Bitcoin Forum
September 23, 2018, 05:02:56 PM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 »
  Print  
Author Topic: Bitmain Announces the Antminer R4 and APW5 Power Supply, Designed for Silence  (Read 67748 times)
Breeze
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 0


View Profile
October 14, 2017, 02:57:17 PM
 #801

Bitmain.com: Three Ways to Restore Factory Settings (R4/S9/T9)
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

I used the last option in the list, IP Reporter button restore.
Quote from: Bitmain
Usage: Please power off the miner, then hold down the IP Reporter and don’t release it. At the same time, please power on the miner.
Releasing the IP Reporter after 5 seconds, the machine will automatically restore factory settings.

My miner restored with firmware Aug. 9 2016 and autotune settings were gone.
I am now suddenly able to control frequency and custom fan settings.  Cheesy

Hi guys!
I tried this several times but my R4 wont go back to the old firmware =(
I have the latgest firmware on my R4 now: Antminer-R4-all-201704280718-autofreq-user-Update2UBI-NF.tar.gz

Does somebody have an older firmware without this autotune settings?

Cheers!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2226
Merit: 1338


Avalon 841 rocks


View Profile
October 15, 2017, 01:14:28 PM
 #802

Bitmain.com: Three Ways to Restore Factory Settings (R4/S9/T9)
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

I used the last option in the list, IP Reporter button restore.
Quote from: Bitmain
Usage: Please power off the miner, then hold down the IP Reporter and don’t release it. At the same time, please power on the miner.
Releasing the IP Reporter after 5 seconds, the machine will automatically restore factory settings.

My miner restored with firmware Aug. 9 2016 and autotune settings were gone.
I am now suddenly able to control frequency and custom fan settings.  Cheesy

Hi guys!
I tried this several times but my R4 wont go back to the old firmware =(
I have the latgest firmware on my R4 now: Antminer-R4-all-201704280718-autofreq-user-Update2UBI-NF.tar.gz

Does somebody have an older firmware without this autotune settings?

Cheers!

the controller may not do it some will some will not.

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
qctechno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 307
Merit: 250


View Profile
October 17, 2017, 11:25:45 PM
 #803

I had 1x R4B1 that have very cheap PCI power connectors.
They overheated at stock speed, ruined my P/S cables. ( EVGA G2 1300W )
My second unit didn't have that issue.

Monitor your cables temperature, nothing should heat.
Bitmain lowered connector quality for some R4 batch, probably explaining lot's of defects.

I down clocked by haft speed ( 350Mhz ) to keep connector at reasonable temp until I
replaced my connectors with new one / better quality.

You can purchase Molex Mini-Fit Jr for around 1$ /each

It need a lot's of heat to desoldering, soldering iron alone won't be enough.
Pre-heating bed or hot air is mandatory to execute the job properly.

Also, you need Desoldering Braid ( 5$ ).
Heat soldering and apply braid over it to suck solder into it.





lightfoot
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1034

I fix broken miners. And make holes in teeth :-)


View Profile
October 27, 2017, 12:08:23 PM
 #804

I had 1x R4B1 that have very cheap PCI power connectors.
They overheated at stock speed, ruined my P/S cables. ( EVGA G2 1300W )
My second unit didn't have that issue.

Monitor your cables temperature, nothing should heat.
Bitmain lowered connector quality for some R4 batch, probably explaining lot's of defects.

It need a lot's of heat to desoldering, soldering iron alone won't be enough.
Pre-heating bed or hot air is mandatory to execute the job properly.
Or you can send the boards to me for repair. I've been doing this on Avalons, Titans, and S7's for awhile now, and I've seen some poor attempts to do it which don't end well.

If you want me to fix bad connectors, drop me a PM and pack the boards in bubble wrap.

And since I believe information should be free and the skill of work be paid for, here are some tips on how to do it:

You have to get a pre-heater. Aoyue 853+ or better at minimum. Don't use a super big soldering iron, you will just burn the vias before you remove the part.

Cut the back three prongs on the connector before you start. That way you are removing them one at a time, not six at once.

And the super magic secret: Tin the leads with lead/rosin solder. This will lower the melting point of the crap ROHS solder a *lot* and make removal easier.

Use very good flux. Flux cleans connections and transfers heat.

Once off, use the solder wick to take up all the solder. Flux is good.

Clean everything up before installing the new one.

Flux the ends of the new plug before inserting. That way the new solder will flow.

Heat the board again then solder the back three pins.

Flip the hot board over in your lap and solder the front three.

Oh wear thick pants.

Clean everything up and admire your work.

But whatever you do, don't try to remove with just an iron. Or send it in to me for repairs, I take bitcoins :-)

C
qctechno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 307
Merit: 250


View Profile
October 27, 2017, 12:21:19 PM
 #805

Good step-by-step instructions , that's exactly how I did it
Silver solder is a pain in the ass to work with.

I have one R4 board down. Mostly from a broken ASIC chain.
I had one flashing X when it was running. Now I can't revive it.

Can you fix it too ?
I emailed Bitmain Warranty in Denver, I may ship the board there for repair.
With BTC pumping, cost of repair will be absorbed more quickly.


huntingthesnark
Member
**
Offline Offline

Activity: 189
Merit: 16


View Profile
November 07, 2017, 12:02:56 PM
 #806

I had 1x R4B1 that have very cheap PCI power connectors.
They overheated at stock speed, ruined my P/S cables. ( EVGA G2 1300W )
My second unit didn't have that issue.

Monitor your cables temperature, nothing should heat.
Bitmain lowered connector quality for some R4 batch, probably explaining lot's of defects.

I down clocked by haft speed ( 350Mhz ) to keep connector at reasonable temp until I
replaced my connectors with new one / better quality.

You can purchase /yc4k8eps]Molex Mini-Fit Jr for around 1$ /each

It need a lot's of heat to desoldering, soldering iron alone won't be enough.
Pre-heating bed or hot air is mandatory to execute the job properly.

Also, you need /yah9vsfy]Desoldering Braid ( 5$ ).
Heat soldering and apply braid over it to suck solder into it.

I just had a highly annoying issue. Returned from holiday, r4 had lost IP. So reset to factory as above. Noticed variable settings had returned.

Ran for a week, till I noticed the connectors were smoking. Now have set of dead pcie connectors.

Before resoldering them tested the one board that still had working connnectors. All xxxxxxxxx. Lowered frequency. Runs fine.

I'm now thinking that the original firmware makes these machines over-heat, while the 'newer' firmware obviously regulates automatically, thus saving the connectors...
 








qctechno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 307
Merit: 250


View Profile
November 08, 2017, 12:06:10 AM
 #807

Firmware have nothing to do with cheap connectors that can't handle load.

Brand name connector ( Molex ) fixed the overheat issue, firmware would not.
Same load at the wall, 900W ish on 120V.


huntingthesnark
Member
**
Offline Offline

Activity: 189
Merit: 16


View Profile
November 08, 2017, 09:50:26 AM
 #808

Maybe it is a quality issue, I dunno. What I do now know is:

The original Factory Firmware defaults to 600 frequency. Later autotune Firmware runs at 560-ish.

My connectors died within a week of resetting to factory, thus unknowingly running @600. Previously had been running fine for c. 12months.

In short - the connectors in mine pretty definitely died as a result of the factory reset which upped the frequency.

If anyone else does use the factory reset option, I'd suggest manually underclocking immediately, unless upgrading burned connectors is your jam...
Breeze
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 0


View Profile
November 08, 2017, 10:22:15 AM
 #809

Oh yeah!
https://www.dropbox.com/s/kx3l24ubvxgptwe/R4-731.JPG?dl=0
VRobb
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 994
Merit: 503


I'm in BTC XTC


View Profile
November 15, 2017, 04:15:09 PM
 #810

So we're now way past the date my replacement S9 should have been shipped for the crappy R4 that I shipped back to BiteMe twice on my dime.  They promised it would be shipped in October, so I've been politely asking where it is, where is any update, and it's been TOTAL SILENCE.
As far as I'm concerned, this is the last straw. Bad enough you can't buy a BTC miner with BTC, now they're just ignoring their own warranty promises.

Keep shoveling your money to these jackasses!  They SO deserve it!!  Tongue

I don't believe in superstition because it's bad luck
In Hotels, I prefer the 13thF1oor6CAwyzyxXPNnRvu3nhhYeqZdc
These aren't the Droids you're looking for: S5 & S7 (Sold), R4B2, R4B4 (RIP),S9-13.5 & S9r-11.5
dpbtcx3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
November 16, 2017, 06:31:07 AM
 #811

Does anyone has R4 antminer's firmware without autotune?, i already tried the ip report reset method but still stuck with latest firmware, i remember my miners came with manual freq from factory, but i upgraded (my bad) to the last firmware and problems started.

If anyone could be so kind to share those firmware i'm sure many R4 owners like me will be pleased.
Voltar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 2


View Profile
November 16, 2017, 09:50:29 AM
 #812

I just have to ask.  Is the APW5 that they are talking about here the same one that they have had for awhile?  Because if it's the same as the one I have then it is far from silent.
HagssFIN
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 1022
Merit: 1172


Electrical engineer (B.E.). Mining since 2014.


View Profile WWW
November 16, 2017, 01:42:57 PM
 #813

I just have to ask.  Is the APW5 that they are talking about here the same one that they have had for awhile?  Because if it's the same as the one I have then it is far from silent.

APW5 is a different psu series than the APW3.

Are you talking about the APW3 series?
Here is the forum thread for the original APW3 psu https://bitcointalk.org/index.php?topic=1060439.0

tbonetony
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447
Merit: 250


No zuo no die why you try, u zuo u die dont be shy


View Profile
November 27, 2017, 04:16:52 AM
 #814

My R4 stopped working today. Currently if I power it on, I will see its Ethernet LED in solid yellow with blinking green. Miner does not appear on router table. Has anyone encountered similar experience with R4 or other Antminer models?

Thanks.

Customizable full-featured crypto trading platform in development. Asking for demo if interested.







I offer private S9 rental for various length: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1708351.0
HagssFIN
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 1022
Merit: 1172


Electrical engineer (B.E.). Mining since 2014.


View Profile WWW
November 27, 2017, 04:30:36 AM
 #815

My R4 stopped working today. Currently if I power it on, I will see its Ethernet LED in solid yellow with blinking green. Miner does not appear on router table. Has anyone encountered similar experience with R4 or other Antminer models?

Thanks.

I had exactly the same problem and the IP report button reset method helped me to fix it.  Smiley

See this older post by me:
Well, this is an interesting find and I thought I'll share it with you. Smiley

I had a problem booting my Antminer R4 8.0 Th/s, batch 2, autotune-model.

So I went looking in here:
Bitmain.com: Three Ways to Restore Factory Settings (R4/S9/T9)
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

I used the last option in the list, IP Reporter button restore.
Quote from: Bitmain
Usage: Please power off the miner, then hold down the IP Reporter and don’t release it. At the same time, please power on the miner.
Releasing the IP Reporter after 5 seconds, the machine will automatically restore factory settings.

My miner restored with firmware Aug. 9 2016 and autotune settings were gone.
I am now suddenly able to control frequency and custom fan settings.  Cheesy

This was not my original problem, but I'm happy with it.
My original problem was that the miner jammed somehow in the booting process and didn't even show up in my router ip list.


tbonetony
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447
Merit: 250


No zuo no die why you try, u zuo u die dont be shy


View Profile
November 27, 2017, 04:55:44 AM
 #816

Worked like a charm! Much appreciated.

And what's better was it seemed to "overclock" my rig which was 7.5TH at stock to 8.5TH/s now Grin


My R4 stopped working today. Currently if I power it on, I will see its Ethernet LED in solid yellow with blinking green. Miner does not appear on router table. Has anyone encountered similar experience with R4 or other Antminer models?

Thanks.

I had exactly the same problem and the IP report button reset method helped me to fix it.  Smiley

See this older post by me:
Well, this is an interesting find and I thought I'll share it with you. Smiley

I had a problem booting my Antminer R4 8.0 Th/s, batch 2, autotune-model.

So I went looking in here:
Bitmain.com: Three Ways to Restore Factory Settings (R4/S9/T9)
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

I used the last option in the list, IP Reporter button restore.
Quote from: Bitmain
Usage: Please power off the miner, then hold down the IP Reporter and don’t release it. At the same time, please power on the miner.
Releasing the IP Reporter after 5 seconds, the machine will automatically restore factory settings.

My miner restored with firmware Aug. 9 2016 and autotune settings were gone.
I am now suddenly able to control frequency and custom fan settings.  Cheesy

This was not my original problem, but I'm happy with it.
My original problem was that the miner jammed somehow in the booting process and didn't even show up in my router ip list.


Customizable full-featured crypto trading platform in development. Asking for demo if interested.







I offer private S9 rental for various length: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1708351.0
albertorma
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 153
Merit: 100



View Profile WWW
December 05, 2017, 06:30:05 PM
 #817

Will there be new R4s for sale?

leowonderful
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1064
Merit: 1022



View Profile
December 05, 2017, 07:56:28 PM
 #818

Will there be new R4s for sale?
Probably not. The R4s were plagued with issues and they likely didn’t sell as well as the T9/S9 models. Bitmain have stopped selling them for quite some time and they probably won’t be bringing anything like it back.

.FORTUNE.JACK.
      ▄▄███████▄▄
   ▄████▀▀ ▄ ██████▄
  ████ ▄▄███ ████████
 █████▌▐███▌ ▀▄ ▀█████
███████▄██▀▀▀▀▄████████
█████▀▄▄▄▄█████████████
████▄▄▄▄ █████████████
 ██████▌ ███▀████████
  ███████▄▀▄████████
   ▀█████▀▀███████▀
      ▀▀██████▀▀
         
         █
...FortuneJack.com                                             
...THE BIGGEST BITCOIN GAMBLING SITE
       ▄▄█████████▄▄
    ▄█████████████████▄
  ▄█████████████████████▄
 ▄██
█████████▀███████████▄
██████████▀   ▀██████████
█████████▀       ▀█████████
████████           ████████
████████▄   ▄ ▄   ▄████████
██████████▀   ▀██████████
 ▀██
█████████████████████▀
  ▀██
███████████████████▀
    ▀█████████████████▀
       ▀▀█████████▀▀
#JACKMATE
WIN 1 BTC
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
██████████▀█████▀██████████
███████▀░░▀░░░░░▀░░▀███████
██████▌░░░░░░░░░░░░░▐██████
██████░░░░██░░░██░░░░██████
█████▌░░░░▀▀░░░▀▀░░░░▐█████
██████▄░░▄▄▄░░░▄▄▄░░▄██████
████████▄▄███████▄▄████████

███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
VRobb
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 994
Merit: 503


I'm in BTC XTC


View Profile
December 05, 2017, 08:01:37 PM
 #819

Bitmain has said they will not manufacture anymore R4's.  Too bad, I really like the one good one I got!

I don't believe in superstition because it's bad luck
In Hotels, I prefer the 13thF1oor6CAwyzyxXPNnRvu3nhhYeqZdc
These aren't the Droids you're looking for: S5 & S7 (Sold), R4B2, R4B4 (RIP),S9-13.5 & S9r-11.5
Biffa
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652
Merit: 1009



View Profile
December 05, 2017, 09:26:41 PM
 #820

I wish they would bring back the T9's they run so cool compared to the S9's

Mine at pools that pay transaction fees & don't mine empty blocks :: kanopool :: ckpool ::
:: Dalcore's Crypto Mining H/W Hosting Directory & Reputation ::
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!