Bitcoin Forum
April 20, 2024, 02:16:51 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 26.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: De Bitcoin in relatie met de financiële economie.  (Read 860 times)
gensen (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 108
Merit: 10



View Profile WWW
March 21, 2013, 11:51:42 PM
 #1

De Bitcoin bereikt weer een record hoogte. Is dit toeval of zit er wel degelijk meer achter?

In een vorige artikel  op www.Bitcointotaal.nl heb ik al gezegd dat de bitcoin in relatie staat met de financiële economie. De Bitcoin staat dan wel niet beurs genoteerd is, maar na 2 jaar lang de Bitcoin fluctuatie te vergelijken met de fluctuaties  op de handels beurzen zoals Down-Jones of onze eigen AEX index, is mij opgevallen dat wanneer het voor het oog goed gaat (Lees meer over de echte gang van zaken op de AEX www.biflatie.nl) op de beurzen of met de algemene economie, de Bitcoin dan stabiel is of zelf zakt in waarde. Gaat het slechter op de beurs of zijn er economische strubbelingen  in Europa of in de USA dan zie ik dat de waarde van de Bitcoin tot record hoogtes stijgt.


De EU gaat instorten en de Bitcoin de lucht in.
Daar waar de problemen in de financiële economie van Cyprus aan het toenemen zijn en de situatie explosiever en onzekerder daar schiet de waarde van de Bitcoin de lucht in. Ik noem het wel financiële problemen van Cyprus maar natuurlijk werken de problemen door naar de hele EU. De Europese Unie die met de dag wankeler begint te worden. Voor mij is het niet de vraag of de EU gaat instorten maar meer de vraag wanneer dit gaat gebeuren.


Er is weinig vertrouwen in de banken
Het bedrieglijke roof en steel gedrag van banken en overheden is de burger weer eens haarfijn onder de neus gedrukt door alle gebeurtenissen van de afgelopen week in en met Cyprus. Het vertrouwen van de burger in {r} overheden en banken neemt met de dag af. En het vertrouwen in bitcoins neemt met de dag toe en daarmee ook de waarde van de bitcoin.

De bitcoin als veilig alternatief voor rovende overheden, een veelbelovend decentraal cryptografisch digitale valuta.

Real G&G Exchange Buy, Sell Bitcoin and Litecoin www.btctotal.com
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1713579411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713579411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713579411
Reply with quote  #2

1713579411
Report to moderator
1713579411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713579411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713579411
Reply with quote  #2

1713579411
Report to moderator
1713579411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1713579411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1713579411
Reply with quote  #2

1713579411
Report to moderator
Frequency
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 540
Merit: 500


COINDER


View Profile WWW
March 22, 2013, 05:57:21 AM
 #2

De wijze hoe BTC protocol in elkaar zit is de voornaamste reden dat het betrouwbaar is, met wiskunde en natuurwetten valt niet te sollen, daar zijn geen vriendjes en achterkamertjes waar regels en wetten omgebogen kunnen worden ter zelf verrijking van elkaar.

BTC is precies waar ik al mijn hele leven van droomde, eerlijk, transparant, waardevol ect.ect

De ECB, FED ,IMF  graven hun eigen graf en BTC is een van de weinige ( grondstoffen ) alternatieve die ook nog eens alle voordelen en eigenschappen van de hedendaagse technologie met zich mee brengt.

Ik ga nu liever all in op BTC dan dat ik probeer mijn spaarrekening te spekken, voor je het weet blokkeren ze de boel en thuis in een sok is tegenwoordig levens gevaarlijk...

Het is een kwestie van tijd voor heel de wereld BTC accepteert....



COINDER
COINDER
gensen (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 108
Merit: 10



View Profile WWW
March 22, 2013, 02:26:36 PM
 #3

Je hebt helemaal gelijk, toch heb ik nog een aantal twijfel punten wat betreft die ouwe sok en Bitcoins.

1. Het is IDD levensgevaarlijk om tegenwoordig je spaar tegoeden thuis in de oude sok te bewaren, want ook daar kan de bank bij. Als het onvermijdelijke (het ineen storten van de EURO) uiteindelijk gebeurd is ook alles wat je in je sok heb niks meer waard.

2. Als het monetaire uiteindelijk in elkaar stort en alle valuta's zoals de Euro en Dollar niks meer waard zijn , waar is de waarde van de Bitcoin dan nog op gebaseerd?


Zal dit zijn in het vertrouwen dat het een bepaalde tegenwaarde vertegenwoordigt en zit daarin dan ook de verklaring van de enorme stijging die aan het plaatsvinden is.



 

Real G&G Exchange Buy, Sell Bitcoin and Litecoin www.btctotal.com
skull88
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 683
Merit: 500



View Profile
March 23, 2013, 09:00:16 AM
 #4

2. Als het monetaire uiteindelijk in elkaar stort en alle valuta's zoals de Euro en Dollar niks meer waard zijn , waar is de waarde van de Bitcoin dan nog op gebaseerd?
Eigenlijk beantwoord je dit al zelf met je laatste zin, Euro's en bitcoins staan los van elkaar, als de dollar instort veranderd dit ook niet direct iets aan jouw loon en hoeveel jij voor je brood in de winkel gaat betalen. De echte waarde is uiteindelijk wat je met jouw bitcoin kan kopen. Voor hoeveel is iemand bereid iets te verkopen omdat hij weet dat hij met zoveel BTC iets vergelijkbaars kan kopen. Als de euro 0,0 waarde heeft zal niemand nog bitcoins gaan ruilen naar euro's uiteraard maar gewoon zijn dingen gelijk in bitcoins kopen of ze ruilen tegen whatever dan gebruikt gaat worden om goederen en diensten te betalen. Nu koppel je de waarde van een btc aan euro's omdat we meeste dingen uitbetaald krijgen in euro's en meeste dingen kopen in euro's. Mocht je jouw loon uitbetaaald krijgen in bitcoins zou je nu zoiets hebben van "zo die euro is in waarde aan het zakken"

BTC: 1MifMqtqqwMMAbb6zr8u6qEzWqq3CQeGUr
LTC: LhvMYEngkKS2B8FAcbnzHb2dvW8n9eHkdp
eric345
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 39
Merit: 0


View Profile
March 24, 2013, 10:32:48 PM
 #5

Quote
Gaat het slechter op de beurs of zijn er economische strubbelingen in Europa of in de USA dan zie ik dat de waarde van de Bitcoin tot record hoogtes stijgt.
Momenteel lijkt het wereldwijd slecht met de economie te gaan, met een valutaoorlog als gevolg. Ook dat drijft de BTC prijs op.

Niemand wil dat zijn koopkracht daalt. Fiducair geld (Dollar, euro, etc) = inflatie, BTC =deflatie?



Ik heb begrepen dat in de V.S. de regering je goud of zilver kan confisqueren. Ik weet niet hoe dit in andere landen zit, maar het lijkt erop dat dat ook geen veilige haven is.

p.s. Ik vond zojuist een aardig artikel over deze onderwerpen.

Het belang van een stabiele munt

Nadat Nixon in 1971 het door goud gedekte geld uit het monetaire systeem verwijderde, veranderde de productie economie, waarin de middenklas werknemers fatsoenlijke lonen verdienden, in een krediet economie  voor speculanten, waarin financiers miljoenen dollars binnenhalen zonder iets te produceren. Een zombie economie, waarin de ene helft leeft van de inspanningen van de andere helft, waarin de armen en gehandicapten leven van uitkeringen, en de rijken van defensiecontracten, landbouwsubsidies, allerlei stimuleringssubsidies, zoals o.a. de miljoenen dollars besteed aan de “fake”  globale warming en "groene” energiegroepen, miljarden dollars werden gegeven aan de banken, en triljoenen dollars gepompt in het financiële systeem, opdat de rijke lieden hun geld niet zouden verliezen.

Het is nu bijna 100 jaar geleden dat de eerste twee centrale banken werden opgericht resp. in 1913 de VS en in 1914 de UK, zowel de Amerikaanse dollar als het Britse pond hebben sindsdien ongeveer 98% verloren van hun waarde als gevolg van de inflatie van het monetaire papierensysteem. Deze valuta’s zijn "elastisch"!

Omdat de monetaire ontwaarding langzaam gebeurd – jaar-op-jaar, decennium-op- decennium, generatie-op-generatie – lijkt de waardedaling bijna een natuurlijke trend. Dit is de manier waarop de monetaire theorie wordt onderwezen, en hoe alle moderne monetaire systemen functioneren.

In de praktijk verkocht door politici, is het volk gaan accepteren dat, "een beetje" inflatie gecreëerd door de centrale bank de prijs is van onze vooruitgang. Behalve dat "een beetje" inflatie over een lange periode eigenlijk "veel" inflatie is.

Op de lange termijn, is het totaal van de cumulatie van besparingen door een generatie gereduceerd tot een schijntje. Dit is behoorlijk, als je na het beginnen met werken vier decennia later of zo met pensioen gaat. In een inflatoire klimaat, verliest op de lange termijn de waarde van kapitaalvorming haar betekenis, temeer omdat statistische inflatiegegevens gemanipuleerd worden om een ​​betere beeld te presenteren, dan feitelijk het geval is.

Vergeet niet dat sparen het vormen van kapitaal is, en inflatie het gespaarde geld vernietigt, met als gevolg ook het kapitaal vernietigt. Keynesiaans economisch beleid vernietigt uiteindelijk zichzelf, het verergert de ene manipulatie met de andere tot er een algehele ineenstorting van het vertrouwen in de papierenvaluta en obligaties van de overheid het gevolg is.

Vanuit een ethisch standpunt bekeken, lijkt het erop dat de leiders die de centrale banken besturen in deze wereld een verantwoordelijkheid hebben om hun burgers een stabiele waarde van hun valuta's te garanderen, en nimmer de waarde mogen vernietigen van het door de tijd gespaarde vermogen. Het lijkt erop dat deze managers de plicht hebben om de monetaire normen te handhaven, en niet de ene generatie mogen verarmen om de andere te bevorderen. Daar lijkt het echter wel op, dus blijkbaar is dit niet de wijze waarop het huidige monetaire systeem functioneert.

Wat zullen de centrale bankiers ter verdediging van hun beleid zeggen als de dollar, het pond, of de euro verdwijnt? Zullen ze gewoon hun schouders ophalen en de schuld geven aan "het monetaire systeem"? Wat zullen ze zeggen tegen de slachtoffers, die als gevolg van hun fouten onderuit gingen, en wier leven, gemeenschappen, naties en culturen zijn verbrijzeld? Wat zullen ze zeggen? Grote kans dat ze helemaal niets zeggen.

Een van de redenen waarom vandaag de dag het geld niets waard is, is dat het kan worden 'uitgevonden' – en dat is iets wat de banken elke keer doen als ze geld uitlenen. Het idee dat een bank het geld in haar kluizen houdt als zekerstelling ​​voor de depositohouders is ronduit belachelijk. De fractionele reserve voorwaarde is de algemene beschermregel, die ervoor zorgt dat banken 'genoeg' van het ingelegde geld in kas houden om aan alle depositohouders die wensen geld op te nemen te kunnen voldoen. Deze legale eis kan betekenen dat een bank 10% moet aanhouden als reserve. Dit lijkt een geruststellend cijfer, maar het is een kunstmatig systeem, dat legaal is verklaard maar openstaat voor misbruik. Dit betekent dat de bank 90% (of meer) van het uitgevonden geleende geld als bezitting boekt op het moment het wordt uitgeleend, het staat gelijk aan gelddrukken.

Wanneer een centrale bank geld drukt, dan devalueert de munt. Een goedkope munt maakt de export goedkoper en maakt het gemakkelijker voor een land om zijn schulden te betalen. Geen enkel land wil in een neergaande markt een sterke munt behouden, vooral als elk ander bezig is met het drukken van geld. Het resulteert in enorm economische schade. Maar de duidelijke winnaar van dat geld drukken is natuurlijk goud en zilver.

Nu zal het duidelijk zijn waarom goud, of andere edele metalen als zilver en platina, zo'n goede investering zijn. Edelmetalen behouden hun waarde in elke tijd, soms stijgt het, maar nooit zal het in waarde verliezen als gevolg van het schaarste concept – het blijft in principe een kwestie van vraag en aanbod. €100.000 op je bankrekening klinkt geweldig, maar hyperinflatie zou die waarde in 1 dag kunnen wegvagen. Als je denkt dat dit niet mogelijk is, kijk naar historische voorbeelden. In Duitsland in 1922, was de hoogste denominatie in de Mark 50.000, – in 1923 was het 100.000.000.000.000 met prijzen die om de twee dagen verdubbelden. Als je een kilo goud hebt, zal het over 50 jaar nog evenveel waard zijn als nu.

Dit moet jouw argument zijn om je spaargeld met goud te beschermen, dat inmiddels ook aantrekkelijk is voor overheden, want ook zij zullen op zoek moeten gaan naar een dekking van hun munt met iets van echte waarde. De vraag is dus, niet OF de overheid je goud kan afpakken, maar HOE ze dat zouden doen?

De geschiedenis kent het antwoord, het is al eerder gebeurt in de USA. Op 5 april 1933 tijdens de Grote Depressie werd elke individu effectief in het bezit van goud tot crimineel verklaard. De redenering was dat het 'hamsteren' van goud de economische groei belemmerde waardoor iedereen werd gedwongen zijn goud aan de overheid te verkopen tegen een vaste prijs van US$ 20,67 per ounce. Daarna werd de prijs door de overheid opnieuw vastgesteld op US$ 35 per ounce. De eigenaren van het goud waren dus beroofd van US$14,33 per ounce goud. Vraag je nu af, vertrouw jij je regering?

In Europa hebben reeds verschillende landen, zoals Frankrijk en Oostenrijk al restricties ingevoerd om de hoeveelheid goud dat een individu kan kopen of bezitten te limiteren, in tegenstelling tot 'papiergeld', kan de overheid de hoeveelheid goud in je bezit niet controleren. In China worden de mensen gedwongen om hun goud aan de overheid te verkopen, en al het gewonnen nieuwe goud moet volgens de wet aan de overheid worden verkocht. De Chinese regering heeft ingezien dat goud de enige manier is om hun munt te dekken. China als de grootste houder van Amerikaanse schuldenpapier, heeft besloten om proactief maatregelen te nemen teneinde ervoor te zorgen dat de volgende wereld reservemunt haar Yuan zal zijn.

De overheid kan wel besluiten om je goud af te nemen, maar er blijft een mogelijkheid dat ze het niet zullen doen. Echter de Amerikaanse regering is inmiddels bezig een nieuwe 'vermogensbelasting' te ontwerpen – om gedwongen te worden belasting te betalen over je goud bezit. Als deze nieuwe wet van toepassing komt, moet de regeringen weten waar en hoeveel goud je hebt.

Aantekening: Het was de bedoeling om een veilige opslag mogelijkheid voor goud te geven, maar helaas het ontbreekt nog aan een noodzakelijke veiligheidsbevestiging.

Door Peter B. Meyer – 22 september 2012

http://www.edelmetaal-info.nl/2012/09/het-belang-van-een-stabiele-munt/

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!