Bitcoin Forum
July 26, 2021, 04:03:21 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 »
1  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: May 03, 2018, 08:39:38 AM
Eh tetiba jer bebenang ni senyap sunyi sepi....semua sibuk dengan pilihanraya?Huh
2  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: April 09, 2018, 05:06:44 AM
Eh tetiba jer macam panas sikit board ni?  Sikit punya panjang pos kat atas, tapi interesting dibaca.  Nanti lain kali saya akan cuba komen panjang lebar, sibuk sikit sekarang.
3  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: March 30, 2018, 04:56:58 AM
Halo, dah lama sy tak melawat forum ni.  Salam jumaat & apa khabar semua.  Ada apa-apa perkembangan terbaru?
4  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: March 16, 2018, 04:38:20 PM
Salam Jumaat pekabar semua? Senyap saja semuanya.  Takde cerita ke?

Ni Penmerahdotcom yang tulis blog PenMerah tu ke?  Orang terengganu kan?

Hahaha.....biarlah ianya menjadi rahsia supaya semua orang akan tertanya-tanya.
5  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: March 16, 2018, 07:03:55 AM
Salam Jumaat pekabar semua? Senyap saja semuanya.  Takde cerita ke?
6  Other / Off-topic / Re: how to be positive on: March 12, 2018, 08:04:55 AM
Because life is cruel and tough.  If you don't stay positive, you will not get what you want.
7  Other / Off-topic / Re: Reason why you dont give up on life? on: March 12, 2018, 08:00:49 AM
Because life will go on no mater what, and at the end of the day, you're going to be alone.
8  Other / Off-topic / Re: What is your greatest fantasy? on: March 12, 2018, 07:57:51 AM
I have the same fantasy, to have Superpower and I can do whatever I want and have as much money as I want.
9  Other / Off-topic / Re: Pick pockets. have you experienced one? on: March 12, 2018, 07:48:54 AM
I haven't seen a lot of pickpockets for a long time now, must've been because of the cameras are now everywhere.
10  Other / Off-topic / Re: What simple changes have made your life better? on: March 12, 2018, 07:44:24 AM
I thing by simply changing the attitude about things have made my life easier.
11  Other / Off-topic / Re: What did you want to be when you were a kid? on: March 12, 2018, 07:39:33 AM
Actually it was quite funny because I wanted to be a teacher, a fire officer, a police officer or a doctor but none of those came true.
12  Other / Off-topic / Re: How do you tell if its your intuition or your believe system? on: March 12, 2018, 07:34:14 AM
I always believe in my intuition, usually if I feel something is wrong, it usually is.
13  Other / Off-topic / Re: IS IT ACTUALLY GOOD TO LIE SOMETIMES? on: March 12, 2018, 07:24:55 AM
Lying is really not a good thing but there might be circumstances in which lying could probably save someone's life.
14  Other / Off-topic / Re: How to deal with stress? on: March 12, 2018, 07:04:27 AM
You can always turn to THE ONE, He will help ease your pain.
15  Other / Off-topic / Re: if you have millions, would you invest in a car or a house? on: March 12, 2018, 06:53:30 AM
I would prefer to answer neither.  Yes I would buy a house and a car if I got a million dollars, but these two are definitely not investment, not by a long shot.
16  Other / Off-topic / Re: Which is better to invest in? on: March 12, 2018, 05:17:35 AM
Real estate and bitcoins are totally two separate things.  If you want less risk perhaps real estate is better.  Bitcoins are too volatile.
17  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: March 10, 2018, 04:49:24 AM
ada member kat sini pergi event Hub 2018 semalam?

Tak dapat pergi ada urusan, ramai ke yang attend?
18  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: March 10, 2018, 04:41:16 AM
Senyap sepi thread ni.
19  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: March 04, 2018, 08:06:42 PM
Sebenarnya thread Malaysia ne tak boleh post Announcement macam ne, tapi setakat ne macam tiada apa tindakan apa-apa, mungkin boleh minta Moderator ubah peraturan la sebab untuk galakkan komuniti malaysia berinteraksi lebih aktif di sini

Kenapa pos macam ni tak boleh? Saya newbie, baru belajar dan agak kurang arif.  Berdasarkan kepahaman saya, thread ni untuk "Communities that don't have their own board", seperti Malaysia.  Betul jugak kata brader tu, pos tu dalam bahasa Malaysia jadi ada kena mengena dengan Malaysia.  Saya pun sebenarnya interested nak join bounty program Blok ni, nampak macam ada potensi untuk  boleh buat duit.  Kalau brader Jitra tu tak pos, saya tak akan dapat tahu pasal program bounty ICO ni.  Nak invest tak ada duit.  Memanglah ditulis, "Translated announcements are prohibited unless locally relevant," tapi apakah maksud "locally relevant" tu.  Pada saya kalau pos tu dalam bahasa Malaysia, maka ia adalah locally relevant.  Saya bukannya tak pandai dalam bahasa Inggeris, tapi lebih suka baca dalam bahasa Melayu.  Pos kat sini pun kebanyakannya tak ada kualiti.  Kalau semua pos cuma dari individu saya rasa thread ni akan jadi boring.  Nak berbincang tentang subjek apa kalau peraturan terlalu ketat dan mengonkong, mungkin ada members yang cuma sekali sahaja buat pos di sini.  Saya selalu juga baca pos Indonesia, ntah apa-apa tapi seronok baca.  Sebelum ni saya pun ada nampak beberapa pos announcement dalam bahasa Indonesia di thread Malaysia ni, tapi tak ada pun orang yang komplain (tapi rasanya dah tak nampak lagi mungkin dah kena delete).  Daripada minta Moderator ubah peraturan lebih baik minta moderator create local child board khas untuk Malaysia.  
20  Local / Other languages/locations / Re: Malaysia on: February 26, 2018, 03:51:41 PM
Salam & selamat sejahtera.  Apa khabar semua.  Saya Newbie!

Salam PenMerahDotCom, 
banyak newbie masuk dunia crypto di tahun ini.

Baru nak belajar bro!  Wah Ninjaboon ni legendary member, tahniah!  Sebab apa Malaysia tak ada thread sendiri?  Sebenarnya dah lama dok baca forum Bitcointalk ni, cuma tak register sebab tak ada board untuk Malaysia.  Ni baru jumpa. 
Pages: [1] 2 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!