Ile % wynosi premine?
No jak to ile?
Centralized emissions of coins.
Zgodnie z White paprerem to 100%.
Tak, przeczytałem ten Whitepaper i takiego marketingowego bełkotu dawno nie widziałem. Konkluzja: zmarnowany czas.
W white paperze nie ma
NIC użytecznego, a już z pewnością nic czego nie miał by pierwszy lepszy altcoin (widziałem shitcoiny, które zapewniały znacznie większą użyteczność i możliwości niż to coś).
Na block explorerze bloki wpadają co 5 sekund, a raczej wyświetlane są co 5 sekund i nie ma opcji by to zweryfikować.
Monety generowane są przez jedną, śmieszną maszynkę - za ich wartościom nie stoi nic, chociażby koszt prądu i sprzętu użyty do ich wygenerowania.
Naganiacze też nieźli, podają jako unikalną zaletę dasciona nad innymi cryptowalutami fakt szybkich transakcji. Wciskają jakąś bajeczkę o statku z bawełną płynącym z Chin i płatności w dascionach która jest dokonywana w momencie gdy statek minie określony południk. A to już Dodgecoinem bym nie mógł zapłacić? Każdym normalnym altem dałoby się to zrobić. W Ethereum mógłbym nawet napisać na taką okazję jakiś zgrabny Smart Contract, spiąć go z systemem nawigacyjnym statku i dźwigami w porcie, użyć go do rozładunku tej bawełny na konkretnych odbiorców itd. Można by w taki sposób stworzyć całkiem sprawny system.
A tutaj? Wciskają kit i mają ludzi za debili.
Podsumowując:
Żal mi tych którzy to kupią. Nabiorą się na bajki o "zaawansowanej" technologi i zostaną z kupą żetonów, które nic sobą nie reprezentują.
Wy, którzy naciągacie przeciętnych "Januszy" (dla których wielkim osiągnięciem z dziedziny "nowych technologi" jest poprawne wpisanie kodu Captcha) na
takie g@wno, nie będę pisał co o was myślę, bo ban mi niepotrzebny.