Bitcoin Forum
February 21, 2020, 10:15:36 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »
  Print  
Author Topic: excavator by NiceHash - multi-algorithm NVIDIA GPU miner [1.5.6a]  (Read 178651 times)
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1059


View Profile WWW
May 27, 2017, 08:46:07 PM
 #501

yeah I need a line for equihash on supernova aswell. using it trough awesome miner, don't know what to write in to the command line :/ <<n00b alert>>

Is awesome miner using latest excavator version?

1.1.4a its using this version dunno is it latest. What about the line guys []

Ah okay. v1.1.4a doesn't have special EULA, but 1.2+ does and it cannot be bundled with any other miner/package without our permission.
It's correct that it's Excavator 1.1.4 that can be automatically downloaded from Awesome Miner today. Thanks for pointing out the EULA changes because I might have missed them otherwise.

Awesome Miner doesn't bundle any mining software, but can do automatic download on demand. So I assume this is the point we need to discuss for the future versions?

Yes, but EULA doesn't even permit you to do remote downloading. You cannot distribute Excavator v1.2+ in any way, except of course, if you get permission from NiceHash.
Thanks for the clarification. Let's continue by PM.

Awesome Miner - Complete solution to manage and monitor mining operations of ASIC, GPU and CPU miners
Optimized Antminer firmware - Increased hashrate, improved power efficiency and more features. For S9, S9i, S9j, T9+, L3+, S17, S17 Pro, T17
Up to 200,000 miners | Notifications | Native overclocking | Profit switching | Customizable rules | API | Windows application | Mobile web
1582280136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1582280136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1582280136
Reply with quote  #2

1582280136
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1582280136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1582280136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1582280136
Reply with quote  #2

1582280136
Report to moderator
1582280136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1582280136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1582280136
Reply with quote  #2

1582280136
Report to moderator
mez
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 194
Merit: 100


View Profile
May 27, 2017, 09:20:37 PM
 #502

great miner thanks for developing this =)

about 650 sol on a nvidia 1080TI

jonfrakes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 27, 2017, 11:40:23 PM
 #503

Are the 435 Sol/s for Nvidia GTX 1070's stock values? When I run excavator I always get around 333 Sol/s on stock values for Asus GTX 1070 Dual OC. Can anyone enlighten me about this?
djeZo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile
May 27, 2017, 11:45:24 PM
 #504

Are the 435 Sol/s for Nvidia GTX 1070's stock values? When I run excavator I always get around 333 Sol/s on stock values for Asus GTX 1070 Dual OC. Can anyone enlighten me about this?

Make sure you launch two workers and not only 1. 1 is used for low intensity.

jonfrakes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 28, 2017, 12:26:43 AM
Last edit: May 28, 2017, 12:45:17 AM by jonfrakes
 #505

Yeah, but I only have one GTX 1070 for testing purposes. So I should run two instances of excavator using the same card?

Edit:

I added the following to the start_equihash+restart_script.bat in excavator directory:

excavator.exe -a equihash -s equihash.%LOCATION%.nicehash.com:3357 -u %BTCADDR%.%WORKER%:x -d %DEBUG_MODE% -cd 0 0

Is -cd 0 0 the way to add workers? I still get the same 320+ H/s value.
djeZo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile
May 28, 2017, 12:56:58 AM
 #506

Yeah, but I only have one GTX 1070 for testing purposes. So I should run two instances of excavator using the same card?

Edit:

I added the following to the start_equihash+restart_script.bat in excavator directory:

excavator.exe -a equihash -s equihash.%LOCATION%.nicehash.com:3357 -u %BTCADDR%.%WORKER%:x -d %DEBUG_MODE% -cd 0 0

Is -cd 0 0 the way to add workers? I still get the same 320+ H/s value.

No, it is not. Check github page and read manuals, it is not so easy.

If you are looking for an easy way, just use NiceHash Miner.

jonfrakes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 28, 2017, 01:01:54 AM
 #507

What puzzles me is why do we need to specifically set two 'workers' to maximize the performance for the GTX 1070? I don't get the logic behind it. I tested the excavator with my GTX 750Ti and didn't need to set anything to get the correct Sol/s as stated on the NiceHash website.  I expected the same for the 1070.
djeZo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile
May 28, 2017, 01:03:55 AM
 #508

What puzzles me is why do we need two specify two 'workers' per gpu? I don't get the logic behind it.

It could be done auto, but then you loose ability to do low intensity mining.

Equihash is a bit different than other algos.

jonfrakes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 28, 2017, 01:10:27 AM
 #509

Quote
It could be done auto, but then you loose ability to do low intensity mining.

Equihash is a bit different than other algos.

So the only thing I need to do is tweak the ini settings of the excavator to get the Sol/s as stated on NiceHash website? Or do I also need to tweak my GTX 1070's clock speeds/mem speeds/voltage to get the 435 Sol/s?
djeZo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile
May 28, 2017, 01:12:54 AM
 #510

Quote
It could be done auto, but then you loose ability to do low intensity mining.

Equihash is a bit different than other algos.

So the only thing I need to do is tweak the ini settings of the excavator to get the Sol/s as stated on NiceHash website? Or do I also need to tweak my GTX 1070's clock speeds/mem speeds/voltage to get the 435 Sol/s?

That depends of what kind of card you have. Some have higher clocks by default. And some have better coolers and with lower temp you can get more hash. Also some have higher TDP, which again gives you more hash.

But it is easy to adjust these parameters without using any 3rd party tool.

jonfrakes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 28, 2017, 02:18:25 AM
 #511

All I want to know is if I can reach 435 Sols/s using GTX 1070 stock values - without having to tweak core/mem clocks and temps.
Vaccinus
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 250



View Profile
May 28, 2017, 05:51:50 AM
 #512

All I want to know is if I can reach 435 Sols/s using GTX 1070 stock values - without having to tweak core/mem clocks and temps.

i can't reach it, my gpu at default when i start the miner do only 300 sol, something is wrong here, how cna i increase the hashrate?

yeah I need a line for equihash on supernova aswell. using it trough awesome miner, don't know what to write in to the command line :/ <<n00b alert>>

Is awesome miner using latest excavator version?

1.1.4a its using this version dunno is it latest. What about the line guys []

Ah okay. v1.1.4a doesn't have special EULA, but 1.2+ does and it cannot be bundled with any other miner/package without our permission.
It's correct that it's Excavator 1.1.4 that can be automatically downloaded from Awesome Miner today. Thanks for pointing out the EULA changes because I might have missed them otherwise.

Awesome Miner doesn't bundle any mining software, but can do automatic download on demand. So I assume this is the point we need to discuss for the future versions?

where i can download the new version? i can't find it anywhere, and does it come with the same json compilation or like the old 1.13 with more tradiniotal command line?

Newton90
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 445
Merit: 256



View Profile
May 28, 2017, 06:09:35 AM
 #513

what speed on 1070 or 1060?who use it?

mez
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 194
Merit: 100


View Profile
May 28, 2017, 07:35:02 AM
 #514

https://github.com/nicehash/excavator/releases

All I want to know is if I can reach 435 Sols/s using GTX 1070 stock values - without having to tweak core/mem clocks and temps.

i can't reach it, my gpu at default when i start the miner do only 300 sol, something is wrong here, how cna i increase the hashrate?

yeah I need a line for equihash on supernova aswell. using it trough awesome miner, don't know what to write in to the command line :/ <<n00b alert>>

Is awesome miner using latest excavator version?

1.1.4a its using this version dunno is it latest. What about the line guys []

Ah okay. v1.1.4a doesn't have special EULA, but 1.2+ does and it cannot be bundled with any other miner/package without our permission.
It's correct that it's Excavator 1.1.4 that can be automatically downloaded from Awesome Miner today. Thanks for pointing out the EULA changes because I might have missed them otherwise.

Awesome Miner doesn't bundle any mining software, but can do automatic download on demand. So I assume this is the point we need to discuss for the future versions?

where i can download the new version? i can't find it anywhere, and does it come with the same json compilation or like the old 1.13 with more tradiniotal command line?

snowfro
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
May 29, 2017, 03:16:54 PM
Last edit: May 29, 2017, 04:06:34 PM by snowfro
 #515

Morning.

Just started mining yesterday. Super excited Smiley

Started with EQM which is cool but I think I'd like to just get paid in ZEC.

Pointed at zecmine.pro and seems to be working but I wonder if anyone can clarify and comfort me that I'm getting full efficiency out of this.

I'm running two 1080ti cards BTX.

On the log it only shows one device:
[08:09:12][0x000004e4][info] net | Share #82 accepted
[08:09:16][0x000008d8][info] net | Share #83 accepted
[08:09:18][0x000004e4][info] core | Device #0-0 speed: 292.836667 H/s
[08:09:18][0x000004e4][info] core | Device #0-1 speed: 291.620000 H/s
[08:09:18][0x000004e4][info] core | Algorithm 'equihash' total speed: 1.225017 kH/s
[08:09:20][0x000008d8][info] net | Share #84 accepted
[08:09:21][0x000004e4][info] net | Share #85 accepted
[08:09:21][0x000008d8][info] net | Share #86 accepted
[08:09:27][0x000004e4][info] algo-equihash | New job '446626875279046', diff=481.882

Although the "total speed" is essentially the total of all four workers (two per GPU).

Also on the mining site it only shows one worker but hashrate of 1.25 KS/s.

So I guess just trying to wrap my brain around a worker count.

From the above does it look like I'm using my two GPUs at full potential? If so, great. If not I'd love some tips on how to tweak them.

Thanks.


EDIT: realized that pool had not found a block in 14 days so I switched to nanopool. Still only seeing device "0" but getting around 1.2 KH/s.
yoyo1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
May 30, 2017, 03:29:44 PM
 #516

Are there any news about *nix version?
baten
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 38
Merit: 0


View Profile
May 31, 2017, 03:28:07 AM
 #517

is it possible to set fan speed through "device.set"? If yes, is it in percentage? How would it look in json such a line?
It would be great to not have to use the afterburner for fanspeeds.
Or is there another alternative for fan speeds?
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 728
Merit: 300


Miner Developer


View Profile
May 31, 2017, 08:27:40 PM
 #518

Are there any news about *nix version?

I am currently working on it along with Ethash. No worries!

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
djeZo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500


View Profile
May 31, 2017, 08:33:44 PM
 #519

is it possible to set fan speed through "device.set"? If yes, is it in percentage? How would it look in json such a line?
It would be great to not have to use the afterburner for fanspeeds.
Or is there another alternative for fan speeds?

Yes, currently manual for this is being created, but drafted version is here: https://github.com/nicehash/excavator/blob/master/excavator-man-API.txt

It works fine for NVIDIA, regarding AMD, please ask zawawa.

joaocha
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 255
Merit: 100


View Profile
June 02, 2017, 12:45:28 AM
 #520

Any eta on ethash?
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!