Bitcoin Forum
July 07, 2022, 01:50:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »
1  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: July 03, 2018, 11:23:51 AM
Revija Monitor - FURS vprasanja in odgovori

https://www.monitor.si/datoteke/Monitor_poletje_2018_odgovori_FURS.pdf
2  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Do you own 1 Bitcoin? on: March 16, 2018, 09:48:59 AM
I found original post from 2015 !
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1126399
3  Economy / Exchanges / Re: Advcash | a new "anonymous" bitcoin debit card [EUR & USD] on: January 25, 2018, 03:20:44 PM
Is it possible to deposit with ETH, BCH, XMR, LTC, etc? Or is it just BTC?
4  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Do you own 1 Bitcoin? on: January 18, 2018, 11:40:35 AM
In 2017 it was 51% YES / 49% NO.

I'll leave voting open and since we are no longer in 2017 I'll change the subject to "Do you own 1 Bitcoin?"

Let's see what the future brings : )

Cheers!
5  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: January 17, 2018, 09:46:13 AM
Prijatu poglej kaj sem napisal, ti citiram:"Preden me začnete napadat z vsem živim, kar je slovencem v navadi, si vsaj preberite za kaj se gre!"
bitconnect ni p od ponzi-malo si res poglej, ker vidim, da maš težave z razgledanostjo!
Haha, ni ponzi a?

: D

https://imgur.com/a/TLimM

Da vidimo kaj nam bo lepega napisal "prijatu" : )
6  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: November 08, 2017, 10:04:29 AM
Eni pravijo da je Bitcoin večja inovacija kot je  poljedelstvo. Če je to res. Pomisli vsi drugi okol tebe bodo še zmer po gozdu nabiral jagode pa to,  pa živali lovil,  pa če majo srečo upajo da ne nabašejo na Mamuta al pa kakega prehistorik Grizlija.  Ti pa lepo doma sediš pa mal spomlad pomečeš semečkov pa počasi raste pa udomačeno kravco maš za mleko, pa kako kuro za jajčka. Ko pride jesen pa lepo požanješ pa spravš za zimo, ko boš mel veliko časa na toplem da si kako novo inovacijo zamisliš.  Kak lok bi dobr pršu, al pa Mesarica če slučajno kakega Turka napomlad zanese v naše kraje.

Ampak zgleda se teb še zmer bolje zdi da boš pozim po mrazu po gmajni skakal.

Aja še tole sem pozabu pokazat: https://www.youtube.com/watch?v=kbR1SXIje1U

Hahahhaha, vrhunsko Febo! : D
7  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: October 12, 2017, 09:05:27 PM
Se slovenska verzija:

http://www.vlada.si/predsednik_vlade/sporocila_za_javnost/a/izzivi_slovenije_2020_vizija_razvoja_in_ureditve_blockchaina_v_sodobni_druzbi_1109/


Sporočila za javnost 11.10.17

IZZIVI SLOVENIJE 2020: Vizija razvoja in ureditve blockchaina v sodobni družbi

Nagovor predsednika vlade dr. Mira Cerarja

Spoštovani,

živimo v času izjemnih priložnosti in korenitih sprememb v našem poslovnem in zasebnem okolju. Odpirajo se nam novi izzivi. Naša država je vključena v globalne tokove, postajamo vse bolj prepoznaven igralec na svetovnem zemljevidu. Naše cilje in prizadevanja smo združili v slogan „Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi“.

Zavedamo se odgovornosti, ki nam prinaša dinamično spreminjanje digitalnega okolja, ki vpliva na vse aspekte našega bivanja. Celovite sistemske rešitve so predpogoj za obvladovanje digitalnega okolja. V Sloveniji smo posodobili tehnologijo s prehodom na rešitve v oblaku in postopno gradimo centralizirano ključno informacijsko infrastrukturo države. Odpiramo dostopnost javnih podatkov in zagovarjamo stališče, da so podatki, ki ne posegajo v interese posameznika ali poslovnega subjekta, javno dobro.

Ob tem nismo pozabili na prenovo izobraževalnih procesov, da bodo ti bolj usmerjeni v razumevanje sodobnih tehnologij, sistemski način razmišljanja in predvsem funkcionalna znanja. Poseben poudarek dajemo uporabi poslovne analitike in velepodatkov kot ključnih dejavnikov razumevanja in pametnega upravljanja kompleksnih družbenih sistemov. Vlada Republike Slovenije je sprejela strateške dokumente, ki določajo razvoj informacijske družbe do leta 2020.

Za vsako strategijo morajo stati posamezniki, ki verjamejo v zapisano in si nesebično prizadevajo za uveljavitev strateških ciljev. In to ste prav vi, nova digitalna generacija, ki bo pomagala zgraditi Slovenijo kot »Zeleno referenčno državo v digitalni Evropi«. Ste gradnik digitalne preobrazbe naše družbe. Zavedate se, da izjemen tehnološki razvoj na področju digitalizacije in uvajanje novih tehnologij zahteva drugačen, inovativen pristop, vizionarski pogled in smelo načrtovanje.

Od sebe zahtevate hitro odzivnost, vseživljenjsko učenje, sprejemanje novosti in delovanje v skupini. Postajate vizionarji razvoja. Država je tu, da vam pomaga in vas podpre.

Uspešna slovenska podjetja na področju uporabe tehnologije veriženja blokov se že uvrščajo med vodilne razvijalce digitalnih investicijskih platform na svetu, zato želimo Slovenijo pozicionirati, kot najbolj prepoznavno Blockchain destinacijo za v Evropski uniji, ki bo imela vzpostavljeno vso potrebno infrastrukturo za njeno uvajanje in razvoj. Regulatorni organi in ministrstva se o tehnologiji Blockchain že aktivno izobražujejo, prav tako se država aktivno vključuje v aktivnosti na evropski ravni na področju uvajanja in regulacije te tehnologije. Prav tako že pripravljamo temelje za prve pilotne vzpostavitve omenjene tehnologije v državni upravi.

Za prenos in širitev informacij smo v sodelovanju s Slovensko digitalno koalicijo oblikovali »Blockchain Think-tank«, ki povezuje vse deležnike in bo hkrati tudi enotna kontaktna točka v pogovorih z državo. Think-tank bo svoje aktivnosti usmeril na področje izobraževanja in ozaveščanja, pripravo predlogov in rešitev na zakonodajnem področju, povezovanje slovenskega znanja in ozaveščanje glede Industrije 4.0.

Slovenija kot celota se torej postavlja kot Blockchain prijazna destinacija in za te namene vzpostavlja stebre nacionalnega Blockchain ekosistema  na področju prenosa in širitve informacij, urejanja zakonskih predpisov in spodbujanja podpornega okolja za razvoj podjetij na področju Blockchain tehnologije.

Po težki izkušnji gospodarske krize, ki je drastično prizadela tudi vašo generacijo, se prebujamo, znova rastemo in ugotavljamo, da premoremo številne zgodbe o uspehu, ki nas navdušujejo, a tudi obvezujejo. Iz krize smo izšli močnejši. Prepričan sem, da boste tudi vi z uporabo tehnologije Blockchain pripomogli k oblikovanju nove slovenske zgodbe o uspehu.

Smo pred vrati velikih sprememb. Vedno bom zagovarjal napredek in moderno tehnologijo. Ob vseh novih konceptih vsakdanjega življenja pa ne smemo pozabiti na tisto najpomembnejše – človeka. Truditi se moramo, da nam bo tehnologija služila in izboljševala kvaliteto našega življenja. Le takrat bomo lahko rekli, da smo dosegli napredek.

Želim vam uspešno veriženje idej.
8  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: October 12, 2017, 06:19:52 PM
ja seveda jih je par če pa še normalno ne moreš debatirat, ker je vse pomešano. Jst mislem da bi bli veliko bolj aktivni če bi imel svoj board. Vsaj jaz bi bil.

Smo imeli tudi ze prav svoj slovenski forum na bitcoin.si in je tudi zelo hitro postal mrtev.

Ce imas vec podforumov in malo prometa, potem hitro vse skupaj izpade, kot da se nic ne dogaja...
9  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: October 03, 2017, 09:26:36 AM
Bolj pa me zanima, kaj če nočeš prejemati "spama"?

Odlicno vprasanje!

Enkrat sem se registriral na eno stran, da mi bodo kao 1x tedensko posiljali novice iz sveta ico, alt in vse ostalo na temo kripto. Ne spomnim se tocno imena strani. Skratka... v roku parih dni sem zacel dobivat spam iz vseh strani. Se sedaj se nisem znebil vseh teh spammerjev.

Kar zelim povedat je, da te "mladički" nimajo niti najman etike v sebi in o "skrbi za varnost osebnih podatkov" se niso slisali in mirno prodajo svojo bazo za par satoshijev.

Previdno.
10  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: September 07, 2017, 08:13:30 AM
Če koga zanima; danes ob 21:45 v oddaji 24ur zvečer bo govora o Viberate projektu.
Luskan prispevek je bil. Predvsem mi je bilo vsec, da ni bilo nekega nepotrebnega nabijanja ampak je vse teklo lepo v mejah realnega in moznega. In zacuda je vse skupaj izpadlo sprosceno - kot pravi pogovor med gostoma in voditeljem... ponavadi jim to ne uspe in vse zveni zelo zategnjeno (npr. ko je bilo govora na temo kripto v oddaji Polnocni Klub je bilo naravnost grozno).

Cestitke ekipi za ta dosezek, hudo!


Mimogrede: ce je na voljo ta prispevek na kaksnem YT ali kje drugje... se priporocam za lilnk!
11  Economy / Service Announcements / Re: [ANN] bitaddress.org Safe JavaScript Bitcoin address/private key on: August 18, 2017, 10:07:03 AM
HELP NEEDED

I have generated a bunch of BIP38 encrypted addresses with the tab "BULK WALLET" of bitaddress html under the same password on the machine that is not connected to the internet. Then I transferred some coins on the first 3 of them to run a test of sweeping them into electrum wallet.

I have decrypted all 3 wallets and used Private Keys (WIF51 characters base58, starts with a '5') to sweep them into Electrum. The first one swept well, but then the others would not sweep. Electrum says that they are empty. I tried importing them into blockchain.info wallet but it also says that they are empty.

When I check public address it shows that the wallet contains bitcoins
https://blockchain.info/address/19DpkXMi4oTfayjxfDSuz3uHUrsX387Twz

This same public address is displayed on "Wallet Details" tab in bitaddress.org when I decrypt private key.

PRIVATE ADRESS: 6PnSSP9UiDEjFfRW2R2hsu9Wuk4xviMdsitF1vVahTdK2vRoCQfvFesjih
PASSWORD: 3,452s.Km;x%D7I(K)<Aq@mr

I don't care if the coins will be moved away, but I really need to figure out how to get access to my wallet.

Can anyone help please?


Someone already took the money : )

In your particular case, 19DpkXMi4oTfayjxfDSuz3uHUrsX387Twz is compressed public address and
corresponds to private key that starts with letter 'K'.

Public:  19DpkXMi4oTfayjxfDSuz3uHUrsX387Twz
Private: KyGL7TrNFjVNTNGLvdzNKjBMsKZisY5nuE8CHpuurKEo2NesaEAz

If you used private key (to sweep the balance) that starts with '5' you should've sent your coins to uncompressed public address.

Public:  1EUmf7nk6XSxZcVabxegWmhs6L7cGrFUC2
Private: 5JHAKELLmaBxcRkoeys9ujBWCQEkvbEKZDweT1tQkoGp8c91UBE

I have extracted both addresses from your BIP38 encrypted 6PnSSP9UiDEjFfRW2R2hsu9Wuk4xviMdsitF1vVahTdK2vRoCQfvFesjih
private key with given passphrase.

Pay attention to compressed and uncompressed addresses and to corresponding private keys.
12  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: It's freaking 2017 - Do you own 1 BTC? on: August 13, 2017, 08:37:49 AM
I was GPU-mining BTC in 2011 and shut down my operation after a few months having earned 154 BTC because I was "only" making 5 BTC per week.

Only 5BTC per week!!! Sounds funny these days : )
13  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: July 04, 2017, 06:05:56 AM
Mene pa zanima kaj se bo zgodilo 1 avgusta.

1. avgusta obstaja moznost, da se bitcoin razdeli na 2 ali vec delov (fork).
Povdarek je na "obstaja moznost". V primeru da se velika vecina industrije postavi na eno stran (recimo 85% ali vec),  se prakticno (iz vidika navadnega uporabnika) ne bo zgodilo nic. Se najbolj se bo verjetno vse skupaj poznalo na ceni.

Preberi si clanke na temo SegWit, SegWit2x, UASF (BIP148) in Bitmain Press Release
https://medium.com/@jimmysong

Vsekakor se je pametno v tem obdobju izogibat transakcijam in imet kovance v privat denarnici (npr. breadwallet, mycelium, copay, paperwallet, trezor, leger, etc). Na ta nacin imas sredstva na varnem ne glede na to kaj se zgodi.
14  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: I am pretty confident we are the new wealthy elite, gentlemen. on: June 22, 2017, 12:48:00 PM
I miss Atlas. He was a good troll. Trolls these days are much worse...
15  Other / Beginners & Help / Re: I'm a complete n00b, and I love Bitcoin already on: May 25, 2017, 11:09:04 PM
God, I love a bit of nostalgic reminiscence.

Still hodlin'. Grin


Still have my tip? Good for you, hodler! : D
16  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: May 25, 2017, 09:36:49 AM
Tule je odlicen prirocnik za spoznat Paper Wallet in njegove prednosti / slabosti:
http://bitzuma.com/posts/bitcoin-paper-wallets-from-scratch
17  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: It's freaking 2017 - Do you own 1 BTC? on: May 16, 2017, 11:38:30 AM
Even if it takes time to earn that amount its worth to spend time and make efforts in collecting them in best possible  ways as in future the price of bitcoins will be very much high so its good to have maximum amount of bitcoins in our wallet.

At this rates ( a.k.a. ___/  ) it is getting crazy to buy/earn 1BTC...

But what if we get $3K by end of year as some predict ...Is it expensive to buy now...

"What if" is the key here...

The thing is: it is getting expensive to buy yourself a fancy "lottery ticket" a.k.a. 1BTC. Back then, if you spent few bucks, it wasn't a big deal to try your luck out. But spending a whole-month of work salary for a "lottery ticket" is not so easy peasy lemon squeezy  : )
18  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: It's freaking 2017 - Do you own 1 BTC? on: May 09, 2017, 11:23:59 AM
Even if it takes time to earn that amount its worth to spend time and make efforts in collecting them in best possible  ways as in future the price of bitcoins will be very much high so its good to have maximum amount of bitcoins in our wallet.

At this rates ( a.k.a. ___/  ) it is getting crazy to buy/earn 1BTC...
19  Local / Other languages/locations / Re: Slovenija (Slovenia) on: April 25, 2017, 09:11:22 AM
Pozdravljeni vsi!
Potrebujem vašo pomoč. Že nekaj dni brskam po vseh možnih straneh, forumih in nikjer nisem zasledil točne informacije, kako je z obdavčitvijo v primeru izplačevanja BTC (ali altcoina) v fiat.
Vem, da se po zakonu trgovanje na borzah ala Bitstamp ne obdavči, rudarjenje pa se. Ali se DURS vtakne samo v izplačila na TRR ali tudi v kakšne druge oblike izplačil (beri zlato)? Kako sploh poteka prijava narudarjenih coinov (iz prakse)?...in še malo morje podvprašanj
Nočem se opeči že na začetku, po enem letu pa me bo doma čakala kuverta s plačilom dohodnine  Shocked ali pa klepet z davčnim inšpektorjem. Undecided

Če ima kdo od vas konkretno izkušnjo, bi prosil, da jo malo opiše, lahko tudi na ZS, vsekakor pa nočem načeti teme, kjer bodo padali polpredlogi in bodo zmedli vse nadaljnje bralce foruma.

Hej,

Ce imas dokazilo, da si kupil BTC (npr. imas email iz menjalnice ali kaj podobnega), potem trenutno kripto stvari v Sloveniji niso obdavcene. Izjema je rudarjenje, tu si obdavcen 25%.

Kripto spremljam od 2011 in ne poznam nikogar, ki bi moral obiskat kaksnega davcnega inspektorja zaradi prodaje BTCjev. Glede tega je Slovenija kar "kripto prijazna" : )  Je pa res, da ni noben od nas kaksnih blaznih vsot menjal.


Tule je se uradni odgovor na vprasanje glede prodaje BTCjev:
Quote
Zadeva: Odgovor zavezancu - Poslovanje s kriptovaluto Bitcoin

V zvezi z vašimi vprašanji, ki ste jih posredovali po elektronski pošti, vam sporočamo, da je
pojasnilo v zvezi z davčno obravnavo poslovanja z virtualno valuto po Zakonu o dohodnini in
Zakonu o davku od dobička pravnih oseb, objavljeno na spletni strani Finančne uprave
Republike Slovenije, in sicer:

http://www.fu.gov.si/arhiv_durs/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/dohodek_iz_kapitala/dobicek_iz_kapitala/vrednostni_papirji_in_delezi_v_gospodarskih_dru/davcna_obravnava_poslovanja_z_virtualno_valuto_/index.html

Iz pojasnila izhaja, da se od dobička iz kapitala, ki ga fizična oseba dosega s prodajanjem
kriptovalute (npr. Bitcoinov), ne plača dohodnine. Torej, če fizična oseba s prodajo bitcoinov
doseže dobiček, tega ni dolžna pri Finančni upravi Republike Slovenije napovedati v nobeni
napovedi.

Ob tem pa dodajamo, da se dohodek, ki ga fizična oseba dosega v obliki kriptovalute (npr.
Bitcoinov) pri kreiranju oz. »rudarjenju«, obdavči kot drug dohodek po 105. členu ZDoh-2. V
skladu s 131. členom ZDoh-2 se akontacija dohodnine od drugih dohodkov izračuna in plača po
stopnji 25 % od davčne osnove.

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete na tel. št. 01 369 32 98.

S spoštovanjem,
20  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Big Block support at 50% on: April 22, 2017, 03:17:11 PM
Maybe, for a little bit. I think that is why big block miners are waiting - because they are only getting more support and they are waiting to make it a smoother transition. The trend is in favor of big blocks and that isn't going to change.

It's happening... and bitcoin will be stronger because of that longterm. Win-Win.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!