Bitcoin Forum
April 18, 2014, 03:14:14 AM *
News: Due to the OpenSSL heartbleed bug, changing your forum password is recommended.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2  All
  Print  
Author Topic: Hulp nodig mining rig van +/- 150 computers  (Read 976 times)
m0rfine
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


Designer


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 01:55:55 PM
 #1

Hallo iedereen,

Ik heb een vraag en hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. Op mijn werk heb ik de beschikking over ongeveer 150 tot 200 computers met allen redelijk tot goede hardware (grafische computers/iMac's). Ik vroeg me af hoe ik deze allemaal kan laten minen ('s nachts, overdag wordt meerendeel gebruikt). Ik kan via het netwerk iedere computer beheren, echter om 150 computers iedere keer, iedere dag, 1 voor 1 te starten is ontzettend veel werk.

Kunnen jullie mij hierbij helpen hoe ik dit ga realiseren? Is hier niet een snellere manier voor?

If you hate BTC: 182h8f6gnesP36PX8n5DRaMQoyL58RCENM  <-- transfer them
1397790854
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1397790854

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1397790854
Reply with quote  #2

1397790854
Report to moderator
1397790854
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1397790854

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1397790854
Reply with quote  #2

1397790854
Report to moderator
1397790854
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1397790854

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1397790854
Reply with quote  #2

1397790854
Report to moderator
    mBitCASINOWIN BITCOINS IN OUR
24/7 LIVE DEALER CASINO

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1397790854
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1397790854

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1397790854
Reply with quote  #2

1397790854
Report to moderator
PsychoticBoy
Moderator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 742


Parental Advisory Explicit Content


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:00:50 PM
 #2

Hallo iedereen,

Ik heb een vraag en hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. Op mijn werk heb ik de beschikking over ongeveer 150 tot 200 computers met allen redelijk tot goede hardware (grafische computers/iMac's). Ik vroeg me af hoe ik deze allemaal kan laten minen ('s nachts, overdag wordt meerendeel gebruikt). Ik kan via het netwerk iedere computer beheren, echter om 150 computers iedere keer, iedere dag, 1 voor 1 te starten is ontzettend veel werk.

Kunnen jullie mij hierbij helpen hoe ik dit ga realiseren? Is hier niet een snellere manier voor?

Zal toch 1 voor 1 gestart moeten worden Sad

Buy dirt CHEAP Gigahashes here! | BUY,MINE and SELL inhand Hashpower! | >Trusted Escrow provider< | BTC donations and tips: 1PsychoKoNsM4iMyw7hHAYBRx3HgNqE28t
deeplink
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


In cryptography we trust


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:01:43 PM
 #3

Tenzij je precies weet wat je doet zou ik je hiervan afraden.

Het gaat opvallen: stroomrekening, warmte, geluid. De meeste normale computers zijn hier niet voor ontworpen dus je zult veel uitval krijgen. En het belangrijkste: het gaat je waarschijnlijk je baan kosten als het uitkomt.

Los daarvan is het economisch niet of nauwelijks rendabel (stroomkosten zijn hoger dan bitcoin opbrengst)

Edit: Sorry ik ga er van uit dat je dit zonder toestemming doet. Maar misschien is dat niet zo.
m0rfine
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


Designer


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:06:55 PM
 #4

Quote
Zal toch 1 voor 1 gestart moeten worden Sad

Hmm Balen..


Quote

Tenzij je precies weet wat je doet zou ik je hiervan afraden.

Het gaat opvallen: stroomrekening, warmte, geluid. De meeste normale computers zijn hier niet voor ontworpen dus je zult veel uitval krijgen. En het belangrijkste: het gaat je waarschijnlijk je baan kosten als het uitkomt.

Los daarvan is het economisch niet of nauwelijks rendabel (stroomkosten zijn hoger dan bitcoin opbrengst)

Edit: Sorry ik ga er van uit dat je dit zonder toestemming doet. Maar misschien is dat niet zo.

Ik had inderdaad misschien moeten vermelden dat ik toestemming heb, werk namelijk samen met de eigenaar, 50/50. Ik heb dit voorgesteld omdat de meeste computers toch (bijna) altijd aan staan omdat 90% van de mensen ze gewoonweg niet uit zet.

If you hate BTC: 182h8f6gnesP36PX8n5DRaMQoyL58RCENM  <-- transfer them
deeplink
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


In cryptography we trust


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:11:51 PM
 #5

Ik had inderdaad misschien moeten vermelden dat ik toestemming heb, werk namelijk samen met de eigenaar, 50/50. Ik heb dit voorgesteld omdat de meeste computers toch (bijna) altijd aan staan omdat 90% van de mensen ze gewoonweg niet uit zet.

Okay dan excuses dat ik van het slechtste uit ga (ik heb hier al te veel gezien denk ik)

Het feit blijft dat het niet meer rendabel is om met niet gespecialiseerde apparatuur bitcoins te gaan minen. Met andere woorden: als je van het geld dat je aan stroom kwijt bent direct bitcoins zou kopen ben je goedkoper uit... Daarnaast bespaar je jezelf veel tijd en ellende (defecte apparatuur)
pieppiep
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402



View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:12:37 PM
 #6

Als het allemaal aan een netwerk aangesloten is en je inlogt op de server oid dan heb je vaak login scripts.
Daar kan je vast wel iets aan toevoegen om miners te installeren.
Ik weet hier zelf te weinig van dus verder dan dit kan ik je niet helpen Tongue

Waar je wel een beetje voor moet uitkijken waarschijnlijk is dat de miners niet een al te hoge prioriteit mag hebben zodat de gebruikers hier geen last van hebben. Ik neem namelijk aan dat er niet voor niets voor grafisch krachtige computers gekozen is.
pieppiep
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402



View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:14:22 PM
 #7

Ik had inderdaad misschien moeten vermelden dat ik toestemming heb, werk namelijk samen met de eigenaar, 50/50. Ik heb dit voorgesteld omdat de meeste computers toch (bijna) altijd aan staan omdat 90% van de mensen ze gewoonweg niet uit zet.

Okay dan excuses dat ik van het slechtste uit ga (ik heb hier al te veel gezien denk ik)

Het feit blijft dat het niet meer rendabel is om met niet gespecialiseerde apparatuur bitcoins te gaan minen. Met andere woorden: als je van het geld dat je aan stroom kwijt bent direct bitcoins zou kopen ben je goedkoper uit... Daarnaast bespaar je jezelf veel tijd en ellende (defecte apparatuur)

Ik heb voor mij thuis een keer berekend dat bitcoin minen niet interessant was als ik 250 Watt reken voor electriciteit, maar wel interessant was als ik 200 -> 250 dus 50 Watt reken wat hij extra gebruikt als hij toch al aanstaat.
m0rfine
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


Designer


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:18:26 PM
 #8

Als het allemaal aan een netwerk aangesloten is en je inlogt op de server oid dan heb je vaak login scripts.
Daar kan je vast wel iets aan toevoegen om miners te installeren.
Ik weet hier zelf te weinig van dus verder dan dit kan ik je niet helpen Tongue

Waar je wel een beetje voor moet uitkijken waarschijnlijk is dat de miners niet een al te hoge prioriteit mag hebben zodat de gebruikers hier geen last van hebben. Ik neem namelijk aan dat er niet voor niets voor grafisch krachtige computers gekozen is.

Klopt inderdaad, naar zo'n dergelijk script/oplossing ben ik opzoek. Heb er zelf namelijk ook niet veel verstand van. Het zijn bijna allemaal recent aangeschafte computer met hardware waar je U tegen zegt. 's Nachts heeft niemand er last van, sommige zijn aan het renderen maar dat zullen er 2 of 3 zijn. Ik heb even een stuk of 20 uitgeprobeerd en ik kom uit op gemiddeld zo'n 400 tot 800 mh/s. Dus ik dacht dat het wel rendabel zou zijn.

If you hate BTC: 182h8f6gnesP36PX8n5DRaMQoyL58RCENM  <-- transfer them
Frequency
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 515


sheeople


View Profile WWW

Ignore
April 17, 2013, 02:22:37 PM
 #9

Vraagje,

Met welke miningsoftware heb je die mhashes bewerkstelligd??
Het zijn mac OSX systemen toch..? Weet je ook welke grafische kaarten erin zitten..?

Verder zou je met een terminal en ssh kunnen werken, dan log je gewoon vanaf een pc in op de rest je maakt een script die exe baar per pc is en je kunt ze dan centraal op starten zo doe ik het met Linux werkt prima..


 Wink



Put your money were your mouth is…       #coinderdotcom
m0rfine
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


Designer


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:29:35 PM
 #10

Vraagje,

Met welke miningsoftware heb je die mhashes bewerkstelligd??
Het zijn mac OSX systemen toch..? Weet je ook welke grafische kaarten erin zitten..?

Verder zou je met een terminal en ssh kunnen werken, dan log je gewoon vanaf een pc in op de rest je maakt een script die exe baar per pc is en je kunt ze dan centraal op starten zo doe ik het met Linux werkt prima..


 Wink




Ik heb nu alleen 1 ruimte met echt gloednieuwe PC's gepakt, heb er een paar gechecked: radeon 6970's/6990's maar nog niet op iMacs gekeken. Maar het is 80% PC en 20% iMac ongeveer. Het zijn voornamelijk 3D/Video montage computers.

Terminal en ssh, dat wordt de boeken induiken dus..

If you hate BTC: 182h8f6gnesP36PX8n5DRaMQoyL58RCENM  <-- transfer them
Frequency
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 515


sheeople


View Profile WWW

Ignore
April 17, 2013, 02:36:17 PM
 #11

Vraagje,

Met welke miningsoftware heb je die mhashes bewerkstelligd??
Het zijn mac OSX systemen toch..? Weet je ook welke grafische kaarten erin zitten..?

Verder zou je met een terminal en ssh kunnen werken, dan log je gewoon vanaf een pc in op de rest je maakt een script die exe baar per pc is en je kunt ze dan centraal op starten zo doe ik het met Linux werkt prima..


 Wink




Ik heb nu alleen 1 ruimte met echt gloednieuwe PC's gepakt, heb er een paar gechecked: radeon 6970's/6990's maar nog niet op iMacs gekeken. Maar het is 80% PC en 20% iMac ongeveer. Het zijn voornamelijk 3D/Video montage computers.

Terminal en ssh, dat wordt de boeken induiken dus..

Ahha okay begreep t verkeerd,

Als je die ati hd kaarten erin hebt zitten kun je idd flink gaan minen.. Verder zullen die mac pc niet veel kunnen opbrengen zoals al door andere is aangegeven...die radeon kaarten uiteraard wel..en inderdaad goed inlezen, leren, uitvogelen en gaan met die banaan,

Succes  Wink

Put your money were your mouth is…       #coinderdotcom
m0rfine
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


Designer


View Profile

Ignore
April 17, 2013, 02:41:38 PM
 #12

Vraagje,

Met welke miningsoftware heb je die mhashes bewerkstelligd??
Het zijn mac OSX systemen toch..? Weet je ook welke grafische kaarten erin zitten..?

Verder zou je met een terminal en ssh kunnen werken, dan log je gewoon vanaf een pc in op de rest je maakt een script die exe baar per pc is en je kunt ze dan centraal op starten zo doe ik het met Linux werkt prima..


 Wink




Ik heb nu alleen 1 ruimte met echt gloednieuwe PC's gepakt, heb er een paar gechecked: radeon 6970's/6990's maar nog niet op iMacs gekeken. Maar het is 80% PC en 20% iMac ongeveer. Het zijn voornamelijk 3D/Video montage computers.

Terminal en ssh, dat wordt de boeken induiken dus..

Ahha okay begreep t verkeerd,

Als je die ati hd kaarten erin hebt zitten kun je idd flink gaan minen.. Verder zullen die mac pc niet veel kunnen opbrengen zoals al door andere is aangegeven...die radeon kaarten uiteraard wel..en inderdaad goed inlezen, leren, uitvogelen en gaan met die banaan,

Succes  Wink

Thanks voor je reply, ik "schrok" zelf ook wel van de mh/s, maar ik was een half uur bezig voor 20 computers om ze aan te zetten, plus de volgende ochtend moeten ze weer uit voordat alles weer operationeel gaat.  Ik heb wellicht een oplossing, Radmin? Deze staat namelijk op iedere PC geïnstalleerd. Heb er alleen geen verstand van, is het daar mee mogelijk om een programma te starten op iedere computer? Google leverde me (nog) niets op.

If you hate BTC: 182h8f6gnesP36PX8n5DRaMQoyL58RCENM  <-- transfer them
Frequency
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 515


sheeople


View Profile WWW

Ignore
April 17, 2013, 02:54:01 PM
 #13

Quote
Thanks voor je reply, ik "schrok" zelf ook wel van de mh/s, maar ik was een half uur bezig voor 20 computers om ze aan te zetten, plus de volgende ochtend moeten ze weer uit voordat alles weer operationeel gaat.  Ik heb wellicht een oplossing, Radmin? Deze staat namelijk op iedere PC geïnstalleerd. Heb er alleen geen verstand van, is het daar mee mogelijk om een programma te starten op iedere computer? Google leverde me (nog) niets op.

Radmin ...Als daarmee op afstand in de pc,s kunt inloggen, zal er wel een manier zijn om een proggy te maken waarmee je bv cgminer kunt opstarten met een commando op afstand waardoor je het minen start inderdaad..maaar ik ben linux gewend kan je hiermee niet exact helpen, wellicht iemand anders hierzo..winhoos experts...!!  Wink

Put your money were your mouth is…       #coinderdotcom
Kj1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 134


View Profile WWW

Ignore
April 18, 2013, 02:04:36 PM
 #14

ik heb 1 pctje op mn werk met 2x7970's.  Ik heb Teamviewer geinstalleerd op die pc, dan kan ik zelfs de computer overnemen via mn thuispc als niemand ingelogd is Smiley

http://www.teamviewer.com/en/index.aspx

Vermoedelijk iets te complex voor 100 pcs, maar tis een begin!

Dan heb ik 3 batfiles op de desktop staan:
"mining_low.bat": cgminer preset op 50% capaciteit (fans slechts op 25% dus maakt met moeite geluid)
"mining_high.bat": cgminer om max (enorm veel lawaai)
"mining_alternate.bat": scriptje om tussen 6PM en 6AM de high.bat uit te voeren, dan half uurtje pauze en dan de low te starten voor overdag.  Indien iemand de pc vandoen heeft, logt die gewoon uit en stopt het scriptje.

Connecteren met teamviewer duurt luttele seconden, op 20 seconden is de computer aan't minen.  
Dat zou dus half uurtje werk zijn elke avond voor 100 pc's aan te zetten en het batfiletje te startern (dat smorgens dan stopt en automatisch uitlogt).

ps  first post Smiley

BTC: 18M4zQ2CrA2pya5QnFVdxkkKgNzNYNf62x
FlawLezZ
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile

Ignore
April 18, 2013, 04:12:47 PM
 #15

je kan ook je eigen botnet zo opzetten en dan alles vanuit irc op afstand laten minen
irritant
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 313


View Profile

Ignore
April 20, 2013, 12:55:35 AM
 #16

cron

task scheduler

automator
Dorpsgek
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49


View Profile

Ignore
April 20, 2013, 04:13:09 AM
 #17

Er is hier vast wel iemand die dit voor een percentage voor je wil automatiseren? (ik zou het aanbieden als ik het kon  Wink )
Dipnoi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15


View Profile

Ignore
April 21, 2013, 01:38:49 PM
 #18

Je zou op een centrale computer/server het programma 'stratumproxy' kunnen draaien. Als je dat in de morgen afschiet, kunnen de miners geen verbinding maken en gaan ze dus niks doen. 's Avonds start je het programma weer op, en de miners gaan weer aan de slag. Smiley Dat kan natuurlijk makkelijker geautomatiseerd worden.

Beetje lelijke oplossing, maar ik verwacht dat het wel werkt.
tyrion70
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364



View Profile

Ignore
April 21, 2013, 05:42:43 PM
 #19

De Windows PC's kun je als ze in een domein hangen simpel aansturen met psexec (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897553.aspx) Programmaatje stelt echt niets voor. Enige dat je nodig hebt is het administrator wachtwoord. Voor niet-domein pc's werkt het ook maar dan heb je het localadmin account nodig.

Zoals Kj1 al zei, de mining scriptjes kun je gewoon met bat filetjes aanroepen. CGminer heeft dacht ik een optie om de PID op te slaan in een bestandje (handig mocht je het willen killen).

Alternatief zou zijn om de standaard aanwezige taskmanager te gebruiken.

Wel even goed kijken naar de CGMiner instelling vwb het gebruiken van een backup-pool mocht er weer is een uit liggen ;-)

Succes!

BenTuras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532



View Profile

Ignore
April 24, 2013, 11:54:01 AM
 #20

Heb je gedacht aan de enorme slijtage die je veroorzaakt aan de iMacs als je die de hele nacht keihard laat werken ?
Die dingen worden bloedheet en de kans dat er een of meer kapot gaan is levensgroot!
Pages: [1] 2  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!