Blockchain teknolojisinin toplumumuzda var olan birçok sektörü dönüştürmek için vaat ettikleri yolları değerlendirmemiz önemlidir. Blockchain’in finansmanı nasıl dönüştürebileceği açıktır ve aynı zamanda, geçen yıl boyunca Blockchain’in lojistik ve hatta yenilenebilir enerji üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olabileceği de açıkça ortaya konmuştur. Ancak. Blockchain’in müzik endüstrisi üzerindeki etkilerini gerçekten ölçtük mü?
Forbes’e göre, 2017’de küresel müzik endüstrisi 15,7 milyar dolar değerinde.
Günümüzde kayıt süreci şarkıcı ve yapımcıyla başlar;daha sonra kayda ilişkin hakların ilgili kişilerce tutulmasını sağlamak için yasal işlem yapılması gerekir; şarkıcı, yazar, yapımcı ve plak şirket buna dahildir. Bu sayede, katılan tarafların her biri, kaydın getirdiği gelirden bir pay alacaktır. Bu avukatlar ve distribütörler gibi bir dizi aracı ve dış ajansı kullanan çok uzun bir süreçtir. Blockchain teknolojisini kullanarak, bu süreç değişebilir.
Kayıt, bir bloğa kaydedilebilir ve üretimde yer alanlara anında ölçülen haklar veren bir sözleşmeyle blok zincirine kaydedilebilir. Veriler bir blok zincir sözleşmesiyle korunurken avukata gerek kalmaz. Ayrıca, blok zinciri, kaydın satış ve alımına yardımcı olmak için kullanılabilir. Ve dahası, bu telif haklarını bir bankaya veya distribütöre ihtiyaç duymadan ilgili taraflara otomatik olarak aktarabilir. Blockchain aynı zamanda bu kaydı koruyabilir ve yasadışı olarak çoğaltılmamasını, erişim ve dinleyen herkesin doğru lisansı satın almasını sağlayabilir.
Blockchain’in müzik endüstrisi sektörünün dönüştürmek için neler vaat ettiğini düşünürken göz önünde bulundurulması gereken bir takım diğer teknolojik ve lojistik kavramlar da var. Bu bir gereklilik ve eninde sonunda gerçekleşecek, müzik moğollarının bu teknolojiye de girmeye başlaması sadece an meselesi, işler gerçekten çok ilginçleşecek.
Haber:
https://btcmagazin.com/blockchain-muzik-endustrisini-donusturebilir-mi/