Bitcoin Forum
September 19, 2020, 03:40:45 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 »
1  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: [DISKUSI] Wallet Bitcoin on: June 20, 2016, 03:34:19 AM
- snip -

Yang legacy ga kudu masukin identifier kak, udah kesimpen kayak dulu. Thank you yaa sarannya.
Ternyata sekarang ada dua jenis, gitu? Ini yang dulu dia kasi upgrade wallet baru itu kah? bedanya apa sih legacy sama yang baru?
Tampilannya baru, menunya lebih tertata, terus ada control panel "Security center" buat security-nya gan, perubahan-perubahan di wallet kita juga lebih mudah dipantau karena ada fitur "Most Recent Activity", dll. Sayangnya yang ane rada gak suka, yang baru ini lebih berat daripada yang dulu.

Langsung coba aja gan, kalo gak suka agan tetap bisa login ke wallet yang dulu. Jangan takut mencoba hal yang baru Cheesy
2  Local / Jual Beli / [Laku] Bitcoin ke Transfer Bank on: June 19, 2016, 09:08:39 AM
Ane mau mengirim Bitcoin ane ke sebuah rekening bank gan, masalahnya ane gak punya rekening bank transfer atau pun buat dipakai withdraw Bitcoin di VIP. Jadi ane mau tanya, adakah yang mau menukar Bitcoin ane dengan saldo bank?
3  Economy / Economics / Re: How to save money. on: June 19, 2016, 07:44:28 AM
Well, I really don't think that it is a good idea to save money in something like fiat currencies. They depreciate over time, and even if you put your money inside a bank you're just scammed under the fractional reserve system.

Save your money under bitcoin instead, it is a great store of value.
That is an investment, it is less appropriate if it is called money-saving. As an investment, you can lose your money. How is this so-called saving money if you actually risking your money?
Do you think investing your money in bitcoin is risky for now? i think its not risky because you can make more profit this coming block halving and we will see more price increase..  so sell it when the price is increase above 800 value is enough for me..
First, the main point here is how to save money, not how to grow money.
Second, investment always risky, there is always a chance we will lose, no matter how small it is.
Third, to save money, we should avoid any actions that cause the loss of our money.
4  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: Cara apa yang paling menguntungkan dalam mencari bitcoin ? on: June 19, 2016, 07:14:11 AM
kalo ane mining, signature, dan trading... Cheesy
Ane mining doang kalau trading modal masih kecil
boleh share site mining yang dapat dipercaya nya disini gan?

kalo mining menurut ane kurang profit . walaupun mau agan harus mining altcoin , untung untungan nantinya . bisa untuk besar atau malah rugi karena biaya sewa rig yang tidak tertutupi . kalo mau cloud mining yang menjanjikan profit tinggi ane sarankan jangan . kenapa ? karena mereka kebanyakan hanya memanipulasi data padahal mereka tidak memiliki mesin mining yang sesunguhnya .
Wah, padahal menurut ane cara yang paling menguntungkan mencari Bitcoin adalah dengan mining gan. Karena satu-satunya cara untuk membuat Bitcoin adalah mining. Tapi sekarang untuk mining ini harus punya modal besar.
5  Economy / Economics / Re: How to save money. on: June 19, 2016, 06:34:11 AM
Well, I really don't think that it is a good idea to save money in something like fiat currencies. They depreciate over time, and even if you put your money inside a bank you're just scammed under the fractional reserve system.

Save your money under bitcoin instead, it is a great store of value.
That is an investment, it is less appropriate if it is called money-saving. As an investment, you can lose your money. How is this so-called saving money if you actually risking your money?
6  Economy / Digital goods / Re: [Quick Sell] 40+ Potential Jr. Member for 0.007 on: June 19, 2016, 06:00:42 AM
I need additional $5 for buy something, so I want to sell my account for 0.007 BTC.

Bitcointalk Account Price Estimator token: 4j3u3flq

Posts: 20+
Activity: 20+ (Jr. Member)
Potential Activity: 40+ (Potential Jr. Member)
Post Quality: Very Poor (13.51%)
Trust: Neutral
Estimated Price: 0.013
Next Potential Rank: Member
Weeks to Next Potential Rank: 1
Potential Activity to next Potential Rank: 4



The price for the account you wanted to sell is a bit over because the post quality

I think the price of this account just around 0.001 - 0.002
Okay, if 0.007 is too high, then I will sell the account for just 0.002 BTC.
7  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: [ASK] Penyedia wallet yang bagus dari pengalaman agan? on: June 19, 2016, 01:41:03 AM
prefered xapo gan, 0 fee
soalny bagi pencari receh kek ane fee 20k satoshi mayan banget...
udah lama gak buka xapo, barusan buka ternyata pin salah untung bisa di buka lagi
kalau feenya 0 gaji penambang siapa yang nalangin gan ?  Huh
Yang nalangin si Xapo nya gan, mereka yang bayar fee transaksi.



Saya mau tanya tentang wallet yang bisa multi platform (web, mobile, desktop) dan aman. Sampai sekarang saya nyimpan btc saya diblockchain.info, karena tampilannya simple gak terlalu ribet, cuma minus belum ada aplikasi desktopnya dan saya lihat dari bitcoin.org blockchain.info gak ada di list https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet. Kalau dari pengalaman agan-agan disini lebih enak pakai penyedia wallet yang mana? dan agan-agan disini pakai wallet apa? apa kelebihan dan kekuranganya?

Sekalian ngasih pencerahan buat newbie kaya ane  Smiley
Gini gan, MyWallet (nama wallet Blockhain) itu client Bitcoin berbasis javascript gan, dan cara paling mudah untuk menjalankan aplikasi-aplikasi javascript adalah dengan web browser (Firefox, dll). Dan karena MyWallet ini dibuka dengan browser, orang-orang menyebutnya dengan istilah online wallet. Jadi aplikasi desktop untuk MyWallet ini sebenarnya gak perlu ada.
8  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: [TUTOR] Membuat address bitcoin sendiri on: June 19, 2016, 01:23:47 AM
Ane terus terang masih bingung, setelah wallet jadi terus nyimpen coinya di komputer sendiri atau bagaimana? Sepertinya alamat bitcoin jadi unik kalau bisa buat sendiri.
Ketika setelah proses pembuatan wallet nanti di kasih Address wallet sama key wallet.
Nah nanti key walletnya bisa di import ke blockchain sehingga bisa di gunakan, tapi pastikan Key walletnya di jaga tidak untuk di publickan. Grin
memang bisa aman untuk ke depannya ? kan websitenya juga tahu private key kita

Private key yang disimpan di wallet Blockchain itu dienkripsi gan. Terus client MyWallet itu sendiri adalah javascript-based, nah cek sendiri source codenya lah gan.

Pengalaman ane sendiri, ane udah hampir 2 tahun nyimpan private key ane di Blockchain, alhamdulillah belum pernah dibobol.
9  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: [DISKUSI] Wallet Bitcoin on: June 19, 2016, 01:18:24 AM
Kak, blockchain.info ganti tampilan kah?
Saya udah lama ga buka blockchain dan ga ngikutin info ttg blockchain, barusan buka hari ini buat cek saldo, ketemu sama roket yang lagi lepas landas trus pas mau login disuruh masukin identifier, padahal saya ga bersihin browser. Ini beneran ganti tampilan dan kudu kasi identifier lagi atau saya salah masuk ya (catatan: saya masuknya pake link yang udah kesimpen di chrome, bukan dari googling)? Jadi parno, kemarin" kan sempet ada yang bikin kembarannya blockchain.

P.s.: Sorry kalo ternyata sebelumnya udah pernah dibahas, saya ga nemu penerangan soalnya sih setelah browsing 2 page board lokal.
Ane pun tiap kali mau log in ke Blockchain kudu masukin identifier gan Cheesy

Kalau mau make wallet yang dulu di sini gan: https://blockchain.info/wallet-legacy
10  Economy / Digital goods / [Quick Sell] 40+ Potential Jr. Member for 0.002 on: June 18, 2016, 04:33:38 AM
I need additional $5 for buy something, so I want to sell my account for 0.007 0.002 BTC.

Bitcointalk Account Price Estimator token: 4j3u3flq

Posts: 20+
Activity: 20+ (Jr. Member)
Potential Activity: 40+ (Potential Jr. Member)
Post Quality: Very Poor (13.51%)
Trust: Neutral
Estimated Price: 0.013
Next Potential Rank: Member
Weeks to Next Potential Rank: 1
Potential Activity to next Potential Rank: 4

11  Economy / Trading Discussion / Re: What is your trading strategy? on: June 05, 2016, 02:13:45 PM
my strategy now about my past experience from trading bitcoins is to check the price chart, you can predict if the bitcoin price will be high or low using price chart , you will see the changes of bitcoin price in their chart.
example 24high and 24low is:
545.000000usd - 24high
544.000000usd - 24low - the bitcoin price will be getting high.
but if its:
545.000000usd - 24high
530.000000usd - 24low - the price of bitcoins will be getting low.
check if the gap is very long it means the bitcoin will be in low price i hope you'll learn from my guide  Wink

can you be more specific about above theory?
i think that is the good strategy to know if the bitcoin price will be low or high because if the 545 = 24high and 544 will be the 24low the bitcoin price will be high because it's too close in the high price and the seller and buyer will increase the price and if the the 24high and 24low is not close the bitcoin price will become low because they will adjust the 24high and 24low to be close and the sellers will decrease the price  Smiley
Well then, how to determine that the Bitcoin price range is too close or too far? It seems that $15 is far here.
12  Economy / Economics / Re: The Halving - Good or Bad for Bitcoin? on: June 05, 2016, 03:39:31 AM
The halving will be good because the supply will lower which increases the price of the bitcoins and that will help publicity

The halving is coming this year and I believe its a good thing for everyone . It is also bad  in the sense because some of the people that are the target of the halving( the miners) they will lose profit. For other people other then the miners, that are holding their bitcoin it will be pretty nice for them.
I think this is an unfairness. Just think, the miners who generate new Bitcoin and they invest a lot of money for that, but why the block halving is is seen as bad thing for them?
13  Economy / Trading Discussion / Re: simple tips for newbie trading bitcoin pair altcoin on: June 03, 2016, 08:13:17 AM
if you use my rules :
- don't put all your buy order at 1place,
Does this mean, for example, when we buy the coins with 50% of our funds, and the other 50% is used as a precaution?
14  Economy / Speculation / Re: Will the price go up or down over the next year? on: June 03, 2016, 01:12:08 AM
Does anyone have a prediction on the price of a bitcoin over the next 1 year, 5 years, 10 years?  How low can it go and how high can it go?
It all hangs of what is going to happen with the price and the halving, with the halving coming there is a chance that the price will go down again. If not then I believe that the price will continue rising again.
I think that the demand for Bitcoin will always go up but the number of coins that generated will drop by half (and in fact will not increase again) and this will cause the price of Bitcoin rising in years.
15  Economy / Economics / Re: The Halving - Good or Bad for Bitcoin? on: June 03, 2016, 01:01:32 AM
Halving effect will not be instantaneous. Some expect that the price will take off at one time in half, but it is at least naive. Perhaps someone will be disappointed that it did not, and will rush to sell their coins. We can expect increased volatility. However, this volatility will be held, and the market budetet increase the deficit.
Why? Very simple. Demand will continue to grow and offer the extracted coins will drop by half. And never again will increase.
Here's what can be fun. Now every day is issued about 3,650 bitcoins. Simultaneously the number will be reduced to 1825 pieces. Given that the day runs about 250 000 transactions a total turnover of $ 5 to 15 million, it will create even more demand for Bitcoin, with such modest emissions.

Over time, the deficit will only increase. The complexity will continue to increase, but the reward will be reduced every four years.



Yes, and the number of transactions will also increase followed by increased transaction fees. And I think those all are a genius concept behind the Bitcoin, and this is good for Bitcoin itself.
16  Other / Meta / Re: Stake your Bitcoin address here on: June 03, 2016, 12:40:12 AM
15Ffg76JRM8LLv2dTckanEFqUrKEHr99GG

H1DEZdtOWZ+IASiPIRwAjwuDirB6FqBDkVKlehY3T45zfPrN12Nvt3BR/VFAsMsdMgyQ1mOMO7lCwhfqQ7PB5Nc=

Staked. Someone quote plz.

I tried two different websites to verify your signature but unable to verify it. What is your message?
Tried the third row but does not work. Message can't be empty.

Apologies. I didn't copy message

15Ffg76JRM8LLv2dTckanEFqUrKEHr99GG

Anarchy101

H1DEZdtOWZ+IASiPIRwAjwuDirB6FqBDkVKlehY3T45zfPrN12Nvt3BR/VFAsMsdMgyQ1mOMO7lCwhfqQ7PB5Nc=


Quoted and verified using https://tools.bitcoin.com/verifier.html
17  Economy / Economics / Re: Is bitcoin halving is real? on: June 03, 2016, 12:34:07 AM
You should buy now. because is already increased to 500$ and it will grow more .So this is the right time to buy btc if you want to get profit and  halving is 100% real. if u have many BTCs,  then there are more chances for you to get benefit from halving

Not a good advice. Never buy when the price is rising because the risks of getting your money lost is higher compared to when buying on a stagnant price.

Exactly! People should buy when the price is getting dumped to the ground and not when the price is going up. Fact is that a lot people are afraid of buying when the price is going down heavily. They see a rising price as some sort of confirmation that the market is in a healthy phase, and thus will keep rising (according to them).
The problem is, people (including me) do not know when the price of Bitcoin fell to 'ground' which further climbing up the price.
18  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: ★ SHARE ★ -> TRADING -> cara -> tips -> profit > ★ ask about trading in here ! on: June 02, 2016, 02:55:26 PM
Dengan ini saya nyatakan thread ini hidup kembali! Cheesy

Saat ini saya tertarik untuk terjun ke dunia trading gan. Nah sekarang saya lagi coba-coba trading di Poloniex gan, nah di situ ada namanya Stop-Limit, mohon dijelaskan donk gan Grin
19  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: [ASK] Situs Trading yang "mudah" di Smartphone ? on: June 02, 2016, 01:57:46 PM
halo gan ane udah hampir 2 tahun ini di bitcoin kurang lebih karena gambling dan giveaway namun sekarang ane mau terjun di trading gan..

mohon bantuan nya untuk Situs trading yg Depo/WD nya mudah gak ribet, User friendly di smartphone gan,

mohon dibantu ya newbie ini..

barangkali ada yg berkenan juga kasih link ilmu trading bitcoin yg simple,mudah.  Grin Grin

klo salah kamar mohon dipindahkan aja buat bang mod  Smiley

Nuhun..


 
Wah sama gan, ane juga mau terjun ke dunia trading.
Saat ini ane masih coba-coba trading altcoin di Poloniex, kebetulan saya pakai fitur mobile viewnya (karena versi desktopnya berat di netbook ane). Dan menurut ane versi mobile Poloniex emang nyaman gan. Tapi sayangnya grafik candlesticknya gak bisa diatur sesuai selera.
20  Economy / Economics / Re: Is Bitcoins safe? on: June 02, 2016, 01:46:29 PM
Watched a youtube video at in news BTCkan app the speaker is Andreas Antonopoulos and he said many have tried hacking the biggest blockchain which is bitcoin and they have all failed. Going to watch more for more information about this safety thing. We want different opinion from different experts.
And this, as an ordinary Bitcoin user, I'm not bothered about these hacking trials against the blockchain. The main issue faced by ordinary users is about the security of their own wallet.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 »
Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!