Bitcoin Forum
November 20, 2017, 12:35:36 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 [114] 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 »
  Print  
Author Topic: Linux mining distro for the Raspberry PI - MinePeon  (Read 681281 times)
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
January 25, 2014, 09:40:05 PM
 #2261

switching back to the other working image from the Drillbit forums for now.

Any Chance I can get a link to the forums, I did a quick Google but did not come up with anything.

I will look and see what they have done.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
1511181336
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511181336

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511181336
Reply with quote  #2

1511181336
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
tripppn
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile WWW
January 25, 2014, 10:55:30 PM
 #2262

Is this the one your looking for?
https://bitcointalk.org/index.php?topic=266235.0

“You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer.”
― Frank Zappa
jedimstr
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784



View Profile
January 26, 2014, 02:09:50 AM
 #2263

Nope I think he meant this one... http://drillbitsystem.com/forum/index.php?topic=12.0

There are 7 versions of Minepeon modified to have Drillbit specific versions of CGMiner amongst the pages in that thread, but there hasn't been an update since the official Builds of CGMiner and BFGMiner which includes Drillbit support have been available.

The Rules file has been modified to include Drillbit devices and I believe we had to start the mining software with sudo privileges.

MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
January 26, 2014, 02:48:05 AM
 #2264

Nope I think he meant this one... http://drillbitsystem.com/forum/index.php?topic=12.0

There are 7 versions of Minepeon modified to have Drillbit specific versions of CGMiner amongst the pages in that thread, but there hasn't been an update since the official Builds of CGMiner and BFGMiner which includes Drillbit support have been available.

The Rules file has been modified to include Drillbit devices and I believe we had to start the mining software with sudo privileges.

I have actually signed up to the forums now, the admin sent me a PM.

I will see what I can do to help the drillbit users out.

One question though, I have found the udev rule's and added them to my repo, are you sure you need to run the miner as root after that (sudo).  Con and Kano are very good at making sure that you can privilege separate miner software from kernel code.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
Xwolf
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
January 26, 2014, 08:02:10 AM
 #2265

Nope I think he meant this one... http://drillbitsystem.com/forum/index.php?topic=12.0

There are 7 versions of Minepeon modified to have Drillbit specific versions of CGMiner amongst the pages in that thread, but there hasn't been an update since the official Builds of CGMiner and BFGMiner which includes Drillbit support have been available.

The Rules file has been modified to include Drillbit devices and I believe we had to start the mining software with sudo privileges.

Thanks Jedi for providing the link to MineForman Smiley  wasn't around much today to answer.

In that thread you'll also find that tkl337 also did a compile of cgminer 3.9.0 which manages to work.

I have a spare SD card so would love to test it out for you if you manage to get 3.10.0 working Smiley

jedimstr
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784



View Profile
January 26, 2014, 12:12:49 PM
 #2266

Nope I think he meant this one... http://drillbitsystem.com/forum/index.php?topic=12.0

There are 7 versions of Minepeon modified to have Drillbit specific versions of CGMiner amongst the pages in that thread, but there hasn't been an update since the official Builds of CGMiner and BFGMiner which includes Drillbit support have been available.

The Rules file has been modified to include Drillbit devices and I believe we had to start the mining software with sudo privileges.

I have actually signed up to the forums now, the admin sent me a PM.

I will see what I can do to help the drillbit users out.

One question though, I have found the udev rule's and added them to my repo, are you sure you need to run the miner as root after that (sudo).  Con and Kano are very good at making sure that you can privilege separate miner software from kernel code.

Neil

Yeah, the sudo setup came in before Con and Kano integrated the Drillbit drivers back into the main branch, so don't know if they fixed it.

Actually running my boards via BFGMiner 3.10.0 right now on Debian on BBB (will switch to Minepeon on BBB when available) where I run it under sudo and address the boards directly via their dev paths rather than scan. They're working fine that way.


Mudbankkeith
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 868



View Profile
January 26, 2014, 06:27:13 PM
 #2267

Hi Mineforeman

I like the tab headers in MinePeon 0.2.5 pr1   when you log in via Chrome.

It means you can monitor your rPi from any device logged into Chrome (using the "other devices" at the bottom of the screen)

Is there an easy way to run BFGminer in a browser tab, instead of a console screen on desktop?

I can remote monitor and control my rPi using my android phone as if I am in the same room, but the remote PC still needs to come through something like "teamviewer".




BTc donations welcome:-  13c2KuzWCaWFTXF171Zn1HrKhMYARPKv97
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
January 27, 2014, 06:12:38 AM
 #2268

I really haven't had a chance to even download MinePeon 0.2.5 yet (I've been pretty busy with work lately), however, I'll try to download it tomorrow night.

People have been reporting that this version has broke several plugins, so... aside from the drillbit devices reportedly not working I need to go through the code and see what got changed so I can update the plugins.

I've got to admit, I wish things would stop changing so drastically, from 0.2.3 to 0.2.4 a lot of changes happened, now from 0.2.4 to 0.2.5 it seems the same way judging by the error messages people have been sending me (I could be wrong as I haven't looked at it yet). Hopefully making the plugin updates backwards compatible with 0.2.4 won't be an annoyance.

@Neil - I couldn't submit the changes to the rules in udev for Drillbit devices as well as other changes I made to make Drillbit devices work within the images I put out, as the system files aren't in the git repo, otherwise I would have submitted those a month+ ago.

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
January 27, 2014, 06:45:25 AM
 #2269

I really haven't had a chance to even download MinePeon 0.2.5 yet (I've been pretty busy with work lately), however, I'll try to download it tomorrow night.

People have been reporting that this version has broke several plugins, so... aside from the drillbit devices reportedly not working I need to go through the code and see what got changed so I can update the plugins.

It's not as bad as you may think, I just forgot to install python (doh).  All the plugins work as soon as you do that.

I've got to admit, I wish things would stop changing so drastically, from 0.2.3 to 0.2.4 a lot of changes happened, now from 0.2.4 to 0.2.5 it seems the same way judging by the error messages people have been sending me (I could be wrong as I haven't looked at it yet). Hopefully making the plugin updates backwards compatible with 0.2.4 won't be an annoyance.

0.2.4 plugins are still the norm and still work (with python installed) and I have no intention to break backwards compatibility, I will, in fact make sure it is kept.  I try to change little as possible, but people are always after features and drivers.  When you login you will find less changed then you think (at least in the way things work).

@Neil - I couldn't submit the changes to the rules in udev for Drillbit devices as well as other changes I made to make Drillbit devices work within the images I put out, as the system files aren't in the git repo, otherwise I would have submitted those a month+ ago.

I have the udev rules now Wink .  No drillbits to test them though.


Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
tripppn
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile WWW
January 27, 2014, 01:32:23 PM
 #2270

Is python something I can easily install from SSH?

“You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer.”
― Frank Zappa
raystream
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
January 27, 2014, 04:18:23 PM
 #2271

i have a little problem running bfgminer 3.10.0 with 2 block erupters.

ICA 0:       | 427.1/330.6/ 0.00Mh/s | A:  0 R:0+0(none) HW:1/100%
ICA 1:       | 402.2/332.2/326.8Mh/s | A:425 R:2+0(.47%) HW:0/none

ICA1 works like it should but ICA0 not.
i can see 427.1Mh/s on ICA0 but why there is A: 0?

please help

minepeon 2.4.6: 23 Block Erupters, 3 Antminer
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
January 27, 2014, 06:55:47 PM
 #2272

Is python something I can easily install from SSH?

I am not in foront of it but;-

pacman -Syu python

Should work.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
January 27, 2014, 06:58:59 PM
 #2273

i have a little problem running bfgminer 3.10.0 with 2 block erupters.

ICA 0:       | 427.1/330.6/ 0.00Mh/s | A:  0 R:0+0(none) HW:1/100%
ICA 1:       | 402.2/332.2/326.8Mh/s | A:425 R:2+0(.47%) HW:0/none

ICA1 works like it should but ICA0 not.
i can see 427.1Mh/s on ICA0 but why there is A: 0?

please help
i have a little problem running bfgminer 3.10.0 with 2 block erupters.

ICA 0:       | 427.1/330.6/ 0.00Mh/s | A:  0 R:0+0(none) HW:1/100%
ICA 1:       | 402.2/332.2/326.8Mh/s | A:425 R:2+0(.47%) HW:0/none

ICA1 works like it should but ICA0 not.
i can see 427.1Mh/s on ICA0 but why there is A: 0?

please help

What have you tried?

My first thing to do would be to see if cgminer does anything different.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
Mudbankkeith
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 868



View Profile
January 27, 2014, 07:10:38 PM
 #2274

Hi MineForeman.com

I like the tab headers in MinePeon 0.2.5 pr1   when you log in via Chrome.

I have a headless mini PC running two sessions of BFG, also I have two rPi's running MinePeon.

If I open my Chrome browser for both of these devices on the headless PC, This gives me two tabs showing the rPi activity.


It means I can monitor (and control) both rPi from any device logged into Chrome (using the "other devices" at the bottom of the chrome screen)


Is there an easy way to run BFGminer in a browser tab, instead of a console screen on desktop? This would allow BFG to be monitored and controlled via the Chrome tab.

Otherwise the remote PC still needs to come through something like "teamviewer".





BTc donations welcome:-  13c2KuzWCaWFTXF171Zn1HrKhMYARPKv97
tripppn
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile WWW
January 27, 2014, 08:23:20 PM
 #2275

Is python something I can easily install from SSH?

I am not in foront of it but;-

pacman -Syu python

Should work.

Neil
Sorry... Linux tard... what are all the commands I would have to put in after sshing in?

“You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer.”
― Frank Zappa
tripppn
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile WWW
January 27, 2014, 08:42:48 PM
 #2276

Does anyone know of a good Linux for dummies type book I could pick up and try and figure some of this stuff out so I can stop asking dumb questions?

“You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer.”
― Frank Zappa
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
January 27, 2014, 08:44:07 PM
 #2277

i have a little problem running bfgminer 3.10.0 with 2 block erupters.

ICA 0:       | 427.1/330.6/ 0.00Mh/s | A:  0 R:0+0(none) HW:1/100%
ICA 1:       | 402.2/332.2/326.8Mh/s | A:425 R:2+0(.47%) HW:0/none

ICA1 works like it should but ICA0 not.
i can see 427.1Mh/s on ICA0 but why there is A: 0?

please help
What type of powered HUB are you using? Each USB Block Erupter needs half ampere, if not overclocked and the RPI also needs some energy...

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
January 27, 2014, 08:49:51 PM
 #2278

Sorry... Linux tard... what are all the commands I would have to put in after sshing in?

No worries,

sudo pacman -Syu python

Should do it.  Answer yes.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
tripppn
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile WWW
January 27, 2014, 09:55:35 PM
 #2279

Sorry... Linux tard... what are all the commands I would have to put in after sshing in?

No worries,

sudo pacman -Syu python

Should do it.  Answer yes.

Neil

That did it.  Thanks Niel

“You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer.”
― Frank Zappa
tripppn
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile WWW
January 27, 2014, 11:06:36 PM
 #2280

edit:  Not LCDstats, Piminer

So what I'm doing is trying to get LCDstats to work.  Apparently doing installing python before I install lcdstats isn't doing the trick.

After I run the python install you gave me it does it's thing then I run the commands to install lcdstats... Here's what I get.

[minepeon@minepeon ~]$ cd ~/
[minepeon@minepeon ~]$ rm -rf minepeon-plugin-PiMiner
[minepeon@minepeon ~]$ git clone https://github.com/MineForeman/minepeon-plugin-PiMiner.git
Cloning into 'minepeon-plugin-PiMiner'...
remote: Reusing existing pack: 138, done.
remote: Total 138 (delta 0), reused 0 (delta 0)
Receiving objects: 100% (138/138), 91.91 KiB | 0 bytes/s, done.
Resolving deltas: 100% (34/34), done.
Checking connectivity... done.
[minepeon@minepeon ~]$ cd minepeon-plugin-PiMiner
[minepeon@minepeon minepeon-plugin-PiMiner]$ ./install.sh
            _
           (_)
  _ __ ___  _ _ __   ___ _ __   ___  ___  _ __
 |  _   _ \| |  _ \ / _ \  _ \ / _ \/ _ \|  _ \
 | | | | | | | | | |  __/ |_) |  __/ (_) | | | |
 |_| |_| |_|_|_| |_|\___|  __/ \___|\___/|_| |_|
                        | |
                        |_|

This will install the PiMiner LCD plugin for your MinePeon
it will require sudo access to install the service and ask
you for your password

You will need an Adafruit 16x2 LCD+Keypad Kit for Raspberry Pi
avalible from http://www.adafruit.com/. The origional code and
libraries are availible from https://github.com/adafruit/PiMiner
and https://github.com/adafruit/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code

Once it is going you will need to adjust the potentiometer
(the thing between the chip and the buttons) to adjust the
contrast. (Thank 6010fd12 for that tip)


Are you sure? [y/n]y
[sudo] password for minepeon:
ln -s '/usr/lib/systemd/system/piminer.service' '/etc/systemd/system/multi-user.target.wants/piminer.service'
[minepeon@minepeon minepeon-plugin-PiMiner]$

Any ideas or is LCDstats just not working with this version right now?

“You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer.”
― Frank Zappa
Pages: « 1 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 [114] 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!