Bitcoin Forum
May 04, 2024, 05:59:51 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 »
81  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 07, 2016, 07:52:44 AM
Χθες μου δημιουργήθηκε μια ακόμη απορία.

Ορισμένοι λένε - και είναι έτσι- ότι κάποιες συναλλαγές περιέχουν spam και "σαβούρα". Εφόσον οι noders κάνουν έλεγχο του ιστορικού των νομισμάτων, γιατί δεν "κόβουν" τις συναλλαγές που δεν περιέχουν νομίσματα;
82  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: [INFO] Συζήτηση για την Ισοτιμία on: February 06, 2016, 12:43:26 PM
Κάθε φορά που πάει να γίνει κάποια άνοδο της ισοτιμίας έχουμε κάποιον από το στρατόπεδο του fork να κάνει μια ανακοίνωση και να ρίχνει την τιμή.

Εσύ δεν έλεγες ότι κάθε Σαββατοκύριακο η τιμή πέφτει;
83  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Πώς κερδίζετε bitcoin? on: February 06, 2016, 09:33:17 AM
εγώ από mining στην αρχή και μετά αγορές σε πολύ καλές ισοτιμίες. Δλδ για να βγω χαμένος πρέπει να καταρρεύσει το Bitcoin.

Αυτό ήταν προφανές από την αντίδρασή σου σε κάθε συζήτηση για αύξηση των blocks.
84  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 02:04:31 PM
το διορθωσα. απαξ και παρουν το πρωτο μετα θα παρουν σχετικα γρηγορα και τα υπολοιπα!

Συγγνώμη που σας τα κάνω "τσουρέκια" αλλά εφόσον μια συναλλαγή πάρει το το 1ο confirmation, υποχρεωτικά κάθε block που ακολουθεί θα πρέπει να δίνει +1 ανά 10 λεπτά.

Γιατί όμως -νομίζω ότι εσύ το είχες αναφέρει- μπορεί κάποια συναλλαγή να κάνει 1 μέρα για να πάρει τα 6 confirmations?
85  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 01:39:19 PM
Γιατί κάποιοι περιμένουν 1 μέρα για να πάρουν τα 6 confirmation?
86  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 01:25:46 PM
ΟΚ.

Μια ακόμη ερώτηση. Cheesy

Ας υποθέσουμε ότι μια εταιρία ζητά 6 "εγκρίσεις" και ότι μια συναλλαγή πήρε το 1ο confirm στο 1ο δεκάλεπτο. Τώρα η συναλλαγή βρίσκεται στην αλυσίδα. Οι αμέσως 5 επόμενοι miners που θα δημιουργήσουν τα πέντε επόμενα blocks θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι στο ιστορικό της αλυσίδας υπάρχει πράγματι η συναλλαγή. Αυτό θα έπρεπε να συμβεί τα επόμενα 50 λεπτά και άρα οι 6 εγκρίσεις θα έπρεπε να δίδονται συνολικά σε 1 ώρα (6 Χ 10).

Όμως, πολλοί λένε ότι οι 6 "εγκρίσεις" μερικές φορές μπορεί να πάρουν μια μέρα. Τι δεν έχω καταλάβει καλά; Cheesy

(Ναι, ναι. Ο σπασοκλαμπάνιας είμαι)
87  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 12:58:15 PM
ναι αν και πρέπει να καταλάβεις καλύτερα το τι είναι ένα block. Οι συναλλαγές μπαίνουν όλες μαζί σε ένα Block

1 block δημιουργείται ανά δεκάλεπτο. Αυτό τοποθετείται στην αλυσίδα πάνω από τα προηγούμενα. 1 block=1 confirmation. Σωστά;
88  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 12:19:52 PM
Αν κατάλαβα καλά, η δουλειά των noders είναι ο έλεγχος πριν το 1ο confirm. Όταν το πάρουμε, σημαίνει ότι ένας miner τοποθέτησε την συναλλαγή στο blockchain (αυτός φαντάζομαι καρπώνεται τα fees) και περιμένουμε να "χτίσουν" blocks πάνω από το δικό μας άλλοι πέντε;

89  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 08:53:32 AM
Quote
Μην κάνετε το ίδιο λάθος η γνησιότητα των συναλλαγών γίνετε όπως είπαμε από τα node. Οι miner κάνουν την εκκαθάριση τους δλδ τις συμπεριλαμβάνουν για πάντα στο blockchain ώστε στην επόμενη επιβεβαίωση συναλλαγής να ταιριάζει με το νέο blockchain.
chek2fire
90  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 04, 2016, 08:05:03 AM
Μια ερώτηση ακόμα για το blockchain.

Όπως ειπώθηκε από ορισμένους, μερικές φορές τα confirmations μιας συναλλαγής μπορεί να αργήσουν σημαντικά. Ωστόσο αυτά πραγματοποιούνται από τους noders και όχι από τους miners.

Δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά, αλλά φαίνεται ότι προβλήματα δημιουργούνται από τους noders που δεν επιβεβαιώνουν γρήγορα τις συναλλαγές και όχι από τους miners ή τις αμοιβές τους.
91  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Coinbase - Ημερήσιο όριο αγοράς bitcoin με κάρτα on: February 03, 2016, 11:42:31 AM
Καταρχήν καλές δουλείες. Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί κάποιος να θέλει να ανταλλάξει τα ευρώ του με bitcoin. Υπάρχει κάποιος νεοφιλελεύθερος μπαγάσας που δεν εμπιστεύεται το κραταιό ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Δεν ακούσατε τον Γιάννη τον Στουρν που είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα Grexit, γαϊδούρια;

Ερώτηση: Γιατί δεν τοποθετείς ένα ATM bitcoin? Το νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και θα χρειάζεται να τρέχεις.
92  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 02, 2016, 02:02:56 PM
Οσο για αυτό που λες για το σημερινό σύστημα που πιστεύεις ότι είναι άψογο απορώ ειλικρινά σε ποιό κόσμο ζεις. Μόνο τυφλοί η φανατισμένοι οπαδοί του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού μπορούν να τα λένε αυτά.

"Το δικό μας παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι μια οικονομία αγοράς οργανωμένων καρτέλ που στηρίζεται στον κρατισμό"

Κανείς δεν πιστεύει ότι όλα είναι τέλεια, αλλά όποιος υποστηρίζει ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι ένα σύστημα οργανωμένων καρτελ που στηρίζεται στον κρατισμό, θα πρέπει να αποδείξει με αριθμούς και στοιχεία τις απόψεις του. Τέτοιες θεωρίες ακούγονται σε ντοκιμαντέρ του Zeitgeist και ενός χοντρού Αμερικανού ντοκιμαντερίστα που δεν θυμάμαι το όνομά του.

93  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 02, 2016, 01:36:34 PM
Το δικό μας παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι μια οικονομία αγοράς οργανωμένων καρτέλ που στηρίζεται στον κρατισμό. Και δεν μιλάω μόνο για την ελλάδα αλλά ακόμα και για της Ηνωμένες πολιτείες και για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Ιδίως το καρτελ των τραπεζών είναι ο μεγαλύτερα διαπλεκόμενος τομέας της οικονομίας και ο τομέας που κυριαρχεί ο κρατισμός.

Ποια στοιχεία υποστηρίζουν αυτή την άποψη;

Όσο για τις τράπεζες, θεωρητικά αποτελούν βασικό πυλώνα του καπιταλιστικού συστήματος. Το πρόβλημα που εμφανίστηκε το 2008 προέκυψε από τη θέσπιση κακών κανόνων. Οι τράπεζες θα έπρεπε να καταρρέουν όπως κάθε άλλη επιχείρηση που τα κάνει μαντάρα. Οι φορολογούμενοι έσωσαν πολλές από αυτές ώστε να μην πληρώσουν περισσότερα. Οι κανόνες του τραπεζικού συστήματος έκτοτε άλλαξαν άρδην.

Στην Ευρώπη -και ειδικά στην Ελλάδα- ο εναγκαλισμός κράτους και τραπεζών είναι αρκετά ισχυρός, αλλά αργά ή γρήγορα όλοι θα συνετιστούν ή θα κλείσουν.

Τέλος, ο αναρχοκαπιταλισμός και άναρχοκομουνισμός διαφέρουν διότι ο πρώτος αποδέχεται τον καπιταλισμό και την ατομική ιδιοκτησία ενώ ο δεύτερος αποδέχεται την κοινοκτημοσύνη και τον κομουνισμό. Οι πολιτικές θεωρίες έχουν κάποιες αρχές. Δεν τις ερμηνεύει όπως θέλει ο καθένας.
94  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Είναι το bitcoin οικονομία αφθονίας; on: February 02, 2016, 10:27:01 AM
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο της Carmen Reinhart είναι επί του θέματος.

After a decade of relative calm, is the currency crash back?

Currency-market volatility has been around for decades, if not centuries. Wide gyrations in exchange rates became a staple of international financial markets after the Bretton Woods system broke down in the early 1970s, and mega-depreciations were commonplace later in the decade and through much of the 1980s, when inflation raged across much of the world. Even through much of the 1990s and early 2000s, 10-20% of countries worldwide experienced a large currency depreciation or crash in any given year.
...

https://www.weforum.org/agenda/2016/02/after-a-decade-of-relative-calm-is-the-currency-crash-back
95  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 02, 2016, 10:18:39 AM

Συνηθίζουμε να μιλάμε για πράγματα που σχετίζονται με την πραγματικότητα. Ο κομουνισμός και ο ναζισμός δοκιμάστηκαν στην πράξη. Επίσης, ο αναρχικός κομμουνισμός υποστηρίζει την απαγόρευση της ατομικής ιδιοκτησίας και την κατάργηση του συστήματος των τιμών. Αυτό δοκιμάστηκε στον κομμουνισμό και απέτυχε οικτρά.
96  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 02, 2016, 09:24:42 AM
υπαρχει καποιος οργανισμος ή κατι πανω στον πλανητη γη που να λειτουργει ετσι αναρχα και αποκεντρωμενα?
μηπως παμε να φτιαξουμε κατι νεο ή κατι παραφυση?

Η λέξη "αναρχία" σημαίνει χωρίς μια αρχή, όχι χωρίς αρχές. Οι κανόνες του bitcoin είναι γνωστοί αλλά υπάρχουν και κάποιοι που πρέπει να αναθεωρηθούν. Η οικονομία της αγοράς δουλεύει άναρχα, εν αντιθέσει με τις οικονομίες του κεντρικού σχεδιασμού. Ο καπιταλισμός βασίζεται στην "αναρχία" στα πλαίσια συγκεκριμένων κανόνων που θέτουν -πολλές φορές- οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Η αγορά (δηλαδή δισεκατομμύρια άνθρωποι) έχει αποφασίσει να ανταλλάζει 1 bitcoin με 370$. Η αγορά αποφάσισε να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αρχές του αποκεντρωμένου νομίσματος παρά στις αρχές -που αλλάζουν όπως φυσάει ο άνεμος- των κεντρικών τραπεζών.
97  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 01, 2016, 02:14:00 PM
Το antpool (23%) θα ξεκινήσει σύντομα -αμέσως μετά τις διακοπές για την πρωτοχρονιά- τις δοκιμές του bitcoin classic.
98  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Είναι το bitcoin οικονομία αφθονίας; on: February 01, 2016, 07:52:36 AM
Πριν το Bretton Woods υπήρξε ο "Κανόνας του Χρυσού" ο οποίος μετέτρεψε το σύνολο των χωρών που το χρησιμοποιούσαν σε μια μεγάλη νομισματική ένωση. Από το 1871 έως το 1913 οι μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, αν και διέθεταν το δικό τους νόμισμα, δεν μπορούσαν να προβούν σε χειραγώγηση, υποτιμήσεις και νομισματικούς πολέμους. Αυτή η περίοδος, που έληξε λίγο πριν την έναρξη του Α ΠΠ, θεωρείται από πολλούς ως η πρώτη περίοδος της Παγκοσμιοποίησης.

Αργά ή γρήγορα, οι μεγαλύτερες χώρες θα ξαναγυρίζουν σε ένα σύστημα σαν το Bretton Woods, όπου είτε θα υπάρξει ένα παγκόσμιο νόμισμα είτε θα όλες οι χώρες θα "κλειδώσουν" τα νομίσματά τους με ένα κοινό νόμισμα ή κάτι άλλο. Ο πρώην επικεφαλής της ECB, Jean-Claude Trichet, πρότεινε πρόσφατα τα "Ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα" (SDR) να γίνουν ο κοινός παρανομαστής όλων των νομισμάτων.
http://www.thebigresetblog.com/index.php/trichet-sees-opportunity-for-global-monetary-reset-bloomberg/

Το bitcoin θα εξακολουθήσει να είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα με τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Ένα παγκόσμιο νόμισμα απαιτεί παγκόσμια συναίνεση για τις μεγάλες αλλαγές.
99  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: February 01, 2016, 07:25:58 AM

Οι επενδυτες περισσοτερο ανησυχουν για τα forking attempts. Βασικα η αγορα, οταν τρεχει χωρις την απειλη fork και εμφυλιου, ειναι ανοδικη. Ηταν ανοδικη απ'τα 200$ στα 500$ οταν το ΧΤ φανηκε οτι δε θα τσουλησει, παρα το δηθεν προβλημα του 1mb limit. Ποτε ξαναπεσε πολυ? Με αυτα που κανε ο hearn και το classic fork attempt. Αν η αγορα "αγαπαγε" τους forkers και τα μεγαλα μπλοκ θα το βλεπαμε.

Προσωπικα, σε επενδυτικο επιπεδο, πιστευω οτι οι περισσοτεροι μεγαλοι επενδυτες εχουν προεξοφλησει οτι η ανοδος του αριθμου των συναλλαγων ειναι δεδομενη για τον απλουστατο λογο οτι γινεται δουλεια σε επιπεδο κωδικα προς αυτη τη κατευθυνση.


Νομίζω ότι ξαναγυρνάμε στην αρχή. Η αύξηση του αριθμού των συναλλαγών δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Εξαρτάται από το κατά πόσο η αγορά εμπιστεύεται το νόμισμα και από την ικανότητα της κοινότητα να βρίσκει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Επίσης, η αύξηση των blocks θα γίνει. Εκείνο που θέλουν να ξέρουν οι επενδυτές είναι ότι όποια στιγμή και αν υπάρξει η ανάγκη, θα υπάρχει μια έτοιμη και αυτοματοποιημένη λύση. Η άποψη ότι δεν θα αυξηθεί καθόλου το blocksize, ανεξαιρέτως της αύξησης των συναλλαγών δεν ακούγεται καλά. Η άποψη ότι προτιμούμε να αποκλείσουμε πραγματικές συναλλαγές αντί να αυξήσουμε το χώρο στα 2mb επίσης δεν ακούγεται καλά.

Η ανάγκη αύξησης των blocks αν δεν υπάρχει σήμερα θα υπάρξει αύριο. Ο οδικός χάρτης για το πως θα γίνει αυτό θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη. Αν κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ή αν παραστήσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα γίνουμε Ελλάδα. Το bitcoin δεν πρέπει να γίνει Ελλάδα γιατί Ελλάδα σημαίνει αποτυχία.

100  Local / Ελληνικά (Greek) / Re: Ερωτήσεις για blockchain και blockchain ΧΤ on: January 31, 2016, 07:44:08 PM
Το προβλημα ειναι η κυριοτητα του Bitcoin. Γι'αυτην θα βρεθουν 1002 αφορμες. Το block size ειναι απλα η πρωτη αλλα επ'ουδενι δεν θα ειναι η τελευταια. Πχ βλεπε τον καυγα για το "RBF".

Το θέμα είναι ότι ο καυγάς για το RBF δεν έχει απασχολήσει τους επενδυτές και τους χρήστες του bitcoin εν αντιθέσει με το μέγεθος των blocks. Έβλεπα χθες ένα διάγραμμα που έδειχνε ότι από το 2010 έως το 2015 το νόμισμα του ευρώ είχε υποχωρήσει έναντι των άλλων νομισμάτων ως παγκόσμιο αποθεματικό. Γιατί; Εξαιτίας της απώλειας εμπιστοσύνης που δημιούργησε η Ελλάδα. Η αμφιβολία για την επιβίωση ενός νομίσματος, ωθεί τους επενδυτές στην έξοδο.

Η αξία του bitcoin, η αύξηση των χρηστών, η αύξηση των κερδών για τους miners από την εξόρυξη και τις αμοιβές των συναλλαγών, εξαρτώνται πρωτίστως από τη σταθερότητα του νομίσματος. Η σταθερότητα απαιτεί καλά καθορισμένους κανόνες που αφήνουν ελάχιστα περιθώρια ερμηνειών και παρεμβάσεων.

Αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες στην αύξηση των blocks -αφήνοντας την ευχέρεια του καθορισμού των αμοιβών στους miners - οι διενέξεις για την κυριότητα του bitcoin και οι συζητήσεις για τις μελλοντικές τεχνολογικές δυνατότητες δεν θα έχουν κανένα νόημα καθώς ουδείς θα ασχολείται.
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!