Bitcoin Forum
December 13, 2017, 12:15:29 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 500watt 2x rx470?  (Read 555 times)
RentGPU
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
February 14, 2017, 08:19:47 PM
 #1

I have 3 machines each on running 2x rx470 4g with a 500watt psu (each machine has 500 watt psu) is it enough on 2x rx470 i think it's TDP is 120watt so both are 240 watt and system say 100 watt so it's total 340 watt on a 500 watt psu is this safe enough?
(Psu is 80+ with 2 pci-e output)
I am asking because some ppl told me it's not enough
1513124129
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513124129

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513124129
Reply with quote  #2

1513124129
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Cereberus
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
February 14, 2017, 08:31:21 PM
 #2

I have 3 machines each on running 2x rx470 4g with a 500watt psu (each machine has 500 watt psu) is it enough on 2x rx470 i think it's TDP is 120watt so both are 240 watt and system say 100 watt so it's total 340 watt on a 500 watt psu is this safe enough?
(Psu is 80+ with 2 pci-e output)
I am asking because some ppl told me it's not enough

If the PSU is from a reputable brand like EVGA, CORSAIR, THERMALTAKE, then there is no problem at all. RX 470 is only 110 watt per card and not 120 and when you are mining they run even a bit lower than their maximum power consumption of 110 watt.

If the PSU is a Chinese one that says 500 watt , then I would be worried, as such a PSU max it can be is 220-250 watt no matter it reads 500 watt.

███████████████████████▄▄▄
████████████████████████████▄
██████████████████████████████▄
████████████████████████████████
█████████████████████████████████
█████████████▀▀███████████████████
█████████████    ▀▀███████████████▄
██████               ▀▀████████████
█                        ██████████
                     ▄▄████████████
         ████    ▄▄███████████████▀
      ███████▄▄███████████████████
     ████████████████████████████▀
    ████████████████████████████
   ████████████████████████████
   ████████████████████████████
   █████████████████████████████
   ██████████████████████████████
    ██████████████████████████████
     ██████████████████████████████

Refereum
███
███
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
███
███
███
███
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
 ██
███
███
thedue
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 558


View Profile
February 14, 2017, 08:37:59 PM
 #3

Google for "psu tier list" to get an idea what a decent PSU is or not

▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰
Crypto Merch Online Shop ~ Shirts, Hoodies, Mugs & More ~ High Quality Clothing Made in Germany
►►►►►►►►►► CLICK HERE! ◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄

▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰
Golku
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 222


View Profile
February 14, 2017, 08:44:14 PM
 #4

Thats more then enough only the psu needs to be good quality.
Eyedol-X
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630



View Profile
February 14, 2017, 08:48:01 PM
 #5

No offense man but you've got enough threads about PSU questions and what you should/should not be using -- you should know by now that people going to keep telling you to buy a good PSU and not some crap PSU.

Remember the 80% load recommendations I made in the last post of yours I made?
RentGPU
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
February 14, 2017, 08:48:51 PM
 #6

I have 3 machines each on running 2x rx470 4g with a 500watt psu (each machine has 500 watt psu) is it enough on 2x rx470 i think it's TDP is 120watt so both are 240 watt and system say 100 watt so it's total 340 watt on a 500 watt psu is this safe enough?
(Psu is 80+ with 2 pci-e output)
I am asking because some ppl told me it's not enough

If the PSU is from a reputable brand like EVGA, CORSAIR, THERMALTAKE, then there is no problem at all. RX 470 is only 110 watt per card and not 120 and when you are mining they run even a bit lower than their maximum power consumption of 110 watt.

If the PSU is a Chinese one that says 500 watt , then I would be worried, as such a PSU max it can be is 220-250 watt no matter it reads 500 watt.
I have a crossair but in another rigs , for those 3 rigs i used bitfienx 80+ bpa500 it's not like evga or crossair but it's not that cheap chinese too.
RentGPU
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
February 14, 2017, 08:52:46 PM
 #7

No offense man but you've got enough threads about PSU questions and what you should/should not be using -- you should know by now that people going to keep telling you to buy a good PSU and not some crap PSU.

Remember the 80% load recommendations I made in the last post of yours I made?
I just want to ask because i am not using raisers on this rig i installed the two cards on the board so it's a diff. Condition and i am using this brand which is not well tested by ppl so i want to be sure about the wattage and the 80+ standards
Eyedol-X
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630



View Profile
February 14, 2017, 08:58:44 PM
 #8

No offense man but you've got enough threads about PSU questions and what you should/should not be using -- you should know by now that people going to keep telling you to buy a good PSU and not some crap PSU.

Remember the 80% load recommendations I made in the last post of yours I made?
I just want to ask because i am not using raisers on this rig i installed the two cards on the board so it's a diff. Condition and i am using this brand which is not well tested by ppl so i want to be sure about the wattage and the 80+ standards

I was mining pascal through nanopool with thier modified amd miner and it has many issues but the big one is my psu problem because of this miner ,if the miner is closing the connection for a sec and then reconnect like what happened with me then close it immediatly it will make a big problem with your psu like it did to mine this loading and unloading of the miner will f**kup the psu specially if you have multi gpu system drawing alot of watts , now my rig is just cutoff (like if there a power outage) every 30 mins or more so take care.

That has nothing to do with Nanopool - Pascal draws far more power than Eth or XMR, or even ZCash. You didn't account for what your GPUs could actually draw when buying your PSU, and now it's failing because of it.

x2 on this, you should only load up your PSU with 80% of its power capability. If you need 800 watts of power at the wall to power something, you should have no less than a 1000w watt PSU and I would recommend going the extra step and getting an 1100 just incase your temps aren't ideal.

Based upon your report, you have PSU issues either due to quality of the PSU or capacity, or both.

I mined Pascal many months ago with multi-GPU Nvidia Rigs and didn't have any issues with the miner but I follow the "extra step" rule I outlined above. If I need 1200w, I'll put in a 1600W PSU minimum. Costs more but it results in less headaches, time wasted, and hardware wear and tear.

My psu is far on the safe side i am using 3rx 470 and 850w psu i am electrical engineer and that was the easiest part when i was setting up my rig Smiley .
I only want to warn the ppl if the miner is doing the same setting connection 0 problem with someone else thats it good luck

an OC'd 470 can pull 120W so if you assume that you're at 360W there alone, If you're CPU mining on top of this, you could easily pull another 120W depending on the CPU and clock speed. Then add in your system fans...and another other components you are powering... Following the 80% rule you got 680W of power to play with. I would recommend doing some at the wall tests to see where you are.

Also, you may have just had a PSU fail, we've all had them crap out before for no reason... Have you investigated this possibility?

What kind of temperature is your environment? The hotter the environment the less efficient the PSU is going to run and and all the above math changes.

See above in bold, if you are at 240w with 2 470s -- then you're adding cpu and other equipment -- do you think you're following the 80% method on power usage? You only got 400w to play with if you load 80% of 500w
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
February 14, 2017, 11:07:07 PM
 #9

I have 3 machines each on running 2x rx470 4g with a 500watt psu (each machine has 500 watt psu) is it enough on 2x rx470 i think it's TDP is 120watt so both are 240 watt and system say 100 watt so it's total 340 watt on a 500 watt psu is this safe enough?
(Psu is 80+ with 2 pci-e output)
I am asking because some ppl told me it's not enough


 First understand me  I don't think this about you

But please  Look at this in very small print :

Use a good psu and stop questioning about poor psu's  %$^%*^*






So lets go a quality 500 watt psu can run 2  rx 470 rg cards 24/7/365  if you IN LARGE PRINT


 Do not overclock  and undervolt a bit.

what is your psu?

exact make and model?

what is your mobo exact make and model?

what is your rx 470 exact make and model?

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
RentGPU
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
February 14, 2017, 11:40:51 PM
 #10

I have 3 machines each on running 2x rx470 4g with a 500watt psu (each machine has 500 watt psu) is it enough on 2x rx470 i think it's TDP is 120watt so both are 240 watt and system say 100 watt so it's total 340 watt on a 500 watt psu is this safe enough?
(Psu is 80+ with 2 pci-e output)
I am asking because some ppl told me it's not enough


 First understand me  I don't think this about you

But please  Look at this in very small print :

Use a good psu and stop questioning about poor psu's  %$^%*^*






So lets go a quality 500 watt psu can run 2  rx 470 rg cards 24/7/365  if you IN LARGE PRINT


 Do not overclock  and undervolt a bit.

what is your psu?

exact make and model?

what is your mobo exact make and model?

what is your rx 470 exact make and model?
Those systems are not mine but i host them for a client so don't judge me Smiley
Mobo:gigabyte f2a88x-d3hp
Psu: bitfienx bpa500 80+
Gpu: 2x rx470 4g msi gamingx
No overclocking
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!