Bitcoin karşılığında evi satmak kulağa ilginç geliyor, yoksa siz satmamak mı istiyorsunuz.
Evi ciddi ciddi satmak istiyorsanız bitcoin ile alacak müşteri aramak şansınızı iyice azaltacaktır. Öyle değil mi tuhaf bence altın karşılığında ev vermek gibi o mantıklı ama bitcoin şuan için hiç mantıklı görünmüyor. Hayırlısı belki müşteri çıkar buradan.
Sonuçta yatırım için alınmış bir ev ise BTC karşılığı satmak mantıklı aslında. Preev kurundan BTC karşılığı daire verebilirim. Ama elimde o kadar nakit olsa hepsine BTC almam. Benim bahsettiğim 1+1 daire henüz kaba inşaatı yeni bitmiş duruma, tesisatı çekilmiş. Sıva ve ince işçilikleri kalmış. Alan kişi zaten evin tamamlanmasını bekleyecek. Bu süreçte BTC fiyatı artar ise kara geçerim. Tam tersi düşünülürse zarar ederim.
Daire üniversitenin dibinde olduğu için boş 500 TL, eşyalı 800-900 TL getirisi olacak. İki tane yanyana var benim. Birini elde tutup diğerini satmayı düşünüyorum. BTC üretip de elinde stoğu olan biri yatırımı gayrimenkül olarak değerlendirmek isteyebilir. O kadar yüksek tutarda BTC'yi nakite çevirmek kolay olmaz bence.