Bitcoin Forum
March 31, 2020, 11:47:40 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 »
  Print  
Author Topic: Avalon A7 announced  (Read 146820 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
November 29, 2017, 04:58:23 AM
 #1921

Can the 741s be safely overclocked with the +1 voltage setting in cgminer?

Assuming there is sufficient cooling, which there is this time of year...

M

don't bother  no seems to be able to do so and get better numbers then the 0 setting.


there are some with 20 or 30 units maybe they did get some good +1 miners

Okay.  Well, I've never run at 0.  Only -2.

I switched all mine to +1 about an hour ago and they are all running at 1 TH/s more than before.  Seriously, all are at 8.3 or 8.4.

You're saying 0 does the same?

M

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
Best Rates For Exchanging Cryptocurrency Buy Crypto With Credit Card Smooth Exchange Multiple E-Payment Systems Check Now Check Now
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
ConnerM
Member
**
Offline Offline

Activity: 60
Merit: 23


View Profile
November 29, 2017, 05:17:31 AM
 #1922

Can the 741s be safely overclocked with the +1 voltage setting in cgminer?
Assuming there is sufficient cooling, which there is this time of year...

I've been running our bank of (Cool 741's at +1 since the end of Sept, no trouble. There is an additional power draw. At +1 the 8 units together draw an additional 3amps between the two 208v circuits they are on. Ambient intake here is below 60 degrees F, so PCB temps are good. The result of 0 vs. +1 across the whole array is around and average of about 60THs at '0' vs. about 62ish for +1.

"Buying up the shovels as fast as possible..."
My Little Farm -or- How I learned to Stop Worrying and Spend All My Time --> https://imgur.com/a/T1z8q
jimmy_007vn
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 100


View Profile
November 29, 2017, 06:48:00 AM
 #1923

Here is another problem with Avalon Controller. It connected and mine through wifi, but i can't get access to the Pi unless i plug the Ethernet cable in. How do i fix it? thanks.
Steamtyme
Legendary
*
Online Online

Activity: 966
Merit: 1660


Exchange Bitcoin quickly-https://blockchain.com.do


View Profile WWW
November 29, 2017, 06:53:01 AM
 #1924

Here is another problem with Avalon Controller. It connected and mine through wifi, but i can't get access to the Pi unless i plug the Ethernet cable in. How do i fix it? thanks.

Do you know what the IP of the PI is on your network? As long as the laptop or computer you are using is on the same network you should be able to connect to the PI.

mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
November 29, 2017, 01:35:37 PM
 #1925

Can the 741s be safely overclocked with the +1 voltage setting in cgminer?
Assuming there is sufficient cooling, which there is this time of year...

I've been running our bank of (Cool 741's at +1 since the end of Sept, no trouble. There is an additional power draw. At +1 the 8 units together draw an additional 3amps between the two 208v circuits they are on. Ambient intake here is below 60 degrees F, so PCB temps are good. The result of 0 vs. +1 across the whole array is around and average of about 60THs at '0' vs. about 62ish for +1.

On my bank of 15, most are running at 8.3 or 8.4 TH/s.  I have one that is 8.5 TH/s, and one that is 8.2 TH/s.

Across them all, I'm getting an additional 15 TH/s, which is like 2 free units. Smiley

M

EDIT: What's really interesting is the hardware error columns are lower than when at -2.

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2758
Merit: 2215



View Profile
November 30, 2017, 02:19:18 PM
 #1926

Can the 741s be safely overclocked with the +1 voltage setting in cgminer?
Assuming there is sufficient cooling, which there is this time of year...

I've been running our bank of (Cool 741's at +1 since the end of Sept, no trouble. There is an additional power draw. At +1 the 8 units together draw an additional 3amps between the two 208v circuits they are on. Ambient intake here is below 60 degrees F, so PCB temps are good. The result of 0 vs. +1 across the whole array is around and average of about 60THs at '0' vs. about 62ish for +1.

On my bank of 15, most are running at 8.3 or 8.4 TH/s.  I have one that is 8.5 TH/s, and one that is 8.2 TH/s.

Across them all, I'm getting an additional 15 TH/s, which is like 2 free units. Smiley

M

EDIT: What's really interesting is the hardware error columns are lower than when at -2.

Okay  you have 15

I have a pair  I am escrowing  and one runs really hot

27/101  100% fan  does not seem good to me  I only owned 3 of these and I did have one  ay 41/101 100 fan  but the room was 90-92 f

do any of  your units run hot with say   30/100 100% fan

You have 15 at a high setting +1  so I assume your cooling is good

Okay I am escrowing a sale of 2 avalon 741's


I think one of them has an issue.

one is in a 70-75f room

temps look good





the other is in a 60-65 f room 

temps are higher and intake is lower

 

I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
November 30, 2017, 03:15:39 PM
 #1927

Okay  you have 15

I have a pair  I am escrowing  and one runs really hot

27/101  100% fan  does not seem good to me  I only owned 3 of these and I did have one  ay 41/101 100 fan  but the room was 90-92 f

do any of  your units run hot with say   30/100 100% fan

You have 15 at a high setting +1  so I assume your cooling is good

Yes, I have good cooling.  They are all under 29/89.  When it warms up during the day, I switch the voltage to 0.  

You were right, 0 isn't that much lower that +1, but at current prices, I'm happy with the few additional TH.

During the warmer months 0 didn't run any better than -2 did.  I guess they self throttle.

M

EDIT: If I see any at 100%, I change things to cool them down.  If that means shut them down because it's too hot, I do. 

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
goose1072
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235
Merit: 100


View Profile
November 30, 2017, 03:22:01 PM
 #1928

I just changed mine to +1 to see what I will get, room is 65f all the time so cooling is not a problem for me.
goose1072
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235
Merit: 100


View Profile
November 30, 2017, 03:27:07 PM
 #1929

This is what they looked like before, will post an after later to compare them.



mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
November 30, 2017, 03:32:48 PM
 #1930

I just changed mine to +1 to see what I will get, room is 65f all the time so cooling is not a problem for me.

With +1, most of mine are at 8.3 or 8.4 TH/s.  Some are 8.5, some are 8.2.  All are higher than 0.

M

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
goose1072
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235
Merit: 100


View Profile
November 30, 2017, 03:39:17 PM
 #1931

I am already seeing the GHSasc a bit higher now at +1

was at 8092 at 0
now at 8233 at +1

got to give it more time to see but I also see the fans are higher, from 32% to now 43% looking good.
Temps are also 16/80 now
kartala
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 33
Merit: 0


View Profile
November 30, 2017, 04:33:30 PM
 #1932

After setting to +1 I got about 1TH more for my 4 741's. Also hardware error is almost 1% lower for every device. I'm a bit worried of over-pushing my PSU's, because I'm using 1 piece 2400w Delta for every 2 miners. But so far no problems.

Happy mining BTC
 
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
November 30, 2017, 04:35:21 PM
 #1933

After setting to +1 I got about 1TH more for my 4 741's. Also hardware error is almost 1% lower for every device. I'm a bit worried of over-pushing my PSU's, because I'm using 1 piece 2400w Delta for every 2 miners. But so far no problems.

Happy mining BTC
 

Yeah, I think that's too much for the PSU.

I use two of those PSUs for three 741s.

M

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
kartala
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 33
Merit: 0


View Profile
November 30, 2017, 05:05:23 PM
 #1934

After setting to +1 I got about 1TH more for my 4 741's. Also hardware error is almost 1% lower for every device. I'm a bit worried of over-pushing my PSU's, because I'm using 1 piece 2400w Delta for every 2 miners. But so far no problems.

Happy mining BTC
 

Yeah, I think that's too much for the PSU.

I use two of those PSUs for three 741s.

M

Are you aware is there some kind of protection build in those PSU's. They are running smoothly at the moment. No extra heat or other kind of visual problems.
mdude77
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1001



View Profile
November 30, 2017, 05:14:52 PM
 #1935

Are you aware is there some kind of protection build in those PSU's. They are running smoothly at the moment. No extra heat or other kind of visual problems.

Is it screaming like a banshee?  When I measured the current draw on a 245v line with one 741, it was pulling > 1200 watts of power.  Granted, it may not be a 100% accurate measurement.

Maybe they are designed for abuse?  <shrug>

I can't tolerate the noise when they are at 105% capacity, so I went with two PSUs to three 741s.

M

I mine at Kano's Pool because it pays the best and is completely transparent!  Come join me!
goose1072
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235
Merit: 100


View Profile
November 30, 2017, 06:30:01 PM
 #1936

This is what they looked like before, will post an after later to compare them.





so after 3 hrs its looking good, temps are not bad at all.
Planning on leaving it over night and see what 24hrs will do.





jimmy_007vn
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 100


View Profile
December 01, 2017, 03:38:55 AM
 #1937

Im mining at Nicehash, how do we turn on the XNSUB option in the miner? im using pi 3. thanks
ss10miner
Member
**
Offline Offline

Activity: 116
Merit: 10


View Profile
December 04, 2017, 08:31:25 AM
 #1938

what's the cost for mining 1 btc?
overcon
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 393
Merit: 250


911 IT Admin. I keep 911 up so you get help ASAP!


View Profile WWW
December 05, 2017, 02:54:33 AM
 #1939

I got a new Avalon 741 and I cannot get it working. The interface is not saving changes. I cannot even save the password. When I enter it I cannot save any changes, as soon as I cycle the Raspberry Pi it resets to default. Would really like to get this up and running. It is not even detecting the mining hardware. I see nothing under Advanced Setup, no CGMiner stuff, nothing.

Little frustrated Sad



This is all I get when I hit Advanced Setup


Donate BTC to: 1PXBBTLqXQnT9qAyWsc51XGj2GUt4WW57x
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2114
Merit: 1433


Evil beware: We have waffles!


View Profile
December 05, 2017, 03:19:40 AM
 #1940

For a start, set and try to save the user/pool info before changing the IP address. Personally I have an old ThinkPad set to the default Avalon address range and use that to set then up. Once user/pool info are saved/applied to the miner, Then I finally change the IP. I use DHCP so when miner reboots link to the laptop is broken but when miner is plugged into my network - voli'a! Works and shows up on the Router.

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
Pages: « 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!