Bitcoin Forum
July 19, 2018, 08:22:24 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bilgisayarım Çok Yavaş!!  (Read 2249 times)
magnific61
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
February 22, 2016, 05:05:42 PM
 #1

Yakın zamanda saldırıya uğradığım için  bilgisayarıma format attım. Format sonrasında şimdi bilgisayarım adeta çatlak tekerlekli bir kağnı arabasına döndü.
8gb Ram, 2gb Nvidia GT 630 Ekran kartı ve i7 işlemcili bir bilgisayar.
Yalnız 64 bit işlemci üzerine 32 bit windows7 kurdum yanlışlıkla. Acaba ondan olur mu?
Ayrıca yeni windows kurduğum için ortaya çıkan windows old klasörünü silemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
kenanzz
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 1000


View Profile
February 22, 2016, 05:13:26 PM
 #2

donanımlarının driver paketlerini yükledinmi özellikle ekran kartının driveri falan yüklenmediği zaman pc çok kasıyor.
magnific61
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
February 22, 2016, 05:17:51 PM
 #3

Driverlerin tamamını kurduğum windowsa göre 32 bit olarak kurdum kardeşim. 64 biti kabul etmedi çünkü.
Acaba 64bit bir windows mu kurmalıyım yeniden?
mentalpanda
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344
Merit: 1002



View Profile WWW
February 22, 2016, 05:40:30 PM
 #4

Kasayı yan yatır.
Nasıl yan yatırayım ki? Smiley Laptop bu. Zaten yan yatmış vaziyette bilgisayar. Grin
Artık yeniden format şart oldu olmasına da WindowsOld klasörünü nasıl silebileceğimi söyleyebilir misiniz?
1.Disk Temizleme'yi açmak için Başlat düğmesine tıklayın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve sonuç listesinde Disk Temizleme'yi tıklatın.
Bir sürücü seçmeniz istenirse, yeni Windows yüklediğiniz sürücüyü tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
2.Disk Temizleme iletişim kutusunda, Disk Temizleme sekmesinde, Sistem dosyalarını temizle'yi tıklatın.
Bir sürücü seçmeniz yeniden istenirse, yeni Windows yüklediğiniz sürücüyü tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
3.Önceki Windows yüklemesi (yüklemeleri) onay kutusunu seçin, silmek istediğiniz dosyaların onay kutularını seçin ve sonra Tamam'ı tıklatın.
4.Görüntülenen iletide Dosyaları Sil'i tıklatın.

▄▄▄▄████████████▄▄▄▄
▄▄▄██████████████████████████▄▄▄
▄██████████████████████████████████▄
████████████████████████████████████
██████████               ███████████
██████████                ██████████
██████████    ████████    ██████████
██████████    ████████    ██████████
█████████              ███████████
█████████              ███████████
████████    ████████    ████████
████████    ████████    ████████
███████                ███████
██████               ███████
██████████████████████████
▀██████████████████████▀
▀████████████████████▀
▀████████████████▀
▀████████████▀
▀▀██████▀▀
 
.BITRUST.
  ██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
    ██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
 
.BITCOINTALK.    .BUY BTF TOKENS.
▬▬▬  ●  ●  WHITEPAPER  ●  ●  ▬▬▬
FACEBOOK  TWITTER  |  TELEGRAM
cakir
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 1000


★ BitClave ICO: 15/09/17 ★


View Profile WWW
February 22, 2016, 05:51:06 PM
 #5

64 bit işlemciye 32 bit windows kurmuşsun, bir 32 bit windows daha kurup 64 bit'e çıkartırsan sorun kalmaz Wink


                  ,'#██+:                 
              ,█████████████'             
            +██████████████████           
          ;██████████████████████         
         ███████:         .███████`       
        ██████               ;█████'      
      `█████                   #████#     
      ████+                     `████+    
     ████:                        ████,   
    ████:    .#              █     ████   
   ;███+     ██             ███     ████  
   ████     ███'            ███.    '███, 
  +███     #████           ,████     ████ 
  ████     █████ .+██████: █████+    `███.
 ,███     ███████████████████████     ████
 ████     ███████████████████████'    :███
 ███:    +████████████████████████     ███`
 ███     █████████████████████████`    ███+
,███     ██████████████████████████    #███
'███    '██████████████████████████    ;███
#███    ███████████████████████████    ,███
████    ███████████████████████████.   .███
████    ███████████████████████████'   .███
+███    ███████████████████████████+   :███
:███    ███████████████████████████'   +███
 ███    ███████████████████████████.   ███#
 ███.   #██████████████████████████    ███,
 ████    █████████████████████████+   `███
 '███    '████████████████████████    ████
  ███;    ███████████████████████     ███;
  ████     #████████████████████     ████ 
   ███#     .██████████████████     `███+ 
   ████`      ;██████████████       ████  
    ████         '███████#.        ████.  
    .████                         █████   
     '████                       █████    
      #████'                    █████     
       +█████`                ██████      
        ,██████:           `███████       
          ████████#;,..:+████████.        
           ,███████████████████+          
             .███████████████;            
                `+███████#,               
magnific61
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
February 22, 2016, 06:07:59 PM
 #6

64 bit işlemciye 32 bit windows kurmuşsun, bir 32 bit windows daha kurup 64 bit'e çıkartırsan sorun kalmaz Wink
Çakır, Allah da seni güldürsün. Harbiden buna iyi güldüm. Ulan bir de düşünüyorum, 32 biti 64e çıkarabilir miyim diye. Jetonlu bizimki, geç düştü.
altcoin_trader
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168
Merit: 100


View Profile
February 22, 2016, 09:59:43 PM
 #7

Yakın zamanda saldırıya uğradığım için  bilgisayarıma format attım. Format sonrasında şimdi bilgisayarım adeta çatlak tekerlekli bir kağnı arabasına döndü.
8gb Ram, 2gb Nvidia GT 630 Ekran kartı ve i7 işlemcili bir bilgisayar.
Yalnız 64 bit işlemci üzerine 32 bit windows7 kurdum yanlışlıkla. Acaba ondan olur mu?
Ayrıca yeni windows kurduğum için ortaya çıkan windows old klasörünü silemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?


Merhaba,
öncelikle bilgisayarınızın kasılmasının sebebi 3,5 GB ram ile çalışıyor olmanız Smiley
32bit windows 3,5 GB dan daha fazlasını görmez. görse de kullanmaz. mimari buna uygun değil çünkü.
çok geçmeden bilgisayarı 64bit bir işletim sistemi ile yeniden kurmalısınız.

ozgr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 1004


https://cryptassist.io


View Profile
February 22, 2016, 10:07:03 PM
 #8

Yanlış ata oynamışsın çare 64 bit Smiley

.THE ONE STOP SOLUTION FOR THE CRYPTO WORLD.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Facebook   /  Twitter   /  Reddit   /  Medium   /  Youtube   /
      ▄▄█████████▄▄
   ▄█████████████████▄
  █████▀▀  ███  ▀▀█████
 ████     █████     ████
████     ███████
███▀    ████ ████
███▄   ████   ████
████  ████▄▄▄▄▄████  ████
 ███████████████████████
  █████▄▄       ▄▄█████
   ▀█████████████████▀
      ▀▀█████████▀▀

▄██▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██▄
▄██▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██▄
▄█▀                       ▀█▄
▄▄▄▄ ▄█                           █▄ ▄▄▄▄
█   ███▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀███   █
▀▀█▀                                 ▀█▀▀
▄▀                                     ▀▄
▄▄▀▄▄▄▄                                 ▄▄▄▄▀▄▄
█       ▀▀▄                           ▄▀▀       █
█          █                         █          █
█▀▀▄▄▄▄▄▄▄███▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀███▄▄▄▄▄▄▄▀▀█
▒▀▄       ██▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▀█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██       ▄▀▒
▒█▀▀▀▀▄▄  █              ▀              █  ▄▄▀▀▀▀█▒
▒█      █ ▀▄                           ▄▀ █      █▒
▒▀▄▀▄▄▄▄▀  █▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀▀█  ▀▄▄▄▄▀▄▀▒
▒▒▒▀▄▄▄▄▄ █                             █ ▄▄▄▄▄▀▒▒▒
 ▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄███████████████▄▄▄▄▄▄▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
magnific61
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
February 23, 2016, 09:33:16 AM
 #9



Aynen dediğiniz gibi 8gb RAM'dan sadece 2.4 görüyor. Yalnız şimdi yeni bir sorun çıktı. Bilgisayar 32 bit üzerine 64 bit kurulumu kabul etmiyor.

Ne yapmam gerekiyor şimdi? Yok mu 32 üzerine 64 kurmanın bir yolu?
mhanbostanci
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 1066


Market Integration Platform


View Profile WWW
February 23, 2016, 10:47:32 AM
 #10



Aynen dediğiniz gibi 8gb RAM'dan sadece 2.4 görüyor. Yalnız şimdi yeni bir sorun çıktı. Bilgisayar 32 bit üzerine 64 bit kurulumu kabul etmiyor.

Ne yapmam gerekiyor şimdi? Yok mu 32 üzerine 64 kurmanın bir yolu?


32bit windows kurulu ile cdrom a dvd yi takıp autorun dan kurulum başlatmaya kalkarsanız hata verir tabi.
bilgisayarı kapatıp cd den başlatarak sıfırdan kuracaksınız.

           ▄▄█████████▄▄                         ▄█▄                ▀██████▄                   ▄██████▀
        ▄█████████████████▄▄                    ▄███▄                 ▀██████▄               ▄██████▀
         ▀███████████████████▄                 ▄█████▄                  ▀██████             ██████▀
           █▀▀       ▀▀████████▄              ▄███████▄                   ██████▄         ▄██████
  ▄█▄                    ▀██████▄            ▄█████████▄                   ▀██████▄     ▄██████▀
 ▄████▄                    ▀█████▄          ▄███████████▄                    ███████▄ ▄███████
▄█████▀                     ▀█████▄        ▄██████▀██████▄                     █████▀▀▀█████▀
██████                       ██████       ▄██████   ██████▄                     ▀█▀     ▀█▀
██████                       ██████      ▄██████     ██████▄                     █       █
██████                       ██████     ▄██████       ██████▄                   ▄█▄     ▄█▄
▀██████▄                    ▄█████▀    ▄██████         ██████▄                ▄█████▄▄▄█████▄
 ▀██████▄                  ▄█████▀    ▄██████                                ███████▀ ▀███████
  ▀██████▄               ▄██████▀    ▄██████                               ▄██████▀     ▀██████▄
   ▀████████▄▄       ▄▄████████▀    ▄██████                               ▄██████         ██████▄
     ▀███████████████████████▀     ▄██████                 ██████▄      ▄██████▀           ▀██████▄
       ▀▀█████████████████▀▀      ▄██████                   ██████▄   ▄██████▀               ▀██████▄
           ▀▀█████████▀▀         ▄██████                     ██████▄▄██████▀                   ▀██████▄
  O HOLD YOUR
OWN KEYS!
  O   O [SUCCESS  
RAISE
.US$18mil+.]
lahmacunkuregi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 384
Merit: 250


internet aktivist


View Profile
February 24, 2016, 08:37:15 AM
 #11

Yakın zamanda saldırıya uğradığım için  bilgisayarıma format attım. Format sonrasında şimdi bilgisayarım adeta çatlak tekerlekli bir kağnı arabasına döndü.
8gb Ram, 2gb Nvidia GT 630 Ekran kartı ve i7 işlemcili bir bilgisayar.
Yalnız 64 bit işlemci üzerine 32 bit windows7 kurdum yanlışlıkla. Acaba ondan olur mu?
Ayrıca yeni windows kurduğum için ortaya çıkan windows old klasörünü silemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?


bilgisayarı 64 bite çevirip sonrasında uniblue driver scanner (benim de kullandığım) programını indirerek sürücülerin tamamını güncelleyin (ekran kartı sürücüsünü geforce experience den de güncelliyebilirsiniz) bir sürü çalışan serial key var kullanırsınız birini artık  Smiley sonra windows derecelendirmeyi açın test yapın puanınız artacaktır ayrıca windows güncelleştirmelerini kesinlikle aksatmayın güvenlik ile ilgili güncelleştirmeler geliyor genellikle kolay gelsin  Grin

"Ne mutlu Sırlar öğretisinden geçmiş kişiye. O kişi, hayatın kaynağını da bilir, hedefini de." -Pindar
jamieebotwin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 805
Merit: 1000



View Profile
February 24, 2016, 11:41:06 AM
 #12



Aynen dediğiniz gibi 8gb RAM'dan sadece 2.4 görüyor. Yalnız şimdi yeni bir sorun çıktı. Bilgisayar 32 bit üzerine 64 bit kurulumu kabul etmiyor.

Ne yapmam gerekiyor şimdi? Yok mu 32 üzerine 64 kurmanın bir yolu?


32bit windows kurulu ile cdrom a dvd yi takıp autorun dan kurulum başlatmaya kalkarsanız hata verir tabi.
bilgisayarı kapatıp cd den başlatarak sıfırdan kuracaksınız.

Yada 32 ve 64 bit surumleri bir arada olan iso indirilip kurulabilir
Pierre 2
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 1000



View Profile
February 26, 2016, 08:37:48 AM
 #13

Sıfırdan 64-bit windows sürümünü kurmanız gerekli.
32-bit windows kullanan kalmadı neredeyse artık. Hatta bazı yazılımların bile 32-bit versiyonu çıkmıyor. (Genelde yeni oyunlar)

▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
▄█▀▄███████████▄▀█▄
▄█▀▄███████████████▄▀█▄
▄█▀▄███████ ██ ████████▄▀█▄
█ ███████▄▄ ▌ ▄▄▄ ▀██████ █
█ █████████ ▌ ████ ██████ █
█ █████████ ▌ ▄▄▄▄ ▀█████ █
█ █████████ ▌ █████ █████ █
█ █████▄▀▀  ▌ ▀▀▀▀ ▄█████ █
▀█▄▀███████ ██ ████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████▀▄█▀
▀█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▀
.JINBI..

merges gold’s investment
holding value
with
blockchain technology
.
...T H E   G O L D E N   I C O...
.────────     WHITEPAPER     ────────.
▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
▄█▀▄███████████▄▀█▄
▄█▀▄███████████████▄▀█▄
▄█▀▄███████ ██ ████████▄▀█▄
█ ███████▄▄ ▌ ▄▄▄ ▀██████ █
█ █████████ ▌ ████ ██████ █
█ █████████ ▌ ▄▄▄▄ ▀█████ █
█ █████████ ▌ █████ █████ █
█ █████▄▀▀  ▌ ▀▀▀▀ ▄█████ █
▀█▄▀███████ ██ ████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████▀▄█▀
▀█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▀
bitpazari
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 784
Merit: 518



View Profile
February 29, 2016, 12:24:51 PM
 #14

Ne yaparsan yap normal hdd ile illa ki yavaşlamaya maruz kalacaktır. SSD almanı öneririm fiyatları da zaten artık çok pahalı değil.



████ ████ ████████████▄▄▄               
█  █ █  █ ██          ▀▀▀▀██▄▄         
████ ████ ██████████▄▄▄▄    ▀▀█▄       
██   ██           ▀▀▀▀▀██▄▄   ▀█▄     
██   ██  █████████▄▄▄    ▀▀█▄   ▀█▄   
██   ██  ██      ▀▀▀▀██▄▄   ▀█▄   █▌   
██   ██  ██            ▀▀█▄  ▀█▌   █▌ 
██   ██  ██   ██████▄▄    ██  ▐█    █ 
██   ██  ██   ██   ▀▀▀█▌   █▌  ▐▌   █▌
██   ██  ██   ██      ▐█   ▐█   █   ▐█
██   ██  ██   ██       █▌   █▌  █   ▐█▌
██   ██  ███████      ▐█   ▐█  ▐█   ▐█
██   ██              ▄█▌   █▌  █▌   █▌
██   ███████████████▀▀    ▄█  ██    █ 
██                      ▄█▀  ▄█    █▌ 
████████████████████████▀  ▄█▀    █▌   
▄▄▄▄                      ▄█▀    ▄█▀   
█  ██████████████████████▀▀    ▄█▀     
▀▀▀▀                        ▄▄█▀       
▄▄▄▄                 ▄▄▄▄▄█▀▀           
█  ████████████████████▀▀               
▀▀▀▀                                   

       JOIN OUR TOKEN SALE       

FACEBOOK   TWITTER   LINKEDIN   GITHUB   ONE PAGER
altcoin_trader
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168
Merit: 100


View Profile
February 29, 2016, 02:52:38 PM
 #15

Ne yaparsan yap normal hdd ile illa ki yavaşlamaya maruz kalacaktır. SSD almanı öneririm fiyatları da zaten artık çok pahalı değil.

Katılıyorum.
240GB lık bir SSD alıp kullanmakta fayda var. 120GB lık olanları yetmiyor.
GB ı 1 TL oldu nihayet Smiley http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-240gb-lsb-serisi-sata-30-560mb-okuma-320mb-yazma-ssd.html?srt=UP

magnific61
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100



View Profile
February 29, 2016, 06:15:22 PM
 #16

Kesinlikle en mantiklisi bu!  Bilgisayarda iki tane 1er terrabaytlik harddisk var. Birini cikarip SSD yapmali,  cikardigimi da kutu alip external harddisk yapmali. Ben en iyisi bir SSD alayim.
altcoin_trader
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168
Merit: 100


View Profile
March 01, 2016, 03:59:41 PM
 #17

Kesinlikle en mantiklisi bu!  Bilgisayarda iki tane 1er terrabaytlik harddisk var. Birini cikarip SSD yapmali,  cikardigimi da kutu alip external harddisk yapmali. Ben en iyisi bir SSD alayim.

HDD kutusu için,
Eğer 3.5 luk PC diski ise:
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/3-5-inc-sata-usb-3-0-hdd-kutu-harddisk-kutusu-204781738

Eğer 2.5 luk notebook diski ise:
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/2-5-usb-3-0-sata-kutu-sata-hdd-kutu-hard-disk-204772780

biraz araştırarak daha ucuz kutularda bulabilirsiniz Ancak usb 3.0 olmasına dikkat edin.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!