Bitcoin Forum
May 25, 2019, 12:27:23 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 [169] 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 1136 »
  Print  
Author Topic: [ANN] cudaMiner & ccMiner CUDA based mining applications [Windows/Linux/MacOSX]  (Read 3410289 times)
cbuchner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 500


View Profile
January 31, 2014, 05:37:16 PM
 #3361

Hey guys, hate to crash the convo here, but I've been having a lot of trouble with cudaminer today.

looks like the known "multi-instance support is broken in CUDA 5.5 with the latest drivers" issue.

As a workaround, try running -d 0 on one cudaminer instance and -d 1 on another instance.

Maybe a driver downgrade to the driver that shipped with the CUDA 5.5 toolkit helps. But then, a 760 card might be "too new" for it to be recognized by this older driver version.

Christian

1558787243
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558787243

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558787243
Reply with quote  #2

1558787243
Report to moderator
PLAY OVER 3000 GAMES
LIGHTNING FAST WITHDRAWALS
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1558787243
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558787243

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558787243
Reply with quote  #2

1558787243
Report to moderator
1558787243
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558787243

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558787243
Reply with quote  #2

1558787243
Report to moderator
1558787243
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558787243

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558787243
Reply with quote  #2

1558787243
Report to moderator
tintinnnn
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 05:48:21 PM
 #3362

Hey guys, hate to crash the convo here, but I've been having a lot of trouble with cudaminer today.

looks like the known "multi-instance support is broken in CUDA 5.5 with the latest drivers" issue.

As a workaround, try running -d 0 on one cudaminer instance and -d 1 on another instance.

Maybe a driver downgrade to the driver that shipped with the CUDA 5.5 toolkit helps. But then, a 760 card might be "too new" for it to be recognized by this older driver version.

Christian



Thanks so much Chrstian, seems to work just fine now when running two seperate instances of cudaminer.

Cheers
bathrobehero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1694
Merit: 1027


ICO? Not even once.


View Profile
January 31, 2014, 05:58:17 PM
 #3363

Code:
Username Blocks Coins Generated
cbuchner1 31 2,094,837

Not sure if it's luck or bad luck  Undecided

RIP Bittrex
RIP Poloniex
CryptoWorld
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 06:19:29 PM
 #3364

What is the best coin to mine with GTX 570? it has  compute capability 2 and 1.28gb of ram. right now getting about 233 Kh/s
djm34
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288
Merit: 1040


View Profile WWW
January 31, 2014, 06:34:31 PM
 #3365

After seeing Romir's post about his watercooled 780 TI , I gave it a try with my "regular" (only overclocked) 780 TI... 

With -l Z15x24  I'm seeing ~755khash, a nice improvement over 615-620



What are your settings for the overclock and temperature ? (curious and a bit jealous too ;-)

I put my new psu and put back my old gtx660 oem 1.5gb (and mod the bios to unlock the fan... allways wondered why it was locked at 65%... until I heard it...) to supplement the 780ti.
What kind of hashrate can I expect on MRC ? (right now it is doing around 210khash with the Y kernel. )

djm34 facebook page
BTC: 1NENYmxwZGHsKFmyjTc5WferTn5VTFb7Ze
Pledge for neoscrypt ccminer to that address: 16UoC4DmTz2pvhFvcfTQrzkPTrXkWijzXw
lordaccess
Member
**
Offline Offline

Activity: 69
Merit: 10


View Profile
January 31, 2014, 06:45:45 PM
 #3366

I had a GTX 780 windforce and it run at 530-540 khps and it had a boost of 1070. When I added one more I used them alone each one to test them and had the same specs and speed.

Since I can't use both in one cudaminer (it crashes) I use two of them. The problem is the first now only reaches 960 Mhz instead of 1070 and the speed dropped to 470 khps... My cpu is AMD FX 8350 and my PSU 850W. Why this happens?

Also when can we expect a new cudaminer for windows? (8.1)

Mate thanks for all the hard work you put. If you have a paypal donate address do message me.

YinCoin YangCoin ☯☯First Ever POS/POW Alternator! Multipool! ☯ ☯ http://yinyangpool.com/ 
https://bitcointalk.org/index.php?topic=623937
Bwincoin - 100% Free POS. BRz1SNnSs6bGkJkG4kvw5ADSin5dBat3Cx
SystmHash
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 06:55:21 PM
 #3367

I have a GIGABYTE GV-N780GHZ-3GD GeForce GTX 780
Overclocked to 1267 Mhz, power at 116%, 82C with fan at 69%

cudaminer.exe -d 0 -H 2 -C 0 -m 0 -l Z12x24 -i 0

Scrypt ~680Kh/s
Antivanity
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 08:19:24 PM
 #3368

After seeing Romir's post about his watercooled 780 TI , I gave it a try with my "regular" (only overclocked) 780 TI...  

With -l Z15x24  I'm seeing ~755khash, a nice improvement over 615-620


http://i.imgur.com/7cV1bTD.png

Can you throw up the compiled version of cudaminer.exe some where ?
ManIkWeet
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100


View Profile
January 31, 2014, 08:26:23 PM
 #3369

I compiled an older github version of cudaminer to get my hashrate up a bit more (4.15 instead of 3.90) and I am glad I did...

YACoin that is Cheesy

BTC donations: 18fw6ZjYkN7xNxfVWbsRmBvD6jBAChRQVn (thanks!)
kokes
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
January 31, 2014, 08:32:41 PM
 #3370

I compiled an older github version of cudaminer to get my hashrate up a bit more (4.15 instead of 3.90) and I am glad I did...
YACoin that is Cheesy

How to compile these builds on windows? I'm a noob in that.
CryptoWorld
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 08:34:07 PM
 #3371

Can i mine scrypt-jane on a GTX 570?
Wipeout2097
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 250



View Profile
January 31, 2014, 08:39:55 PM
 #3372

Sorry for the offtopic, I understand that this about the miner, but this ends up being the "go to" thread for who is interested in mining with Nvidia. There's a thread elsewhere that proves ATI cards are affected by vram latency and someone offers to optimize their bios. I wonder what kind of performance would one get if Nvidia cards had such firmware optimization. Is there any software that allows one to experiment with memory tweaking or allows bios modding currently? I remember about Nibitor from the 8800gt days...

            ████████████████████
           ██████████████████████
          ████                ████
         ████   █████   ████   ████
        ████   ███████ ██████   ████
       ████   ████ ████   ████   ████
      ████   ████   ████   ████   ████
     ████   ████  ██ ████   ████ 
    ████   ████   ██  ████
    ████   ████   ███  ████
    ████   ████   ███
    ████   ████   ███
    ████   ████   ███
    ████   ████   ███    ███
     ████   ████   ████ ████ ████
      ████   ████   ████ ██ ████  ████
       ████   ████   ████ ████   ████
        ████   ██████ ██████    ████
         ████   ████   ████    ████
          ████                ████
           ██████████████████████
            ████████████████████
I N D X
Bearclaw
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 52
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 08:44:58 PM
 #3373

What are your settings for the overclock and temperature ? (curious and a bit jealous too ;-)

I put my new psu and put back my old gtx660 oem 1.5gb (and mod the bios to unlock the fan... allways wondered why it was locked at 65%... until I heard it...) to supplement the 780ti.
What kind of hashrate can I expect on MRC ? (right now it is doing around 210khash with the Y kernel. )

I'm running at 1164 with -90 to memory at 106% TDP, the card is at ~64C.  I can push a little more but it sometimes gets unstable. I'm debating flashing a new ROM on the card...  
ManIkWeet
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 100


View Profile
January 31, 2014, 08:46:14 PM
 #3374

I compiled an older github version of cudaminer to get my hashrate up a bit more (4.15 instead of 3.90) and I am glad I did...
YACoin that is Cheesy

How to compile these builds on windows? I'm a noob in that.

There are instructions available around page 130 +- 10, you can also search this thread for "Visual Studio" I believe Smiley

BTC donations: 18fw6ZjYkN7xNxfVWbsRmBvD6jBAChRQVn (thanks!)
Bearclaw
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 52
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 09:00:50 PM
 #3375

Can you throw up the compiled version of cudaminer.exe some where ?


I'm using the version from patoberli in post #3309

https://www.dropbox.com/s/71p1xnwy442mz0m/cudaminer_commit_133_x86.rar

Besides the increases for regular scrypt coins with his new version, I am getting around 5.6-7 khash for scrypt-jane (Yacoin),  excellent work Christian!
Antivanity
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 09:34:48 PM
 #3376

Can you throw up the compiled version of cudaminer.exe some where ?


I'm using the version from patoberli in post #3309

https://www.dropbox.com/s/71p1xnwy442mz0m/cudaminer_commit_133_x86.rar

Besides the increases for regular scrypt coins with his new version, I am getting around 5.6-7 khash for scrypt-jane (Yacoin),  excellent work Christian!

Awesome, thanks.

I have 2 Reference 780 TI's, they run at 22khs with the -l Z15x24 config. Kinda weird. Whats your other config params ? -H 1 -m 1 ?
kokes
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
January 31, 2014, 09:35:06 PM
 #3377

@Manikweet

Thanks a lot man, page 130. Will try it out
djm34
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288
Merit: 1040


View Profile WWW
January 31, 2014, 09:47:16 PM
 #3378

What are your settings for the overclock and temperature ? (curious and a bit jealous too ;-)

I put my new psu and put back my old gtx660 oem 1.5gb (and mod the bios to unlock the fan... allways wondered why it was locked at 65%... until I heard it...) to supplement the 780ti.
What kind of hashrate can I expect on MRC ? (right now it is doing around 210khash with the Y kernel. )

I'm running at 1164 with -90 to memory at 106% TDP, the card is at ~64C.  I can push a little more but it sometimes gets unstable. I'm debating flashing a new ROM on the card...  
That's strange at Z15x24, I am getting 15khash/sec  (in scrypt... )

djm34 facebook page
BTC: 1NENYmxwZGHsKFmyjTc5WferTn5VTFb7Ze
Pledge for neoscrypt ccminer to that address: 16UoC4DmTz2pvhFvcfTQrzkPTrXkWijzXw
Antivanity
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 09:50:13 PM
 #3379

What are your settings for the overclock and temperature ? (curious and a bit jealous too ;-)

I put my new psu and put back my old gtx660 oem 1.5gb (and mod the bios to unlock the fan... allways wondered why it was locked at 65%... until I heard it...) to supplement the 780ti.
What kind of hashrate can I expect on MRC ? (right now it is doing around 210khash with the Y kernel. )

I'm running at 1164 with -90 to memory at 106% TDP, the card is at ~64C.  I can push a little more but it sometimes gets unstable. I'm debating flashing a new ROM on the card...  
That's strange at Z15x24, I am getting 15khash/sec  (in scrypt... )

Same here! And running Auto doesn't seem to do anything..
PeerMedia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 44
Merit: 0


View Profile
January 31, 2014, 09:52:27 PM
Last edit: January 31, 2014, 10:03:18 PM by PeerMedia
 #3380

I just added a little Microsoft' ism into the code (scrypt.cpp): I use a parallel for construct around the HMAC SHA256 hashes. This takes the load off a single CPU core and allows the mining to go above ~120 kHash/s without choking the CPU.  For Linux compilation I would have to use either OpenMP or turn this feature off via #ifdef.  But Microsoft Visual Studio is not supporting OpenMP in the Express versions...

Christian

Hi, do you have a readme or guide for compiling from source on windows? I have VS 2010 Ultimate and I'm having the hardest time trying to compile the source. I have all the dependencies installed from the 7z provided, installed CUDA 5.5, VS 2010 Ultimate and using 2013-12-18.zip as the source and simply trying to make clean (works) / rebuild and getting lots of errors. I can post the error logs here but I wanted to ask if there's a guide / readme first as I must be missing something if I can't get the solution explorer to rebuild without any mods to the source. I've tried code generation compute_10,sm_10, compute_20,sm_20, compute_35,sm_35 and they all give me errors (different errors). Any help welcomed, thanks!
Pages: « 1 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 [169] 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 1136 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!