Bitcoin Forum
January 18, 2025, 09:58:51 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 56 »
1  Local / Ekonomi / Re: Ne alacak bu yatırımcılar? on: May 10, 2020, 09:58:28 PM
Altın da yükseldi demişsiniz ama, ben hala şu şartlarda en güvenli yatırım olarak altını görüyorum.
yaklaşık 2,5-3 ay kadar önce gram altın 300 tl civarında iken, bir arkadaş petrola yatırım yapmak istedi 40 usd altını gördü, fon alayım diye. altın al bırak petrolü dedim dinletemedim Smiley
Ve hala gidecek yolu olduğuna inanıyorum. yanılıyor olabilirim tabii ki ytd.
2  Local / Konu Dışı / Re: Böyle bir adalet anlayışı günümüzde olur mu acaba? on: May 10, 2020, 09:44:16 PM
Hz. Ali (R.A.)  "Devletin dini adalettir" demiş.
yine eskiler "Devlet küfürden yıkılmaz, zulümden yıkılır" demişler.

meşhur laftır "Her millet layık olduğu şekilde yönetilir."
3  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: May 10, 2020, 09:09:07 PM
çok uzun süredir foruma girmiyordum. eski arkadaşlardan hatırlayan varsa selam olsun.
halving ne olacak bakalım, ben de merak ediyorum. daima umulan yerde düşüş, umadık zamanda yükseliş olmuştur.
4  Local / Konu Dışı / Re: Game of Thrones final sezonu başladı on: May 02, 2019, 10:33:33 PM
Saçma sapan bir 3. bölüm izledik. Bu kadar ara verdikten sonra insan güzel, akıllıca bir bölüm bekliyor ama nerde.
Benim ufaklıklara yazdırsam daha mantıklı savaş stratejisi yaparlardı.
Beğenenlere bir şey diyemem, harcanan o kadar paraya, oluşan beklentiye yazık bence.
5  Local / Konu Dışı / Re: Cep Telefonuna %50 ÖTV Toplam vergi %100 ü geçti. on: May 02, 2019, 10:28:18 PM
Bir millet hakettiği şekilde yönetilir. Demek ki biz de böylesini hakediyoruz. Sen istemesen de mecburen kurunun yanında yaş da yanıyor.
verginin vergisinin vergisini alan bi bizim devlet sanırım. Hele en çok da o TRT payına kızıyorum ben.

O telefonu, arabayı vs. üreten bizim devlet kadar kazanmıyor. Adamlar misal 50 maliyeti varsa karıyla 100'e satıyor. Devletimiz 100'e geleni 200'e satıyor.
Ne uğraşacak üretimle falan bu durumda, hiç gerek yok. Yerli telefon, yerli otomobil falan hikaye.
6  Local / Ekonomi / Re: "Kurda yeni bir dalga başlayacağını düşünmüyorum" on: April 22, 2019, 02:54:25 AM
Ben de kısa sürede 6 üzerini hatta daha fazlasını rahatlıkla göreceğini düşünüyorum doların, umarım yanılırım.
Ama görünen köy kılavuz istemez gibi. Gerek ekonomik, gerek politik olarak ülkemiz hiç iç açıcı görünmüyor maalesef.
7  Local / Ekonomi / Re: Piyasalarda En Kötü Geride mi Kaldı? on: April 22, 2019, 02:52:35 AM
Mike Pompeo ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyla ilgili, Türkiye muafiyetinin 2 mayıs tarihiyle kaldırılacağının açıklamış. İBu, ran dan petrol ve doğalgaz ithalinin sıkıntılı olması ve piyasalara bir darbenin de buradan vuracağını gösteriyor gibi. Meşhur "Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor" hesabı

8  Local / Konu Dışı / Re: Osmanlıya ile Türkiyeye yapılan komplo. on: March 21, 2019, 09:17:48 PM
işi hemen siyasete çekmek doğru olmamış. olayı geniş bir açıdan ele almak lazım


o videoda tarihi olaylar paylaşılıyor. cennet mekan abdülhamit han devrilsin de isterse ülke çöksün zihniyetiydi bunları yapanlar...  ülkemizin şu anda geçtiği durum da buna çok benzer. vatana sahip çıkmak gerekiyor

Mecbur siyasete çekeceksin.
Bugün yediğinden, içtiğinden, giydiğinden, ektiğinden, biçtiğinden, ürettiğinden,okuduğundan, çalıştığından vs. vs. her şey göbekten siyasete bağlı.

Gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsan, önce cebini, eşini dostunu değil; memleketi gerçekten seven, memleket için yüreği atan insanları bulup seçeceksin.

Ben muhafazakar bir insanım, memleket sevgisi illa dinle olmaz.
Hz. Ali (R.A)'ın güzel bir sözü vardır. "Bir ülke küfürden yıkılmaz, ama zulümden yıkılır"

ünlü müslüman sosyolog ibn-i haldun'a göre bir toplumun çöküşü şunlarla başlar:
dayanışmanın yok olması
üretimin zayıflaması
fiyat ve vergilerin artması
liyakat ve ehliyetin kaybolması
adaletsizliğin ve kayırmacılığın artması
umutların kırılması karamsarlığın hakim olması

bir devletin yıkılmaya başladığının en önemli alameti ise vergilerin, devlet harcamalarını karşılayamamasıdır. devlet açığı kapmak için çeşitli isimlerde yeni vergiler koyar veya vergi oranlarını artırır. fakat "lüks ve israf azaltılmaz" ve masraflar artmaya devam eder. bu durum devlet yıkılıncaya kadar devam eder.


İnsanların söylediğine değil, yaptığına bakacaksın, ona göre değer vereceksin. Şahsen benim hiç umudum kalmadı.
Dediğim şekilde vatanını gerçekten seven insanlar bulsak da  başa gelseler bile, ülke öyle bir halde ki, en az 20-30 senede toparlayamazlar.

Yıllardır, borç alıp betona gömdüler, borç alıp betona gömdüler. lafa baksan imf'ye borç yok ama 450 milyar dolara yakın dış borç birikti.
Konuşmalara baksan faize karşılar. Ama şu anda en fazla faizi veren 2. ülkeyiz.
Patates, soğan bulamıyorsun, kaç senedir iç savaş süren suriyeden alıyorsun, ne dış gücü ne oyunu. Saksıya eksen çıkan şeyler.
Lafa baksan yap işlet ile köprü yapıyoruz, para vermiyoruz diyorlar. Duruma bakıyorsun verilen geçiş garantisi ile köprünün yarı maliyetini ilk senede ödediler, daha 15 sene ödenecek öyle.
Bir sürü yol, havaalanı ihalesi var bu şekilde.
50 milyon dolar yatırım yapılması lazım diye tank fabrikasını sattık diyorlar. Öbür tarafta 700 milyon dolar devletin ziraat bankasına kredi verdirip medya grubu aldırıyorlar.
En basiti daha 2 gün önce 2 kişiyi avustralyaya özel uçakla götürüp 1 milyon tl ye yakın para harcadılar. diğer tarafta hayati ameliyat geçirmek için 30-40 bin TL ye ihtiyacı olan bir sürü çocuk var, dolan sosyal medyada görürsün. Makam arabalarından, ofis dekorasyonundan daha mı değersiz o çocukların canı?
Artık ülke o hale geldi ki, nereyi tutsan elinde kalıyor. Söyleyecek bir şeyleri kalmadı 17 sene sonunda, millet geçinme derdinde, şimdi beka meselesi çıkardılar.
Destekleyenlerden kaçı "yerel seçimde ne bekası, mahalleme muhtar seçeceğim, belediye başkanı seçeceğim, bekayla ne alakası var" dedi etrafında? duydun mu hiç? 

Yazacak olsam, yazacak çok şey var, ama ben sıkıldım artık, kime laf anlatacaksın. Herkes kendince bir doğru tutturmuş gidiyor nasılsa.
Allah akıl vermiş, kullanmazsan, bu durumlara düşmen normal.





 






 
9  Local / Ekonomi / Re: Bitcoin, Teorik Olarak Maksimum Ne Kadar Olabilir? on: March 21, 2019, 08:47:42 PM
Gerçekçi olmak lazım. Daha önce bir kaç defa yazdım diye hatırlıyorum.
Allah korusun, bir 3. dünya savaşı çıkacak olsa, btc'nin değeri 0 (yazıyla sıfır) olur bence.

Altın, gümüş vs. dünya durdukça değeri olacak emtiadır. Ama dediğim gibi bir savaş durumunda, veya ne bileyim internetin elektriğin olmadığı bir dünyada kim ne yapsın btc yi.
Evet söyleyince ütopik geliyor olabilir, ama dünya ne çağlardan geçmiş, neler olacağını kim bilebilir.
10  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Re: ICO Fabrikaları bizi daha ne kadar sömürecek? on: March 21, 2019, 08:37:23 PM
2013'den beri işin içindeyim. Katıldığım tek ICO xel oldu. Ondan da yatırdığımın yaklaşık 40 katından fazla gelir elde ettim.
Zaten ico duyuruları bildim bileli çer-çöp projeler. Millet projesi için değil de markete girince 3-5 karla satarım diye giriyordu.
11  Local / Konu Dışı / Re: *** En çok izlediğiniz Ana Haber kanalı ? *** on: March 16, 2019, 10:43:15 AM
Ana haber olarak yalnızca fox tv'yi seyrediyorum.
Gündemi zaten internetten takip ediyorum.
A haber'i ise evde açtırmıyorum bile.
12  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: March 14, 2019, 09:08:40 PM
Evet 10K altına indik nihayet. Şu anda bittrex'de 9650$. Bakalım nereye kadar gidecek.
Ben şahsen 7-8K ya kadar düşer diye tahmin ediyordum, o nedenle dün 13500 seviyesinde tamamen fiata dönmüştüm. Zaten çok bir şey yoktu.
Bakalım nerde duracak, nerden dönecek.

8k dediler diye 8k olucak diye birşey yok spekülatif yorumlara göre işlem yapmayın bence. döndü zaten şuan geçmiş olsun. btc gene toparlar olan altlara oldu yine sepet yapanlar fln vardı bol bol terse kaldılar yine.

Beklediğim fiyatlar geldi, ancak hala kararsızım şahsen girip girmemekte.
2 sene önce olsa şu an alım yapardım ancak piyasa eskisi gibi değil. O nedenle bir süre daha izlemeye karar verdim.
Şu an ufak tefek al sat yapıyorum altlarda, sırf can sıkıntısından.


Eskilerden kalanlara Selamlar arkadaşlar, uzun süredir foruma girmiyordum.

Son mesajımdan bu yana bayağı zaman geçmişSmiley

En doğru yerden çıkmışım, hala da izlemedeyim.


13  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: February 05, 2018, 08:18:28 PM
Evet 10K altına indik nihayet. Şu anda bittrex'de 9650$. Bakalım nereye kadar gidecek.
Ben şahsen 7-8K ya kadar düşer diye tahmin ediyordum, o nedenle dün 13500 seviyesinde tamamen fiata dönmüştüm. Zaten çok bir şey yoktu.
Bakalım nerde duracak, nerden dönecek.

8k dediler diye 8k olucak diye birşey yok spekülatif yorumlara göre işlem yapmayın bence. döndü zaten şuan geçmiş olsun. btc gene toparlar olan altlara oldu yine sepet yapanlar fln vardı bol bol terse kaldılar yine.

Beklediğim fiyatlar geldi, ancak hala kararsızım şahsen girip girmemekte.
2 sene önce olsa şu an alım yapardım ancak piyasa eskisi gibi değil. O nedenle bir süre daha izlemeye karar verdim.
Şu an ufak tefek al sat yapıyorum altlarda, sırf can sıkıntısından.
14  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: January 16, 2018, 10:28:25 PM
Evet 10K altına indik nihayet. Şu anda bittrex'de 9650$. Bakalım nereye kadar gidecek.
Ben şahsen 7-8K ya kadar düşer diye tahmin ediyordum, o nedenle dün 13500 seviyesinde tamamen fiata dönmüştüm. Zaten çok bir şey yoktu.
Bakalım nerde duracak, nerden dönecek.
15  Local / Ekonomi / Re: BTC'de Rekor DÜŞÜŞ !!! 16.01.2018 on: January 16, 2018, 06:01:18 PM
Evet piyasada ki eski hemen herkes her zaman söylüyor. Gözden çıkaracağaınız dışında parayla girmeyin üzülürsünüz diye.
Yalnız bu düşerken kesinlikle satmayın diyenlere asla katılmıyorum.
Düşeceğini anladıysanız veya düşüş başladıysa tabii ki satıp biraz alttan almak daha mantıklıdır. Doğru yerlerde tutturursanız yeri gelir %20-30 dan fazla arttırmış olursunuz elinizdekini.
16  Local / Servisler / Re: BTCTURK ETH Gönderimi Sorunu on: December 25, 2017, 06:29:56 AM
https://bitcointalk.org/index.php?topic=249766.msg26917630#msg26917630

Ben de buraya yazdım. Tekrar yazıyorum, kimseye tavsiye etmiyorum kullanmayı.
Böyle sorumsuzca iş yapılmaz, bu piyasada illa ki alternatifi bulunur.
 
17  Local / Servisler / Re: BTCTurk.com Ana Konu on: December 25, 2017, 06:22:24 AM
Giden coin transferlerini elle onaylıyorsunuz sanırım? Siz bu işi çok yanlış algılamışsınız anlaşılan.
mail konfirmasyonunu yapalı neredeyse 5 saati geçmiş durum "İşleme alındı " olarak bekliyor.
Paşalarımızın keyfi yetecek de bakıp onaylayacaklar herhalde.

Bu saatten sonra bir daha kullanmam, kimseye de tavsiye etmem.
Ayrıca buraya yazılan her olumsuz yorum size sadece bir müşteri kaybettiriyor sanırsanız, durup bir daha düşünün.






18  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: December 24, 2017, 11:18:59 AM
Bu nedir abi 14 bin tl fark mı olur Tr borsalarında.2 kurus btc alıcaz elim gitmiyor saçma sapan fiyattan almaya.

Olaya TL bazında bakmamak lazım aslında.

Şu anda:
BTC 12.110$
USD 3,81TL
Preev 49.670TL
Paribu: 62.399 TL
Btcturk: 62.848TL

Neredeyse %25 den fazla fark var. Serbest piyasa falan ama, hepimiz nedenini gayet iyi biliyoruz ki iç piyasada arz-talep dengesinin yetersiz olmasından ziyade bilinçsizlik denebilir.
Bu fiyatlardan alan olmazsa satabilen de olmaz haliyle. Ama durum göründüğü gibi maalesef.

edit:yazarken fiyat değişti güncelledim:)
19  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: December 22, 2017, 08:02:10 AM
piyasa tam toplamalık oldu, btcturk 33k, paribu 56k  vay amk

edit : btcturk komple kaydı, 0.00 try gösteriyor fiytaları, yine çöktü sanırım

TR borsalarını bilmem de, hakkaten tam al-sat yapacak zaman aslında sinirleri sağlam olanlar için. Top gibi gidip geliyor fiyatlar.
BTC bir anda 500-600 dolar inip çıkıyor. ETH 40-50$ inip çıkıyor vs.
İşin kötüsü gözümü açamıyorum yorgunluktan:)
20  Local / Ekonomi / Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı on: December 22, 2017, 07:34:57 AM
12K altını da gördü. Biz eskiler iyi kötü biliyoruz, en azından kendi etrafımda ki yeni girenlere, girmek isteyenlere anlatamıyorduk bu piyasaya güven olmayacağını
yaşayarak öğrenecekler onlar da bizim gibi Smiley
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 56 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!