Bitcoin Forum
October 21, 2017, 08:12:45 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin-Qt, still loading block-chain after days.  (Read 460 times)
Tanuki_Jack
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
April 12, 2013, 04:45:36 AM
 #1

I'm trying to use the bitcoin-qt wallet, but the blockchain never seems to load. At first it would jump from 99% to 90%, than 99.9% to 97%. This keeps happening and at this point the status/progress bar is no longer showing up. Is there anything I can do to fix this?
1508616765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508616765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508616765
Reply with quote  #2

1508616765
Report to moderator
1508616765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508616765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508616765
Reply with quote  #2

1508616765
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508616765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508616765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508616765
Reply with quote  #2

1508616765
Report to moderator
1508616765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508616765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508616765
Reply with quote  #2

1508616765
Report to moderator
1508616765
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508616765

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508616765
Reply with quote  #2

1508616765
Report to moderator
zloolio
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
April 12, 2013, 04:59:00 AM
 #2

The blockchain is constantly updated, depending on the speed of your internet and the load on the system it can take a long time to download. Have you tried restarting the program? If that fails try to reboot your computer or check your internet connection. It really shouldn't take days.
jackrats
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7



View Profile
April 12, 2013, 05:37:46 AM
 #3

I've seen the client seem to get hung up and really process blocks very slowly. I kill it and restart it and it chugs through at a decent pace again until the next time it slows down. Lather, rinse, repeat.
doobadoo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
April 12, 2013, 06:02:51 AM
 #4

recent blocks are bigger than earlier, as long as you hear that son bitch chomping on your hd it should be going.  As long as you gots connections and the blocks are updating.  do a mouse over the spinning circular arrows, see what block ur on.  Should add a few every minute.

"It is, quite honestly, the biggest challenge to central banking since Andrew Jackson." -evoorhees
Tanuki_Jack
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
April 12, 2013, 06:54:21 AM
 #5

Thanks for the responses. I fooled around in the debug and slowly, but surely I'm approaching the current block. The real slow down has been this past month. I also noticed that it occasionally slows and that you have to reboot it.
frediiii
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 195



View Profile
April 12, 2013, 07:12:45 AM
 #6

even with my 50mbit connection this took a few hours...

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!