Bitcoin Forum
January 21, 2021, 06:57:02 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 54 »
1  Economy / Trading Discussion / Re: What to avoid as a beginner in trading Bitcoin? on: Today at 04:31:54 PM
Starting out with cash..? Does journaling truly help ?
The main thing is knowledge, if you are really new to Crypto make sure you have a Friend or Mentor to help you get to know and also identify altcoins. Because crypto trading has a high volume and also a lot of shit tokens are risky if you trade. I would rather suggest the above than for you to study on your own on the internet, with a mentor or at least their friends who already have experience in crypto that will be of use to you.
2  Local / Mining (Bahasa Indonesia) / Re: Apa di indonesia akan ada tempat tambang bitcoin? on: January 20, 2021, 07:24:34 PM
Iya sih bang,tapi seharusnya kita bisa memanfaatkan sumber energi yang ada,dengan cara membuat listrik dari kincir air di indonesia  banyak aliran sungai yang bisa di manfaat kan untuk membuat aliran listrik, itu mungkin akan menghemat biaya kalau bisa memanfaatkan itu.

Klo untuk yang ini saya rasa masih masuk akal, apalagi Indonesia memang memiliki tingkat curah hujan yang lumayan tinggi. Tetapi sayangnya mindset bisnis bakal dijadikan perhatian utama, karena mining farm yang agan tunjukan diatas skalanya sangat besar, sehingga tentunya akan membutuhkan modal yang sangat banyak. Investasi dengan modal besar tentunya harus dipikirkan dengan matang-matang, apalagi ini berhubungan dengan dunia crypto yang memang terkenal dengan tingkat volatilitasnya yang sangat tinggi.
Sebenarnya sudah ada yang mencoba dan sukses , kalau gabung grup Facebook  ( Vga Miner Indonesia ). kemarin ada yang post disana menawarkan kerjasama dengan sistem bagi hasil. Untuk bagaimana sistem bagi hasil dan juga prosedurnya saya kurang paham. Betul om investasi di minning cost biaya nya tinggi. Beli turbin dan juga rakitan Vga sudah berapa ratus juta lagi. padahal jika kita pikir resiko yang ada pada bisnis ini juga tergolong High risk. banyak orang yang terjebak HYPE dan pada akhirnya merugi.
3  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: Kesalahan Umum Yang Dapat Menghilangkan Crypto Yang Anda Miliki on: January 20, 2021, 02:50:42 PM
Semua nya  gk ada backup waktu itu saya punya beberapa wallet , dan keteledoran saya waktu itu tidak memberi nama pada file nya sehingga beberapa ada yang ke delete, saya sendiri sudah coba baca banyak artikel buat mengembalikan wallet dan hasilnya pun nihi,. iya gan saya coba ikhlaskan namun klo inget nominalnya kadang bikin jengkel  Smiley
Harddrive di PC nya sudah terformat atau baru file nya saja yang terdelete? Kalaupun belum terformat atau belum re-install os, kemungkinan untuk recovery file masih ada. Bisa coba recovery sendiri atau meminta jasa recovery data (tentunya pertimbangkan juga budgetnya kalau menggunakan jasa orang lain ini). Beberapa software yang mungkin bisa dicoba: GetDataBack Pro Data Recovery - Runtime (dulu saya pernah coba recovery harddrive 1 tb kalau tidak salah karena rusak partisinya, hampir 100% data bisa direcovery).
Perihal backup File JSON yang lupa nama file nya, mungkin bisa dicari berdasar ekstensi filenya (jika sudah selesai recovery).

Pelajaran buat yang lain, sederhana namun bisa saja bermanfaat di lain waktu seperti memberi nama pada file JSON backup dari wallet atau file apapun agar kedepannya bisa mudah untuk proses pencarian/meng-index dan juga meminimalisir penghapusan file secara tidak sengaja karena tidak menyadari itu file apaan ketika belum di rename.
Dulu saya sudah saya bawa ke tukang komputer om berhubung saya sendiri juga kurang mengerti , namun juga nihil sudah coba ikuti tutorial di youtube juga. Betul buat temen temen disini jadi pembelajaran.  File apapun di backup kalau bisa jangan hanya di 1 Flashdisk saja .
4  Local / Mining (Bahasa Indonesia) / Re: Kenapa Cloud Mining Ada? on: January 20, 2021, 02:18:44 AM
Paling cepat ya kontak supportnya secara langsung dan cek kontrak agan sampai kapan. Tapi kalo agan udah habis kontraknya dan di bawah min withdrawal. Bisa kontak support dan ngelakuin withdrawal manual (itu yang saya lakukan di 2019).

Udah coba contac supportnya tidak ada jawaban. kontraknya masih ada gan dan dahulu di pending sampai ccost biaya bisa nutupin. tapi seharusnya sekarang ini minningnya berjalan tapi tidak di lanjut. website masih ada dan 2020 kmrn saya ada sisa masih bisa di withdraw.
5  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: Kesalahan Umum Yang Dapat Menghilangkan Crypto Yang Anda Miliki on: January 20, 2021, 01:44:12 AM
namun sayangnya saya kehilangan backup File JSON yang d buat di Myetherwallet. Apakah jika bermodalkan Pasword saja bisa mengembalikan wallet ?. barangkali disini ada yang pernah mengalami pengalaman seperti saya ada yang bisa bantu?
JSON file bukan satu-satunya cara untuk bisa masuk ke wallet. Karena masih ada phase phrase dan juga private key, kalau JSON file hilang, punya key masih bisa masuk, ga ada key, ga ada json, ada phase phrase masih bisa masuk. Tapi kalau mas sudah tidak memiliki ketiganya, maka aset mas artinya sudah hilang, berapapun nilainya harus diikhlaskan.
Semua nya  gk ada backup waktu itu saya punya beberapa wallet , dan keteledoran saya waktu itu tidak memberi nama pada file nya sehingga beberapa ada yang ke delete, saya sendiri sudah coba baca banyak artikel buat mengembalikan wallet dan hasilnya pun nihi,. iya gan saya coba ikhlaskan namun klo inget nominalnya kadang bikin jengkel  Smiley
6  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: Kesalahan Umum Yang Dapat Menghilangkan Crypto Yang Anda Miliki on: January 19, 2021, 05:00:53 PM
2017 Saya dahulu ikut kampanye signature dan waktu itu mendapatkan pembayaran berupa token. namun sayangnya saya kehilangan backup File JSON yang d buat di Myetherwallet. Apakah jika bermodalkan Pasword saja bisa mengembalikan wallet ?. barangkali disini ada yang pernah mengalami pengalaman seperti saya ada yang bisa bantu?
7  Local / Mining (Bahasa Indonesia) / Re: Kenapa Cloud Mining Ada? on: January 19, 2021, 02:38:30 PM
Ada yang bisa bantu mengecek lebih lanjut mengenai cloudminning HashFlare, saya ada kontrak disana dan dahulu 2019 Macet pembayaran karena pendapatan dan juga hasil tidak sesuai .

Namun sekarang ini saat bitcoin naik harusnya contrac kembali di bayar pada kenyataanya tidak berjalan kembeli. website sampai sekarang masih ada. sudah coba saya selidiki masih belum ada hasil. saran saya hindari cloudminning. kalau ada uang nyicil beli vga buat minning sendiri
8  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Reinvest initial investment, or keep profits? on: January 19, 2021, 04:20:08 AM
Perhaps your concern is reflected in some of us. If I don't need the money, I would reinvest in bitcoin as an investment for a long time. Any portfolio should have an investment in bitcoin, the most optimistic people think that its price will reach very high.

Big investors are on the lookout to buy more bitcoin if the bitcoin price falls.
What worries me is that it could happen that the majority of bitcoin remains in the hands of large investors and the demand is so great that there are no bitcoins to supply.
The interesting thing is that now many large companies have bought bitcoin, the nominal they buy is not small, please read the news that I give about the data of companies that have invested their money in bitcoin. we all believe they will not sell cheaply https://decrypt.co/47061/8-public-companies-biggest-bitcoin-portfolios


My fear is that if in the future all supply will be controlled by whalles, it will make the market very easy to monopolize. this is risky
9  Economy / Gambling discussion / Re: Large capital advantage? on: January 18, 2021, 12:40:39 PM
  • It depends on the type of person who wants to gamble. lots of big bettors to make quick profits with these big capital.
  • are also those who use large capital with a small base bet to be able to use the Martingale strategy.

After I learned about the gambling system about Rakeback and weekly or monthly bonuses, I now use whatever capital I use for Wagerd in order to get Vip on the site I play, namely Stake. lots of exclusive bonuses that I can get. the most important thing for me now is not to use my personal money to bet.
10  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Who is Satoshi Nakamoto? on: January 18, 2021, 08:29:25 AM
No one knows who Satoshi Nakamoto is in detail. only Generally people know that Satoshi Nakamoto is the creator of bitcoin. After all, people just think there is no definite source.
Indeed I see many people who claim to be Satoshi Nakomoto. some sources that I read there are some who claim to be the creators of bitcoin. but in the end it was a lie.
Nobody knows who he is.

https://www.coindesk.com/people/satoshi-nakamoto

The source you might be able to read about satoshi nakamoto. Many interesting facts about him, but unfortunately he is only anonymous


11  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Re: Shall I HODL DOGE? on: January 17, 2021, 03:50:06 AM
you only hold 500 Doge ?, that's not something you have to hold mate, it's better to just cash out and enjoy fiat,
if you want to invest in Doge you have to buy a large amount, at least $ 500 and you can feel the profit from investing Doge,
Doge every year has a good price, if you buy it at a low price then you can enjoy the profit.
Hmm. I think everyone has the capacity to invest in his own right and now he can only save $ 500. although at the moment it is the equivalent of 5 $ but for now I think nothing is wrong. it's better to start small by studying than we are reckless and in the end it will be REKT
12  Alternate cryptocurrencies / Speculation (Altcoins) / Re: Will Ripple ever reach $5 ? on: January 17, 2021, 03:09:50 AM
In my opinion, the Xrp case is very influential where there are many scandals in it. to be able to go to 5 $ is impossible in the near future. The SEC is already investigating
and also delisting several exchanges. now what I think is good is to avoid risk by buying on xrp in the long run.
13  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Re: Ethereum now looks like a complete joke on: January 16, 2021, 02:59:59 PM
I moreover felt the gas cost was truly insane so I thought of holding back or doing exchanges, but of late Ethereum-based ventures exceptionally tall exchanges and make to higher gas costs. I lament not moving the token some time recently the expanded activity on the exchange Altcoin I've been speculating approximately  since speculators as it were center on big coins and don't fascinated by getting to Altcoin so it doesn't have much of an effect on altcoin costs.
For traders with low nominal, of course this cost is very influential. myself last time trading Dex at that time in August at Uniswap. after I calculated for now the cost is already expensive because I as a scalping or arbit trader this is not very profitable for me
14  Local / Altcoins (Bahasa Indonesia) / Re: [ANN][ICO][IEO] MY IDENTITY COIN 🚀 IMMEDIATE LIQUIDITY🚀 NO LOCK-IN PERIOD on: January 16, 2021, 07:55:57 AM
@OP Ijin bertanya, Saya baca MYD akan listing di uniswap setelah penjualan tetapi kok sekarang sudah di listing yah?sedangkan penjualan masih berjalan.  apakah itu token asli atau fake ?.
15  Alternate cryptocurrencies / Speculation (Altcoins) / Re: Is DeFi Dead? on: January 16, 2021, 03:30:01 AM
Very far from that I think DEFI standing strong is basically what's making the crypto space stand tall So many things I won't say all are moving and acting well base on defi
Market confidence is very influential and nowadays many people say defi will be an investment and investment portfolio that can be made into a new preference for people. in my opinion it is good but should be a further study. moreover, defi is still in a new category. the movement fluctuation is also very high
16  Alternate cryptocurrencies / Speculation (Altcoins) / Re: Are you going to buy into these high rising defi coins now? on: January 16, 2021, 02:59:38 AM
-snip-
Hey mate, your statement is confusing. Why your sentences seem contradictory among them? In the beginning, you said, "not interested". But after that, you stated, "already invested in some Defi projects". Which one is true? By the way, if you said Defi projects aren't trustable, I assume you didn't do proper research first before claiming it.

From the media 2 months ago, many said about Defi and the SEC had contact with Defi. This is the reason maybe many today are more cautious. but in fact I see that the market is very supportive of the defi, it is evident that the current price has increased quite significantly
17  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Re: Are you in panic whenever there is a big drop in price? on: January 13, 2021, 09:40:15 AM
There was certainly panic in everyone. because surely they all have emotional about what they invest. But in my opinion, nowadays with so many analyzes that can be used it should make investors safer. myself when there is a decline, I no longer panic. I already have Stoplose or SL + which I use when trading
18  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Re: When do you expect the Altcoin rally? on: January 13, 2021, 07:58:06 AM
The dominance of bitcoin is currently still high, plus the price voting is very influencing making altcoins follow it and cannot be bullish. yesterday we knew that the decline in bitcoin in one time could reach 16% and that made a big drop in altcoins. in my opinion, for the rally you have to wait for the stability and dominance of bitcoin to decline first
19  Economy / Trading Discussion / Re: Best Exchange of the 2020 on: January 13, 2021, 07:33:12 AM
I vote for Binance. The reason I chose Binance's platform was good in terms of layout. besides that sometimes there are many events that make traders not bored. several times I got the rewards of a trading competition. but I also regret that several times access to Binance has become difficult besides that sometimes on mobile phones often experience problems.
20  Alternate cryptocurrencies / Speculation (Altcoins) / Re: Are you going to buy into these high rising defi coins now? on: January 12, 2021, 04:15:49 AM
Defi project in crypto market since they really make crypto to be notification by true market financial specialists yet I consider Defi market to profoundly controlled. It says their task is in beta so why this upheaval on this venture? I accept there is a gathering controlling the cost in the market so one should be cautious in hopping on this one.
Many people think that Defi has a lot of scandals as well as large increases and decreases that make me doubtful in the future, even though the existence of Defi is very good, in fact, if the fluatuation price is very high in my opinion, this is a Highrisk investment. Moreover, Defi is still 1 year, not necessarily in the future it will be accepted by the market
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 54 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!