Bitcoin Forum
October 19, 2024, 08:08:12 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin Fiyatı ABD Ekonomisine Düşündüğümüzden Daha mı Bağımlı?  (Read 113 times)
viviansidney (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 53

Haber - Bilgi - Tarih


View Profile
October 08, 2019, 04:01:08 PM
 #1

Bitcoin, 2009 yılının Ocak ayında yaratılan genesis bloğu ile birlikte küresel finansal krizin küllerinden doğru. Amerikan ekonomisi, aynı anda aynı küllerden ortaya çıktı, GSYH, GFC’nin hemen ardından hızla yükseldi ve tarihsel olarak uzun bir süre parasal genişleme politikasına devam etti.

Son zamanlarda, geniş bir şekilde bildirildiği üzere, ABD’deki büyüme yavaşladı. Dünyanın en büyük ekonomisi geçen yıl ayda ortalama 223.000 iş ekledi. Bu yıl, Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından bildirildiği üzere Eylül ayında yalnızca 136.000 iş eklenmiş olarak, önemli ölçüde bir azalış gerçekleşti.

Küresel finansal krizin ardından on yıl süren genişleme döneminden sonra ekonomi, mevcut döngü için büyüme tavanına çarpıyor olabilir. Bu bir Çin-ABD ticaret savaşı korkusu, (nihayetinde) faiz oranlarının dönem içindeki yavaş yükselişi ve küresel ekonomik zayıflık ile daha da arttı.

Son üç yıldaki Trump kaynaklı belirsizlik de ekonomiye yardımcı olmadı.

Bitcoin Amerikan Ekonomisi ile Düzleşiyor mu?
Bitcoin, 2019’un ilk yarısında yeniden canlanmanın ardından durdu ve şimdi Coinmarketcap’a göre 8.280 dolar civarında işlem görüyor.

Son aylarda Amerikan ekonomisinin durgunluğa giren bölgelere doğru kaymakta olabileceğine dair işaretler var. Yıllardır yüzde 3,5’lük işsizlik oranına rağmen, ücret artışı Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre Eylül ayında yıllık bazda yüzde 2,9’a geriledi. Bu, önceki aya göre yüzde 3,2 ile karşılaştırıyor.

Bitcoin, ABD Ekonomik Sıkıntılarının Mağduru mu?
Bitcoin’in tarihsel fiyat grafiği, OG kriptosunun üretim bloğundan bu yana doğrusallaşmamasına rağmen erken yatırımcılara neredeyse yüzde 6 binlik bir yatırım getirisi sağladığını gösteriyor.

Amerikan ekonomisi elbette bu tür geri dönüşler gibi bir şeyden hoşlanmadı, ancak en uzun süren ekonomik genişleme dönemi Bitcoin’in doğuşu ve büyümesiyle aynı zamana denk geldi.

Tüketici durgunluk tehdidi konusundaki son endişeler elbette, tüketicilerin kesin kararlar geri dönene kadar satın alma kararlarını ertelemesine neden olabilir. Bu, özellikle de dördüncü çeyrekte, bir dibe talepte bulunduğundan, 2020 bir daralma ile iyi bir başlangıç ​​yapabilir.

ABD’nin konuşmasının sonunda, tarifelerin Çin ithalatı ve küresel zayıflık üzerindeki etkilerini hissetmesiyle, özellikle Avrupa’da, spekülatif varlıklar için ayırmak için daha az para olabilir. Bitcoin gibi.

Bakkt’ın başlaması, yatırımcıların borsadaki varlıklarda fiyat zayıflığı beklediğinin bir işareti olabilir. Sarkan daha geniş bir ekonomi, enflasyon için güvenli bir bölge olarak bitcoin argümanından bir miktar rüzgar alır. Fiyat baskılarının sadece ekonomik görünümün zayıflamasıyla azalması muhtemel.

Bitcoin fiyatı durgunluk sırasında hiç test edilmedi. Dijital bir para biriminin fiili kırılganlığa ne kadar bağımlı olduğunu bulmaya daha yakın olabiliriz.

https://kriptokoin.com/bitcoin-fiyati-abd-ekonomisine-dusundugumuzden-daha-mi-bagimli/

Güncel Haberler - Faydalı Bilgiler
andyge
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 509
Merit: 253



View Profile
October 09, 2019, 10:01:39 AM
 #2

Bitcoin fiyatı ne kadar bağlı bilmiyorum ama şuradan bir çıkarım yapmak mümkün:

Bir kaç önce Binance Ceo'su CZ Amerikan vatandaşlarına ana siteleri binance.com kapatılacak diye duyuru yaptığında felaket bir düşüş başladı o gün hem bnb'de hem bütün altcoinlerde hemde BTC'de. Bu durumda amerikalıların elinde çok ciddi bir kripto varlığı ve yüksek sayıda kullanıcı sayısı olduğu anlaşılıyor.

Elbette bu olumsuz haber ile birlikte kaçan korkan farklı ülke yatırımcıları da vardır hepsini buraya bağlamak olmaz.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!