Τι άλλο θα ακούσουμε παναγίτσα μου 
|
|
|
We have seen much of this, so we need to be careful. 
|
|
|
we dont sell them until we have sample or confirmation of working device.
Ok still, potential seller.
|
|
|
Yes sure, you are more stranger than anyone , as a seller here. I doubt anyone would buy with such conditions.
|
|
|
I would verify if I could see that farm in Athens, as I said I live here. Where is that located?
|
|
|
I live in Athens, you mind if I can see it by myself? Can you please pm with contact details?
|
|
|
Πωλούνται ANTMINER S9 13.5Ths με τροφοδοτικό ή χωρίς.
Είναι σε λειτουργία .
Διαθέσιμα πολλά κομμάτια.
Τιμή χωρίς τροφοδοτικό 1.400€ Τιμή με τροφοδοτικό 1.500€
Βρίσκονται στην Αθήνα, παράδοση σε όλη την Ελλάδα.
Τηλ. 697 232 9435 Γιωργος
|
|
|
Και μετά μας φταίνε τα μνημόνια...
Πες τα...
|
|
|
Seems that we're getting back to normal...
|
|
|
Cash is falling, Im buying S9's
|
|
|
Χαχαχα !! Με εξοντώσατε! ! ! 
|
|
|
αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει ο tzortz είναι ότι το Bitcoin συνεχίζει να υπάρχει για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει κάποιος η κάποια εταιρεία που να το έχει εκδόσει. Θα πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι στο παρελθών υπήρξαν αρκετές απόπειρες έκδοσης ιδιωτικού ηλεκτρονικού χρήματος που όλες τους κυνηγήθηκαν και έκλεισαν. Οταν δεν υπάρχει κάποια κεντρική αρχή το bitcoin δεν μπορεί ούτε καν να θεωρηθεί ηλεκτρονικό χρήμα. Παράδειγμα. Γιατί μια συγκεκριμένη τράπεζα απειλούσε τους ιδιοκτήτες του χώρου που φιλοξενούσε το πρώτο Bitcoin ATM και απλά δεν του έκανε μια μήνυση ώστε με αυτόφωρο να τους κλείσουν τον χώρο. Και τους απειλούσε έμμεσα και χρησιμοποιούσε άλλους τρόπους για να τους πιέσει ώστε να διακόψουν την λειτουργία του μηχανήματος τότε. Η ιστορία είναι πέρα για πέρα legit και αφορούσε την περίοδο που άρχισαν τα capital control στην Ελλάδα.
Δεν καταλαβαίνω τι λες αλλα ξερω ότι απαγορευεται να εισπρατεις χρηματα κατ'εξακολουθηση χωρις να εχεις αδειοδοτηθει ή τουλάχιστον γνωστοποιησει σε αρμοδια υπηρεσια την δραστηριοτητα σου. Νομος 3601/2007 : Άρθρο 4. "Απαγόρευση άσκησης δραστηριοτήτων από μη πιστωτικά ιδρύματα. 1. Απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν αποτελούν πιστωτικά ιδρύματα η κατ’ επάγγελμα αποδοχή καταθέσεων χρημάτων ή άλλων επιστρεπτέων κεφαλαίων από το κοινό." γιατι να μην θεωρησω ο,τι θελω ως χρημα? επειδη δεν το εχει εκδοσει μια "νομιμη αρχη"? θεωρω τα στραγαλια ως χρημα και τα ανταλλασω με αλλα προιοντα. ή ακομα καλυτερα καταργω τελειως το fiat και κανω ανταλλαγη προιοντων. ειμαι πρανομος και γιατι?
Εφόσον δραστηριοποιείσαι με εμπορικες συναλλαγες, πρεπει επισης να αδειοδοτηθεις και να ελεγχεσαι από τον κρατικο φορεα. Υπαρχουν νομοι , δε καταλαβαίνω γιατι το αγνοουμε.
|
|
|
Να δω τι άλλο θα ακουσω.
Ενταξει ειπαμε ειμαστε Ουγκαντα, αλλα όχι και ετσι.
Λοιπον, βαλτε χειροπεδες στο ΑΤΜ! Αυτό φταιει για όλα!
|
|
|
Δεν εξαιρείται καπου, δυστυχως.
Επισης:
".Απαγόρευση άσκησης δραστηριοτήτων από μη πιστωτικά ιδρύματα 1. Απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν αποτελούν πιστωτικά ιδρύματα η κατ’ επάγγελμα αποδοχή καταθέσεων χρημάτων ή άλλων επιστρεπτέων κεφαλαίων από το κοινό...."
Αντε τολμα να το κανεις και να σε πιασουν. Ουτε για αστειο!
|
|
|
Το διευκρίνισαν προφορικά; Αν δεν σε παρέπεμψαν σε κάποιο επίσημο έγγραφο που λέει ότι "το BTC ανηκει στα εικονικα νομισματα" (και που έχει ορισμό για τα τελευταία), τότε δεν έχει νομική ισχύ η κατ' αναλογία ερμηνεία. Εγώ βρήκα μόνο αυτό: No specific legislation on bitcoins exists in Greece, nor has the National Bank of Greece issued any statement on bitcoins. ( http://www.loc.gov/law/help/bitcoin-survey/#greece) Άλλο η εμπορική χρήση του χώρου στο οποίο τοποθετείται το μηχάνημα και τα εισοδήματα από τις προμήθειες. Τα ηλεκτρονικά προϊόντα είναι ... προϊόντα. Πωλούνται από εταιρίες και έχουν ΦΠΑ. Τα εικονικά νομίσματα (όπως Paypal, Paysafe, VIVA wallet) είναι και αυτά χρηματοπιστωτικά προϊόντα και πάλι ανήκουν σε εταιρίες. Το bitcoin δεν ανήκει σε κανέναν και δεν είναι προϊόν. Λοιπον το βρηκα: http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Supervision/LegalF/debitinstitutions/emoney.aspxΤο BTC ανηκει στο ηλεκτρονικο χρημα, και χρειαζεται να εχεις Ιδρυμα για συναλλαγες αγοροπωλησίας, (κατι αντιστοιχο που εχει κανει και το BITSTAMP) Αυτό μου ειπαν στην ΤΤΕ, και μαλιστα εγγυηση 350.000€. Τωρα, εάν δε σε νοιαζει και ανοίξεις ετσι απλα ένα ανταλλακτηριο ή βαλεις ΑΤΜ χωρις να το ρωτήσεις πουθενα, είναι κατι που σιγουρα δε θα το προτεινα.
|
|
|
Σου διαφεύγει κάτι. Συγκεκριμένα το Bitcoin ATM είναι ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης σαν τα άλλα που πουλάνε αναψυκτικά και snacks. Θα μου πεις τα αναψυκτικά και snacks έχουν ΦΠΑ, και εδώ ακριβώς ερχόμαστε σ'αυτή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαλλάσσει την πώληση του bitcoin από το ΦΠΑ: Bitcoin is Exempt from VAT, Rules European Court of Justice ( http://www.coindesk.com/bitcoin-is-exempt-from-vat-says-european-court-of-justice/). Το εισόδημα από την προμήθεια είναι άλλο θέμα και δεν συνδέεται με την λειτουργία του μηχανήματος καθεαυτή. Όσο για την άδεια λειτουργίας, εγώ βρήκα μόνο αυτό: Άδεια εγκατάστασης & λειτουργίας αυτόματου πωλητή τροφίμων ή ποτών ( https://epoptes.wordpress.com/νομοθεσια/καταστήματα-υγειονομικού-ενδιαφέρον/α1β85771983-υγειονομική-διάταξη/άρθρο-48/). Όπως είπε πολύ σωστά σε άλλο thread ο/η @agaga, χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένου νόμου/άρθρου/εγκυκλίου/whatever που να αναφέρει ρητά τη λέξη bitcoin μπορούμε μόνο να υποθέτουμε τι θα έπρεπε να ισχύει. Νομίζω ότι μια από της βασικές αρχές την Νομικής είναι: "Ότι δεν είναι σαφώς παράνομο, είναι νόμιμο". Επίσης, επειδή το bitcoin δεν είναι αναγνωρισμένο νόμισμα, ο χαρακτηρισμός "ATM" είναι άτυπος. Δηλαδή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Δεν αναφερα ότι απαιτείται ΦΠΑ για τις συναλλαγες αγοροπωλησίας με BTC. Η Τραπεζα της Ελλαδος εχει ανακοινώσεις για τα ηλεκτρονικα προιόντα (τυπου κουπόνια για online video games) , όπως και για τα ηλεκτρονικα πορτοφολια ή εικονικα νομισματα (όπως Paypal, Paysafe, VIVA wallet) απαιτείται αδειοδοτηση και εγκριση από την ΤΤΕ για συναλαγες. Σε παλαιοτερη επισκεψη μου στην ΤΤΕ μου διευκρινίσαν ότι και το BTC ανηκει στα εικονικα νομισματα και οποιαδήποτε εμπορικη χρηση του απαιτει αδειαδοτηση. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας φαινεται περιεργο.
|
|
|
μηχάνημα όχι αλλά σελιδές ναι αν και το lol εδώ που τασ λέμε δεν ξέρω αν έχει token. Το eve πάντως έχει και έχουν γίνει οι μεγαλύτερες κομπίνες στον ψηφιακό χώρο με τα token του και έχουν κλαπεί isk αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάτι που δεν είχε φυσικά καμία επίπτωση σε αυτούς που το έκαναν.
Παρολα αυτά δεν κανει νομιμη μια τετοια συναλλαγή. Όπως επισης και τα ανταλλακτήρια που υπαρχουν στην ομονοια και Συνταγμα κλπ, εχουν αδεια λειτουργιας από την Τραπεζα της Ελλαδος. Αλίμονο, εάν μπορούσαμε να ανοιξουμε και εμεις ετσι απλα ανταλλακτηριο τυπου "exchange" τοσο ευκολα. τα ανταλλακτήρια όμως ανταλλάσσουν fiat money. Αυτό προσπαθώ να πω ότι το bitcoin δεν είναι καν αναγνωρισμένο ως κάτι. Και δηλαδή αν δεν αναγνωρίζεται κατι, τοτε απαλλάσσεται από φορους και ελέγχους?
|
|
|
μηχάνημα όχι αλλά σελιδές ναι αν και το lol εδώ που τασ λέμε δεν ξέρω αν έχει token. Το eve πάντως έχει και έχουν γίνει οι μεγαλύτερες κομπίνες στον ψηφιακό χώρο με τα token του και έχουν κλαπεί isk αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάτι που δεν είχε φυσικά καμία επίπτωση σε αυτούς που το έκαναν.
Παρολα αυτά δεν κανει νομιμη μια τετοια συναλλαγή. Όπως επισης και τα ανταλλακτήρια που υπαρχουν στην ομονοια και Συνταγμα κλπ, εχουν αδεια λειτουργιας από την Τραπεζα της Ελλαδος. Αλίμονο, εάν μπορούσαμε να ανοιξουμε και εμεις ετσι απλα ανταλλακτηριο τυπου "exchange" τοσο ευκολα.
|
|
|
Ποιος ειπε ότι δεν υπαρχει ρυθμιση?
Αν πας μια βολτα στην Τραπεζα της Ελλαδος θα σου εξηγησουν καλυτερα. Το εχω αναφερει παλι πριν δυο χρονια.
ps. Πουλανε το plaisio και το public καρτες RP για το LOL, και μαλιστα σου κοβει και αποδειξη για την αγορα τους. Φανταζομαι καταλαβαίνεις ότι φορολογούνται.
|
|
|
|