Bitcoin Forum
October 02, 2022, 10:58:09 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 »
1  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: BYTEBALL: Totally new consensus algorithm + private untraceable payments on: May 18, 2018, 08:49:57 AM
I expect at least $12,000. (twelve thousand US Dollars) per Gbyte.
Unbelievable. At such high price, Byteball participants will become crypto millionaires someday, when Byteball surpass $10k

Not all participants, only those who will not sell at 400$, 1000$, 5000$.
Gbyte chart is at it's lowest.
2  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: January 31, 2018, 12:48:36 PM
Fú, ezek mindig jók. Mi az igazi érték bármi mögött is? Cheesy

Szeretem az ilyen cikkeket. Maga a cikk gyengus de a hozzászólások jobb szórakozást kínálnak bármilyen viccoldalnál. Ebéd utáni szórakozásnak javasolom mindenkinek aki elszomorodott az aktuális vérfürdőben.
3  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: January 31, 2018, 12:35:39 PM
Itt osszák az észt a "nocoiner"-ek.
http://spekulativ.blog.hu/2018/01/30/mi_az_igazi_ertek_a_bitcoin_mogott
4  Local / Discutii Servicii / Re: Payeer on: January 21, 2018, 07:53:35 AM
Apropo. A platit careva dintre voi  impozit la ANAF pe banii care i`ati retras din monede virtuale?  Cheesy


Problema acuta si la mine.
Teoretic da, trebuie platit 16% prin formularul 200 la rubrica "Alte venituri".
Taxele trebuie platite statului, nu recomand nimanui evaziunea fiscala.

Cu toate acestea, riscul cel mai mare il are faptul ca nu exista reglementare fiscala. Acel 16% este impozitul la care poate fi asociat cel mai usor. Sa nu excludem varianta in care statul se uita de unde mai poate face rost de bani (si asta se va intampla garantat) si vor arunca o lege cu aplicare retroactiva de 20-30-40%.

Eu voi plati 16% pe anul 2017 pentru a folosi banii la achitare credit ipotecar. In rest voi incerca sa cheltuiesc bitcoin doar ca plata directa, la noi sunt destul de multe magazine unde poti cumpara direct cu btc, caz in care nu trebuie sa mai platesti impozit.

Nu sunt specialist financiar, si pe mine m-ar ajuta o parere de specialitate.
5  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: January 15, 2018, 12:17:55 PM
Sziasztok,
Tudom, volt mar errol szo a topicban de kerlek irjatok ha esetleg valami ujdonsag is van temaban.
Mennyi a BTC utani ado merteke Magyarorszagon 2017-2018-ra?
Van-e valakinek szemelyes tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Koszonom,
Cryptme
6  Economy / Speculation / Re: I will not Die Untill Bitcoin will reach at Least 50K on: December 11, 2017, 12:05:44 PM
So we are 30% from the 50.000 price.
This train up was mainly fueled by the scarcity of the coin and the new users.
It will still go up to target in the next 1-2 years.

1 thing ... if any big global-finance black swan thing should emerge in the next future, we'll blow past 100.000 easy.
7  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: BYTEBALL: Totally new consensus algorithm + private untraceable payments on: December 09, 2017, 06:21:39 AM
Hi Community!
I'm having problems withdrawing byteball from Cryptopia.
They've given me a txid for the withdrawal, but searching it on byteball explorer returns "Unit not found".
It's like this for 3 days. Is anyone having the same issue?
Thanks,
Cryptme
8  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: BYTEBALL: Totally new consensus algorithm + private untraceable payments on: December 06, 2017, 11:00:30 AM
IOTA is rocketing. But Gbyte....
Am I on a wrong train? Huh

Nope, you are an a good train, just wait it out. Never cry for a lost opportunity. (and at this moment i wouldn't buy IOTA as it's value must come down from an almost 10x growth in the last 30 days)
There is a massive 1 to 9 marketcap difference between them, byteball will follow upwards, as the tech is brilliant, development is very good and constant.
All the odds are showing byteball will succeed in time.
9  Alternate cryptocurrencies / Speculation (Altcoins) / Re: Syscoin: Masternodes coming early November... Good buy now! on: November 24, 2017, 10:29:24 AM
Some of us are already preparing for the masternode setup.
The testnet is live and you all are welcome to learn how to make a masternode before the real thing goes live.
10  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: [ANN] [ADZ] Adzcoin||Adzbuzz - Replacing The Ad-Supported Web! on: November 24, 2017, 07:09:11 AM
1 sat next year
let the bad feelings it go. If you have any ADZ ... hold it. All shitcoins pump from time to time, why not ADZ sometime?
11  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: November 24, 2017, 06:52:26 AM
Igen ám, csak az egykori Bitcoin Ferrari volt, a mai Bitcoin pedig Trabant.. s ha így folytatják akkor hamarosan fatengelyes szekér lesz..
Igazad van abban, hogy most inkább fatengelyes szekér  Smiley
Elég rázós amikor a csütörtökön elküldött kifizetésed következő hét kedden ér be (és belekerül 4,5 dollárba)
Ennek ellenére hiszem, hogy az offchain scaling a megoldás, nagyon bízom beindulnak a srácok és jó lesz a LN.

amúgy a legnagyobb félelem az akkor is az a btc-vel kapcsolatban hogy a tulajdonos 1,5 millió btc-t birtokol Cheesy ha akarná a 0 ával tenné egyenlővé az árfolyamot de ő a világ egyik leggazdagabb embere lenne azonnal Cheesy kitudja mire vár... lehet a 20k dolcsis árra Cheesy
Huh, nagyon megdöbbennék ha valaha elköltené a bitcoinjait. Valahogy nem nézem ki belőle.
Attól biztos bepánikolna a piac. Szerintem inkább nem költ el belőle semmit mintsem kiderüljön ki (kik) ő, azzal tönkretenné az életét.
12  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: ⚒ Syscoin -Active Lightning Networks!Decentralized Business Blockchain Platform! on: November 22, 2017, 12:57:13 PM

And there are already happy testers.
I've followed the howto from syscoin 2-2 paper (above) and using a Google Cloud VM with Ubuntu 16.04 everything went on smooooth.Syscoin will rock this thing. I'm betting on them to make one of the biggest waves in 2018.
13  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: November 22, 2017, 08:12:11 AM

Sajnos a Bitcoin lassan és szinte hibátlanul vakvágányra lett terelve.. foglyul ejtette a Blockstream akit bankárok és biztosító társaságok pénzelnek.. és persze tőlük kapják a Core devek a fizetést.. a 76 millió dollárt vissza kell fizetni a bankároknak, ezért nem emelik meg a blokk méretet és side-chain-ekre akarják terelni a forgalmat mert csak úgy tudnának profitot csinálni.

A Bitcoin sajnos egyre jobban úgy néz ki mint egy "speculative bubble".
Satoshi meghatározása:
“Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic CASH System”
Nem pedig:
“Bitcoin: A Speculative Store of Value”

Az teljesen rendben hogy 1 coin nem lehet jó mindenre, legyen sokféle coin és újítás és majd a piac eldönti hogy melyikre van igény.
De a mai Bitcoin nem az ami az egykori Bitcoin volt és ezért sokan kiábrándultak belőle.. de sajnos ma már nincs beleszólásunk hogy milyen irányba menjen a Bitcoin mert a Blockstrem és a maroknyi Cor dev csapata azt csinál amit akar.

Ezért született meg a Bitcoin Cash (BCH) és egyre nagyobb teret nyer, mert tovább viszi Satoshi eredeti elképzelését: peer-to-pees cash, on-chain scaling, olcsó és gyors tranzakciók és kispénzű átlagember is megengedheti magának, ellentétben a mai Bitcoinnal.

Most még jól néz ki a BTC mert az ár megy felfele de egy nap majd kipukkan a lufi..
Persze ettől még jóra fordulhatnak a dolgok ha bejön a LN/Liquid sidechain terv, de én eléggé szkeptikus vagyok.


Én nagyon optimista vagyok a Core fejlesztés jövőjében. Ugy látom olyan minőségű csapat van ott ami képes a továbbiakban is komolyan hozzájárulni a fejlesztéshez.
2017-ben elég sok fork volt (BCU, BCH, BTG B2X) és ezek nagyon jót tettek mindenkinek. Végre le lehet ülni és neki lehet állni fejleszteni. A 2014-2017-es 3 év alatt alig történt előrelépés az állandó belső feszkók miatt.
Nagyon drukkolok a BCH fejlesztőinek is, hogy valami igazán jóval ugorjanak elő. Szerintem nem hadakozni, hanem fejleszteni kéne. És a felhasználók a legjobb fejlesztést használják majd.

Ami viszont "a mai Bitcoin nem az ami az egykori Bitcoin" vitáját jelenti, a véleményemet egy analógiával fejezném ki: amikor az első gépkocsik megjelentek nem volt: szervó, biztonsági öv, légzsák, automata sebváltó, ABS, mégis valahogy ezeknek a hozzáadása jót tett a kocsiknak.
14  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: November 21, 2017, 07:33:59 AM
A bitcoinnal kapcsolatban nem az a kérdés hogy eléri-e a (szúrj be ide tetszőleges $ árfolyamot)-ot, hanem az hogy mindezt mikor. Vannak már sokkal jobb technológiájú cryptok, amik messze meghaladták a btc-t. De az az alfája és omegája ennek az iparnak, és óriási közössége van. Amíg bármilyen crypto a megy a pénz addig lényegében a btc-be is.

pedig én reménykedem benne, hogy elpártolnak idővel a bitcointól Cheesy egyszer majd felnyílik az emberek szeme Cheesy  régi is lassú is nem is decentralizált Cheesy mert csak az az 1-2 asic farm bányászik kínában... hamar romba tudná dönteni egyetlen cég is az egész bitcoint akár percek alatt, csak le kéne állítani az asicfarmot, úgyhogy én személy szerint bízok benne hogy átállnak egy asic resistance coinra a bitcoin helyett szép lassan idővel az emberek
hát azért ez így elég nagy sarkítás. perpill egy nagyobb méretű ország sem tudna 51%-ot elérni, nemhogy még romba dönteni. Cheesy

azért gondolj arra hogy az a 2-3 nagy cég ahol több 10 ezer asiccal tolják a btc-t lekapcsolná az áramot és azt mondja jó köszi nekem elég volt Cheesy mikor 1 hónapot kéne várni a tranzakciókra meg hogy a btc innen oda megérkezzen Cheesy valószínű te is beváltanád másik coinra, hogy tudd utalni Cheesy és már ennyi is volt a btc Cheesy ezért nem decentralizált ez az egész mert 2-3 ember kezében van az egész Cheesy szép lassan ezekre rájönnek az emberek majd és úgyis átállnak másra.. persze nem holnap de 10 éven belül biztos vagyok benne hogy nem a BTC lesz az első crypto

A bányászok önzőek, az egész rendszer erre épül. Ez így rendben van. Elméletileg persze, lekapcsolhatják az ASIC gépeket, gyakorlatilag ahogy a legutolsó 2X-es helyzet is mutatta: nem kapcsolják le. A bitcoin jó fejőstehén. A fejőstehenet pedig fejni kell, nem húsért levágni. Amíg nem lesz egy másik coin amelyiknek a bányászása profitabilisabb, addig a bitcoin A király.
Hiába írták alá a New York szerződést, hónap végén nekik is ki kell fizetni az áramszámlát. Szomorúan bár, de szépen visszaálltak BTC-t bányászni.

Ez az egész kriptorendszer túl nagy falatot harapna ha egyetlenegy 1 coinnal szeretne mindent elérni. Szerintem a több coin lesz ami hosszú távon életképes, párhuzamosan fejlődnek. A dotkomos lufi után például a Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook mind egymásnak konkurensei és mégis megélnk, valamiben a legjobbak.

Értékmegörzés: BTC - megmarad mint "A király" és inkább az értékmegörzésre fejlesztik tovább (lassú de szinte hibátlan fejlesztéssel) ahogyan az utolsó fork is mutatja
Gyors kereskedelem: Ide jönnek a Visa konkurensek, nagyon gyors és olcsó tranzakciókkal (DASH, LTC, BCH, BYTEBALL és még sokan mások)
Platform fejlesztés: okos szerződések, crypto 2.0 (ETH, WAVES, LISK, NEO, stb)
Anonimitás: mindig szükség lesz anon coin-ra (XMR, ZEC, CLOAK, BYTECOIN, PIVX, stb)
Tokenek: ide tenném azokat a coinokat amelyek csak amiatt léteznek, hogy egy bizonyos szolgáltatást biztosítsanak (SC, STORJ, SYS, GOLEM)
Személyre szabott business megoldások: ide jönnek azok a coinok amelyek nagy rész még meg sem jelent, te meg én sosem használjuk őket, hiszen kizárólag testre szabott üzleti felhasználásra készülnek (XRP, ARDOR, stb)

Ha így kategóriákra osztjuk őket akkor látszik, hogy képtelenség beszélni 1 coinról ami mindezt megoldja.
Teljesen elépzelem pl. a nyugdíjamat valószínüleg bitcoinban + anonban tartom majd, a napi kifizetéseimre pl. LTC-t használok és ha online tárhely kell akkor STORJ-t is vennem kell, a végrendeletemet pedig ETH-al hitelesítem.
15  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: November 18, 2017, 12:47:35 PM
bitcore coinba még érdemes lehet beszállni? mi a véleményetek róla?

A bitcoin-ba mindig is erdemes lesz beszallni. Vannak akik azt mondjak es koztuk en is ott vagyok,hogy el fogja erni a 100 000 dollart is. Ha azt nezzuk akkor ahhoz kepest meg mindig van hova fejlodni. Az hogy jelen pillanatban erdemes-e venni az toled fugg,mert ugyebar mar eleg regota pumpaljak es hat ugye kellene jonnie egy korrekcionak hamarosan. Amikor en vasaroltam BTC-t akkor csak 480 dollar volt es par hettel elotte meg a fele. Utana nem sokra ra 2013 december kornyeken elerte az 1300-at majd valamikor jott kinabol egy rossz hir es leesett 200 dollar kornyekere most meg 9000 folott jar. Nem hiaba a mondas,hogy sosem lehet a legjobbkor beszalni mert minidg lehetne jobban. Wink

Így van, teljesen jól összefoglaltad, és a példa is jó.

Ha most beszállsz nincs kizárva, hogy korrekció lesz, viszont hosszútávon mindenképpen megéri a dolog.  Ha nem akarsz kockáztatni, a helyedben nem csak BTC-t vennék, hanem egyéb erős altokat is (ETH), illetve igazán nagy durranás előtt álló, de már fejlesztés alatt lévő coinokat (személyes vélemény: pl. WAVES, STRAT).  A diverzifikáció fontos eleme a cryptonak Smiley

Teljesen egyetértek az előttem írókkal.
Élvezem amikor egyesek azt írják, vesznek bitcoint "csak kicsit menjen le az ára".
Vagyis 3000-ről 1800-ra? Vagy 7800-ról 5800-ra?
Ezek felhővárak, a piac lényege, hogy kiszámíthatatlan, emiatt sosem tudod mikor épp olcsó vagy drága a bitcoin. Jellemzően aki eddig vett az mind olcsón vett Smiley
Szerintem most érdemes bármilyen kriptovalutát vásárolni. Lehet BTC, ETH, LSK, WAVES, STRAT, XMR, ZEC vagy szinte bármi a top 50-ből ami nem friss ICO.
A fejlesztések meghozzák az értéket, szerintem érdemes hosszútávon ebbe befektetni.


16  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: November 17, 2017, 08:06:23 AM
Nem gondoltam, hogy ilyen ütemben fog felpattani a BTC árfolyama ez ez egész BCH flippening próba után. Elég durva, az előbb bifinexen egy rövid időre 8000$ fölé ugrott, új ATH! Cheesy
Vajon meglesz idén a 10000$? Mit gondoltok?

Szerintem idén valahol 9700 - 10000 között érjük el a ATH-t.
Az év vége általában jó a bitcoinnak, biztos emlékeztek, a tavaly épp év végére ugrott át 1000 dolláron az ára.
Persze mindez ha nem lesz egy újabb dráma, most épp az USDT (egyesek szerint) ponzi miatt áll a bál:
https://medium.com/@bitfinexed/the-bitfinex-dilemma-blow-up-now-or-try-a-hail-mary-to-retain-in-business-10b9d989359f
Egyesek már temetik a Bitfinexet és a Bithumbot.
17  Economy / Service Announcements / Re: Peer to Peer Bitcoin Shopping Solution - Shopawl.com on: November 16, 2017, 12:09:00 PM
Just thinking about some orders from Alliexpress. I am little scared there is just one post for last 6 months and this one is negative more or less. Anyone has positive experience with shopawl in last weeks?

half of my order arrived, i'm waiting for the second half. I'd say try your luck.
How about this service?
I am waiting for your review after the second haif order arrived!

It arrived 1 week ago.
Second half of the order was stuck because of my country's shitty postal delivery problems.
So, all I ordered arrived and it's OK.
Thumbs up!

Ah! was this you?
it does have same username confirming it as a scam

http://bittrust.org/shopawl

Yep, it was me, but finally everything became OK.
18  Economy / Service Announcements / Re: Peer to Peer Bitcoin Shopping Solution - Shopawl.com on: November 16, 2017, 10:27:26 AM
Just thinking about some orders from Alliexpress. I am little scared there is just one post for last 6 months and this one is negative more or less. Anyone has positive experience with shopawl in last weeks?

half of my order arrived, i'm waiting for the second half. I'd say try your luck.
How about this service?
I am waiting for your review after the second haif order arrived!

It arrived 1 week ago.
Second half of the order was stuck because of my country's shitty postal delivery problems.
So, all I ordered arrived and it's OK.
Thumbs up!
19  Alternate cryptocurrencies / Announcements (Altcoins) / Re: ⚒ Syscoin -Active Lightning Networks!Decentralized Business Blockchain Platform! on: November 10, 2017, 09:21:32 AM
What does the 'Operational node count' mean?

It means how many nodes are active, estimated ROI is based on the number of active nodes:
60% ROI per year @ 250 Masternodes (3 month projection).
30% ROI per year @ 500 Masternodes (6 month projection).
15% ROI per year @ 1000 Masternodes (1 year projection).
3.8% inflation year 1, block reward decay by 5% per year, reward target schedule 40 years.

projection was made by the dev team.
20  Local / Other languages/locations / Re: Magyar (Hungarian) on: November 10, 2017, 09:14:12 AM
Gondolod, hogy a BCH hamarosan meghaladja a 800-at  ?

24 órás 20%-os növekedés gyanús, ha még lenne BCH-m, én biztos eladnám.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!