Bitcoin Forum
April 08, 2020, 04:37:57 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 »
  Print  
Author Topic: Avalon A7 announced  (Read 146820 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Steamtyme
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 1662


Exchange Bitcoin quickly-https://blockchain.com.do


View Profile WWW
October 29, 2017, 04:41:37 AM
 #1741


I guess the replacement and warranty thing is just BS and sweet talk. I have been asking them 2 more times and what I get is just silent.............
until I got replacement, I guess the 90 days warranty, for me is just a typo by them, it should be no warranty.


I'm just wondering have you contacted anyone at Canaan? I'm not sure what you mean by asking them 2 times, how was this done? The process for defective units is pretty straightforward and can take a few days to hear back, but you have to at least open a ticket; was this done? Also a while back one of their representatives Steven had been talking with the group and provided us with his email. You probably dealt with him when you bought your 100 unit order, he tends to have something to do with larger orders. His email is Steve@canaan.io .

So far from what I can tell is anyone who has had issues with defective equipment, has had their issues resolved, if they take the proper steps. Good luck.

Even if you use Bitcoin through Tor, the way transactions are handled by the network makes anonymity difficult to achieve. Do not expect your transactions to be anonymous unless you really know what you're doing.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
alexcos20
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
October 29, 2017, 08:02:27 AM
 #1742


I guess the replacement and warranty thing is just BS and sweet talk. I have been asking them 2 more times and what I get is just silent.............
until I got replacement, I guess the 90 days warranty, for me is just a typo by them, it should be no warranty.


I'm just wondering have you contacted anyone at Canaan? I'm not sure what you mean by asking them 2 times, how was this done? The process for defective units is pretty straightforward and can take a few days to hear back, but you have to at least open a ticket; was this done? Also a while back one of their representatives Steven had been talking with the group and provided us with his email. You probably dealt with him when you bought your 100 unit order, he tends to have something to do with larger orders. His email is Steve@canaan.io .

So far from what I can tell is anyone who has had issues with defective equipment, has had their issues resolved, if they take the proper steps. Good luck.
I have 2 deffective 741  (one hash board dead on each one). Opened a ticket, support said "deffective PMU, will replace".  The order for 2 x PMU was created 2 weeks ago. (received on email).
Since then, nothing.  No tracking number, no package on my door, no answer from Caanan..

Will keep waiting for a few days.  If not, I will talk to my bank to open a refund (paid them with my CC on minerwarez).
donatebitcointome
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
October 29, 2017, 09:24:45 AM
 #1743


I guess the replacement and warranty thing is just BS and sweet talk. I have been asking them 2 more times and what I get is just silent.............
until I got replacement, I guess the 90 days warranty, for me is just a typo by them, it should be no warranty.


I'm just wondering have you contacted anyone at Canaan? I'm not sure what you mean by asking them 2 times, how was this done? The process for defective units is pretty straightforward and can take a few days to hear back, but you have to at least open a ticket; was this done? Also a while back one of their representatives Steven had been talking with the group and provided us with his email. You probably dealt with him when you bought your 100 unit order, he tends to have something to do with larger orders. His email is Steve@canaan.io .

So far from what I can tell is anyone who has had issues with defective equipment, has had their issues resolved, if they take the proper steps. Good luck.

Yes, I did contact steve and I did open ticket and after that the tech support said they will send replacement.
After that, I message them 2 more times using the ticket and no reply at all and no news about the replacement at all.
Fantom2k83
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
October 29, 2017, 06:49:39 PM
 #1744

im in the same boat. 1 miner not working since 1st start. 3 weeks messaging via mails tickets. they created order. then order complete message get to my mail. & nothing.... not give me tracking number & I dint know item shipped or not.
Steamtyme
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 1662


Exchange Bitcoin quickly-https://blockchain.com.do


View Profile WWW
October 29, 2017, 07:17:45 PM
 #1745

im in the same boat. 1 miner not working since 1st start. 3 weeks messaging via mails tickets. they created order. then order complete message get to my mail. & nothing.... not give me tracking number & I dint know item shipped or not.

Wow, well I would keep on them and send an email every couple of days to check on the status. Did they have you send your miner back to them?

alexcos20
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
October 29, 2017, 08:43:23 PM
Last edit: October 30, 2017, 09:14:50 AM by alexcos20
 #1746

im in the same boat. 1 miner not working since 1st start. 3 weeks messaging via mails tickets. they created order. then order complete message get to my mail. & nothing.... not give me tracking number & I dint know item shipped or not.

Wow, well I would keep on them and send an email every couple of days to check on the status. Did they have you send your miner back to them?
in my case, no... the miners are hashing even now, but around 6TH each.
They will send me the PMU(if they will), and i'll have to figure it how to change it (not familiar with 741 insides, but don't think that's rocket sience)



Update:  Just got a call from DHL, saying that I have a package from China, company Caanan.  I'm waiting for the documents to fill them up..
Fantom2k83
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
October 30, 2017, 02:53:21 PM
 #1747

im in the same boat. 1 miner not working since 1st start. 3 weeks messaging via mails tickets. they created order. then order complete message get to my mail. & nothing.... not give me tracking number & I dint know item shipped or not.

Wow, well I would keep on them and send an email every couple of days to check on the status. Did they have you send your miner back to them?
in my case, no... the miners are hashing even now, but around 6TH each.
They will send me the PMU(if they will), and i'll have to figure it how to change it (not familiar with 741 insides, but don't think that's rocket sience)



Update:  Just got a call from DHL, saying that I have a package from China, company Caanan.  I'm waiting for the documents to fill them up..
very good
rev2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 43
Merit: 0


View Profile WWW
October 30, 2017, 10:20:26 PM
 #1748

Ordered 5 pieces, 2 were DOA. Now I'll have to wait till they write me back. Hopefully they have good support  Cry
donatebitcointome
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
October 31, 2017, 04:00:08 AM
 #1749

Does anyone know what is

CRC [0 0 678 0] means in Avalon CGMiner API Log?
some all 0.

also what is ECHU [0 0 512 0]
also some miner all 0

and ECMM [2]
some miner 0

Thank you.
alexcos20
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
October 31, 2017, 06:32:35 AM
 #1750

Does anyone know what is

CRC [0 0 678 0] means in Avalon CGMiner API Log?
some all 0.

also what is ECHU [0 0 512 0]
also some miner all 0

and ECMM [2]
some miner 0

Thank you.

looks like a bad hashing board.
Please post the entire log or at least the Vi,Vo,MW values..

Your error is "CODE_CORETESTFAILED   WARN   Core test failed   Ignore it if hashrate is not so bad".  (https://github.com/Canaan-Creative/avalon7-docs/wiki/AvalonMiner-error-code)
donatebitcointome
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
October 31, 2017, 07:58:08 AM
 #1751

Does anyone know what is

CRC [0 0 678 0] means in Avalon CGMiner API Log?
some all 0.

also what is ECHU [0 0 512 0]
also some miner all 0

and ECMM [2]
some miner 0

Thank you.

looks like a bad hashing board.
Please post the entire log or at least the Vi,Vo,MW values..

Your error is "CODE_CORETESTFAILED   WARN   Core test failed   Ignore it if hashrate is not so bad".  (https://github.com/Canaan-Creative/avalon7-docs/wiki/AvalonMiner-error-code)

Code:
    DNA[013eb4b6beaea56d]
    Elapsed[55095]
    MW[609283 609290 609303 609246]
    LW[2437122]
    MH[4983 204 204 213]
    HW[5604]
    DH[3.342%]
    Temp[42]
    TMax[95]
    Fan[5760]
    FanR[100%]
    Vi[1219 1219 1223 1221]
    Vo[4420 4443 4429 4429]
    GHSmm[8049.54]
    WU[106591.54]
    Freq[714.63]
    PG[15]
    Led[0]
    MW0[2120 2195 2162 2152 2241 2045 2291 2102 2116 2168 2038 2159 2086 2046 2063 2229 2109 2271 2184 2268 2204 2287]
    MW1[2396 2247 2107 2297 2331 2242 2369 2157 2264 2268 2258 2229 2293 2170 2165 2207 2244 2271 2325 2393 2202 2339]
    MW2[2198 2190 2227 2232 2093 2145 2156 2124 2040 2060 1954 2134 2195 2258 2111 2308 2233 2192 2148 2133 2236 2065]
    MW3[2443 2262 2306 2417 2320 2360 2363 2436 2217 2188 2228 2221 2249 2305 2208 2246 2410 2328 2399 2250 2418 2441]
    TA[88]
    ECHU[512 0 512 0]
    ECMM[2]
    FM[1]
    CRC[0 0 0 22]
    PAIRS[0 0 0]
    PVT_T[20-83/12-92/85 21-84/11-95/89 20-84/11-93/85 21-85/10-95/90]

so the echu is the hash board.
what about the ecmm and CRC ?

I'm just wondering why my miner could restart itself randomly. sometimes 15 mins. sometimes a couple hours and sometimes a day or so.
I'm trying to figure out which part is the problem.

Thanks
alexcos20
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
October 31, 2017, 08:55:13 AM
 #1752

Vi and Vout looks ok, so the PMU is not the problem.

What is your hashrate?
It looks like one or two hashboards are having some kind of problem.

You should open a ticket at Caanan and post the log there.

Update:

What voltage offset are you using? Please try with -1 or even -2.

Please check your temperatures, 42 degress C at input is a lot, maybe it's overheating ! Fans are at 100%, this is not normal.
Temp[42]
    TMax[95]
    Fan[5760]
    FanR[100%]

Steamtyme
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 1662


Exchange Bitcoin quickly-https://blockchain.com.do


View Profile WWW
October 31, 2017, 09:10:29 AM
 #1753

I've been curious what sort of Overtemp protection the Avalons have, if any.
If there is one, you might be on to something with his inlet temp being 42. which is 2 degrees above the specs, so you're living dangerously with good old warranty stipulations.
If 95 is the shutoff, maybe it resets itself once it drops a few degrees below that.

GHSmm[8049.54]
If this pointing to his Hashrate at the time taken, if so he is hitting it's full potential so it appears to be hashing just fine.

Vi and Vout looks ok, so the PMU is not the problem.


Learning question for myself, does PMU refer to power managment unit??

donatebitcointome
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
October 31, 2017, 09:37:31 AM
 #1754

Vi and Vout looks ok, so the PMU is not the problem.

What is your hashrate?
It looks like one or two hashboards are having some kind of problem.

You should open a ticket at Caanan and post the log there.

Update:

What voltage offset are you using? Please try with -1 or even -2.

Please check your temperatures, 42 degress C at input is a lot, maybe it's overheating ! Fans are at 100%, this is not normal.
Temp[42]
    TMax[95]
    Fan[5760]
    FanR[100%]



my voltage offset is 0. what does it actually do?
so what does the safe temp for in and out? is it below 40 for in?
and below 95 for out?
alexcos20
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
October 31, 2017, 11:26:28 AM
 #1755

I've been curious what sort of Overtemp protection the Avalons have, if any.
If there is one, you might be on to something with his inlet temp being 42. which is 2 degrees above the specs, so you're living dangerously with good old warranty stipulations.
If 95 is the shutoff, maybe it resets itself once it drops a few degrees below that.

GHSmm[8049.54]
If this pointing to his Hashrate at the time taken, if so he is hitting it's full potential so it appears to be hashing just fine.

Vi and Vout looks ok, so the PMU is not the problem.


Learning question for myself, does PMU refer to power managment unit??
Yes, it is...  In a few days I will get my replacements and I will post some pictures.
alexcos20
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
October 31, 2017, 11:27:57 AM
 #1756

Vi and Vout looks ok, so the PMU is not the problem.

What is your hashrate?
It looks like one or two hashboards are having some kind of problem.

You should open a ticket at Caanan and post the log there.

Update:

What voltage offset are you using? Please try with -1 or even -2.

Please check your temperatures, 42 degress C at input is a lot, maybe it's overheating ! Fans are at 100%, this is not normal.
Temp[42]
    TMax[95]
    Fan[5760]
    FanR[100%]



my voltage offset is 0. what does it actually do?
so what does the safe temp for in and out? is it below 40 for in?
and below 95 for out?


Try with -1 please..
95 is really high  (95 could be the cutoff - that's why it is restarting).

My avalons are:

Temp[21]
    TMax[89]
    Fan[2940]
    FanR[45%]
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2772
Merit: 2260



View Profile
October 31, 2017, 08:09:48 PM
 #1757

Vi and Vout looks ok, so the PMU is not the problem.

What is your hashrate?
It looks like one or two hashboards are having some kind of problem.

You should open a ticket at Caanan and post the log there.

Update:

What voltage offset are you using? Please try with -1 or even -2.

Please check your temperatures, 42 degress C at input is a lot, maybe it's overheating ! Fans are at 100%, this is not normal.
Temp[42]
    TMax[95]
    Fan[5760]
    FanR[100%]



my voltage offset is 0. what does it actually do?
so what does the safe temp for in and out? is it below 40 for in?
and below 95 for out?


-2 lowest hash rate with least power used.
-1 more hash rate with more power used
0  even more hash rate with more power used
+1 most hash rate with most power used


no one does +1  with good results

0  can be done in a cool room with  a very good psu

-1 is good if you are running hot
-2 is good with a shitty psu.

I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
donatebitcointome
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
November 01, 2017, 12:14:42 AM
 #1758

-2 lowest hash rate with least power used.
-1 more hash rate with more power used
0  even more hash rate with more power used
+1 most hash rate with most power used


no one does +1  with good results

0  can be done in a cool room with  a very good psu

-1 is good if you are running hot
-2 is good with a shitty psu.

Hi Philip,

so what is the offset that is good for EVGA Supernova 1200 P2 ?
and also for EVGA Supernova 1300 G2 ?

I'll see what I could do with that high temp. what is the good ambient temp ?

Thanks
Steamtyme
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 1662


Exchange Bitcoin quickly-https://blockchain.com.do


View Profile WWW
November 01, 2017, 12:40:27 AM
 #1759

-2 lowest hash rate with least power used.
-1 more hash rate with more power used
0  even more hash rate with more power used
+1 most hash rate with most power used


no one does +1  with good results

0  can be done in a cool room with  a very good psu

-1 is good if you are running hot
-2 is good with a shitty psu.

I'll see what I could do with that high temp. what is the good ambient temp ?

Thanks


For your ambient temp the cooler the better, within reason You don't want to go below -5. This means the miner and it's fans work less. Ideally you want to be getting the exhaust from the miners out of the space, and bring in ambient air from elsewhere. The specs for the Avalon say between -5 and 40 degrees I believe.

philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2772
Merit: 2260



View Profile
November 01, 2017, 01:40:56 AM
 #1760

-2 lowest hash rate with least power used.
-1 more hash rate with more power used
0  even more hash rate with more power used
+1 most hash rate with most power used


no one does +1  with good results

0  can be done in a cool room with  a very good psu

-1 is good if you are running hot
-2 is good with a shitty psu.

Hi Philip,

so what is the offset that is good for EVGA Supernova 1200 P2 ?
and also for EVGA Supernova 1300 G2 ?

I'll see what I could do with that high temp. what is the good ambient temp ?

Thanks


all my evga psus struggle with s-9's and with avalon 6's.

so I would set to -2

and really try to get the intake under 38


So set your  fan to 40%  not 10%

it will never drop under 40% so you are good with the 40% setting. Most likely it will ramp to 78% or so.

I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
Pages: « 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!