Bitcoin Forum
July 06, 2024, 11:23:38 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Kripto Parada Bir Hafta! [haberler üzerinden değerlendirme]  (Read 77 times)
bfmedia (OP)
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 168
Merit: 4


View Profile WWW
February 28, 2021, 09:52:48 AM
Last edit: February 28, 2021, 03:00:00 PM by bfmedia
 #1

bfmedia'dan kripto para ve blokzincir dünyasında neler olup bittiğini kısaca öğrenebileceğiniz, “Kripto Parada Bir Hafta” ile yeniden karşınızdayız!

Her pazar sizler için hazırladığımız bfmedia'nın  Kripto Parada Bir Hafta köşesiyle yeniden karşınızdayız. Bu haftaki bültenimizde Fed'in dijital para açıklamasından Güney Kore'nin kripto para vergilendirme kararına kadar birçok farklı konuyla karşınızdayız. Dünyanın ve Türkiye’nin kripto para ve blokzincir alanında haftanın öne çıkan haberleri arasında ABD Hazine Bakanı'nın Bitcoin eleştirisinden, Hindistan'ın IPO kararına, SEC Üyesi Hester Peice'nin DeFi açıklamasından DEX'in rekor kıran hacmine kadar birçok gelişme bulunuyor.

Bitcoin'in haftalık altın karnesi
Hafta başında 58 bin doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek fiyat tutarına ulaşan Bitcoin (BTC) aynı zamanda altın karşısında da değer kazandı. Kripto paranın piyasa değeri 22 Şubat'ta altının piyasa değerinin yüzde onunu geçti. Bitcoin'in bir trilyon doların üzerine çıkan toplam piyasa değeri tahminlere göre aynı süreçte 10 trilyon ila 11 trilyon dolar arasında olan altının yüzde onunu geçmiş oldu.

Öte yandan Bitcoin'in hafta içinde keskin bir gerileme yaşayarak düzeltmeye gitmesiyle birlikte altın karşısında gerileyerek toplam piyasa değeriyle altının yüzde 8.51'ine karşılık gelmeye başladı.

Bitcoin gerilerken...
Bir önceki haberden hareketle Bitcoin'de yaşanan gerilemenin diğer değerli varlıklar karşısında düşüşe geçmesine bir örnek olarak altını vermiştik. Peki Bitcoin neden aniden düşüşe geçti? Kripto paranın keskin düşüş yaşaması hafta boyunca ana gündem maddelerinden biri oldu. Bitcoin'in düşmesinde bir neden olarak masaya koyulan konulardan birisi de Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen'in 22 Şubat'ta New York Times'de yaptığı Bitcoin eleştirileri oldu.

Janet Yellen, New York Times tarafından düzenlenen bir etkinlikte Bitcoin'in ticari işlem mekanizması şeklinde yaygın olarak kullanılmadığını belirterek işlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu olduğunu söyledi.

FED'in önceliği: Dijital dolar
ABD Senatosu'nun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde 23 Şubat'ta bir konuşma gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ise ABD için dijital bir dolar geliştirmenin yüksek bir önceliğe sahip olduğunu söyledi. Powell, 24 Şubat'ta gerçekleştirilen Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde ise üye Patrick McHenry'nin dijital dolar kavramıyla ilgili sorularını yanıtlandırdı. Powell 2021'in dijital para için önemli bir yıl olacağını ve halkla oldukça aktif olarak iletişimde olunacağını belirtti. Geçmişte Powell, Merkez Bankası'nın dijital dolar veya CBDC geliştirmeyi düşündüğünü söylemişti.

SEC'den Peirce "DeFi'ye özgürlük" dedi
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Üyesi Hester Peirce ise merkeziyetsiz finans (DeFi) hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kripto para birimleri için daha fazla özgürlüğü savunan ve kripto topluluğu arasında “kripto anne” olarak bilinen Peirce, pazartesi günü George Washington Üniversitesi'ndeki konuşmasında merkeziyetsiz finansın; demokratikleşme, açık erişim, şeffaflık, öngörülebilirlik ve sistemik esneklik vaadini yerine getirmesi için ele alınması gereken kendine has düzenleyici zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Peirce konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz düzenleyiciler olarak merkeziyetsiz finansın yatırımcılara finansal hizmetler sağlayabilmesi ve merkezi finans ile rekabet edebilmesi için hem yasal netlik hem de deneme özgürlüğü vermeliyiz.”

Peki diğer ülkelerde durum nasıl?
Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı 22 Şubat'ta kripto para ticaretinden 2,5 milyon wondan (15 bin 862 Türk lirası) fazla kazanan Güney Koreli yatırımcıların gelecek yıldan itibaren yüzde 20 vergiyle karşı karşıya kalacağını duyurdu.

Hediyelerden ve miras yoluyla edinilen kripto paralardan da vergi alınacağı belirtilirken ilk 2,5 milyon wonun dışında kalan yatırım miktarından vergi alınacağı bildirildi.

Ek olarak hükümetin bu yeni varlık sınıfı üzerinde sağlam bir düzenleyici çerçeve oluşturma girişiminin bir parçası olan kripto para birimleri üzerindeki vergiye ek olarak endüstri için yeni düzenlemeleri yürürlüğe koyacağı belirtildi. Öte yandan kritpo para borsalarının da Müşterini Tanı (KYC) kapsamında müşterilerinden bilgilerini istemelerinin zorunlu tutulması bekleniyor.

Hindistan'da halka arz başvurusu için kripto şartı
Hafta başında Hindistan'da bir yıl önce kaldırılan kripto para yasağı yeniden gündeme geldi. Bu kez de ülkenin para otoritesi  Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu'nun (SEBI) halka arz başvurusu yapmak isteyen firmalar için kripto para sahibi olunmaması şartı koyacağı iddia edildi.

İddiaya göre SEBI, geçen haftalarda söz konusu koşulu ticari bankacılara, menkul kıymetler avukatlarına ve halka arz sürecine dahil olan şirket yöneticilerine bildirdi. Ülkede kripto paralarına ilişkin "risk varlığı" anlatısı varlığını sürdürüyor gibi görünüyor.

FATF'den kripto seyahat kuralına ilişkin açıklama geldi
Haftanın bir diğer öne çıkan haberi ise tüm dünyada terörizmin finansmanı ve kara para aklamaya karşı global finansal sistemi korumaya ve kollamaya yönelik politikalar üretmek ve geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Mali Eylem Gücü'nden (FATF) geldi. FATF, "Kripto Seyahat Kuralı Kılavuzu"nu değiştirmeye olumlu bakıldığını duyurdu.

Kara para aklamayı önleme gözlemcisi tarafından 25 Şubat'ta yapılan açıklamada, kripto endüstrisinin halk arasında “Seyahat Kuralı” olarak bilinen karmaşık veri paylaşım gereksinimlerini uygulayabileceğinden emin olduğunu duyurdu. FATF 12 aylık gözden geçirmenin sonucunda gereksinimlerin Haziran 2021'e kadar uygulamaya koyulacağını bildirdi.

JPMorgan'dan Bitcoin tavsiyesi
JPMorgan Chase & Co., yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmenin bir yolu olarak Bitcoin'i kullanma fikrini ortaya atan son Wall Street şirketi oldu.  JPMorgan da gelenekselin dalgalanmaları karşısında bir portföy seçeneği olarak Bitcoin'e işaret etti. JPMorgan aynı zamanda dijital paraların kullanım alanlarının sınırları olduğuna da dikkat çekti. JPMprgan'ın Bitcoin'e ilişkin söylemleri Bloomberg'de yayınlandığında 49 bin dolar civarında işlem görüyordu. Kripto para an itibariyle 45 bin dolar seviyelerine gerilemiş durumda.

Merkeziyetsiz borsalar rekor kırdı
Kripto Parada Bir Hafta bültenimizi merkeziyetsiz borsaların hacimde kırdığı rekorla sonlandırıyoruz. Merkeziyetsiz borsaların (DEX) toplam hacmi Şubat'ta kaydedilen 72 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı. The Block'un derlediği verilere göre; merkeziyetsiz borsalar,  2021 Şubat'ı tarihin en yüksek aylık hacmine ulaşarak sonlandırıyor.

Detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/kripto-parada-bir-hafta-33377.html

𝙱𝚒𝚝𝚌𝚘𝚒𝚗, 𝙱𝚕𝚘𝚌𝚔𝚌𝚑𝚊𝚒𝚗 𝚅𝚎 𝙺𝚛𝚒𝚙𝚝𝚘 𝙿𝚊𝚛𝚊 𝙷𝚊𝚋𝚎𝚛 𝚂𝚒𝚝𝚎𝚜𝚒 >> https://www.bfmedia.io/ <<
ghuljA
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 31
Merit: 0


View Profile
February 28, 2021, 10:16:06 AM
 #2

son düzeltmelerde gayet normal yani öyle bir düşüş yaşanmıyor. Şükretmemiz lazım
1kodumtek7
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 161


View Profile
February 28, 2021, 10:34:12 AM
 #3

Bitcoin Yellen'in açıklamaları üzerine bir düşüş sergiliyorsa bu iyi bir şey çünkü zaten regülasyonların geleceği çok açık piyasa bunu fiyatlıyor.Şuanki düşüş regülasyonla alakalı değilse ve üzerine regülasyon gelirse o zaman şenliği görürüz.
husdemba
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 1302
Merit: 115


Pepemo.vip


View Profile
February 28, 2021, 02:53:11 PM
 #4

Son 1 hafta pek iç açıcı geçmedi ama sürekli günlük güneşlik takılacak da değiliz belli ki şu anda fiyatlanan bazı olumsuz gelişmeler ama uzun vadede bütün işaretler Bitcoin ve diğer kripto paraların önünün açık olduğunu bize gösteriyor  Smiley

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!