Bitcoin Forum
December 18, 2017, 11:29:39 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Input-Output mantığı (Yardım Lütfen)  (Read 917 times)
P@N!C
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
February 11, 2016, 04:03:55 PM
 #1

Arkadaşlar Transaction da bu input output mantığı acayip derecede kafamı karıştırdı.
Input-Output mantığını detaylı anlatan bi video varmıdır acaba ?
Veya bu konuda yardımcı olabilecek varmıdır ?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513596579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513596579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513596579
Reply with quote  #2

1513596579
Report to moderator
1513596579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513596579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513596579
Reply with quote  #2

1513596579
Report to moderator
P@N!C
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
February 11, 2016, 04:10:14 PM
 #2

input birinin çıktısı senin ise girdin
output senin çıktın birinin girdisi
yani sen girdiyi kullanırsan o çıktı oluyor ve başkasının girdisi oluyor.


hocam bunu anladım zaten de daha detaylı anlamak istiyorum yani örnek veriyim 10k satoshi 5-5 outputlara ayrıldı outputlardan birisi 7 satoshi harcamak isterse ne olur falan
Birde bu output denilen şey cüzdanlar mı oluyor ?
jamieebotwin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 805



View Profile
February 12, 2016, 07:47:31 AM
 #3

input birinin çıktısı senin ise girdin
output senin çıktın birinin girdisi
yani sen girdiyi kullanırsan o çıktı oluyor ve başkasının girdisi oluyor.


hocam bunu anladım zaten de daha detaylı anlamak istiyorum yani örnek veriyim 10k satoshi 5-5 outputlara ayrıldı outputlardan birisi 7 satoshi harcamak isterse ne olur falan
Birde bu output denilen şey cüzdanlar mı oluyor ?

outputlardan birinin 5k satoshisi varsa 7k satoshi harcayamaz bakiye yetersiz.
P@N!C
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
February 12, 2016, 08:38:32 AM
 #4

input birinin çıktısı senin ise girdin
output senin çıktın birinin girdisi
yani sen girdiyi kullanırsan o çıktı oluyor ve başkasının girdisi oluyor.


hocam bunu anladım zaten de daha detaylı anlamak istiyorum yani örnek veriyim 10k satoshi 5-5 outputlara ayrıldı outputlardan birisi 7 satoshi harcamak isterse ne olur falan
Birde bu output denilen şey cüzdanlar mı oluyor ?

outputlardan birinin 5k satoshisi varsa 7k satoshi harcayamaz bakiye yetersiz.

peki tamam bir sorum daha olucaktı ben meseala şimdi testnet te 0.1BTC çekme işlemi yaptım
blockcypher da transaction a baktığım zaman input-output aynen bu şekilde görünüyo
Neden 3 tane input oluştu ?


     3 Inputs Consumed                                                       2 Outputs Created
0.044 BTC from                                                                0.1 BTC to
 mrqpJx8JUD8YFonHfEQ7zDqbx7Sj8A2iKj (output)                   2N628roJQ3VmBVaj65JPpzxmpozg6vGzphC (unspent)

0.055 BTC from                                                                0.01000401 BTC to
 mrqpJx8JUD8YFonHfEQ7zDqbx7Sj8A2iKj (output)                   morZnGw91R3ped2KhKhuu97tz2BGJyxLdK (unspent)

0.01122306 BTC from
 my7gh7xA5SmK1dz2EjNp3RjLbWpu4DtdQZ (output)

needmoney
Legendary
*
Online Online

Activity: 1554


Blockchain Marketing: tokensuite.io


View Profile WWW
February 12, 2016, 09:15:55 AM
 #5

input birinin çıktısı senin ise girdin
output senin çıktın birinin girdisi
yani sen girdiyi kullanırsan o çıktı oluyor ve başkasının girdisi oluyor.


hocam bunu anladım zaten de daha detaylı anlamak istiyorum yani örnek veriyim 10k satoshi 5-5 outputlara ayrıldı outputlardan birisi 7 satoshi harcamak isterse ne olur falan
Birde bu output denilen şey cüzdanlar mı oluyor ?

outputlardan birinin 5k satoshisi varsa 7k satoshi harcayamaz bakiye yetersiz.

peki tamam bir sorum daha olucaktı ben meseala şimdi testnet te 0.1BTC çekme işlemi yaptım
blockcypher da transaction a baktığım zaman input-output aynen bu şekilde görünüyo
Neden 3 tane input oluştu ?


     3 Inputs Consumed                                                       2 Outputs Created
0.044 BTC from                                                                0.1 BTC to
 mrqpJx8JUD8YFonHfEQ7zDqbx7Sj8A2iKj (output)                   2N628roJQ3VmBVaj65JPpzxmpozg6vGzphC (unspent)

0.055 BTC from                                                                0.01000401 BTC to
 mrqpJx8JUD8YFonHfEQ7zDqbx7Sj8A2iKj (output)                   morZnGw91R3ped2KhKhuu97tz2BGJyxLdK (unspent)

0.01122306 BTC from
 my7gh7xA5SmK1dz2EjNp3RjLbWpu4DtdQZ (output)


Verdiğiniz örnekteki 3 input cüzdana 3 ayrı transaction olarak gelmiş.
Harcamak istediğiniz tutarı karşılamak için gelen input transaction'ları kullanacaksınız o sebeple 0.1 tutarını karşılayacak tx'ler toplanıp işlem gerçekleştirilir.Artan bitcoin olursa (verdiğiniz örnekteki 0.01000401 btc gibi) ya aynı adreste bakiye olarak kalır ya da ''change address'' kullanmışsanız cüzdanınızdaki başka bir adrese artan para transfer edilir.

P@N!C
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
February 12, 2016, 09:34:07 AM
 #6

peki tamam bir sorum daha olucaktı ben meseala şimdi testnet te 0.1BTC çekme işlemi yaptım
blockcypher da transaction a baktığım zaman input-output aynen bu şekilde görünüyo
Neden 3 tane input oluştu ?


     3 Inputs Consumed                                                       2 Outputs Created
0.044 BTC from                                                                0.1 BTC to
 mrqpJx8JUD8YFonHfEQ7zDqbx7Sj8A2iKj (output)                   2N628roJQ3VmBVaj65JPpzxmpozg6vGzphC (unspent)

0.055 BTC from                                                                0.01000401 BTC to
 mrqpJx8JUD8YFonHfEQ7zDqbx7Sj8A2iKj (output)                   morZnGw91R3ped2KhKhuu97tz2BGJyxLdK (unspent)

0.01122306 BTC from
 my7gh7xA5SmK1dz2EjNp3RjLbWpu4DtdQZ (output)


Verdiğiniz örnekteki 3 input cüzdana 3 ayrı transaction olarak gelmiş.
Harcamak istediğiniz tutarı karşılamak için gelen input transaction'ları kullanacaksınız o sebeple 0.1 tutarını karşılayacak tx'ler toplanıp işlem gerçekleştirilir.Artan bitcoin olursa (verdiğiniz örnekteki 0.01000401 btc gibi) ya aynı adreste bakiye olarak kalır ya da ''change address'' kullanmışsanız cüzdanınızdaki başka bir adrese artan para transfer edilir.

Hocam verdiğiniz açıklayıcı bilgi için çok teşekkür ediyorum  Smiley
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!