Şu cahil ve geri zekalı o kadar şizofrene bağlamış ki götünden mesaj falan uydurmuş. Şu konuyu baştan sona okuyup anlayan birisi peteycamey denen geri zekalının ne kadar mal olduğunu zaten anlamıştır.
Götümle güldüğüm bir mesaj atmış bir de utanmadan:
bana mesaj atmışlar o soruna cevap veremeycek diye. haklıymış herkes. ne mal olduğun çıktı ortaya.
O yapıştırdığın dolandırıcı damgası çıktığın yere girsin. Anladın sen onu.
Neyse büyüklük bende kalsın senin gibi bir geri zekalıya bir daha cevap vereyim.
Eğer senin kadar mal ve geri zekalı birisi olsaydım ve bu cihazdan almak isteseydim sorgusuz sualsiz para gönderirdim.
Ama bilinçli bir tüketici olarak almak istediğimde yapacağım şey şu olur;
Örnek verelim, bir teknoloji mağazasına gittiğinde 5 liralık kulaklık da alsan sözleşmesi, faturası vs bir sürü "yasal belge"si olur. Yani o 5 liralık da olsa kulaklık için satıcı ile alıcı arasında bir sözleşme yapılır.
Tahmini 200.000 tl değerinde (S7'ye fiyat projeksiyonu yapıldığında bu cihazın TR satış fiyatının 300.000 TL olması beklenir, ama ben 200.000 tl tahmin ediyorum) bir cihazı almak için sözleşme hazırlarım, sözleşmeden cayma şartları vs her şeyiyle tam olarak. (Sözleşmenin hukuki boyutunu atlayalım şimdilik, cayma hakkı vs).
Ve bu sözleşmeyi de noter huzurunda imzalar ve tastik ettiririm. Sözleşme bedelinde yazılan kaporo/depozito miktarını noter huzurunda öderim. Cihaz gelmedi mi? Sözleşme şartları sağlanmadı mı? Çatır çatır verdiğim parayı geri alırım, gerekirse icra yoluyla.
5 liralık bir ürün için de 500.000 liralık bir ürün için de yasal belge lazım.
Aklı olan hiçbir insan ortada yasal sözleşme olmadan satın alma işlemi gerçekleştirmez.
Şimdi bu geri zekalı bunların yetkisi yok nasıl satacak vs diye saçmalayacak kesin. Yukarıda bir araba örneği vermiştim. Ben bir ürünü satın altıktan sonra o ürünün mülkiyeti bana geçer o arabayı üreten şirket benim o arabayı satıp satmayacağıma karışamaz.
Son olarak ihaleni artırdım, münasip bir yerinde bolca yer varmış zaten, üretilmiş bütün asicler sana girsin