgar parkı satın alımını tamamladı. 23 milyon dolar ödemeyi planlayarak madencilik ekipmanları almayı planlamakta. Ekipmanlarla günde 30 bitcoin elde etmeyi planlıyorlar.

Japonya'daki Enerji Tesisinin Madencilik Serüveni
Kumamoto-Energy adlı güneş enerji tesisi jeneratörlerinden kalan üretim fazlası gücü coin madenciliği için kullanmayı hedeflemekte. Arta kalan enerjiyi madencilikte kullanmak için veri merkezleri inşa etmiş durumda. Kumamoto-Energy şirketi madencilik için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak daha yeşil bir gelecek bırakılacağını savunmakta.

Kaynak: http://www.btcfrm.com/benim-makalem/2164-legal-ve-illegal-kripto-para-madenciligi.html#post9891
9  Local / Servisler / Bittrex btc onayi yavas on: October 13, 2017, 06:00:32 PM
Bittrex'ten mi kaynaklidir bilmiyorum. Koineks.com'dan bittrex.com'a btc aktardim. Bittrex'te hala beklemede. 0/2 onay yazmakta. 6 saat gecti onay almamis btc. Sebebi nedir ve bunun icin ne onerirsiniz?
10  Local / Servisler / cex.io ve yobit kimlik doğrulama istiyor mu? on: October 13, 2017, 09:58:41 AM
cex.io ve yobit kimlik doğrulama istiyor mu? Kullananlar aydınlatsın lütfen.
11  Local / Madencilik (Alternatif Kripto-Paralar) / cpu mining on: October 06, 2017, 07:54:07 PM
Solo cpu mining yapmak istiyorum elimde sunucular var. Hangi coini önerirsiniz ve önerdiğiniz coin için cpu madenciliği nasıl yaparım? Detaylı anlatırsanız makbule geçer.
12  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Darcrus Coin Hakkında on: October 04, 2017, 10:29:37 AM
Merhaba,
darcrus coine yatırım yapmıştım. Şuanda farkettim bittrex'te 13 Ekim'de darcrus coin silinecekmiş. Sanırsam yeni bir ico tanımı vs. olacakmış. Konuyla ilgili bilgili arkadaş aydınlatırsa sevinirim.
Elimdeki darcrus coinleri ne yapmalıyım?
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!