Bitcoin Forum
December 08, 2016, 11:58:54 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »  All
  Print  
Author Topic: Good Speeds on Sapphire 5830's 311.4MHash/s  (Read 22895 times)
innervisi0nn
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


Tutorials, guidelines, optimizations for all!


View Profile
June 08, 2011, 06:51:04 AM
 #41

im doing 300 mhashes for each 5830 card via xfx or sapphire with phoenix -phatk.

now on my testbed machine, HAF 922 with 3x sapphire 5830s, check out the temps:

1st card (Top) 73 celcius
2nd card (Middle) 87 celcius
3rd card (Bottom) 65 celcius

What the hell is going on? I get the 2nd card is in the middle and cant breathe, but i have 3x200MM fans blowing and the HAF case is made just for air flow, any ideas?

running 950/320 =\


The HOT back of hte PCB of card 3 is right on top of the intake of the Sapphire Card 2 Smiley
Card 3 Is Breathing Good and, top is getting ambient temps from card 2.

The bizzare thing I found with Sapphires Cooling system is it exhausts out both back and front. Very odd.


Perhaps invest in a PCIe Riser?
http://cgi.ebay.com/PCI-E-16X-Slot-Riser-Card-Extension-Flex-Relocate-Cable-/160569002257?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2562a88911#ht_2615wt_1139

Thanks, never used a PCI-E riser before, ill give it a try, but that means its going to have to sit somewhere else Sad bah humbug!

BTW, how many cards you running to get 1,200 mhash/s?

I have to run 2 xfx 5830 and 2 sapphire 5830s, all running 301 mhash each 975/340

1481198334
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198334

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198334
Reply with quote  #2

1481198334
Report to moderator
1481198334
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198334

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198334
Reply with quote  #2

1481198334
Report to moderator
1481198334
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198334

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198334
Reply with quote  #2

1481198334
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
namley
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
June 08, 2011, 07:46:42 AM
 #42

4x 5830's and more comin

thundertoe
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 930



View Profile WWW
June 08, 2011, 07:51:30 AM
 #43

Interesting... Is GUIminer holding me back?
i am stable at  -v -w128 1015/300 stock voltage 55c 85% fan  290Mhash. old cheap ass case with 1 good case fan. i will push this card more tomorrow any ideas on getting more Mhash out of it?  multicard setup should go together tomorrow afternoon

http://TEKcoin.org https://bitcointalk.org/index.php?topic=320404.0  https://twitter.com/TEKcoins   Cryptsy Screwed me recovery fund btc: 114EfeskR7RR9Lkankm6SrYUpy4ExTAxh8
namley
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
June 08, 2011, 08:36:35 AM
 #44

Interesting... Is GUIminer holding me back?
i am stable at  -v -w128 1015/300 stock voltage 55c 85% fan  290Mhash. old cheap ass case with 1 good case fan. i will push this card more tomorrow any ideas on getting more Mhash out of it?  multicard setup should go together tomorrow afternoon


you can try -v -w128 -r2 -f1, but your machine will become unusable Tongue

Try Phoenix miner, play around with the settings. In GUI Miner I was able to get 304/s running at 1000/300, what else do you have running? Any maybe cards are getting hot?

Aqualung
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 372



View Profile
June 08, 2011, 08:47:00 AM
 #45

for me the best settings in phoenix are VECTORS BFI_INT AGRESSION=11 and that is it Smiley no -w 256 or 128, no fastloop
at 950/400 i'm getting 291Mhash

used to be a miner
zvs
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386



View Profile WWW
June 08, 2011, 09:32:00 AM
 #46

im doing 300 mhashes for each 5830 card via xfx or sapphire with phoenix -phatk.

now on my testbed machine, HAF 922 with 3x sapphire 5830s, check out the temps:

1st card (Top) 73 celcius
2nd card (Middle) 87 celcius
3rd card (Bottom) 65 celcius

What the hell is going on? I get the 2nd card is in the middle and cant breathe, but i have 3x200MM fans blowing and the HAF case is made just for air flow, any ideas?

running 950/320 =\

I have a similar issue w/ two cards, but not so bad.  I have to have my sound card squeezed between my two 5830's so the top card has little airflow.   I just open the case up and put a small floor fan angled to blow air out the back... works wonders.  Probably doesn't even cost a whole lot more in electricity either, since you can lower the fan speed on your cards quite a bit.    Like when my cards were running 63o/72o, that floor fan dropped them to 60o/64o within a minute.  Just like some $15 fan or something that doesn't draw a huge amt of power.

The highest I've ever gotten on my 5830 was ~330 (1050 core).  That only lasted about a few minutes before it froze though, haha.  It'll run "stable" at 1030 core as long as I do absolutely nothing else with my computer, at about 318-319.

Dacentec, best deals for US dedicated servers. They regularly restock $20-$25 Opterons with 8-16GB RAM & 2x1-2TB HDD's (ofc, usually lots of other good stuff to choose from).  I did a Serverbear benchmark of one of my $20/mo Opteron (June last year), it's here.  Have had about a half dozen different servers with Dacentec, & none have failed to sustain at least 40MB/s (burst higher). My favorite is a 12-month rent-to-own ZT Systems 2XL5520 16GB 2x2TB SATA for $40/month (got lucky with the 'off-brand', haven't seen a RTO 2xL5520 for under $50/mo since -- at least for monthly contracts).  wholesaleinternet.com has some ancient 2-core intel CPUs @ $10/mo sometimes (I got an Intel Core 2 6300 @ 1.86GHz, with a 250GB HDD with 46000 hours on it, LOL. $20 @ Dacentec is much better, if you can grab one). joesdatacenter.com (same location as Wholesale Internet) also occasionally has specials (or if you don't want to wait, it has an AMD Opteron 170 @ $16/mo).
thundertoe
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 930



View Profile WWW
June 08, 2011, 09:36:42 PM
 #47

Still stable at 1015/300 55c with 80% fan. squeeked out a few more mhash.. staying over 300 now. changed some extra flags -v -w256 -f5. also turned off aero and other fancy windows stuff. still able to surf the net read the forums etc with some lag. vista64, guiminer.

http://TEKcoin.org https://bitcointalk.org/index.php?topic=320404.0  https://twitter.com/TEKcoins   Cryptsy Screwed me recovery fund btc: 114EfeskR7RR9Lkankm6SrYUpy4ExTAxh8
sang
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 275


View Profile
June 09, 2011, 02:11:28 AM
 #48

1005/300 stock voltage 65c stable. Hitting 310mhash/sec with phoenix and the following attributes:

"-k poclbm DEVICE=1 VECTORS AGGRESSION=12 BFI_INT WORKSIZE=256 FASTLOOP"

Tried lots of combinations, that seemed to be the best. SDK 2.1 w/ 11.5 Cat drivers on Windows 7 64bit.
fascistmuffin
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56



View Profile
June 09, 2011, 03:15:07 AM
 #49

Trixx will only overclock one of the cards, due to the fact, that It would only pair profiles if the card's are Crossfired. I used ATI Tray Tools.


How were you able to change both cards in ATI Tray Tools? I can only seem to change the card in position 0, and I have the same Sapphire 5830 as you. The cards don't have a crossfire bridge on them, which I'm assuming is what you're doing too, since crossfire doesn't help btc mining.
kbs2011
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 09, 2011, 01:06:30 PM
 #50

Trixx will only overclock one of the cards, due to the fact, that It would only pair profiles if the card's are Crossfired. I used ATI Tray Tools.


How were you able to change both cards in ATI Tray Tools? I can only seem to change the card in position 0, and I have the same Sapphire 5830 as you. The cards don't have a crossfire bridge on them, which I'm assuming is what you're doing too, since crossfire doesn't help btc mining.

I would also love to know how you can overclock multiple 5830s as I read Trixx only does one.
airdata
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
June 09, 2011, 01:23:23 PM
 #51


Quote
1st card (Top) 73 celcius
2nd card (Middle) 87 celcius
3rd card (Bottom) 65 celcius

What the hell is going on? I get the 2nd card is in the middle and cant breathe, but i have 3x200MM fans blowing and the HAF case is made just for air flow, any ideas?

running 950/320 =\

I got my new 3x 5830 system up last night and ran into the same problem.

Can somebody suggest how to cool these?  Here's my setup




I added a 20-24'' box fan behind the setup but it didn't do much to help the temps.  One of the cards is around 65-70 and the other 2 are high 80's low 90's.

I'm also interested in how I should overclock all of them together.   

Thanks.
nazgulnarsil
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


View Profile
June 09, 2011, 01:37:56 PM
 #52

ahhhhhh! get that middle card out of there with a riser!
airdata
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
June 09, 2011, 01:47:28 PM
 #53

ahhhhhh! get that middle card out of there with a riser!

Tongue

Thanks for the response.  I'll see what I can do when I get home.
SomeoneWeird
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700


View Profile
June 09, 2011, 01:51:47 PM
 #54


Quote
1st card (Top) 73 celcius
2nd card (Middle) 87 celcius
3rd card (Bottom) 65 celcius

What the hell is going on? I get the 2nd card is in the middle and cant breathe, but i have 3x200MM fans blowing and the HAF case is made just for air flow, any ideas?

running 950/320 =\

I got my new 3x 5830 system up last night and ran into the same problem.

Can somebody suggest how to cool these?  Here's my setup




I added a 20-24'' box fan behind the setup but it didn't do much to help the temps.  One of the cards is around 65-70 and the other 2 are high 80's low 90's.

I'm also interested in how I should overclock all of them together.   

Thanks.

Yeah, rise the middle card, and buy a desk fan or something and point that at them.
srty
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
June 09, 2011, 06:38:24 PM
 #55

Im going to be putting my 3 card rig together later today. Do you recommend 64 bit or 32 bit Windows 7?  I can do Ubuntu/Vista/XP/any other OS, but I was getting the gist that Windows 7 was easiest to overclock on...

Tips/pity: 1Hr9g2fMaf1TCpJ9mv7VVur2bn4raKEQ8D
http://bitcoinpool.com/uimg.php?u=srty (http://bitcoinpool.com/index.php?do=userprofile&id=srty)
donotdisassemble
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13



View Profile
June 09, 2011, 10:54:08 PM
 #56

I have one rig with 2 5830s and just ordered my second with 4 of them... Smiley 

The two I have were unstable anytime I tried to clock above 970, or memory below its normal 1000... what gives...  how are you guys able to OC them so high and they last for days.  (shrug)

Make sure when your dropping the memory, between 400-600 the card is extremely unstable. The Sapphire 5830, has a power save mode, which underclocks the card to 157/400 I think. ** I know the Core Clock speed is for sure, not the memory clock speeds in powersave mode **

Drop the memory clock all the way down to 300, make sure that the card is running above the powersave 0.9V


MSI Afterburner - Can't do it ** not that I know of anyway **

If your using ATI Tray Tools, set the Voltage profile from 0.9 to 1.163 then save the core clock somewhere between 800-1000 or where every you want, and the memory down to 300

If you bump the core above 828 I found that the card hardlocks using the 0.9V card profile.


Start by adjusting it at 5MHz increments and test for a couple minutes mining, making sure you keep your temps below 80C. You can run the Temps higher, but its not recommended for long term use, especially 24/7 100% utilization lol
When the card starts to studder back it off by 20MHz, then start playing with the AGGRESSION and WORKSIZE and other RPC Miner options.

It takes some playing around with to find the sweet spot for the card in your system, but when you find that hotspot, she's good to go for a long time Smiley, unless some fails of course Tongue


YES, Double YES!  thank you.  I can finally clock both cards the way I want and without crashing them.  the key was removing all the crappy tools like afterburner, trixx.  disabling ATI's own processes, and then removing UAC and installing ATI Tray tools as admin on win 7.  Upping the voltage FIRST before playing with RAM speed was the trick! kudos!  im at 980:180:1.163v and runnig stable at about 304Mhs on each card ... woo hoo.   Grin

--edit: Namely: I just sent you a little token of appreciation.  thanks much for the help. -John

::13BrAGtV83du1dqJ7xfw2fXRzidrPaXLAu::
Better rates than MtGox: https://www.tradehill.com (https://www.tradehill.com/?r=TH-R11992)
http://bleedkira.netau.net/img.php?key=6f6f874cc405c3ed38ba8996af2f4f00&site=btcguild
airdata
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
June 11, 2011, 06:06:42 AM
 #57

Ok... Upon advice here I did remove the middle 5830 and swapped it w\ the 5770 i had in the system next to it.

This didn't help temps at all.

Went to microcenter earlier today and got 2 of these :  http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835103091  for $5.96ea.  Because of the size of the fans and the orientation of the power plugs, I couldn't put both the same way.  I have the one in the front exhausting hot air upwards and the one in the back is blowing downwards.  Current temps under load are : 53, 61, 79.  Previously it was 91,7X,8X.

Chick
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
June 11, 2011, 06:33:51 AM
 #58

Ok... Upon advice here I did remove the middle 5830 and swapped it w\ the 5770 i had in the system next to it.

This didn't help temps at all.

Went to microcenter earlier today and got 2 of these :  http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835103091  for $5.96ea.  Because of the size of the fans and the orientation of the power plugs, I couldn't put both the same way.  I have the one in the front exhausting hot air upwards and the one in the back is blowing downwards.  Current temps under load are : 53, 61, 79.  Previously it was 91,7X,8X.



I have 3 fans for a 4 5830s with no extenders, doing really well.

I have a 120mm fan sitting on top of the 4 fans, blowing cool air into the seams of cards.
Another fan blowing the hot air from the front exhaust.
And another huge fan (vertical) blowing the back and the heat from the top.

Lightspeed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
June 11, 2011, 06:44:14 AM
 #59

both of my 5830s are at 990/1000

i have a 5870 + 2x 5830s going on my main pc atm

i put a cunt of plastic between the 5830s and pushed them apart, then i put a noctua 120mm fan blowing down over the intake fans, the 120mm is resting on these awesome rubber mounting things, that happen to be perfect for sitting on hardware... noctua is way to expensive for a BTC rig though

Overclocking = money? Greatest full time hobby ever!
1AR2eheP4nckS3tuzZHG6ARYndeddxmeDg
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
June 11, 2011, 08:06:39 PM
 #60

I'm trying to overclock my quad Sapphire 5830's with Trixx, yet my changes are only being applied to my 4th gpu. Synchronize cards in multi-gpu configuration is checked in the trixx settings, but doesn't seem to be working. Any ideas?

Yes I am wondering that as well. Does anyone know the best tool to overclock multiple GPUs on Win 7 x64? Huh

I have used ATI Tray Tools which works great, got my 5830 to about 303 MHash/s with 300/1000 stable with temps around 68-70, but would like to get the 2nd GPU in the system OC'd as well.

Thanks.
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!