|
uLAN arkadaş, Quake ile LAN atardık net kafe de. vay beee
|
|
|
|
İroni ile dolu olan attığım bu postta verilen cevaplar çok hoşuma gitti. Yatırım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Şu arkadaşın dediği gibi ......... :
yemeden 3 5 ay tutarım diyorsan pirzola al. yaza doğru satar 2 tane saat alırsın.
Pirzola alıp, tutmaya karar verdim. Risk olmayan yerde kazanç yoktur. Fiyat düşerse belki ufak ufak ekleme yaparım yaza doğru 1 koyuna tamamlamış olurum .
|
|
|
|
Hangisini almak mantıklı karar veremedim. Birisi katma değerli yüksek teknoloji ürünü. Diğeri ... Koyun 
|
|
|
|
|
Ateizmin yükselişini anlayabiliyorum . Fakat ateist olmakta bir inançtır ve sorumlulukları vardır. Mesela diyelim önceden hıristiyandın ve bu din senin dünya görüşünü tatmin etmedi ve "siktir et ya hıristiyanlığı falan ben ateist olayım" diyip olduysan zaten sen ne kadar hıristiyandıysan o derece mantar bir ateist olursun. Yada ne kadar dandik bir müslümandıysan o kadar dandik bir ateist olursun. Geleneksel modern müslümanlık ve diğer dinler "geleneksel modern kisvesi altında ve çoğu kişinin benimsediği din tarzları yani" Hem ayranım dökülmesin hem götüm sikilmesin durumudur. Hem canım cennette olsun hem sikim amcıkta olsun cümlelerinin karşılığıdır.
Ben çocukluk yaşlarımdan beri tanrısal inançsız biriyim. Ama ben bile bugün 50 sine merdiven dayamış biri olarak kendime Ateist diyemem. Çünkü bunu diyebilmem için bir yaratıcının var olmadığını ispat etmem gerekir. Bu ispatı öyle abone kasan din savunucularına, youtuberlara değil kendime yapmam gerekir samimi olarak . Önce kendimi samimi ve derin olarak ikna etmem gerekir. Kalkıp kimseye tanrı reddiyesi yapamam. Bunu yapabilen ve sağlam deliller ile gelebilen Ateistler belki vardır . Bilemiyorum herkesi o kadar dinleyemedim
Diyeceğim şu ki, Ateizm denilen inançta insanlar tarafından bir kaçış rampası ve sorumluluktan kurtulma, rahat olma aracı olarak kullanılabilmeye çok müsait. Aynı diğer inançlarda olduğu gibi suistimale açıktır.
Bilinenin aksine Ateist olmak ve öyle yaşamak "Dünya sikime minare götüme, ne istersem yaparım" anlayışı ile hiç örtüşmez. Müslümanın ve Hıristiyanın nasıl çakması, bayağısı varsa, Ateistinde vardır. Ve her inancı kirleten basite indirgeyen, kendi amaçlarına alet eden topluluklar vardır.
Dinlerin ve onların kitaplarının kuralları nettir. Çok çok nettir hemde. Hayatımda 2 kere Kuran-ı kerim ve 2 kere İncil i baştan okuyup bitirmiş, matta - luka - yuhanna - markos okumuş biri olarak bunu kesin olarak söyleyebilirim. Buradan yola çıkıp baktığımda toplumda ve dünya da gerçekten inandığı dinin gereksinimlerini yerine getirenler %5 ten fazla değildir. Hangi din olursa olsun fark etmez bu.
Yani geriye kalan %95 ruhsal masturbasyon yapmakta ve kendini rahatlatmaktadır. Yada bir topluluğun içinde var olma konforunu yaşamakta ve bundan vazgeçmekten korkmakta yada varsa maddi manevi getisisinden kısmetlenmektedir.
Oysa ki yaratıcı ile yaratılan arasında ki ilişki bir çıkar ve vaad ilişkisi olamaz. Hiçbir avantaj ve taahhüt beklemeksizin inanmalısın. Cennetmiş, cehennemmiş atmış, avratmış. Boş işler bunlar.
Kendine sor; Eğer bunlara inanarak (Güzel olanlara) veya bunlardan korkarak (korkunç olanlara) inanç geliştiriyorsan. Aynada kendine tekrar bir bak. Ve şunu sor ; Her şeyin üzerinde olan bir akıl, bunu yer mi ? Gelmiş geçmiş tüm insan ırkının kollektif beyin gücünden çok daha yüksekte olan bir yaratan bunu yer mi ? nasıl değerlendirir. ?
Bazen, ifadelere takılmamak gerekir. Sadece iyi ve makul bir insan olmak çoğu zaman yeterlidir. İncitmeden, kırıp dökmeden, hak yemeden, elinden geliyorsa çevrene faydalı, paylaşımcı, bilgi paylaşan, varsa cebinden paylaşan bir varlık olmak türümüzün yapabileceğinin maksimumudur. İnsanlık böyle ilerler. Ve bunu dinsel bir adı yoktur.
Hayatınızda, şansınız varsa böyle kişiler ile karşılaştığınızda, sonrasında onların dini değil, nasıl insan olduklarını aklınıza gelir. "Acaba bu herfin dini neydi ya !! " diye düşünmezsiniz. Ne iyi bir adamdı diye hatırlarsınız.
|
|
|
|
Forumdaki tüm arkadaşlara iyi seneler dilerim. Öyle ya da böyle koca bir seneyi daha geride bıraktık. Su gibi akıp giden bir sene oldu benim için yine. Küçükken zaman bundan daha yavaş geçiyordu sanki. Büyük ihtimalle en temel sebebi tüm vakti kendine ayırabiliyor olmaktandı. Dert yok, tasa yok. Şimdilerde ise iş güç stresi derken zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varamıyoruz. Çok klişe olacak ama 2026 umarım daha güzel bir yıl olur.  Seni shortluyorum kardeşim. Çatışmadan uzak, hayatın tüm sıkıntılarından da uzak bir yıl olsun arkadaşlar Özellikle ülkedeki sıkıntıların biteceği veya azalacağı, gelir dengesinde biraz daha yukarılara çıkabileceğimiz, terörizmden uzak, askerin polisin ayağına taş değmediği, vatandaşlarımızın harika bir sene geçirdiği bir yıl olsun
Ayrıca Bitcointalk olarak hep güzel haberler alacağımız, güzel haberleri birlikte kutlayacağımız, neşemize neşe katacak yıllar olsun herkese mutlu yıllar inşallah en güzel şeyler hep bizi bulur
Seni de shortluyorum değerli dostum Kaldıraç 15x
|
|
|
|
|
Bizi kıskandıklarına göre bizden fazla tüketiyor olamazlar. Et konusu da öyle mesela
|
|
|
|
Bu da iyiymiş  Dayı profili olarak ne kadar samimi ve içten olduğunu gösteriyor abi. Kasmayan bir yapıya sahipsin işte ne güzel. Diğer seneye de güzel beddualarınla gireriz inşallah abi. Tabi bu beddualar yüzünden güzel şeyler gelirse başımıza aynısını tekrarlayalım yoksa gerek yok boş yere beddua almaya  ilk defa bu sene Bed dua ettim ama yatırım tavsiyesi değildir. Sorumluluk kabul etmem  Benden herkese gelsin https://www.youtube.com/watch?v=gfrYa0qQO8w
|
|
|
|
Sorunlarımız dileklerimiz ile bir çözüme kavuşabilecek olsaydı keşke.
Lakin istatistiksel olarak geçmişe dönük baktığımda, her yıl sonu birbirimize güzel dileklerde bulunmuşuz ve / ama sonra ki yıl daha kötü geçmiş. Daha umutsuz daha fakir ve daha dibe gitmiş(iz) bir çoğumuz (istisnalar hariç) ... Daha çok eksilmiş, daha çok çalınmışız. Hayallerimiz artık eskisi gibi değil, heyecanımız bile çalınmış.
Bugün ben bu ritüeli bozarak ve kendimi de sizlerin ve toplum huzurunda alenen ateşe atıp yakarak bu dilek oyununu bozmak istiyorum ve....
2026 da hepimizin Allah belasını versin, her işimiz ters gitsin, sağlık ve finansal sorunlarımız olsun, acılarımız bol olsun, öyke ki; çıktığımız yere geri girmeyi isteyelim, hiç var olmamış olmayı dileyelim... İstiyorum. Dileğim budur .
Yani 2026 yı ve sonrasını komple shortluyorum kardeşim.
Ters psikoloji diyorsun yani hocam. Vallaha her şeyi denedik bir de bunu deneyelim bakalım. Allah hepimizin belasını versin umarım para mara kazanamayız, hiç bir işimiz yolunda gitmez Elbette birer nükte olduğunu unutmayalım herkese iyi yıllar. İnşallah güzel bir yıl olur be son 5 senedir daha iyi yıl görmedim. Valla kardeşim ben 80-90 lı yıllarda daha çocukken, böyle yılbaşılarında İzmir fuarında ailem ile gazinoya gidip Zeki Müzen, Bülent Ersoy konserlerine dahil olduğuğum günlerden beridir toplumun genel huzurunda bir düşüş görüyorum. Hani en kötüsü evde TRT açıp orhan gencebay konseri izlerdik, dansöz falan çıkardı. Fakat izlenimim şu ki ; Totalde herkes daha mutluydu. https://cdn03.ciceksepeti.com/cicek/kcm44225554-1/L/kirmizi-antika-cevirmeli-telefon-kcm44225554-1-92351d07c136417592294b25368cf753.jpgyukarıda ki linkteki telefon ağır zil sesi ile arada çalar çok uzak diyarda ki tanıdık arardı. Ve bunun muhabbeti 4 saat yapılırdı. Yani esas olan mutluluksa ... gerisi teferruat 80li yıllarda fuar gezmesi mi? Abi demek daha doğru olur sanırım. Yaşınızın bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum abi. Yazışma tarzınız hep genç profili. Hayranım sizin yaşlarda genç ruhlu kalmaya. Vallaha idolümsünüz bu konuda. O dönemleri görüp bugün bitcoin ile yaşamak ayrı iki çağa aynı anda tanıklık etmek gibi olmalı. Eyvallah canım kardeşim, sözlerin ne güzel. Belli ki kalbinden geçeni doğrudan yazmışsın. Teşekkürler. Benim jenerasyonum (Tamamen şans eseri) çok şeye şahit oldu. Muazzam bir geçiş dönemi bu. Bu bizim bir çabamız, emeğimiz ile olmadı. Beleşe geldi yani. O aralıkta doğduk, açtık gözümüzü dünya böyle işte. O yüzden anlatabileceğimiz çok şey var. Beni hoş gördüğün için sağolasın, sonuçta ben eski modelim  Benim 10 yaşında yeğenim bile amk dayı yaaaa diye sesleniyor bana
|
|
|
|
Sorunlarımız dileklerimiz ile bir çözüme kavuşabilecek olsaydı keşke.
Lakin istatistiksel olarak geçmişe dönük baktığımda, her yıl sonu birbirimize güzel dileklerde bulunmuşuz ve / ama sonra ki yıl daha kötü geçmiş. Daha umutsuz daha fakir ve daha dibe gitmiş(iz) bir çoğumuz (istisnalar hariç) ... Daha çok eksilmiş, daha çok çalınmışız. Hayallerimiz artık eskisi gibi değil, heyecanımız bile çalınmış.
Bugün ben bu ritüeli bozarak ve kendimi de sizlerin ve toplum huzurunda alenen ateşe atıp yakarak bu dilek oyununu bozmak istiyorum ve....
2026 da hepimizin Allah belasını versin, her işimiz ters gitsin, sağlık ve finansal sorunlarımız olsun, acılarımız bol olsun, öyke ki; çıktığımız yere geri girmeyi isteyelim, hiç var olmamış olmayı dileyelim... İstiyorum. Dileğim budur .
Yani 2026 yı ve sonrasını komple shortluyorum kardeşim.
Ters psikoloji diyorsun yani hocam. Vallaha her şeyi denedik bir de bunu deneyelim bakalım. Allah hepimizin belasını versin umarım para mara kazanamayız, hiç bir işimiz yolunda gitmez Elbette birer nükte olduğunu unutmayalım herkese iyi yıllar. İnşallah güzel bir yıl olur be son 5 senedir daha iyi yıl görmedim. Valla kardeşim ben 80-90 lı yıllarda daha çocukken, böyle yılbaşılarında İzmir fuarında ailem ile gazinoya gidip Zeki Müzen, Bülent Ersoy konserlerine dahil olduğuğum günlerden beridir toplumun genel huzurunda bir düşüş görüyorum. Hani en kötüsü evde TRT açıp orhan gencebay konseri izlerdik, dansöz falan çıkardı. Fakat izlenimim şu ki ; Totalde herkes daha mutluydu. https://cdn03.ciceksepeti.com/cicek/kcm44225554-1/L/kirmizi-antika-cevirmeli-telefon-kcm44225554-1-92351d07c136417592294b25368cf753.jpgyukarıda ki linkteki telefon ağır zil sesi ile arada çalar çok uzak diyarda ki tanıdık arardı. Ve bunun muhabbeti 4 saat yapılırdı. Yani esas olan mutluluksa ... gerisi teferruat
|
|
|
|
|
Sorunlarımız dileklerimiz ile bir çözüme kavuşabilecek olsaydı keşke.
Lakin istatistiksel olarak geçmişe dönük baktığımda, her yıl sonu birbirimize güzel dileklerde bulunmuşuz ve / ama sonra ki yıl daha kötü geçmiş. Daha umutsuz daha fakir ve daha dibe gitmiş(iz) bir çoğumuz (istisnalar hariç) ... Daha çok eksilmiş, daha çok çalınmışız. Hayallerimiz artık eskisi gibi değil, heyecanımız bile çalınmış.
Bugün ben bu ritüeli bozarak ve kendimi de sizlerin ve toplum huzurunda alenen ateşe atıp yakarak bu dilek oyununu bozmak istiyorum ve....
2026 da hepimizin Allah belasını versin, her işimiz ters gitsin, sağlık ve finansal sorunlarımız olsun, acılarımız bol olsun, öyke ki; çıktığımız yere geri girmeyi isteyelim, hiç var olmamış olmayı dileyelim... İstiyorum. Dileğim budur .
Yani 2026 yı ve sonrasını komple shortluyorum kardeşim.
|
|
|
|
Abi bana denk gelmedi ama büyük ihtimalle öyle bir durum. Dolandırıcı olmasa direkt iletişim kurar. Her şeyi açık şeffaf olurdu.
işin garip tarafı istediklerini aldıktan sonra bu kişilerden bir daha hiç bir mesaj gelmiyor. resim video telefon alıyor bir daha hiçbir mesaj atmıyor. Hatta araç ile ilgili bir şeyler bile sormuyorlar.
|
|
|
|
|
Facebook ta market place de bir araç satış ilanım var. Ara sıra bazı kişilerden mesaj geliyor ve aracın daha fazla fotoğraf ve videosunu istiyorlar. Bu kişilerin ortak yanı hepsinin profili kilitli ve hiç bir bilgileri görünmüyor. Telefon numarası da istiyorlar ama telefondan iletişim kurmuyorlar genelde . Yani araç resmi videosu ve tel no topluyorlar. Bu birbirinin çok benzeri olay son zamanlarda başıma çok sık gelmeye başladığı için bu işin içinde bir şey var diye düşünmeye başladım. Böyle denk geldiniz bir olay var mı yada yeni bir dolandırıcılık stili mi var . Yada ne yapmaya çalışıyor olabilirler bir fikriniz var mı ? Bilginiz varsa iletirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
kalori falan hikaye. Kalori her yerde var. Ağaç yersen de kalori alırsın. Kalori hayatta kalmanı sağlar sadece yani ilkel bir form gibi. günlük 1500 kcal ile de hayatta kalır insan hatta ne yaptığına bağlı olarak bu daha daha az seviyelerde bile olabilir. Ama beynin düzgün çalışmaz ve üretken olamaz, nedeni ise gerekli yağları ve proteini almıyor olman. oturup şeker yiyerek te kalori alırsın. Ne olur ? şuan ki tabletli çocuklar gibi olursun, daha fazla kalori ile daha fazla X ve youtube shorts ve TikTok sayfası çevirirsin. Sonuç ? Hiç bi sikim. Kaliteli gıda ve protein ve yağlar ve mineral olmadığı sürece sen bir mantarsın. Mantarlar her koşulda ürer neredeyse. Ham petrolü bile parçalar ve ondan kalori elde eder, hatta nükleer atıkları bile parçalar. Sırf hayatta kalabilmek için ve mycelium u devam ettirebilmek genişletmek için. Yani mevzu kalori almak değildir, kalori çok kolay bulunur çok çeşitli yollar ile. Ama insan bu şekilde bir cihaz değildir. Sadece kaloriyi ver ve olması gerektiği gibi olsun gibi bir varlık değiliz.
|
|
|
|
|
TR için ödül 1 torba kömür. Kışa destek götünüzü ısıtmak için.
|
|
|
|
|
Bir Atilla İLHAN şiiri bırakayım götümüzün kapağı kaysın ...
BEN SANA MECBURUM
ben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ısıtıyorum
ağaçlar sonbahara hazırlanıyor bu şehir o eski İstanbul mudur? karanlıkta bulutlar parçalanıyor sokak lambaları birden yanıyor kaldırımlarda yağmur kokusu ben sana mecburum sen yoksun
sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir akşam üstü ansızın yorulur tutsak ustura ağzında yaşamaktan kimi zaman ellerini kırar tutkusu birkaç hayat çıkarır yaşamasından hangi kapıyı çalsa kimi zaman arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu
fatihte yoksul bir gramafon çalıyor eski zamanlardan bir Cuma çalıyor durup köşe başında deliksiz dinlesem sana kullanılmamış bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalanıyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun
belki Haziranda mavi benekli çocuksun ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden belki Yeşilköyde uçağa biniyorsun bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor belki körsün kırılmışsın telâş içindesin kötü rüzgâr saçlarını götürüyor
ne vakit bir yaşamak düşünsem bu kurtlar sofrasında belki zor ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden ne vakit bir yaşamak düşünsem sus deyip adınla başlıyorum içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin hayır başka türlü olmayacak ben sana mecburum bilemezsin..
|
|
|
|
|
Antep sarma,
Bu gezegende üzerine tatlı yoktur. Halis ve orjinal Antep sarma tüm tatlıları donunda sallar. (kişisel fikrim) Seks ve orgazm ile eş değer keyif verir.
Eğer antep sarmayı ve yaylada beslenmiş sığırın eti, yağlı antrikotu mixer e atıp karıştırırsanız , bu karışımdan bir Homosapien erkek yaratabilirsiniz.
|
|
|
|
|