Bitcoin Forum
April 24, 2019, 03:14:14 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 [1146] 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 ... 1283 »
  Print  
Author Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v12.0 (Windows/Linux)  (Read 6306972 times)
nsomnia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 86
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 04:58:51 PM
 #22901

Oddly the DAG error is gone for me on 3gb nvidia cards with just the new drivers and 11.5 claymores with no extra command line options (-lidag 1 -eres 0) SO LONG as I have at least two AMD cards first.

Weird, maybe something to do with my virtual memory.
1556118854
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556118854

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556118854
Reply with quote  #2

1556118854
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1556118854
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556118854

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556118854
Reply with quote  #2

1556118854
Report to moderator
nsomnia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 86
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 05:15:25 PM
 #22902

Hi all, how are you?

I´m having a strange issue mining on claymore eth:

Since 2days ago, the miner program restarts every 5-10 minutes, with no gpu errors, speed dcrease on any gpu or something like that.
It only happens with claymore ethereum, 11.5,11.4 ...  Any problem with sgminer, claymore xmr or other miners.

This is a 10gpu rx470/570 rig, asrock h110 running SMOS under linux.


Any ideas?? Anyone had this issue before?


Virtual memory do you have 32-64GB of it?

Post your .bat batch file
telep
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 1


View Profile
March 29, 2018, 05:23:44 PM
 #22903

Hi all, how are you?

I´m having a strange issue mining on claymore eth:

Since 2days ago, the miner program restarts every 5-10 minutes, with no gpu errors, speed dcrease on any gpu or something like that.
It only happens with claymore ethereum, 11.5,11.4 ...  Any problem with sgminer, claymore xmr or other miners.

This is a 10gpu rx470/570 rig, asrock h110 running SMOS under linux.


Any ideas?? Anyone had this issue before?


Virtual memory do you have 32-64GB of it?

Post your .bat batch file

Hi!
This is under linux, simplemining manages the virtualmemory but it always works without problem with this config.
Claymore´s command line :
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353 -ewal "adress" -epsw x -esm 3 -allpools 1 -asm 1 -estale 0 -mport 127.0.0.1:3333
polofitted007
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 05:25:51 PM
Last edit: March 29, 2018, 07:00:09 PM by polofitted007
 #22904

For the first 15 - 24 hrs, it has no problems, and then the miner hangs, hash zero until I hard shutdown the PC.

Setup...

GPUs: 6x 1060 6gbs Miner: Claymore 11.5 64bit OS: Windows 10 64 bit pro



Logs from right before the miner hangs...


02:02:45:424 1b04 ETH: Share accepted (141 ms)!

02:02:46:802 13c4 em hbt: 32, fm hbt: 125, 02:02:46:802 13c4 watchdog - thread 0 (gpu0), hb time 32 02:02:46:802 13c4 watchdog - thread 1 (gpu0), hb time 157 02:02:46:802 13c4 watchdog - thread 2 (gpu1), hb time 94 02:02:46:815 13c4 watchdog - thread 3 (gpu1), hb time 234 02:02:46:815 13c4 watchdog - thread 4 (gpu2), hb time 265 02:02:46:831 13c4 watchdog - thread 5 (gpu2), hb time 156 02:02:46:831 13c4 watchdog - thread 6 (gpu3), hb time 156 02:02:46:846 13c4 watchdog - thread 7 (gpu3), hb time 46 02:02:46:846 13c4 watchdog - thread 8 (gpu4), hb time 140 02:02:46:846 13c4 watchdog - thread 9 (gpu4), hb time 0 02:02:46:862 13c4 watchdog - thread 10 (gpu5), hb time 78 02:02:46:862 13c4 watchdog - thread 11 (gpu5), hb time 203 02:02:47:018 1b04 ETH: checking pool connection... 02:02:47:018 1b04 sent: {"worker": "", "jsonrpc": "2.0", "params": [], "id": 3, "method": "eth_getWork"}

02:02:47:190 1b04 buf: {"jsonrpc":"2.0","id":0,"result":["0x8af772e5207971a9c17739cb0bd444c77bb74ea0ea1515da9384a1f47483ff00","0x40910b6ac043b9a4c8a3a5100b00efcc1d90c39643cc754f24bf544c3e29c01c","0x000000006df37f675ef6eadf5ab9a2072d44268d97df837e6748956e5c6c2116"]}

02:02:53:456 1b04 sent: {"id":6,"jsonrpc":"2.0","method":"eth_submitHashrate","params":["0x763ca7b", "0x00000000000000000000000000000000000000000000000000000000029a3eb2"]}

02:02:54:145 16ac GPU0 t=69C fan=62%, GPU1 t=69C fan=34%, GPU2 t=68C fan=60%, GPU3 t=74C fan=42%, GPU4 t=83C fan=73%, GPU5 t=67C fan=55% 02:02:57:035 1b04 ETH: checking pool connection... 02:02:57:035 1b04 sent: {"worker": "", "jsonrpc": "2.0", "params": [], "id": 3, "method": "eth_getWork"}

02:02:57:191 1b04 buf: {"jsonrpc":"2.0","id":0,"result":["0x8af772e5207971a9c17739cb0bd444c77bb74ea0ea1515da9384a1f47483ff00","0x40910b6ac043b9a4c8a3a5100b00efcc1d90c39643cc754f24bf544c3e29c01c","0x000000006df37f675ef6eadf5ab9a2072d44268d97df837e6748956e5c6c2116"]}

02:03:01:457 1b04 buf: {"jsonrpc":"2.0","id":0,"result":["0xb768f375031755ac0898d84062207f4a494d761d850bf0bd2e5024cbd30fc4f7","0x40910b6ac043b9a4c8a3a5100b00efcc1d90c39643cc754f24bf544c3e29c01c","0x000000006df37f675ef6eadf5ab9a2072d44268d97df837e6748956e5c6c2116"]}

02:03:01:457 1b04 ETH: 03/29/18-02:03:01 - New job from eth-us-east1.nanopool.org:9999 02:03:01:473 1b04 target: 0x000000006df37f67 (diff: 10000MH), epoch 178(2.39GB) 02:03:01:473 1b04 ETH - Total Speed: 129.842 Mh/s, Total Shares: 219, Rejected: 0, Time: 04:31 02:03:01:492 1b04 ETH: GPU0 21.460 Mh/s, GPU1 21.693 Mh/s, GPU2 21.881 Mh/s, GPU3 21.703 Mh/s, GPU4 21.559 Mh/s, GPU5 21.546 Mh/s

Any help?

Here is my batch file...

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
EthDcrMiner64.exe -epool eth-us-east1.nanopool.org:9999 -ewal 0x6431245d999c72bd4cce8c1941e5410017/Sleepy/polofd007@yahoo.com -epsw x -ftime 10 -mode 1
nsomnia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 86
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 05:52:22 PM
 #22905



Hi!
This is under linux, simplemining manages the virtualmemory but it always works without problem with this config.
Claymore´s command line :
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353 -ewal "adress" -epsw x -esm 3 -allpools 1 -asm 1 -estale 0 -mport 127.0.0.1:3333


I would put -mport 3333 not including localhost (127.0.0.1) thats assumed by the miner (on windows atleast)
androstan1234
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 251
Merit: 6


View Profile
March 29, 2018, 06:24:13 PM
 #22906

For some reason, since the last windows update, i can no longer use the #0 card, it hangs out setting the dag.
Has anybody experienced this same problem?
I can't go back the windows version, so i'll move to linux (already have a lot of linux rigs so it's not a big problem) but i don't have the time right now, so i wanted to have it fully working for a few days more until the migration Tongue

Thanx guys!


Same thing happened to me.  Windows freezes when setting dag epoch on gpu0.  Problem is only on my TB85 rx580 rig with 4gb of system ram.  My TB250 rx570 rig with 8gb of system ram is fine.  Both are six-card rigs.

Work has been too busy so I haven't had time to troubleshoot.  Just used -di to turn off gpu0 for now.

If you figure something out plz let me know.

If anyone else has insight, please share.

To clarify, I did some very quick and rudimentary troubleshooting.  Ddu and clean install of aug23 blockchain driver.  Checked riser.  GPU0 appears normal in gpuz and msi AB.  No time atm to do much more.

I wonder if increasing virtual memory might help.  Or upgrading to 8GB system ram.

I don't want to just try something remotely bc if my rig freezes I won't be able to go to it in person to turn the PSU off/on for at least a few days.
HELIUM_COIN
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 06:54:38 PM
 #22907

Is it over for 3GB cards on ether?  

Getting CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG.

Tried the -eres 0 and -lidag 0

Was mining fine for months until today.

Thanks!
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456
Merit: 1283

Miners developer


View Profile
March 29, 2018, 07:05:59 PM
Merited by suchmoon (1)
 #22908

It seems 3GB cards won't be able to mine ETH/ETC in Windows10 soon because this OS reserves about 20% of GPU memory size and there is no way to fix it (at least easily).
In next update I will set zero devfee for these cards (same as I did for 2GB) so you can mine ETH forks.
If you still want to mine ETH/ETC on 3GB cards you should use Windows7 or Linux.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
Bigdrago
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 295
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 07:10:56 PM
 #22909

For some reason, since the last windows update, i can no longer use the #0 card, it hangs out setting the dag.
Has anybody experienced this same problem?
I can't go back the windows version, so i'll move to linux (already have a lot of linux rigs so it's not a big problem) but i don't have the time right now, so i wanted to have it fully working for a few days more until the migration Tongue

Thanx guys!


Same thing happened to me.  Windows freezes when setting dag epoch on gpu0.  Problem is only on my TB85 rx580 rig with 4gb of system ram.  My TB250 rx570 rig with 8gb of system ram is fine.  Both are six-card rigs.

Work has been too busy so I haven't had time to troubleshoot.  Just used -di to turn off gpu0 for now.

If you figure something out plz let me know.

If anyone else has insight, please share.

To clarify, I did some very quick and rudimentary troubleshooting.  Ddu and clean install of aug23 blockchain driver.  Checked riser.  GPU0 appears normal in gpuz and msi AB.  No time atm to do much more.

I wonder if increasing virtual memory might help.  Or upgrading to 8GB system ram.

I don't want to just try something remotely bc if my rig freezes I won't be able to go to it in person to turn the PSU off/on for at least a few days.

Do u have a monitpr connected? Internal gpu enabled?
freeapp
Member
**
Offline Offline

Activity: 132
Merit: 10


View Profile WWW
March 29, 2018, 07:13:57 PM
Last edit: March 29, 2018, 07:30:40 PM by freeapp
 #22910

ahh, finally, i can sleep. after long haul of testing.

been trying to get 11.5 stable, aiming 0 incorrect shares but i failed.

no matter how i downclock memory, add voltage, etc, still no luck. hwinfo shows 0 memory error for 24hrs, still, 11.5 keeps sprouting incorrect shares at random gpus. it leads me to the point that im almost losing 3-4mh/s per card. meh, more like stock settings but with incorrect shares.

then i finally downgraded to v11.0 (using -asm 2 btw as it yields me better hashrate)

reverted my old stable OC

now im enjoying 0 incorrect shares for 24hrs+, more hashrate, and improved effective pool hashrate.

here are my specs btw:
rig1: 13pcs rx570 red devil (hynix;elpida) 386mh/s(with 11.0)
rig2: 13pcs rx570 nitro+ 4gb (samsung) 395mh/s(with 11.0)
os: win10 1709
driver: adrenalin 18.3.4
(with 11.5, i almost downgraded to 360mh/s per rig, still gives me incorrect shares at random gpus)

with 11.0, i only get ~1mh/s total rig fluctuation

with 11.5, even though using -oldkernels, i get big fluctuations, around 20mh/s total fluctuation and it takes too long to revert to original hashrate.

11.5 gives flat reported hashrate with new kernels, but yeah, cant make it stable without sprouting incorrect shares.

so thats all about it. i dont blame no miners, but its my personal experience.

some doesnt care much about incorrect shares, but i do, it translates to wasted hashrate.

i believe, problems to me started at v11.1 and beyond.


It could be your Bios mod. I'm running v11.5 with the Adrenaline v18.3.4 drivers on two rigs and it's very stable with zero incorrect or invalid shares. I even increased my overclock on my ASRock H110 Pro BTC+ RX 480/580 13 card rig and got an extra 8 MH/s. On the 6 card Biostar TB85 rig I got an extra 4 MH/s.

I'm using the Polaris Bios Editor 'One Click Timing Patch' for all my cards. The only change to the PBE bundled performance timings I made was replace the Samsung UberMix v3.1 timing, which is too aggresive with this one that is much more stable.

Code:
777000000000000022CC1C00106A5D4DD0571016B90D060C0060070014051420FA8900A0030000001011333DC0303A17

https://github.com/jaschaknack/PolarisBiosEditor


-ethi 8
-cclock 1200,1150,1200,1200,1200,1200,1200,1200,1200,1200,1200,1200,1200
-mclock 2050,2100,2100,2250,2150,2150,2150,2250,2225,2250,2150,2250,2100
-powlim -10,-5,-10,-15,-10,-15,-10,-10,-10,-10,-10,-10,-10
-cvddc 950,950,950,850,900,850,850,900,900,900,850,900,900
-mvddc 950,950,950,850,900,850,850,900,900,900,850,900,900


-ethi 8
-cclock 1150,1150,1200,1150,1200,1200
-mclock 2075,2000,2075,2075,2075,1950
-powlim -17,-10,-10,-15,-15,-15
-cvddc 925,925,925,925,900,925
-mvddc 925,925,925,925,900,925

Hi,
 i have just modded my bios and uploaded it again.
But Windows told me that there is a problem with this card so it can't be activated.
Just googled a bit, does i have to install  *atikmdag-patcher* after driver installation? If yes is there a newer version instead of 1.4.6 available? I have also installed 18.3.4...

thx in advance.

best regards,
freeapp


EDIT:
I have found the answer by myself... Smiley
Yes i have to install the *atikmdag-patcher* ...

Thx for everyone who has read this and wanted to help...
HELIUM_COIN
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 07:14:39 PM
 #22911

Thanks Claymore!

It seems 3GB cards won't be able to mine ETH/ETC in Windows10 soon because this OS reserves about 20% of GPU memory size and there is no way to fix it (at least easily).
In next update I will set zero devfee for these cards (same as I did for 2GB) so you can mine ETH forks.
If you still want to mine ETH/ETC on 3GB cards you should use Windows7 or Linux.

nsomnia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 86
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 08:10:14 PM
 #22912

Thanks Claymore!

It seems 3GB cards won't be able to mine ETH/ETC in Windows10 soon because this OS reserves about 20% of GPU memory size and there is no way to fix it (at least easily).
In next update I will set zero devfee for these cards (same as I did for 2GB) so you can mine ETH forks.
If you still want to mine ETH/ETC on 3GB cards you should use Windows7 or Linux.



Amen. My 3gb card is running fine on win10 as long as I have 2x or more 4GB amd cards before it with no extra command line options (on 371 or 369 or whatever was posted) Maybe that wont last either. Luckilly im building a win7 rig just to be more stable for mining.
deadsix
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 633
Merit: 502


Fail to plan, and you plan to fail.


View Profile
March 29, 2018, 08:24:42 PM
 #22913

It seems 3GB cards won't be able to mine ETH/ETC in Windows10 soon because this OS reserves about 20% of GPU memory size and there is no way to fix it (at least easily).
In next update I will set zero devfee for these cards (same as I did for 2GB) so you can mine ETH forks.
If you still want to mine ETH/ETC on 3GB cards you should use Windows7 or Linux.

Great. So No devfee on 3GB cards for both windows and linux versions?

The BEST Crypto exchange in India, where you can buy/sell/trade Bitcoin, BitcoinCash, Litecoin, Ethereum and Ripple, and use a credit card https://koinex.in/?ref=eaa2b3 Stay away, Horrible service.
Minimalist Indian Ethereum Exchange https://ethx.in/u/?ref=RAVIN14
Ethereum/Zcash/Monero Mining Bangalore https://bitcointalk.org/index.php?topic=1703592
Vann
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 588


View Profile
March 29, 2018, 08:34:49 PM
 #22914

It seems 3GB cards won't be able to mine ETH/ETC in Windows10 soon because this OS reserves about 20% of GPU memory size and there is no way to fix it (at least easily).
In next update I will set zero devfee for these cards (same as I did for 2GB) so you can mine ETH forks.
If you still want to mine ETH/ETC on 3GB cards you should use Windows7 or Linux. Windows

Since Windows 7 is limited to 4 cards, I think Windows Server 2016 is another option for using Windows if you have more than 4 cards. There is also a 180-day evaluation of Windows Server 2016 for free.

https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-server-2016
Viaggiatore
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 09:29:29 PM
 #22915

Hello, not properly related to Claymore I think but... second time it happens to me, my 8 GPU rig seems "freezing", it's not answering to ping nor to TeamViewer. This for say 5 minutes then it seems it wake up by itself. Of course I have sleep disabled! Also updates are disabled! I had a look at logs but nothing special is there??? Any hint on how to find out what could possibly be? Where to look at in logs?

Thanks!
Vann
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 588


View Profile
March 29, 2018, 09:34:54 PM
 #22916

Try setting the Windows power plan to 'high performance'.
Viaggiatore
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 09:44:06 PM
 #22917

Try setting the Windows power plan to 'high performance'.

Thanks, but my rig is definetely not going to sleep. It seems to me that just internet connections is dropped (I have both ethernet and wifi for redundancy). Seems both of them are killed for apparently no reason...
columbiamining
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 09:53:14 PM
 #22918

@Viaggiatore Your rig is probably blue screening and restarting. Check Windows Event Viewer for logs. I'd suggest DDU and reinstall latest 18.3.4 drivers.
Vann
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 588


View Profile
March 29, 2018, 09:57:58 PM
 #22919

Try setting the Windows power plan to 'high performance'.

Thanks, but my rig is definetely not going to sleep. It seems to me that just internet connections is dropped (I have both ethernet and wifi for redundancy). Seems both of them are killed for apparently no reason...

It doesn't have to go to sleep. Your power plan power management mode could be setting the network adapters to power savings mode, which is why you should set the power plan to high performance. If you want to do it manually, under power options select 'change advanced power settings' and verify the network adapters are set to 'maximum performance'.
Viaggiatore
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 0


View Profile
March 29, 2018, 10:00:18 PM
 #22920

@Viaggiatore Your rig is probably blue screening and restarting. Check Windows Event Viewer for logs. I'd suggest DDU and reinstall latest 18.3.4 drivers.

Thanks, but definitely it's not the case, in Claymore window I can see it is just the internet connection which went bananas ;-)

I tried with unchecking "Allow the computer to turn off this device to save power" on both ethernet and wifi device, I read somewhere this could be the issue.
I hope it will not break WOL btw
Pages: « 1 ... 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 [1146] 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 ... 1283 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!