Bitcoin Forum
October 20, 2017, 11:18:34 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Coin Control in Electrum  (Read 969 times)
LGD2Business
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 890



View Profile
October 22, 2016, 09:58:02 AM
 #1

Somebody said there's a coin control feature in Electrum but I can't find where it is. I have the latest Electrum version. Do you know about that? Is it true that Electrum has coin control feature or did he give wrong info to us?
There's a Coin Selection > Privacy / Priority option in preferences but that's not exactly coin control feature.

            ▄▄▄███████████▄▄▄
        ▄▄█████████████████████▄
      ▄██████████████████████████▄
    ▄█████████████████▀▀▀██████████
   █████████████████       ███████
  ██████▀▀▀████████   ███   ██████   █
 █████       ██████   ███   ██████   ██
 ████   ███   █████   ███   █████   ███
█████   ███   █████   ███    ████   ████
█████   ███   █████   ████   ████   ████
████    ███   ████   █████   ███   █████
████   ████   ████   █████   ███   █████
▀███   ████   ████   ██████       █████
 ███   █████   ███   ████████▄▄▄███████
  █   ██████   ███   █████████████████
      ███████       █████████████████
     ██████████▄▄▄█████████████████▀
     ▀███████████████████████████▀
       ▀▀██████████████████████▀
           ▀▀▀████████████▀▀▀



Worldcore
▄▄
██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
▀▀  ██
    ██
    ▄▄
    ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ▀▀
██   
1508498314
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508498314

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508498314
Reply with quote  #2

1508498314
Report to moderator
1508498314
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508498314

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508498314
Reply with quote  #2

1508498314
Report to moderator
1508498314
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508498314

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508498314
Reply with quote  #2

1508498314
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508498314
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508498314

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508498314
Reply with quote  #2

1508498314
Report to moderator
1508498314
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508498314

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508498314
Reply with quote  #2

1508498314
Report to moderator
1508498314
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508498314

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508498314
Reply with quote  #2

1508498314
Report to moderator
mindrust
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 854


Vegeta, What does the scouter say!?


View Profile
October 22, 2016, 10:03:23 AM
 #2

I guess that's the information that you are looking for:

https://bitcoinspakistan.com/blog/coin-control-in-electrum/

"Electrum coin control options are found in the right click context menu on the receive tab"

LGD2Business
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 890



View Profile
October 22, 2016, 10:16:06 AM
 #3

I don't see Electrum as shown in that picture. It says version 1.9.7, I use 2.6.4 and Receive tab is not like that. I see in Addresses section there's Freeze option but Send From is missing. Did they remove this feature in latest versions?

            ▄▄▄███████████▄▄▄
        ▄▄█████████████████████▄
      ▄██████████████████████████▄
    ▄█████████████████▀▀▀██████████
   █████████████████       ███████
  ██████▀▀▀████████   ███   ██████   █
 █████       ██████   ███   ██████   ██
 ████   ███   █████   ███   █████   ███
█████   ███   █████   ███    ████   ████
█████   ███   █████   ████   ████   ████
████    ███   ████   █████   ███   █████
████   ████   ████   █████   ███   █████
▀███   ████   ████   ██████       █████
 ███   █████   ███   ████████▄▄▄███████
  █   ██████   ███   █████████████████
      ███████       █████████████████
     ██████████▄▄▄█████████████████▀
     ▀███████████████████████████▀
       ▀▀██████████████████████▀
           ▀▀▀████████████▀▀▀



Worldcore
▄▄
██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
▀▀  ██
    ██
    ▄▄
    ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ▀▀
██   
Coding Enthusiast
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 413


Novice C♯ Coder


View Profile WWW
October 22, 2016, 11:37:16 AM
 #4

Go here:
Tools > Preference > Transactions (tab) > Coin Selection (last option) > select Priority or Privacy



It is done automatically. Anything more you have to do it manually by either creating transaction on your own by selecting the UTXOs or selecting multiple addresses from its tab and then Right click > Send from.

p.s. If you want I can explain how to create a raw unsigned transaction with the UTXOs that you have in mind (2 different ways) and then sign it inside your Electrum.

Projects List+Suggestion box
Donation link using BIP21
BitcoinTransactionTool (0.9.2): Ann - Source Code
Watch Only Bitcoin Wallet (2.2.0): Ann - Source Code
SharpPusher-broadcast transactions (0.10.0): Ann - Source Code

LGD2Business
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 890



View Profile
October 22, 2016, 01:34:46 PM
 #5

I already picked Privacy from there. The problem is I don't see "Send from" button in anywhere.
Oh now I see the problem. It shows Freeze but doesn't show Send From in empty addresses. When I click a address with BTC in it it showed me Send From button. I didn't see in Receive tab but Addresses tab. Thank you all for your help.

            ▄▄▄███████████▄▄▄
        ▄▄█████████████████████▄
      ▄██████████████████████████▄
    ▄█████████████████▀▀▀██████████
   █████████████████       ███████
  ██████▀▀▀████████   ███   ██████   █
 █████       ██████   ███   ██████   ██
 ████   ███   █████   ███   █████   ███
█████   ███   █████   ███    ████   ████
█████   ███   █████   ████   ████   ████
████    ███   ████   █████   ███   █████
████   ████   ████   █████   ███   █████
▀███   ████   ████   ██████       █████
 ███   █████   ███   ████████▄▄▄███████
  █   ██████   ███   █████████████████
      ███████       █████████████████
     ██████████▄▄▄█████████████████▀
     ▀███████████████████████████▀
       ▀▀██████████████████████▀
           ▀▀▀████████████▀▀▀



Worldcore
▄▄
██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
▀▀  ██
    ██
    ▄▄
    ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ▀▀
██   
Abdussamad
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526



View Profile WWW
October 23, 2016, 06:42:52 AM
 #6

I already picked Privacy from there. The problem is I don't see "Send from" button in anywhere.
Oh now I see the problem. It shows Freeze but doesn't show Send From in empty addresses. When I click a address with BTC in it it showed me Send From button. I didn't see in Receive tab but Addresses tab. Thank you all for your help.

Yeah I guess I should update that blog post. One other point is that by default the addresses tab is hidden so to make it appear you have to press ctrl + A.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!