Bitcoin Forum
September 21, 2018, 10:50:34 PM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Can i mine cryptocurrencies with a low internet connection?  (Read 1654 times)
eslam
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
June 18, 2016, 07:53:50 PM
 #1

I am from Egypt and the internet is really bad here...

I have 2 mb/s internet connection and i am willing to start mining soon with ASIC

Will the 2 mb/s be enough?

do i even need high speed internet for mining?
1537570234
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537570234

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537570234
Reply with quote  #2

1537570234
Report to moderator
1537570234
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537570234

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537570234
Reply with quote  #2

1537570234
Report to moderator
Make a difference with your Ether.
Donate Ether for the greater good.
SPRING.WETRUST.IO
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
ahmedjamal1998
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700
Merit: 537


View Profile WWW
June 18, 2016, 07:57:39 PM
 #2

I think it uses aliitle bit based on the info I read over here
https://bitcointalk.org/index.php?topic=484341.0

And here

https://www.google.com.eg/search?q=internet+speed+required+for+bitcoin+mining&oq=internet+speed+needed+for+bit&aqs=chrome.1.69i57j0.7563j0j4&client=tablet-android-acer&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#q=internet+speed+required+for+bitcoin+mining+site:bitcointalk.org&prmd=nvi


Good luck
zeaderza
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 882
Merit: 502



View Profile
June 18, 2016, 08:11:38 PM
 #3

Yes you can mine bitcoin or altcoins with a low internet connection.You need only a stable connection not a high speed connection.

                  ▄▀▀▄▄▄▄▄▄     ▄▄▄
                  ▀▄▄█     ▀▀▀▀█   █
                   █  ▀▄▀▀▀▀▄▄▀▀▄▄▄▀
                  █   █      █   █
                 █    ▀▄    ▄▀    █
                █     ▄▀▀▀▀▀▀▄     █
               █    ▄▀        ▀▄    █
              █   ▄▀            ▀▄   █
█   ▄▀    ▄▀▀▀▀▀▄▀   █▄     █  █  ▀▄▄▀▀▀▀▀▄    ▄▀▀▀▄
█ ▄▀    ▄▀       ▀▄  █ █    █  █  ▄▀       ▀▄  ▀▄
██      █         █  █  ▀▄  █  █  █         █    ▀▄
█ ▀▄    ▀▄       ▄▀  █    █ █  █  ▀▄       ▄▀      █
█   ▀▄    ▀▄▄▄▄▄▀    █     ▀█  █    ▀▄▄▄▄▄▀   ▀▄▄▄▄▀
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
█████████████████████████████████
█████████████████████████████████
█████████████       █████████████
█████████████       █████████████
█████████████       █████████████
███████                   ███████
███████                   ███████
███████                   ███████
█████████████       █████████████
█████████████       █████████████
█████████████       █████████████
█████████████████████████████████
█████████████████████████████████
SWISS
MADE
thend1949
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 500



View Profile
June 19, 2016, 01:30:38 AM
 #4

I am from Egypt and the internet is really bad here...

I have 2 mb/s internet connection and i am willing to start mining soon with ASIC

Will the 2 mb/s be enough?

do i even need high speed internet for mining?

You can mine but you need the internet to be stable so that you can mine
It is depends on the stability of connection not the speed of the internet.

▄▄███▄▄
▐████▌        ▄▄▄  ▄▄▄
 █████
█ ████ █████▌▐███████▄▄
  ▀▀
▄ ▀ ▀▀▀▀ █████▌▐█████████
  ▐███  ████ █████▌▐█████████
   ███▌ ████ █████▌▐█████████
    ▀ ▄▄▄▄ ▄▄█████▌▐█████████
      ████ ███████▌▐████████▌
      ▀▀▀▀ ▀▀▀████▌▐████████
         ████ ████▌
▐███████
         ▀▀▀▀ ▀▀▀█▌
▐█████▀
            ████ █▌▐███▀
            ████ █▌▐█▀
.
..Contract Vault.....
.TWITTER   LINKEDIN   MEDIUM.
.......FACEBOOK   TELEGRAM......

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
██████████
  ████████
██████████
██████████
██████  ██
  ████████
██  ████
██████████
  ██  ██
██  ██
  ██
      ██
██  ██  ██
██████████
████████
██████████
██████████
██  ██████
████████
  ████  ██
██████████
  ██  ██
    ██  ██
      ██
  ██
██  ██  ██
udet4food
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 414
Merit: 250


View Profile
June 19, 2016, 02:47:55 AM
 #5

2 megabytes/second? Here in Cavemanstralia, we talk in kilobytes/second. (And it's mineable here, just very expensive.) 2mb/s should be enough to mine crypto, as long as the connection is stable.

On Stratum with variable difficulty, you should need ~1kbps (0.125 KB/sec).  It doesn't matter how fast you are, which is why the new protocols were implemented.  1 GH/s, 1 TH/s, 1 PH/s, with proper server implementation it should all use the same bandwidth per connection.
Monnt
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 910
Merit: 1000


View Profile
June 19, 2016, 04:40:38 AM
 #6

2 megabytes/second? Here in Cavemanstralia, we talk in kilobytes/second. (And it's mineable here, just very expensive.) 2mb/s should be enough to mine crypto, as long as the connection is stable.

On Stratum with variable difficulty, you should need ~1kbps (0.125 KB/sec).  It doesn't matter how fast you are, which is why the new protocols were implemented.  1 GH/s, 1 TH/s, 1 PH/s, with proper server implementation it should all use the same bandwidth per connection.

I think the guy means megabits/sec, which would total to 250 kilobytes a second. Here in Australia using ADSL 2+ I get about 3 megabytes per second ^_^

I'm getting Fibre Optic late next year Wink
helloeverybody
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1008
Merit: 1000


★YoBit.Net★ 350+ Coins Exchange & Dice


View Profile WWW
June 22, 2016, 06:19:46 AM
 #7

Even with a connection as low as  you have i think you should be able to mine no bother,  others have said the most important thing is stability,  you don't want your connection dropping all the time or else when you hit a block it might not confirm because someone else might hit it when you lose connection.

HammaSan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100

in Bitcoin we trust


View Profile
June 22, 2016, 02:18:18 PM
 #8

This problem of low internet connection is a problem found in many countries, but fortunately it does not bother you mine. Of course, your connection should be stable. To mine you do not need speed. Be aware of the cost of energy.
ashkanb
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 217
Merit: 100


View Profile
June 25, 2016, 03:22:42 PM
 #9

connection stability is the most important; currently i'm using a 512 kbps wimax for my GPU rigs.
as long as the connection doesn't drop, the ping time is stable & is relatively ok it should be fine.
traderbit
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 1000



View Profile WWW
June 25, 2016, 03:25:34 PM
 #10

I am from Egypt and the internet is really bad here...

I have 2 mb/s internet connection and i am willing to start mining soon with ASIC

Will the 2 mb/s be enough?

do i even need high speed internet for mining?

You can have the internet speed 20mbps but unless you have a stability internet connection then it is useless. I think that you can mine with your actual internet speed, but just be sure that you do not have lag when connecting to websites or while mining because once the connection is lost then you will lose what you mine for a small period of time.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!