Arkadaş 20 bitcoinim olsa hacmi düşük coinlerde ben zaten pump/dump yapabilirim. Örneğin şu an için QBK 20607 buradan 0.5 bitcoinlik bir alım coini 24500'e taşıyor. buda %20 bir artış demek. Coin de zaten toplam 6 bitcoinlik alıcı var. Biraz daha ileri gidelim. Şu an coinde 25000 de 5 bitcoinlik bir duvar var(bu hacim de bir coinde 5 bitcoin duvar demek) burayıda rahatlıkla alabilirsiniz. toplam 10 bitcoinlik alım ile fiyatı 33333 e duvara rağmen taşıyabiliyorsunuz. Bu pumpdan sonra 10 bitcoini de coinin hız kestiği yerlerde alım için kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Başka biri gelir size satarsa ne olacak? Bu iş yapılır ancak çok parayla az kazanılır ancak. Bu kripto para dünyasındaki adamlardan gittikçe korkuyorum.
Elbette haklısınız. Güçlü olan her zaman kazanır. Büyük balık küçük balığı her zaman yer. Pascalcoin de 140 k civarında coinin fiyatı bile değişmeden 130 bitcoinlik alım duvarına satış yapıldığını bizzat gördüm. Ava giderken avlanmakta var. Ama bu durum biraz bu işin doğasında yok mu? Yani bu manupulasyonu yapacak adam bu işin riskine giriyor demektir. Risk büyük ama kazançta ona göre büyük.