Bitcoin Forum
November 23, 2017, 11:33:11 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Need help with open bazaar. Unable to connect with server.  (Read 1612 times)
Alley
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 910


View Profile
April 08, 2016, 12:28:09 AM
 #1

I wouldn't think I'd need much technical expertise but when I load the program all I get is unable to connect to server.  I've tried uninstalling multiple times.  The tutorial is no help at all because this first step isn't even addressed.
1511436791
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511436791

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511436791
Reply with quote  #2

1511436791
Report to moderator
1511436791
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511436791

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511436791
Reply with quote  #2

1511436791
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511436791
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511436791

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511436791
Reply with quote  #2

1511436791
Report to moderator
1511436791
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511436791

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511436791
Reply with quote  #2

1511436791
Report to moderator
defcon23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1120


View Profile
April 08, 2016, 06:08:20 AM
 #2

I wouldn't think I'd need much technical expertise but when I load the program all I get is unable to connect to server.  I've tried uninstalling multiple times.  The tutorial is no help at all because this first step isn't even addressed.
 on wich os are you triying to install it?  when you enter your username and password into the server config, you have to modify one file too  in openbazzar folder who is located (in linux) under usr/share    , this folder is named: ob.cfg file (in the OpenBazaar-Server folder) ,
Scroll down until you find these lines:
#USERNAME = username
#PASSWORD = password
Remove the # in front of USERNAME and PASSWORD
Change the username and password to whatever you want, for ... and you should be done with your server fully working ..  relaunch your openbazzar setup , enter the same credentials you've put in your ob.cfg fine ... and GO !   Cheers!  Grin
ElMoIsEviL
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182

★YoBit.Net★ 350+ Coins Exchange & Dice


View Profile
April 08, 2016, 11:14:05 AM
 #3

If you still need help tell me your skype id via pm i can help you very quickly since i work in this area

cruguy
Member
**
Offline Offline

Activity: 95


View Profile
April 08, 2016, 12:08:06 PM
 #4

If you still need help tell me your skype id via pm i can help you very quickly since i work in this area

Great to hear, still people helping others.

ElMoIsEviL
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182

★YoBit.Net★ 350+ Coins Exchange & Dice


View Profile
April 08, 2016, 12:19:17 PM
 #5

This is why i love this forum if you have any issue if the people can help you they will help you.

Alley
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 910


View Profile
April 08, 2016, 06:57:38 PM
 #6

Got it working.  I'm shocked this step isn't included in the tutorial.  Should be more user friendly.
defcon23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1120


View Profile
April 08, 2016, 07:24:20 PM
 #7

Got it working.  I'm shocked this step isn't included in the tutorial.  Should be more user friendly.
yes .. i have to agree with you..  Wink anyway , glad it could help you. i wish you good luck with yours OB sales !  Smiley

edit:  it is well include in the  "from sources tuto" install...
sadhusir
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
April 11, 2016, 04:26:28 AM
 #8

still no success  Embarrassed
Im using windows . i edited ob.cfg
Code:
[CONSTANTS]
#DATA_FOLDER = /path/to/OpenBazaar/

KSIZE = 20
ALPHA = 3

TRANSACTION_FEE = 15000

RESOLVER = https://resolver.onename.com/

[LIBBITCOIN_SERVERS]
mainnet_server1 = tcp://libbitcoin1.openbazaar.org:9091
mainnet_server3 = tcp://libbitcoin3.openbazaar.org:9091

[LIBBITCOIN_SERVERS_TESTNET]
testnet_server2 = tcp://libbitcoin2.openbazaar.org:9091,baihZB[vT(dcVCwkhYLAzah<t2gJ>{3@k?+>T&^3
testnet_server4 = tcp://libbitcoin4.openbazaar.org:9091,<Z&{.=LJSPySefIKgCu99w.L%b^6VvuVp0+pbnOM

[AUTHENTICATION]
#SSL = False

#SSL_CERT = /path/to/certificate.crt
#SSL_KEY = /path/to/privkey.key

USERNAME = 123456
PASSWORD = 123456

[MAINNET_SEEDS]
mainnet_seed2 = seed2.openbazaar.org:8080,8b17082a57d648894a5181cb6e1b8a6f5b3b7e1c347c0671abfcd7deb6f105fe
mainnet_seed3 = seed.obcentral.org:8080,f0ff751b27ddaa86a075aa09785c438cd2cebadb8f0f5a7e16f383911322d4ee

[TESTNET_SEEDS]
testnet_seed1 = seed.openbazaar.org:8080,5b44be5c18ced1bc9400fe5e79c8ab90204f06bebacc04dd9c70a95eaca6e117
while im running openbazaar.exe its asking for
Server ip - localhost    ssl on
username- 123456
password- 123456
rest api port- 18469
websocket api port- 18466
heartbeat socket port - 18470

Still same error Unable to connect to your server .
Am i missing something ?
defcon23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1120


View Profile
April 11, 2016, 08:01:58 AM
 #9

- what kind of windows version ( windows sucks Wink ) are you using ? 
- wich firewall ? has it got  there specific rules ?

anyway, if you are still unable to run OopenBazaar , i could propose you a personal help to got it running.. Just PM me.

regards.
doublemore
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile
April 11, 2016, 08:20:15 AM
 #10

This is why i love this forum if you have any issue if the people can help you they will help you.

Yeah and weren't we told that anarchists were a group of people who didnt care much right.  Its funny how people will go out of their way to help you for no reason even when they aren't forced.
defcon23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1120


View Profile
April 11, 2016, 09:16:39 AM
 #11

still no success  Embarrassed
Im using windows . i edited ob.cfg
Code:
[CONSTANTS]
#DATA_FOLDER = /path/to/OpenBazaar/

KSIZE = 20
ALPHA = 3

TRANSACTION_FEE = 15000

RESOLVER = https://resolver.onename.com/

[LIBBITCOIN_SERVERS]
mainnet_server1 = tcp://libbitcoin1.openbazaar.org:9091
mainnet_server3 = tcp://libbitcoin3.openbazaar.org:9091

[LIBBITCOIN_SERVERS_TESTNET]
testnet_server2 = tcp://libbitcoin2.openbazaar.org:9091,baihZB[vT(dcVCwkhYLAzah<t2gJ>{3@k?+>T&^3
testnet_server4 = tcp://libbitcoin4.openbazaar.org:9091,<Z&{.=LJSPySefIKgCu99w.L%b^6VvuVp0+pbnOM

[AUTHENTICATION]
#SSL = False

#SSL_CERT = /path/to/certificate.crt
#SSL_KEY = /path/to/privkey.key

USERNAME = 123456
PASSWORD = 123456

[MAINNET_SEEDS]
mainnet_seed2 = seed2.openbazaar.org:8080,8b17082a57d648894a5181cb6e1b8a6f5b3b7e1c347c0671abfcd7deb6f105fe
mainnet_seed3 = seed.obcentral.org:8080,f0ff751b27ddaa86a075aa09785c438cd2cebadb8f0f5a7e16f383911322d4ee

[TESTNET_SEEDS]
testnet_seed1 = seed.openbazaar.org:8080,5b44be5c18ced1bc9400fe5e79c8ab90204f06bebacc04dd9c70a95eaca6e117
while im running openbazaar.exe its asking for
Server ip - localhost    ssl on
username- 123456
password- 123456
rest api port- 18469
websocket api port- 18466
heartbeat socket port - 18470

Still same error Unable to connect to your server .
Am i missing something ?


another problem with openbazaar setup solved for this user..

!!! WARNING: This user is a newbie. If you are expecting a message from a more veteran member, then this is an imposter !!!

THIS TIME DIFFERENT WINDOWS SHOWED UP
Followed step by step and now its working , i think that was problem with previously downloaded file.
thank you so much .
Sorry for wasting your time . as u can see im newbi here

  Grin
edit: if anyone else will need help , i will more than happy to help again.. , indeed tips will be really apreciated ... Cool
sadhusir
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
April 11, 2016, 01:33:25 PM
 #12

still no success  Embarrassed
Im using windows . i edited ob.cfg
Code:
[CONSTANTS]
#DATA_FOLDER = /path/to/OpenBazaar/

KSIZE = 20
ALPHA = 3

TRANSACTION_FEE = 15000

RESOLVER = https://resolver.onename.com/

[LIBBITCOIN_SERVERS]
mainnet_server1 = tcp://libbitcoin1.openbazaar.org:9091
mainnet_server3 = tcp://libbitcoin3.openbazaar.org:9091

[LIBBITCOIN_SERVERS_TESTNET]
testnet_server2 = tcp://libbitcoin2.openbazaar.org:9091,baihZB[vT(dcVCwkhYLAzah<t2gJ>{3@k?+>T&^3
testnet_server4 = tcp://libbitcoin4.openbazaar.org:9091,<Z&{.=LJSPySefIKgCu99w.L%b^6VvuVp0+pbnOM

[AUTHENTICATION]
#SSL = False

#SSL_CERT = /path/to/certificate.crt
#SSL_KEY = /path/to/privkey.key

USERNAME = 123456
PASSWORD = 123456

[MAINNET_SEEDS]
mainnet_seed2 = seed2.openbazaar.org:8080,8b17082a57d648894a5181cb6e1b8a6f5b3b7e1c347c0671abfcd7deb6f105fe
mainnet_seed3 = seed.obcentral.org:8080,f0ff751b27ddaa86a075aa09785c438cd2cebadb8f0f5a7e16f383911322d4ee

[TESTNET_SEEDS]
testnet_seed1 = seed.openbazaar.org:8080,5b44be5c18ced1bc9400fe5e79c8ab90204f06bebacc04dd9c70a95eaca6e117
while im running openbazaar.exe its asking for
Server ip - localhost    ssl on
username- 123456
password- 123456
rest api port- 18469
websocket api port- 18466
heartbeat socket port - 18470

Still same error Unable to connect to your server .
Am i missing something ?


another problem with openbazaar setup solved for this user..

!!! WARNING: This user is a newbie. If you are expecting a message from a more veteran member, then this is an imposter !!!

THIS TIME DIFFERENT WINDOWS SHOWED UP
Followed step by step and now its working , i think that was problem with previously downloaded file.
thank you so much .
Sorry for wasting your time . as u can see im newbi here

  Grin
edit: if anyone else will need help , i will more than happy to help again.. , indeed tips will be really apreciated ... Cool
Thank you so much for helping sir
Elmit
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 713


BURST got Smart Contracts (AT)


View Profile WWW
May 12, 2016, 03:43:23 AM
 #13

I cannot get it to work!!!

I get unable to connect to server. It might be something with my router.

My router forwards incoming TCP connections on ports 18466, 18469 and 18470 to my desktop, where OB runs.
I also tried to use UTP for these ports.

I changed to use Username and Password


Ing. Ronald Wiplinger (@ ELMIT)   Blog and pools: http://mininghere.com  PetaByte Asset ID: 14668748687827404894 Burst Store ID: BURST-ZWHE-HQ8D-GMQ7-6YYPT Tel.: (O) +886 (0)2--2623-3117, (M) +886 (0) 988--70-77-42, Skype: Ronald
defcon23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1120


View Profile
May 12, 2016, 05:32:58 AM
 #14

I cannot get it to work!!!

I get unable to connect to server. It might be something with my router.

My router forwards incoming TCP connections on ports 18466, 18469 and 18470 to my desktop, where OB runs.
I also tried to use UTP for these ports.

I changed to use Username and Password



wich OS are you using ? by the way , do you try to run your OB install with SSL on ?
anyway contact me via PM , i could try to help you...
Elmit
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 713


BURST got Smart Contracts (AT)


View Profile WWW
May 12, 2016, 08:25:53 AM
 #15

I cannot get it to work!!!

I get unable to connect to server. It might be something with my router.

My router forwards incoming TCP connections on ports 18466, 18469 and 18470 to my desktop, where OB runs.
I also tried to use UTP for these ports.

I changed to use Username and Password



I installed fresh on Ubuntu 15.10 (deleting /usr/share/openbazaar and ~/.openbazaar first) via Ubuntu Software center and then started in a Terminal openbazaar.

The GUI starts. I fill out the form and it hangs to try to connect to the server. The terminal shows only entries like:
 
[STR] stdout "2016-05-12 16:24:58+0800 [Server] [WARNING] no known neighbors, so not writing to cache."

Any idea how to get it to work?

Ing. Ronald Wiplinger (@ ELMIT)   Blog and pools: http://mininghere.com  PetaByte Asset ID: 14668748687827404894 Burst Store ID: BURST-ZWHE-HQ8D-GMQ7-6YYPT Tel.: (O) +886 (0)2--2623-3117, (M) +886 (0) 988--70-77-42, Skype: Ronald
miguelmorales85
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 549


View Profile
September 24, 2017, 03:18:33 PM
 #16

I think it might be to late to join this conversation but I have the same issue. Can somebody say if they fixed this problem?
i dont want to make a new post because the problem is exactly the same and I have not found in github a solution.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!