Bitcoin Forum
May 21, 2018, 02:30:35 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 [198] 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 459 »
  Print  
Author Topic: [Mining OS] SimpleMining.net - Easy to use GPU MINING Operating System  (Read 704862 times)
Old_Timer
Member
**
Offline Offline

Activity: 107
Merit: 12


View Profile
July 03, 2017, 01:23:23 PM
 #3941

Is it sure that by reducing DPM Levels Vcore is decreased for all GPU brands?

Is there a way to check reported voltage with software?
1526869835
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1526869835

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1526869835
Reply with quote  #2

1526869835
Report to moderator
1526869835
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1526869835

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1526869835
Reply with quote  #2

1526869835
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1526869835
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1526869835

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1526869835
Reply with quote  #2

1526869835
Report to moderator
dquancey
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 570
Merit: 500


View Profile
July 03, 2017, 03:46:57 PM
 #3942

Just out of interest. I've 15 rigs, some Nvidia, some AMD, but wanting to go live with SMOS with all of them tomorrow.

Question is, is that the Nvidia Alpha auto update to include the overclocking feature, or will it require a new flash?

Thanks in advance.
zachary1g
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
July 03, 2017, 06:10:49 PM
 #3943

Just out of interest. I've 15 rigs, some Nvidia, some AMD, but wanting to go live with SMOS with all of them tomorrow.

Question is, is that the Nvidia Alpha auto update to include the overclocking feature, or will it require a new flash?

Thanks in advance.

Looking for answer for this as well. Also any ETA on next version/update?
thedue
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 661
Merit: 500



View Profile
July 03, 2017, 06:17:13 PM
 #3944

As what Tytus told me a few days ago the NVIDA version should probably be released in the next days.

He also wrote somewhere here that we should be prepared to reinstall the image since this is only alpha so far.

         ▄▄████▄▄
      ▄▄██████████▄   ▄▄▄
   ▄▄█████████████  ▐█████▌
 ▄████████████████  ▐█████▌
████▀    ▀█████████▄  ▀▀▀
████      █████████▀  ▄▄▄▄
████▄      ▀█████▀  ▄█████
███▀  ▄███▄  ▀    ▄███████
▀▀  ▄███████▄      ███████
     ████████▄    ▄█████▀
    ▄████████████████▀▀
      ▀▀██████████▀▀
         ▀▀████▀▀
BitRewards       ▄██████
     ▄▄▄▄
    ████
   ████
  ████
 ████
████
 ████

  ████
   ████

    ████
     ▀▀▀▀

       ▀██████
██████▄       
▄▄▄▄     
████   
████   
████ 
████
████
████

████ 
████
   
████   
▀▀▀▀     

██████▀       
fittsy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 423
Merit: 250



View Profile WWW
July 03, 2017, 06:46:25 PM
 #3945

I have another question guys.  I haven't been able to get all 6 cards running on windows lately, it only allows me to connect 5.  Does this OS illuminate these kind of problems or will I still have to deal with the drivers issues of the cards?  Thanks! Smiley

Windows requires an update to run more than 5 gpus.

Linux/Ubuntu/SimpleMiningOS can do more than 5 natively.  You shouldn't need any help running 6 cards with this OS.

Miner Parts for GPU Miners
Best quality PCIe Powered Risers Shop on Amazon - Shop on eBay - or ship direct at MinerParts.com <- best for international or bitcoin purchases
NomadGroup
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 410
Merit: 250


View Profile
July 03, 2017, 08:23:51 PM
 #3946

I have another question guys.  I haven't been able to get all 6 cards running on windows lately, it only allows me to connect 5.  Does this OS illuminate these kind of problems or will I still have to deal with the drivers issues of the cards?  Thanks! Smiley

Windows requires an update to run more than 5 gpus.

Linux/Ubuntu/SimpleMiningOS can do more than 5 natively.  You shouldn't need any help running 6 cards with this OS.

Yes I've already got everything started and it recognizes 6 cards no problem now! Thanks! Smiley Although I still haven't figured out how to fill in the pool address, wallet and rig name because as soon as it starts to mine after my modifications on ethermine pool it says share rejected retry in 20 seconds and if I leave it on default on dwarf and just add my wallet address at the bottom when I go to dwarf website it says no worker found. Sad  so I'm still waiting for someone to help me on setting this up correctly. Smiley
qostarg
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
July 04, 2017, 03:31:09 AM
 #3947

So I tried SMOS for my 8x1080ti rig (running with 2 psu), I understand that the OC function is not available for this alpha version, but for the Power consumption, the accepted value is only from 70-150, can you make it from 70 to 300 so I can manage it better? In addition, when I set the Power to 0, or to 250, which mean I want it to run at factory setting, the system just does not recognize my 3 GPU which run via a 2nd PSU, but if I set the power value to 150, the system will recognize all 8 cards.

So for easier to understand:

1- If I set power to 150w, everything is fine, although the hashrate is as now as 580 sols, but the 8 cards running fine.

2- If I do not set power or set to 0 or 250, the system initially recognize all 8 gpu, then it display the error code
"The pci:0:0:2 has fallen of the bus"
"The pci:0:0:3 has fallen of the bus"
"The pci:0:0:4 has fallen of the bus"

These 3 gpu is powered by the 2nd psu, the 5 remaining gpus which powered by my main PSU running well at 250w and 720sols.

Do you have any ideas how can I solve this issue?
oc only works on kopiemtu
Beave162
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 735
Merit: 500



View Profile
July 04, 2017, 08:03:46 AM
 #3948

Anyone have luck with SGMiner mining Ethereum with RX cards? The settings in SimpleOS don't seem to translate well into that mining OS...

YaCoin: YL5kf54wPPXKsXd5T18xCaNkyUsS1DgY7z 
BitCoin: 14PFbLyUdTyxZg3V8hnvj5VXkx3dhthmDj
paD
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
July 04, 2017, 09:20:01 AM
 #3949

Hey dudes,

how can i set the OC with different cards?
And why show me the front-end only 3 different speeds with 4 cards?

I used simple mining OS since a few days - so i rly new in it Wink

https://i.imgur.com/dd2ZVWj.png

Thanks in advance

paD
Old_Timer
Member
**
Offline Offline

Activity: 107
Merit: 12


View Profile
July 04, 2017, 09:21:25 AM
 #3950

Is it sure that by reducing DPM Levels Vcore is decreased for all GPU brands?

Is there a way to check reported voltage with software?


Guys anything on this question
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1026


---- winter*juvia -----


View Profile
July 04, 2017, 11:43:27 AM
 #3951

Anyone have luck with SGMiner mining Ethereum with RX cards? The settings in SimpleOS don't seem to translate well into that mining OS...

To run ETH on sgminer-gm properly you need the "ethash-new.cl" kernel, I dont think its in the smOS sgminer build.

I tested it on sgminer/gateless-gate/zawawa's Windows version and it works quite well

I wonder if you can manually upload it from Windows kernel folder to smOS.... will it work?

Anyone tried this before?

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account.
rogeriosmorais
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
July 04, 2017, 12:25:59 PM
 #3952

Is it sure that by reducing DPM Levels Vcore is decreased for all GPU brands?

Is there a way to check reported voltage with software?


DPM does nothing to vcore, doesn't matter the brand.
bibyfok
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 161
Merit: 100


View Profile
July 04, 2017, 12:55:12 PM
 #3953

Joining the hypetrain for the Nvidia OC, should be out today right?
ygrecki
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
July 04, 2017, 02:54:48 PM
 #3954

This is very good sollution but in my case (RX480 8G) there is problem: computing slowing down 29MH/s, 28 MH/s, 27MH/s, 26MH/s and restart - all the time. I have modyfied BIOS - only copied 0:1750 -> 0:2000. Whats is wrong? In Panel i have settings for OC: 1145MHz and 2250MHz - on Windows this settings are ok.
Wolf0
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1002


Miner Developer


View Profile
July 04, 2017, 03:00:55 PM
 #3955

Is it sure that by reducing DPM Levels Vcore is decreased for all GPU brands?

Is there a way to check reported voltage with software?


Guys anything on this question

Yes, you can. I've written a tool to do it (and control the voltage, as well as many other voltage related params.) No, it's not public - so while it is possible, you'll have to do your own R & D.

Code:
Donations: BTC: 1WoLFdwcfNEg64fTYsX1P25KUzzSjtEZC -- XMR: 45SLUTzk7UXYHmzJ7bFN6FPfzTusdUVAZjPRgmEDw7G3SeimWM2kCdnDQXwDBYGUWaBtZNgjYtEYA22aMQT4t8KfU3vHLHG
Akuza
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
July 04, 2017, 08:08:34 PM
 #3956

No AMD cards found?  WHAT?? there are 6 cards on this rig. NEW rig..   Why is this popping up in red and resetting.?
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1026


---- winter*juvia -----


View Profile
July 04, 2017, 09:26:16 PM
 #3957

Joining the hypetrain for the Nvidia OC, should be out today right?

The image is out already -- see download page - you need to reflash though

Anyone got the 1070 to scream with this new OC feature?

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account.
mfsmarques
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
July 04, 2017, 09:48:34 PM
 #3958

Joining the hypetrain for the Nvidia OC, should be out today right?

The image is out already -- see download page - you need to reflash though

Anyone got the 1070 to scream with this new OC feature?

I tested with GTX 1060, it did not work for me.
il_minatore
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 269
Merit: 250



View Profile
July 04, 2017, 10:53:38 PM
 #3959

Whn a different miner for every rig? thanks
roachnbd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
July 04, 2017, 11:53:38 PM
 #3960

Betta came out for the greens. Hooray!

Like everything is cool, overclocking works!

The only problem, powerlimit -  is not working =(


my 1080rig ^^ Cheesy
http://pp.userapi.com/c837723/v837723412/50b4a/lmVmJ25BJSM.jpg
Pages: « 1 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 [198] 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 459 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!