Bitcoin Forum
December 13, 2019, 11:06:13 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 [1358] 1359 1360 1361 1362 1363 1364 1365 1366 1367 1368 1369 1370 1371 1372 1373 »
  Print  
Author Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v15.0 (Windows/Linux)  (Read 6410479 times)
RAKOT
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 87
Merit: 0


View Profile
September 30, 2019, 06:16:01 AM
 #27141

Did anyone succeeded in improving 1060 hashrate with any of v15 tighter straps and what's the rate/GPU?

This how it's most stable on phoenix for me:
https://i.postimg.cc/K8fm2wkT/1060x10-ph.jpg

Using strap 2 I'm able to see them doing over 26MH, but hashrate jumps around and eventually stabilizes around the same level.



Hello! How much power takes the rig on this speed ?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 752
Merit: 259


View Profile
September 30, 2019, 07:03:08 AM
 #27142

I know you can take a log file and if you have a long enough mining duration say 1 month, then you can easily add all the accepted+rejected+stale and get an accurate measurement and being within +- 1% is fairly close.

I think the 1% loss you are talking about is not related to the Claymore software but most likely due to the GPU drivers. I know with my AMD RX series GPUs there is a time when some GPUs hash a little slower for a few seconds and then resume the optimal speed. Been trying to figure out why it happens but couldn't and just left it the way it was because the speed loss was minimal. So find in your logs if your speed was always constant or did it slow down from time to time. You can probably find this easily with MS Excel when you load your log file.
Nobody is talking about speed fluctuations here. The averaged stated speed incorporates them. If miner does not work at some moment it prints 0.000 Mh/s in console (and log) and this zero is heaped when calculating the averaged speed and the number of samples is increased by one for this zero. Come on man use a little the last floor of your body. I talk that this averaged stated speed in console and in the log is 1.5% higher than the real one which can be calculated from the found shares (locally, not at the pools side), difficulty and the time that the miner has worked.

Another way to investigate this further would be for you to switch to a different miner and compare the results after a week or month of mining. I am pretty sure unless you are using the original ethminer included in the ethereum github you should get relatively the same speeds with ETH mining.

So use the other software and take into account the other dev fees and then analyse the results. Use the same rig and same clock settings.

The issue might be that there are lots of new jobs that get sent to the GPUs every few seconds, then when a new job is received the GPUs probably take time to send to the GPU threads and also the current job needs to be dropped and it might result in the 1% loss you are referring too.

How many GPUs do you mine with roughly? Most people with a rig or 2 don't really mind a 1% variance or so.

Yep. I already suggested bategojko74 will perform comparison analysis with Phoenix miner. that would be interesting.
Also if I understand correctly, he says that the total number of the actual shares produced on the machine according to the logs does not add up to the reported by the miner rate.


___████████___
_██████████████████_
_██████████████████████_
██████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████
¯██████████████████████¯
¯██████████████████¯
¯¯¯████████¯¯¯
   ███████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
███████
BTC  ◉PLAY  ◉XMR  ◉DOGE  ◉BCH  ◉STRAT  ◉ETH  ◉GAS  ◉LTC  ◉DASH  ◉PPC
     __██████████████__
  _██████████████████████_        █████
_██████████████████████████_      █████
████ _____ ______ _____ ████     _██¯
████ █████ ██████ █████ ████    _██¯
████ █████ ██████ █████ ████    ██¯
████ █████ ██████ █████ ████    ██
████ ¯¯¯¯¯ ¯¯¯¯¯¯ ¯¯¯¯¯ ████ _██████_
████████████████████████████ ████████
███████¯            ¯███████ ¯██████¯
█████¯                ¯█████
¯██████████████████████████¯
  ¯¯████████████████████¯¯ 
✔️DICE           
✔️BLACKJACK
✔️PLINKO
✔️VIDEO POKER
✔️ROULETTE     
✔️LOTTO
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 752
Merit: 259


View Profile
September 30, 2019, 08:13:12 AM
Last edit: September 30, 2019, 09:20:00 AM by Ursul0
 #27143

Did anyone succeeded in improving 1060 hashrate with any of v15 tighter straps and what's the rate/GPU?

This how it's most stable on phoenix for me:


Using strap 2 I'm able to see them doing over 26MH, but hashrate jumps around and eventually stabilizes around the same level.



Hello! How much power takes the rig on this speed ?

 
The miner shows 779W (-mclock +800 -powlim -35 -cclock +100 -tt 67), which should be the combined GPU consumption reported by the driver and it takes actual 975W from the wall - this is with Phoenix miner

With Claymore and strap 1 I've got up to 262MH but the power and hash rate fluctuate widely... hash from 220 to 262 and power goes from 945W to 975W.
It seems that I can make it stable around powlim -32 at 265MH and power around 1010W (still some occasional drops to 970W level)


___████████___
_██████████████████_
_██████████████████████_
██████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████
¯██████████████████████¯
¯██████████████████¯
¯¯¯████████¯¯¯
   ███████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
███████
BTC  ◉PLAY  ◉XMR  ◉DOGE  ◉BCH  ◉STRAT  ◉ETH  ◉GAS  ◉LTC  ◉DASH  ◉PPC
     __██████████████__
  _██████████████████████_        █████
_██████████████████████████_      █████
████ _____ ______ _____ ████     _██¯
████ █████ ██████ █████ ████    _██¯
████ █████ ██████ █████ ████    ██¯
████ █████ ██████ █████ ████    ██
████ ¯¯¯¯¯ ¯¯¯¯¯¯ ¯¯¯¯¯ ████ _██████_
████████████████████████████ ████████
███████¯            ¯███████ ¯██████¯
█████¯                ¯█████
¯██████████████████████████¯
  ¯¯████████████████████¯¯ 
✔️DICE           
✔️BLACKJACK
✔️PLINKO
✔️VIDEO POKER
✔️ROULETTE     
✔️LOTTO
RAKOT
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 87
Merit: 0


View Profile
September 30, 2019, 09:45:29 AM
 #27144

Did anyone succeeded in improving 1060 hashrate with any of v15 tighter straps and what's the rate/GPU?

This how it's most stable on phoenix for me:
https://i.postimg.cc/K8fm2wkT/1060x10-ph.jpg

Using strap 2 I'm able to see them doing over 26MH, but hashrate jumps around and eventually stabilizes around the same level.



Hello! How much power takes the rig on this speed ?

 
The miner shows 779W (-mclock +800 -powlim -35 -cclock +100 -tt 67), which should be the combined GPU consumption reported by the driver and it takes actual 975W from the wall - this is with Phoenix miner

With Claymore and strap 1 I've got up to 262MH but the power and hash rate fluctuate widely... hash from 220 to 262 and power goes from 945W to 975W.
It seems that I can make it stable around powlim -32 at 265MH and power around 1010W (still some occasional drops to 970W level)

Thank you very much for the detailed answer. Thought to jump from red to green but it seems Ill get not so much power save . My rig of mixed 474-574 runs at the same 240Mhs ( 8 GPUs) - around 1060W from the wall (CM 15).
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 752
Merit: 259


View Profile
September 30, 2019, 10:23:45 AM
 #27145

the timing of your question is perfect as I just got installed smart socket with power on/off function and wattmeter there. (my setup is very remote)
also I have on this rig 3*750W PSUs, there were two more vegas in the rig before, so it just stayed connected, wasting wattage and working not efficiently.

So now by lowering -powlim to -37 I run Phoenix at 247.5MH very stable at 945.5-946.4W from the wall

-mclock +800 -powlim -37 -cclock +100 -tt 67

At the same time with the same settings Claymore reports 240-247.2Mh and actual power from the wall fluctuates from 940W to 949W

@Claymore do you have any idea why the fluctuations in power draw?


___████████___
_██████████████████_
_██████████████████████_
██████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████
¯██████████████████████¯
¯██████████████████¯
¯¯¯████████¯¯¯
   ███████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
███████
BTC  ◉PLAY  ◉XMR  ◉DOGE  ◉BCH  ◉STRAT  ◉ETH  ◉GAS  ◉LTC  ◉DASH  ◉PPC
     __██████████████__
  _██████████████████████_        █████
_██████████████████████████_      █████
████ _____ ______ _____ ████     _██¯
████ █████ ██████ █████ ████    _██¯
████ █████ ██████ █████ ████    ██¯
████ █████ ██████ █████ ████    ██
████ ¯¯¯¯¯ ¯¯¯¯¯¯ ¯¯¯¯¯ ████ _██████_
████████████████████████████ ████████
███████¯            ¯███████ ¯██████¯
█████¯                ¯█████
¯██████████████████████████¯
  ¯¯████████████████████¯¯ 
✔️DICE           
✔️BLACKJACK
✔️PLINKO
✔️VIDEO POKER
✔️ROULETTE     
✔️LOTTO
alexfbi12
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
October 01, 2019, 05:12:02 AM
 #27146

Hi Claymore!
When will you learn to select settings automatically for video cards?
lionelnglk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
October 01, 2019, 01:13:12 PM
 #27147

Hi Everyone,

I can't mine ETC anymore but i still can mine ETH. It keep showing below errors,  

CUDA error - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

GPU 0 failed

GPU 0, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG

WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner Sad

Setting DAG epoch #296(3.31GB)...

i'm using GTX 1050 4gb ram
windows 10
Pagefile intial and max 50gb.
Also tried using these parameters -eres 0, -lidag 0

But error still persist. Anyone knows the solution to this problem? Appreciate all helps. Thks.
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170
Merit: 1165



View Profile
October 01, 2019, 03:18:04 PM
Merited by xandry (1)
 #27148

Hi Everyone,

I can't mine ETC anymore but i still can mine ETH. It keep showing below errors,  

CUDA error - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

GPU 0 failed

GPU 0, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG

WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner Sad

Setting DAG epoch #296(3.31GB)...

i'm using GTX 1050 4gb ram
windows 10
Pagefile intial and max 50gb.
Also tried using these parameters -eres 0, -lidag 0

But error still persist. Anyone knows the solution to this problem? Appreciate all helps. Thks.


Windows 10 for some reason uses a lot of GPU memory which results in these errors. The way the operating system works is that it keeps some system data loaded on the GPU and you can't actually use the entire 4GB.

The easiest way to fix this was just to use Linux and you should be good for many many more months.

I had this issue before when my 2GB stopped working and one thing that worked was to put it in a system with a 4GB GPU and make that GPU device 0 and it worked for a while that way. So if you got any other GPUs with 6GB memory of higher try that or just switch to Linux.

████████████████████████████
████████▀▀ █▀ █▀ ▀██████████
█████████▄ ▄▄▄▄▄▄███████████
██████████▀     ▀  ▀████████
███████▀ ▀  ▄█▀▀▀█▀▀████████
██████▄      █▄  ▀▀  ▀██████
██████         ▄▄█▄ ▄ ▀█████
█████ ▄         ▀▀ ▄ ▀ █████
██████▌          █▀█▀ ▐█████
███████  ▄▌         ▄ ██████
████████▄█         ▄████████
█████████▀     ▄▄ ▄█████████
████████████████████████████
.JACKMATE'S...........
.
MAJESTIC..
████████████████████████
███████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
.
..WIN 1 BITCOIN ON EVERY PREMIER LEAGUE MATCHDAY..
████████████████████████████████
████████████▀█▀ ▀█▀█▀███████████
███████████▄ ▄▄▄▄▄▄▄████████████
███████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄███████████
█████████▀▄ ██▀▄▄▄ ▀ ▄▀█████████
███████▀ ▀█████▄▄▄█▄▄▄██████████
███████▀▄████████▀  ▀█ █▐███████
███████ ▀█████████▄█▀▀██ ███████
████████ ███▀██████ ▄ ██ ███████
████████▌▐▀▄ ██████████ ▄███████
█████████▄██▌▐█████▀██ █████████
████████████▄▀▀▀▀▀▄ ▀▄██████████
████████████████████████████████
.
.JOIN US - IT'S FREE! .
lionelnglk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
October 01, 2019, 03:44:17 PM
 #27149

Hi Everyone,

I can't mine ETC anymore but i still can mine ETH. It keep showing below errors,  

CUDA error - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

GPU 0 failed

GPU 0, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG

WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner Sad

Setting DAG epoch #296(3.31GB)...

i'm using GTX 1050 4gb ram
windows 10
Pagefile intial and max 50gb.
Also tried using these parameters -eres 0, -lidag 0

But error still persist. Anyone knows the solution to this problem? Appreciate all helps. Thks.


Windows 10 for some reason uses a lot of GPU memory which results in these errors. The way the operating system works is that it keeps some system data loaded on the GPU and you can't actually use the entire 4GB.

The easiest way to fix this was just to use Linux and you should be good for many many more months.

I had this issue before when my 2GB stopped working and one thing that worked was to put it in a system with a 4GB GPU and make that GPU device 0 and it worked for a while that way. So if you got any other GPUs with 6GB memory of higher try that or just switch to Linux.

This GTX 1050 is my spare GPU on my laptop..My main system are using intel GPU. So this GTX GPU should be free from any memory taken up by windows 10.
bategojko74
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 103
Merit: 0


View Profile
October 01, 2019, 08:12:44 PM
Last edit: October 01, 2019, 10:03:27 PM by bategojko74
 #27150

I know you can take a log file and if you have a long enough mining duration say 1 month, then you can easily add all the accepted+rejected+stale and get an accurate measurement and being within +- 1% is fairly close.

I think the 1% loss you are talking about is not related to the Claymore software but most likely due to the GPU drivers. I know with my AMD RX series GPUs there is a time when some GPUs hash a little slower for a few seconds and then resume the optimal speed. Been trying to figure out why it happens but couldn't and just left it the way it was because the speed loss was minimal. So find in your logs if your speed was always constant or did it slow down from time to time. You can probably find this easily with MS Excel when you load your log file.
Nobody is talking about speed fluctuations here. The averaged stated speed incorporates them. If miner does not work at some moment it prints 0.000 Mh/s in console (and log) and this zero is heaped when calculating the averaged speed and the number of samples is increased by one for this zero. Come on man use a little the last floor of your body. I talk that this averaged stated speed in console and in the log is 1.5% higher than the real one which can be calculated from the found shares (locally, not at the pools side), difficulty and the time that the miner has worked.

I'm trying to follow but it's a bit confusing. So now you are claiming that the speed that the miner displays in console and reports to the pool is 1.5% higher than the actual one? and is that somehow related to your previous claim of Claymore taking higher than advertised devfee?

I was wrong that Claymore is taking higher than the advertised devfee. But I am 1000% sure that Claymore shows and reports to pools (if he reports what he shows in console) about 1.5% higher hash rate than the real one.
Ohh I see.
If you are into this kind of action can you maybe do all of us a favor and perform the same analysis on this one https://bitcointalk.org/index.php?topic=2647654.0
And maybe post here with numbers and such?
I know for myself I'd be very much interested to see the actual numbers. Thx.


Partial results for PM 4.6C after two days mining with 10 RX570 + 1 RX580 and 14889 shares found (14799 shares + 90 devfee shares):
https://drive.google.com/open?id=1luXj5zlyeFdXeQ4QL9GcS1t7bSUPzAQd

Compile AverageSpeed.cpp with visual studio

Or if you use GCC compiler:
comment row 4:
//#include "stdafx.h"

and compile it with:
g++ -o AverageSpeed.exe AverageSpeed.cpp

and run it with the following parameters:
AverageSpeed.exe 3 main Eth speed: log20190929_174105.txt

It will produce the averaged stated speed: 316.689 MH/s
The real effective speed is: 14889 (total shares) * 4,000,000,000 (ethermine difficulty) / 188886 (the seconds that the miner has worked) = 315.301 MH/s
So PM shows (316.689 / 315,301 - 1) * 100 = 0.44% higher hashrate than the real effective one. In comparision Claymore shows about 1.5% higher than the real one.
Will update the results when one week ends but 14889 found shares seems to me statistically representative test that will probably produce error under 0.1%. So I expect this 0.44% to finish between 0.34%-0.54% after 5 days.
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170
Merit: 1165



View Profile
October 01, 2019, 08:27:20 PM
 #27151

Hi Everyone,

I can't mine ETC anymore but i still can mine ETH. It keep showing below errors,  

CUDA error - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

GPU 0 failed

GPU 0, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG

WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner Sad

Setting DAG epoch #296(3.31GB)...

i'm using GTX 1050 4gb ram
windows 10
Pagefile intial and max 50gb.
Also tried using these parameters -eres 0, -lidag 0

But error still persist. Anyone knows the solution to this problem? Appreciate all helps. Thks.


Windows 10 for some reason uses a lot of GPU memory which results in these errors. The way the operating system works is that it keeps some system data loaded on the GPU and you can't actually use the entire 4GB.

The easiest way to fix this was just to use Linux and you should be good for many many more months.

I had this issue before when my 2GB stopped working and one thing that worked was to put it in a system with a 4GB GPU and make that GPU device 0 and it worked for a while that way. So if you got any other GPUs with 6GB memory of higher try that or just switch to Linux.

This GTX 1050 is my spare GPU on my laptop..My main system are using intel GPU. So this GTX GPU should be free from any memory taken up by windows 10.

No I am not talking about your system memory RAM. I am talking about your GDDR which is the memory chips directly on the GPU. When you are using Windows 10 it reserves around 500-700MB of your GDDR for some system data.

For gaming this isn't an issue because the game just stores data on the system RAM and the game still works but with ETH mining the entire DAG needs to fit on the GDDR and if 700MB is taken up by Windows then it will fail.

Try Linux

████████████████████████████
████████▀▀ █▀ █▀ ▀██████████
█████████▄ ▄▄▄▄▄▄███████████
██████████▀     ▀  ▀████████
███████▀ ▀  ▄█▀▀▀█▀▀████████
██████▄      █▄  ▀▀  ▀██████
██████         ▄▄█▄ ▄ ▀█████
█████ ▄         ▀▀ ▄ ▀ █████
██████▌          █▀█▀ ▐█████
███████  ▄▌         ▄ ██████
████████▄█         ▄████████
█████████▀     ▄▄ ▄█████████
████████████████████████████
.JACKMATE'S...........
.
MAJESTIC..
████████████████████████
███████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
.
..WIN 1 BITCOIN ON EVERY PREMIER LEAGUE MATCHDAY..
████████████████████████████████
████████████▀█▀ ▀█▀█▀███████████
███████████▄ ▄▄▄▄▄▄▄████████████
███████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄███████████
█████████▀▄ ██▀▄▄▄ ▀ ▄▀█████████
███████▀ ▀█████▄▄▄█▄▄▄██████████
███████▀▄████████▀  ▀█ █▐███████
███████ ▀█████████▄█▀▀██ ███████
████████ ███▀██████ ▄ ██ ███████
████████▌▐▀▄ ██████████ ▄███████
█████████▄██▌▐█████▀██ █████████
████████████▄▀▀▀▀▀▄ ▀▄██████████
████████████████████████████████
.
.JOIN US - IT'S FREE! .
lionelnglk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
October 02, 2019, 03:30:08 AM
 #27152

Hi Everyone,

I can't mine ETC anymore but i still can mine ETH. It keep showing below errors,  

CUDA error - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

GPU 0 failed

GPU 0, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG

WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner Sad

Setting DAG epoch #296(3.31GB)...

i'm using GTX 1050 4gb ram
windows 10
Pagefile intial and max 50gb.
Also tried using these parameters -eres 0, -lidag 0

But error still persist. Anyone knows the solution to this problem? Appreciate all helps. Thks.


Windows 10 for some reason uses a lot of GPU memory which results in these errors. The way the operating system works is that it keeps some system data loaded on the GPU and you can't actually use the entire 4GB.

The easiest way to fix this was just to use Linux and you should be good for many many more months.

I had this issue before when my 2GB stopped working and one thing that worked was to put it in a system with a 4GB GPU and make that GPU device 0 and it worked for a while that way. So if you got any other GPUs with 6GB memory of higher try that or just switch to Linux.

This GTX 1050 is my spare GPU on my laptop..My main system are using intel GPU. So this GTX GPU should be free from any memory taken up by windows 10.

No I am not talking about your system memory RAM. I am talking about your GDDR which is the memory chips directly on the GPU. When you are using Windows 10 it reserves around 500-700MB of your GDDR for some system data.

For gaming this isn't an issue because the game just stores data on the system RAM and the game still works but with ETH mining the entire DAG needs to fit on the GDDR and if 700MB is taken up by Windows then it will fail.

Try Linux

It shows i have 4gb available for my GPU. Is there any way i can check how much Windows 10 is using for the reserve for this GPU? Does switching to Linux meaning replacing the entire windows 10 OS?

NVIDIA Cards available: 1
CUDA Driver Version/Runtime Version: 10.1/8.0
GPU #0: GeForce GTX 1050, 4096 MB available, 5 compute units, capability: 6.1  (pci bus 1:0:0)
Setting DAG epoch #296(3.31GB)...
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170
Merit: 1165



View Profile
October 03, 2019, 04:36:57 AM
 #27153

Hi Everyone,

I can't mine ETC anymore but i still can mine ETH. It keep showing below errors,  

CUDA error - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

GPU 0 failed

GPU 0, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG

WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner Sad

Setting DAG epoch #296(3.31GB)...

i'm using GTX 1050 4gb ram
windows 10
Pagefile intial and max 50gb.
Also tried using these parameters -eres 0, -lidag 0

But error still persist. Anyone knows the solution to this problem? Appreciate all helps. Thks.


Windows 10 for some reason uses a lot of GPU memory which results in these errors. The way the operating system works is that it keeps some system data loaded on the GPU and you can't actually use the entire 4GB.

The easiest way to fix this was just to use Linux and you should be good for many many more months.

I had this issue before when my 2GB stopped working and one thing that worked was to put it in a system with a 4GB GPU and make that GPU device 0 and it worked for a while that way. So if you got any other GPUs with 6GB memory of higher try that or just switch to Linux.

This GTX 1050 is my spare GPU on my laptop..My main system are using intel GPU. So this GTX GPU should be free from any memory taken up by windows 10.

No I am not talking about your system memory RAM. I am talking about your GDDR which is the memory chips directly on the GPU. When you are using Windows 10 it reserves around 500-700MB of your GDDR for some system data.

For gaming this isn't an issue because the game just stores data on the system RAM and the game still works but with ETH mining the entire DAG needs to fit on the GDDR and if 700MB is taken up by Windows then it will fail.

Try Linux

It shows i have 4gb available for my GPU. Is there any way i can check how much Windows 10 is using for the reserve for this GPU? Does switching to Linux meaning replacing the entire windows 10 OS?

NVIDIA Cards available: 1
CUDA Driver Version/Runtime Version: 10.1/8.0
GPU #0: GeForce GTX 1050, 4096 MB available, 5 compute units, capability: 6.1  (pci bus 1:0:0)
Setting DAG epoch #296(3.31GB)...


If you go to your system resources it will show you a graph of how much of your GPU memory is in use. You can also use a 3rd party tool like MSI Afterburner to show you this info. You need to open the tool and then start the miner program and see how much memory it uses.

You don't need to replace your Win 10, just dual boot it with Linux. So when your computer boots up you pick which OS you want to run. You can't run 2 at once unfortuntely.

████████████████████████████
████████▀▀ █▀ █▀ ▀██████████
█████████▄ ▄▄▄▄▄▄███████████
██████████▀     ▀  ▀████████
███████▀ ▀  ▄█▀▀▀█▀▀████████
██████▄      █▄  ▀▀  ▀██████
██████         ▄▄█▄ ▄ ▀█████
█████ ▄         ▀▀ ▄ ▀ █████
██████▌          █▀█▀ ▐█████
███████  ▄▌         ▄ ██████
████████▄█         ▄████████
█████████▀     ▄▄ ▄█████████
████████████████████████████
.JACKMATE'S...........
.
MAJESTIC..
████████████████████████
███████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
.
..WIN 1 BITCOIN ON EVERY PREMIER LEAGUE MATCHDAY..
████████████████████████████████
████████████▀█▀ ▀█▀█▀███████████
███████████▄ ▄▄▄▄▄▄▄████████████
███████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄███████████
█████████▀▄ ██▀▄▄▄ ▀ ▄▀█████████
███████▀ ▀█████▄▄▄█▄▄▄██████████
███████▀▄████████▀  ▀█ █▐███████
███████ ▀█████████▄█▀▀██ ███████
████████ ███▀██████ ▄ ██ ███████
████████▌▐▀▄ ██████████ ▄███████
█████████▄██▌▐█████▀██ █████████
████████████▄▀▀▀▀▀▄ ▀▄██████████
████████████████████████████████
.
.JOIN US - IT'S FREE! .
dortortz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
October 03, 2019, 08:41:39 PM
 #27154

Hi all,

So today my 1050ti 4gb is now giving me "cannot allocate..." Ive had this issue with that card recently but fixed it with an older driver version that someone here suggested. Today it suddenly started happening again. I have updated to latest driver but that didn't work. I tried -eres 0 and that didnt work either. I wont increase page file size because that didnt work last time and I already have it up very high. Any other fix?
peteycamey
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1147
Merit: 1011



View Profile WWW
October 03, 2019, 09:28:51 PM
 #27155

nvidia DCH drivers doesnt show temperature
user0071
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
October 04, 2019, 03:50:23 AM
 #27156

Installed new Adrenaline drivers. Trying to install the pixel clock patcher but it's saying that the driver file is too large? WHAT?!
abg00
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 220
Merit: 1


View Profile
October 04, 2019, 04:23:23 AM
Merited by xandry (1)
 #27157

Installed new Adrenaline drivers. Trying to install the pixel clock patcher but it's saying that the driver file is too large? WHAT?!
use 1.4.7
mu_enrico
Copper Member
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 1080


Bitcointalk is a nice place to chill


View Profile WWW
October 04, 2019, 08:06:20 AM
Merited by suchmoon (4), xandry (2)
 #27158

For those who could not start the miner after the October 3 update https://support.microsoft.com/en-us/help/4524147/windows-10-update-kb4524147
Remove this line on your batch file:

Code:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

Well, that's how I solved my problem.

███████████████████████████
█████████▀▄▄▄▄▄██▀▀████████
█████▀▄█▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▄▄▀█████
████ █▀▄███████████▄▀██████
███▄█ ███████▀ ██████ █ ███
██▀█ ███  ▀▀█  ▀██████ █ ██
██ █ ████▄▄      ▀▀▀██ █ ██
██ █ █████▌        ▄██ ████
███▄█ █████▄▄   ▄▄███ █▀███

████▀█▄▀█████▌  ▀██▀▄█ ████

█████▄▀▀▄▄▀▀▀▀   ▄▄█▀▄█████
████████▄██▀▀▀▀▀▀██████████

███████████████████████████
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
[/
riverdip
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 158
Merit: 1


View Profile WWW
October 05, 2019, 12:48:10 PM
 #27159

MINER.HOST Supports Claymore Directly !

https://miner.host/

Miner.Host, Mining Pool With No Minimum Payouts (https://miner.host/)
Alexgtr
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
October 05, 2019, 07:33:20 PM
 #27160

-strap stopped working. I have 570 and vega, both are work on basic straps (even if writes strap applied successfully), but 1080ti still works fine.
What could be wrong?
Pages: « 1 ... 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 [1358] 1359 1360 1361 1362 1363 1364 1365 1366 1367 1368 1369 1370 1371 1372 1373 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!